forum.gif
Vai ir prāta darbs ebayā pirkt objektīvu?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Vai ir prāta darbs ebayā pirkt objektīvu?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 24.11.08 14:47
 citēt
Piemēram, canon 17-85 IS var dabūt par 340$...190Ls...
Publicēts: 24.11.08 15:10
 citēt
Prāta darbs kādā ziņā?
Ja pārdevējām ir liels feedbacks, tad risks ir ļoti minimāls.
Bet ar garantiju gan būs problēmas...
Publicēts: 24.11.08 15:13
 citēt
Nē, nav, lai gan visi manā rīcībā esošie foto pričendāļi ir pirkti tieši jebejā. Nu, izņemot statīvu un zibeni. :)
Publicēts: 24.11.08 15:34
 citēt
1) paypal rēķina nevis pēc Latvijas Bankas kursa, bet pēc sava īpašā (zudēsi ~ 8 Ls)
2) pasta izdevumus pierēķināji? Hong Kong To Latvia -- £45.00
3) pieskaitam PVN, pieskaitam ievedmuitu (kopā ~24%) no preces+pasta cenas. (Neceri ka neiekasēs, man pagājuša sūtijumā VID atplēsa un pārbaudija pat paciņu kurā bija bluetooth 10$ vertībā)
190 rēķinam reāli 285 maksājam.
Latvijā var dabūt par tādu pašu cenu, paturēt rokā, pielikt pie aparāta, pārbaudīt vai fokusējas un vēl dabūt garantiju 2 gadus.
Publicēts: 24.11.08 15:37
 citēt
vagrant, nestaasti niekus par paypal kursu. tik ajamk atrast pogu conversion options veicot transakciju, un konverteshanu taisa vieteja banka ;)
Publicēts: 24.11.08 15:39
 citēt
Nu var jau būt, ke nemācēju tādu pogu atrast, bet viņš man no dolāru konta atskaitija latus un tad tos pārvērta mārciņās.
Publicēts: 24.11.08 15:43
 citēt
Vēl aizmirsu, ja sūtīsi nevis pa pastu, bet ar kādu kurjerdienestu, tad lidostā būs jāatmuito. Par muitas deklarāciju aizpildīšanu 10 Ls. :)
Publicēts: 24.11.08 16:27
 citēt
kādi tur vēl 190 Ls un no ebay!
Es Tev varu pārdot savu ar 1gada garantiju vēl un pilnīgi ideālā stāvoklī pa 250 Ls!
Publicēts: 24.11.08 16:48
 citēt
Pameklē analogus DE un UK ebay'ā(tik neskaties tos, kuri sūta no HK) - tad arī redzēsi reālo cenu. Neaizmirsti ierēķināt arī shipping'u.
Btw no UK ebay'a Canon L objektīvus ir gadījies dabūt par labām cenām. Katrā ziņā krietni labākām nekā tās ir ss.lv no rokas tirgotājiem, kuru garantija arī ir apšaubāma.

USA vai HK cenas nav nemaz tik labas, ja pieņem, ka nenotiek kaut kāda muhļīšanās ar nodokļiem un muita izdara savu darbu(var jau paveikties, bet paļauties nevajadzētu...).
Publicēts: 24.11.08 18:01 labots
 citēt
vagrant:1) paypal rēķina nevis pēc Latvijas Bankas kursa, bet pēc sava īpašā (zudēsi ~ 8 Ls)
2) pasta izdevumus pierēķināji? Hong Kong To Latvia -- £45.00
3) pieskaitam PVN, pieskaitam ievedmuitu (kopā ~24%) no preces+pasta cenas. (Neceri ka neiekasēs, man pagājuša sūtijumā VID atplēsa un pārbaudija pat paciņu kurā bija bluetooth 10$ vertībā)
190 rēķinam reāli 285 maksājam.
Latvijā var dabūt par tādu pašu cenu, paturēt rokā, pielikt pie aparāta, pārbaudīt vai fokusējas un vēl dabūt garantiju 2 gadus.

1) PayPal var uzrādīt lai darījumu uz karti sūta darījuma valūtā. Tad rēķina pēc attiecīgās bankas kursa.
2) Ebay to uzreiz parāda, grūti nepamanīt :)
3) Ne gluži:
- uz ES tas neaattiecas. Esmu saņēmis gan no Vācijas, gan UK bez problēmām. No Canada gan bija jāpiemaksā, bet vienalga bija lētāk no turienes pa $ nekā no Vācijas pa EUR :D
- sūtījumam var uzrādīt mazāku/nekādu preces vērtību - atkarīgs no pārdevēja

P.S. Ir vērts pameklēt UK ebajā. Vācijas ir tik aktīvs, ka tur cena ātri uzaug tik liela, ka vairs negribas pirkt. Vismaz Minoltas battery gripu no UK mierīgi nosolīju par cenu ko Vācijā nemaz necerētu.
Publicēts: 24.11.08 19:01
 citēt
Cooper:
3) Ne gluži:
- uz ES tas neaattiecas. Esmu saņēmis gan no Vācijas, gan UK bez problēmām. No Canada gan bija jāpiemaksā, bet vienalga bija lētāk no turienes pa $ nekā no Vācijas pa EUR :D
- sūtījumam var uzrādīt mazāku/nekādu preces vērtību - atkarīgs no pārdevēja

P.S. Ir vērts pameklēt UK ebajā. Vācijas ir tik aktīvs, ka tur cena ātri uzaug tik liela, ka vairs negribas pirkt. Vismaz Minoltas battery gripu no UK mierīgi nosolīju par cenu ko Vācijā nemaz necerētu.

Ja paka tiks muitā, tad var sanākt ieberzties ar to summu, jo šie mēdz plēst pakas vaļā un var arī paprasīt rēķina izdruku(bankas pārskaitījuma vai PayPal).
Ja izdruku nedosi - aprēķinās pēc sava kataloga. Bet tur jau cenas nav saldas...

Nez, vai cenu atšķirības gadījumā piemēro kādas sankcijas par mēģinājumu šmaukties?

Piekrītu, ka UK ebay pēdējā laikā ir krietni izdevīgāks nekā DE. Pie tam var neiespringt uz solīšanu - jaunajām precēm "Buy it now" cenas ir OK.
Publicēts: 24.11.08 19:08
 citēt
>- sūtījumam var uzrādīt mazāku/nekādu preces vērtību - atkarīgs no pārdevēja

Es šito izmēģināju. Muita uzšķauda sumai, kura norādīta uz sūtijuma. Viņa papnem summu no paypal maksājuma kurā iekšā ir pirkums+pasts+apdrošināšana.
Publicēts: 27.11.08 23:34
 citēt
Muhliities nav veerts. Labak paluugt lai kads no turienes atved, man diezgan daudz geara no asv shadi atcelojis. Musejie lidostaa veel nav tik zveerigi, ka kertos klat, kuram paris objektivi bez iepakojuma somaa metajas... Vacijaa gan varot buut launi un pat pec serijas numuriem noskaidrot, kuram tirgum stikli ir bijushi...

karliks:Pameklē analogus DE un UK ebay'ā(tik neskaties tos, kuri sūta no HK) - tad arī redzēsi reālo cenu. Neaizmirsti ierēķināt arī shipping'u.
Btw no UK ebay'a Canon L objektīvus ir gadījies dabūt par labām cenām. Katrā ziņā krietni labākām nekā tās ir ss.lv no rokas tirgotājiem, kuru garantija arī ir apšaubāma.

USA vai HK cenas nav nemaz tik labas, ja pieņem, ka nenotiek kaut kāda muhļīšanās ar nodokļiem un muita izdara savu darbu(var jau paveikties, bet paļauties nevajadzētu...).
Publicēts: 27.11.08 23:45 labots
 citēt
ar ar pedeejo pirkomu ilgi domaaju ņemt no arpuss eiropas caur ebay vai nee! beigas pareiķinaaju sanaak tas pats(nu ja uzraujas uz nodokļiem, +risks)
takaa noleemu latvija paņemt un +tev ir garantija!
Ebay sikos štruntus var paņemt kaa palaideejus, nu kas latvijaa vai nu nau vai ar daargaak maksaa!
Publicēts: 24.01.11 15:08
 citēt
Vai no UK ebay sūtot preces, bez piegādes ir jārēķinās ar papildus izdevumiem (piemēram, nodokļiem)?
Publicēts: 24.01.11 16:48
 citēt
Tā jau liekas, ka var pirkt bez garantijas ar domu, ka nekas nenotiks... Man pēdējo 2 mēnešu laikā nomira divi Canon objektīvi - viena remonts izmaksāja 135Ls, bet otru vēl remontē, taču cenu apmēram jau zinu - virs 200Ls. Kad parādās šādi skaitļi, tad pāriet vēlēšanās pirkt kaut ko bez garantijas...:bad_egg:
Publicēts: 24.01.11 17:44
 citēt
sandinshh:Piemēram, canon 17-85 IS var dabūt par 340$...190Ls...

Latvijā jauns ar garantiju tas stikls pa 220Ls, ja pakaulējas bik lētāk.... Ja tas ebajs no honkongas, pats saproti, kā ar to prātu...:face-grin:
Publicēts: 24.01.11 17:52 labots
 citēt
Elmarss:
Latvijā jauns ar garantiju tas stikls pa 220Ls, ja pakaulējas bik lētāk.... Ja tas ebajs no honkongas, pats saproti, kā ar to prātu...:face-grin:

2008. gada cena vs 2011. gada cena :grimace:
Publicēts: 24.01.11 17:52
 citēt
Kalnins:Vai no UK ebay sūtot preces, bez piegādes ir jārēķinās ar papildus izdevumiem (piemēram, nodokļiem)?

Vēlreiz tiem, kas tankā. Ebajs Tev neko nesūta. Nodokļus maksā pēc pārdevēja valsts.:face-grin:
Publicēts: 24.01.11 18:01
 citēt
vispār kolosāli viņi dara, ka nodokli rēķina ari no pasta izdevumiem!!!
ir vajadzība šoto smagu pasūtit kur sūtīšana pāris simtus sanāk, negribētos par to vēl nodokli maksāt ibio...
Publicēts: 24.01.11 18:05
 citēt
Marix:Tā jau liekas, ka var pirkt bez garantijas ar domu, ka nekas nenotiks... Man pēdējo 2 mēnešu laikā nomira divi Canon objektīvi - viena remonts izmaksāja 135Ls, bet otru vēl remontē, taču cenu apmēram jau zinu - virs 200Ls. Kad parādās šādi skaitļi, tad pāriet vēlēšanās pirkt kaut ko bez garantijas...:bad_egg:

Ja pērk bez garantijas, tad jau prātā jāierēķina šīs summas...nekas nav mūžīgs...
savukārt, dzirdot, ka 2 mēnešu laikā nokauti 2 objektīvi....vai tas ko neliecina par īpašnieku, viņa attieksmi?

par pirkšanu eBay noteikti katram sava pieredze (man -pozitīva), vienīgais ieteikum: dari, kā pats gribi
Publicēts: 24.01.11 19:28
 citēt
TWIN, izmanto, lūdzu, iespēju nekomentēt lietas par kurām neko nezini.
Publicēts: 24.01.11 23:08
 citēt
Es visus objektīvus esmu pircis ebajaa.. un, ne tikai objektīvus.. parastajos veikalos pērku tikai paiku un drēbes.. :)
Ebajaa var uztrāpīt uz pavisam patīkamām cenām, piem., vienu, nemaz ne sliktu manuālo stiklu nopirku par 0.01 GBP, samaksāju tikai dažus poundus par piegādi.. :) protams, tā negadās pārāk bieži.. :)
Publicēts: 25.01.11 00:19
 citēt
Marix:TWIN, izmanto, lūdzu, iespēju nekomentēt lietas par kurām neko nezini.

Man visi objektīvi (neskaitot vecos 42mm) pirkti eBay un darbojas bez problēmām, bet dažs laikam te zin labāk, kā lietotu pirkt :D
Publicēts: 25.01.11 09:33
 citēt
TWIN:

Man visi objektīvi (neskaitot vecos 42mm) pirkti eBay un darbojas bez problēmām, bet dažs laikam te zin labāk, kā lietotu pirkt :D

Es runāju par Tavu bloga policista funkciju - komentēt manu attieksmi pret fototehniku. Ceru, ka nepieprasīsi uzrādīt Canon servisa izziņu, ka bojājuma iemesls nav objektīva izmantošana futbola bumbas vietā. :face-wink:
Publicēts: 25.01.11 12:30
 citēt
Marix, ko tik slimīgi uztver...es biju domājis lietošanas intensitāti, ne tīšu laušanu, ja to tā uztvēri, sorry
A par objektīviem , kā redzi ir tā, ka Tev oficiāli veikalā ar garantiju pirkti( kā sapratu)...un tas nenodrōšina to ilgdzīvošanu.
Par policistu netaisos, vai esi kur jau manījis mani tādā statusā?
Publicēts: 25.01.11 16:40
 citēt
Marix 2x nav paveicies, tādēļ arī tik nīgrs...:)
Man praktiski visa tehnika- gan foto, gan audio- pirkta lietota, gan LV "no rokas", gan vācu Ebay (vairāki simti pirkumu) un nekādas vilšanās- vismaz uz Canon servisu ceļu nezinu...:face-wink: (tfu-tfu-tfu)
Publicēts: 25.01.11 17:01
 citēt
Ka tik kādam palielīties...Tas pats salīdzinājums,kas ar auto remontiem.Nevajag veiksmi pielīdzināt bezdarbībai.Fotoaparātus,objektīvus un mašīnas pērk,lai tos izmantotu,nevis stāstītu visiem,cik man laba lieta,nemaz nelūzt.Arī auto nelūzt,ja ar to nebrauc,bet dīvaini tikai tas,ka izmaksa uz vienu km tam ir neticami dārga,salīdzinot ar to,kurš brauc un remontējās.Tieši tāpat ir ar fototehniku.
Publicēts: 25.01.11 17:13
 citēt
pa manam ebay, ja seko līdz tam ko dara var pirkt dajebko, bet pirkt tumšu apgriezta kadra zoomu 17-85mm ir neprāts
Publicēts: 25.01.11 17:14
 citēt
Ekoists laikam knipsē nonstopā, ja tādi uzskati. Vai nu arī patīk palielīties..:)))
Man pēdējo gadu tā retāk ar darbiem, bet pirms tam strādāju diezgan daudz un regulāri- gan foto, gan auto.
Un neteiktu, ka būtu pa servisiem jādzīvojas (nerunāsim par siksnām, filtriem, klučiem utml. tēriņlietām)
Publicēts: 25.01.11 17:45
 citēt
TWIN:Marix, ko tik slimīgi uztver...es biju domājis lietošanas intensitāti, ne tīšu laušanu, ja to tā uztvēri, sorry
A par objektīviem , kā redzi ir tā, ka Tev oficiāli veikalā ar garantiju pirkti( kā sapratu)...un tas nenodrōšina to ilgdzīvošanu.
Par policistu netaisos, vai esi kur jau manījis mani tādā statusā?

Tur jau tā lieta, ja būtu pircis Latvijā, tad abu objektīvu remonts būtu garantijas.
Ebay pērku daudz, gan priekš sevis, gan citiem, bet pēdējā laikā tikai tādas preces, kur garantija nav tik svarīga...
Publicēts: 25.01.11 19:00
 citēt
Nē,Frīdi.Pēc Tava teksta gan var saprast,ka Tev ir simtiem objektīvu un aparātu un Tu tos nemaz nevari nolietot.
Vēl ir variants,kad cilvēki brauc ar auto un tos taisa tikai tad,kad vairs neripo.
Man arī gadās kādu zibspuldzes lampu nomainīt,kādu matricu notīrīt.Ja fotogrāfēju,tad fotogrāfēju un kadrus neskaitu,mainu objektīvus bez žēlastības un nedomāju par putekļiem.
Publicēts: 25.01.11 19:02 labots
 citēt
ekoists:Nē,Frīdi.Pēc Tava teksta gan var saprast,ka Tev ir simtiem objektīvu un aparātu un Tu tos nemaz nevari nolietot.

Vai tad Ebajā pērk tikai objektīvus un tikai sev?...:)))
Un- varbūt Tu pats neuzpasē savu autiņu, ja domā, ka citi savējos mēdz novest "līdz kliņķim"...:face-wink:
Publicēts: 25.01.11 22:59
 citēt
es diezgan bieži braucu uz servisu,bet mani tracina,ka cilvēki no tā izspriež-sūdīgs auto.Tie spriedēji reti kad izbrauc vairāk par 100km,tādēļ arī iejaucos šai topikā.
ja grib konstruktīvu diskusiju,tad vajag vienoties par sistēmu.Piemēra pēc Tu varētu uzrakstīt,cik gadā izfotogrāfē un cik nobrauc ar auto.Un vēl vajadzētu pieminēt,ka visas lietas un cilvēki nav vienādi.
No savas puses varu uzrakstīt,ka nobraucu ap 50tk gadā un tikpat apmēram fotogrāfēju.
Publicēts: 25.01.11 23:03
 citēt
a es regulaari braucu pie auto meistara ;-) ari ilampinju nomainiit (par ko man gan neprasa naudu) ;-))) Un arii tikko saklausu kaut kaadus savaadaakus torkshnjus ;-)
Publicēts: 26.01.11 09:23 labots
 citēt
ekoists:es diezgan bieži braucu uz servisu,bet mani tracina,ka cilvēki no tā izspriež-sūdīgs auto.Tie spriedēji reti kad izbrauc vairāk par 100km,tādēļ arī iejaucos šai topikā.
ja grib konstruktīvu diskusiju,tad vajag vienoties par sistēmu.Piemēra pēc Tu varētu uzrakstīt,cik gadā izfotogrāfē un cik nobrauc ar auto.Un vēl vajadzētu pieminēt,ka visas lietas un cilvēki nav vienādi.
No savas puses varu uzrakstīt,ka nobraucu ap 50tk gadā un tikpat apmēram fotogrāfēju.

Ekoist- tēma takš bija par drošu pirkšanu Ebajā. Es arī iespamoju savu "mazo porciju", ka saprātīgi pērkot (dajebko), nekas briesmīgs nav.
Bet Tu mēģini pagriezt sarunu virzienā, cik liels auto-foto profiņš esi...:face-wink:

P.S. No tā, ka diezgan bieži brauc uz servisu, cilvēki var izspriest arī- sūdīgs braucējs (zinātājs)...:face-wink:
Publicēts: 26.01.11 09:30 labots
 citēt
To visu viegli var pārbaudīt(saprātīgo pirkšanu)Iedošu Tev naudu,nopērc man 85 f1,2 un uzņemies atbildību,ka ar to būs viss kārtībā arī manas lietošanas laikā.
Saprātīgā pirkšana neskaitās kaut kādas siksniņas,trosītes,filtriņi.
Tu atkal mal veco dziesmu,bet neuzrakstīji savus parametrus.
Publicēts: 26.01.11 09:37
 citēt
Friidis:
ekoists:es diezgan bieži braucu uz servisu,bet mani tracina,ka cilvēki no tā izspriež-sūdīgs auto.Tie spriedēji reti kad izbrauc vairāk par 100km,tādēļ arī iejaucos šai topikā.

Ekoist- tēma takš bija par drošu pirkšanu Ebajā. Es arī iespamoju savu "mazo porciju", ka saprātīgi pērkot (dajebko), nekas briesmīgs nav.
Bet Tu mēģini pagriezt sarunu virzienā, cik liels auto-foto profiņš esi...:face-wink:

P.S. No tā, ka diezgan bieži brauc uz servisu, cilvēki var izspriest arī- sūdīgs braucējs (zinātājs)...:face-wink:

Es Ekoista teikto saprotu mazliet savādāk.... Viņš grib teikt, ka, ja tehnikai (foto, auto u.t.t) ir liela noslodze, tad rūpīgs šīs tehnikas īpašnieks bieži vien ir spiests savu tehniku nest, vest, braukt (vai kaut kā savādāk) uz servisu vai arī pats remontēt, tādā veidā uzturot tehniku labā kārtībā. Savukārt nevīža savu dzelzi nodzīs "līdz kniedei", apgalvodams, ka ekspluatāciju izmaksas līdzinās nullei.
Publicēts: 26.01.11 09:39 labots
 citēt
ekoists:To visu viegli var pārbaudīt(saprātīgo pirkšanu)Iedošu Tev naudu,nopērc man 85 f1,2 un uzņemies atbildību,ka ar to būs viss kārtībā arī manas lietošanas laikā.
Saprātīgā pirkšana neskaitās kaut kādas siksniņas,trosītes,filtriņi.
Tu atkal mal veco dziesmu,bet neuzrakstīji savus parametrus.

Ar saprātīgu pirkšanu es domāju- nepirkt Ebay pārāk dārgas un "riskantas" mantas, ko nevar pārbaudīt un salabot.
Kaut gan ir pirktas arī tādas- vienreiz palīdzēju nopirkt onkam audiotehniku pa 1200 EUR un kopā aizbraucām uz Vāciju ekskursijā- uz vietas noklausījāmies, samaksājām un braucām mājup.
Bet "mērīties ar parametriem" nav jēgas- galu galā tagad es esmu tikai pensionārs, bet Tu, cik zinu, diezgan veiksmīgs biznesa cilvēks.

Jā- aizmirsu piebilst- es pārsvarā pērku Ebay mantas, ko grūti dabūt šeit. Piemēram, pirms 5 gadiem "iestājos" Ebajā, lai nopirktu Tokina 28-70/2,6-2,8. Ne jau tādēļ, ka tas būtu kas īpašs- vienkārši toreiz strādāju diezgan nabadzīgā budžeta iestādē un pa savu aldziņu oriģinālo gaišo Canon analogu nevarēju atļauties, bet šis objektīvs skaitījās diezgan laba alternatīva par savu cenu (ap 180 Ls).
Joprojām nežēloju.
Protams, pirkt Ebajā dārgo aparatūru bez reālām garantijām nav prāta darbs. Ja nu vienīgi kādu riktīgu raritāti.
Publicēts: 26.01.11 10:01 labots
 citēt

Pieņemsim, ka Tu esi auto gonščiks maniaks un motorā lej Motul 300V un kārtīgi slogo akseleratora pedāli, tad uz servisu jābrauc reizi pāris mēnešos (pēc ~8k nobraukuma) uz eļlas maiņu, pie reizes izdarot pārējās nepeiciešmās apkopes un remontus.

Bet būsim reāli. Ņemot vērā, ka esi "ekoists", sliecos domāt, ka drīzāk motoru slidini ar kādu no LongLife eļlām, tad kādas 3x gadā sanāk mainīt, pie viena arī visas apkopes, riepu maiņas utt izdarāmas. Neko citu normālam auto ar nevajadzētu darīt biežāk, ja nu logšķidrumu pieliet, spuldzīti samainīt. Pat vissūdīgakajam ķīniešu "biezpientērauda" stūres pirkstam pusgads mūsu poligonos ir jāiztur. Ja sanāk remontēties biežāk, tad sorry, tā mašīna ir sūdīga. :D Lai cik tas nebūtu paradoksāli, bet studenti par braušanu ar vecu lētu lūzni maksā vairāk kā vidusmēra pilsonis braucot, piemēram, ar jaunu līzinga korollu, mazda3, vai ko līdzīgu. Tas ir tāpat kā ar okartēm, zz, amigo... reāli tie lētie par telefona skariem maksā vairāk kā "dārgais" LMT pacients ar 10 gadu stāžu. :D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):