forum.gif
Foto stativs
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Foto stativs
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 25.11.08 12:22
 citēt
Nevarētu ieteikt kādu labu un ne parak dargu foto stativu. Un kadiem kriterijiem ir japieverš uzmanība perkot?
Publicēts: 25.11.08 12:55
 citēt
pasuti.lv ir liela izveele, var aiziet uz elkor aptaustiit, tur ari diezgan daudz ir
galvenais lai ir stabils
Publicēts: 25.11.08 13:16
 citēt
vajag pamēģināt, ja ne pārāk dārgu, tad, lai pēc iespējas mazāk ļurbātos kronšteinos, šarnīros utt. konstrukcijai jābūt tādai, lai fotoaparāts nešūpotos vējā, nenodrebētu no slēdža[tur gan ir varianti fotografēt ar paceltu spoguli-spogulenēm]. vēl būtiski ir, ja fotoaparātu var pagriezt vertikālajam kadrējumam, tas variants lētajiem var arī nebūt. orjentēties vajadzētu uz ~ 20ls un augstāk. Lačplēša ielas veikalā arī var aci iemest-lietoti, ss sludinājumos
Publicēts: 25.11.08 13:52
 citēt
Paldies visiem. Sanāk ka jāņem aparats un jāodas testet:)
Publicēts: 25.11.08 13:52
 citēt
Uz vietas statīvus vari nočekot Elkorā vai Flērā.
Iesaku paņemt līdzi savu aparātu, un pārbaudīt kā statīvs to notur visās pozīcijās.

Konkrētu modeli ieteikt būs grūti, jo nav zināms, kādu aparātu stutēsi virsū.
Tāpat arī cena ir relatīva...

Ja nebaida sūtīšana no ārzemēm - vari aplūkot Walimex produkciju www.foto-walser.biz
Publicēts: 25.11.08 14:03
 citēt
Nu man ir šitāds:

www.missnumerique.com...

ļoti labs. Stingrs un smags. Vēja neraustās ari "kontroli" ilgmūžīgi un parocīgi. kājiņu galiņi var būt gan ar gumijas saskari līdzenai virsmai, gan tos uzskrūvējot augstāk tikt iedurti zemē. Dabūt var Minoltas veikalā kas ir uz Barona ielas, padiskutējot ar pārdevēju, par latiem 55. Vismaz tik es atdevu pavasarī! ļoooti labs un ja salidzīna ar visiem manfroto un citiem roto, kuru cenas ir paari pa 100 tad es nezinu ko tur vel daudz labāku var izspiest.
Publicēts: 11.12.08 11:27
 citēt
Kādas ir atsauksmes par Vanguard?
Gribu uzdāvināt mīļam cilvēkam statīvu, bet nav ne jausmas, kam jāpievērš uzmanība (vien tas skaidrs, ka stabilam jābūt).
Tad nu tagad esmu noskatījusi:
www.salonsminolta.lv...
vai
www.neostore.lv...
Varbūt ir kas labāks šajā cenu kategorijā (ap Ls50)

Tas, kas mulsina, ir augstums - vai 1.90m vecim tāds 1.60 augstums ir OK?
Fotoaparāts viņam ir Canon EOS 450 ...

Lūdzu, izpalīdziet ar padomu :)
Publicēts: 11.12.08 13:20
 citēt
Ej te:
www.manfrotto.com...
un mekle Which tripod and head for which camera.
Publicēts: 11.12.08 13:33
 citēt
Es minēju cenu +/- Ls 50 robežās.
Lai arī no statīviem neko nejēdzu, to gan piefiksēju, ka jēdzīgu Manfrotto nokomplektēt var stipri virs Ls 100 ;)
Publicēts: 16.12.08 01:05 labots
 citēt
es savu manfrotoo nokomplekteju tepat Rīgā pa 90Ls pirku IB servisaa, pirms tam izrunajot ar čaļiem ko īsti man vajag. SUPER!!!!
vējā un lietuu stradaa nevainojami. kamera par nepakustas,ka pati turos pie zemes.
Publicēts: 16.12.08 17:42
 citēt
es savu manfrotoo nokomplekteju tepat Rīgā P.BRIEŽA IELĀ pa ~120Ls(man ta liekas) kopā ar kaut kadu noname galvu, bet baigi labā, pirku veikalā, pirms tam izrunajot ar čaļiem ko īsti man vajag. pielaikoju ari savu kameru, SUPER!!!!
vējā un lietuu stradaa nevainojami. kamera par nepakustas,ka pats turos pie zemes. :face-wink:
Publicēts: 16.12.08 18:09
 citēt
man ir komplekts
190XPBROB stativs 59Ls
+ 804RC2 Galva 31Ls

citur veikalos ir dārgāk
Publicēts: 18.12.08 20:38 labots
 citēt
Sharlotegg padomaa mirkli matemaatiski :face-grin: ja statiivs ir 1.60m plus galva (statiivam) ~0.10m, plus fotoaparaats ~0.15m jo skatu mekleetaajs ir augshpusee, kopaa sanaak 1.85m vai taa ir probleema nedaudz noliekt galvu aptuveni paaris centimetrus jo acis neatrodas uz galvas virspuses liidz kurai meera augumu? :face-devil-grin:
Publicēts: 19.12.08 21:58
 citēt
vai tad jāfotografē, no sava acu augstuma??? man ka reiz tā ir problēma ka visu laiku gandrīz vai špagatā jastav , lai nebūtu bildes no augšas. Nekādi nevaru nomierinaties iedomājoties cik ērti ir bildēt īsiem cilvēkiem
Publicēts: 19.12.08 22:11
 citēt
in your face suckers
Publicēts: 19.12.08 22:19
 citēt
talavietis;-)))) ij kaa - tika pie kuciites?;-)))
Publicēts: 22.12.08 13:14
 citēt
tikko atvilkos no Alfas.. tur Fuji veikaliņā (pretī euronicam) paņēmu _kaut kādu_ velbon cx-686 pa 32 ls... atnāku mājās, iemetu modeļa nosaukumu gūglē un atklājās 2 lietas:

1) izskatās, ka fotoveikals.lv nenormāli pārceno preci
2) jebkurā gadījumā sanācis tīri izdevīgs darījums...

tur vēl viens palika, ja kas...
Publicēts: 22.12.08 13:22
 citēt
Sharlotegg:Es minēju cenu +/- Ls 50 robežās.
Lai arī no statīviem neko nejēdzu, to gan piefiksēju, ka jēdzīgu Manfrotto nokomplektēt var stipri virs Ls 100 ;)

nē, Canon centrā labu Manfrotto var nokomplektēt zem 100ls!
Publicēts: 22.12.08 13:30
 citēt
055PROB kājas + 804RC galva
Publicēts: 24.12.08 00:12
 citēt
ironia:
190XPBROB stativs 59Ls
+ 804RC2 Galva 31Ls

manfrotto
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info: