Varbūt kāds vel bez manis ir saskāries ar šo problēmu -
kad drukāju melnbaltas bildes viņas man tiek pasniegtas vai nu nedaudz zilganas vai nedaudz brūnganas - nekad ne melnbaltas, kā es to redzu uz ekrāna. Protams to knapi var pamanīt, bet tomēr... Esmu mēģinājis vairākus kantorus, bet rezultāta nav. Itkā jebkādas krāsas pazūd jau šopā nospiežot grayscale, tā, ka arī tur problēma nav... Kā to vispār atrisināt?
Ir dzirdētas atsauksmes, ka Rīgas Foto www.rigasfoto.lv taisot melnbaltas nevis zilas. Pats gan neesmu mēģinājis.
Otrs variants ier uz Nāru www.nara.lv un drukāt uz lielformāta Epsona - tam ir melnās/pelēkās tintes. Pie tam tur ar džeku var normāli sarunāt par korekcijām u.t.t.
+1 Fs."Linda" BET!(c) RGB neitrāli melnbalts=256 toņi,jo visi kanāli ir identiski,nu tā kā par maz tonālai melnbaltai bildei. Ņemam krāseni-->48bit->melnbaltizējam pēs savas gaumes,mākas un patikas-->krāsu balanss par 1-3% parasti dzeltenā un sarkanā virzienā,noteikti ne tikai videjos toņus,bet gaismas un ēnas arī-->24bit-->save as.Ja drukā uz Noritsuveidīgajiem-sRGB,ja uz Epsonveidīgajiem-adobeRGB.Man labpatīk uzskatīt ka šāda krāsu kanālu neliela savstarpēja nobīde uzlabo toņu gradācijas.
Liels paldies visiem par ieteikumiem! "Šie tiešām bija saloni, kur neesmu mēģinājis. Bet!!!! Uzvarēja Fotokolor, jo 1. Nāra nav iespējas pasūtīt bildes no mājaslapas! KAMŌN! 21 gadsmimts!!! Es tagad iešu divreiz uz salonu, lai dabūtu bildes? Nav jau izstādes darbs, kas jāsaskaņo līdz katram sīkumam un neesmu arī profiņš, ne arī man laiku nav kur likt. variants e-pasts + piezvanīt nav arguments! 2. fotosalona Linda mājaslapu vispār uz ātru roku neizdevās atrast. Zinu, ka Rīgā tāds ir, bet man izmet tikai fotolinda Limbažos. Man kā klientam jau nav jāmeklē...