vajag pamēģināt, ja ne pārāk dārgu, tad, lai pēc iespējas mazāk ļurbātos kronšteinos, šarnīros utt. konstrukcijai jābūt tādai, lai fotoaparāts nešūpotos vējā, nenodrebētu no slēdža[tur gan ir varianti fotografēt ar paceltu spoguli-spogulenēm]. vēl būtiski ir, ja fotoaparātu var pagriezt vertikālajam kadrējumam, tas variants lētajiem var arī nebūt. orjentēties vajadzētu uz ~ 20ls un augstāk. Lačplēša ielas veikalā arī var aci iemest-lietoti, ss sludinājumos
ļoti labs. Stingrs un smags. Vēja neraustās ari "kontroli" ilgmūžīgi un parocīgi. kājiņu galiņi var būt gan ar gumijas saskari līdzenai virsmai, gan tos uzskrūvējot augstāk tikt iedurti zemē. Dabūt var Minoltas veikalā kas ir uz Barona ielas, padiskutējot ar pārdevēju, par latiem 55. Vismaz tik es atdevu pavasarī! ļoooti labs un ja salidzīna ar visiem manfroto un citiem roto, kuru cenas ir paari pa 100 tad es nezinu ko tur vel daudz labāku var izspiest.
Kādas ir atsauksmes par Vanguard? Gribu uzdāvināt mīļam cilvēkam statīvu, bet nav ne jausmas, kam jāpievērš uzmanība (vien tas skaidrs, ka stabilam jābūt). Tad nu tagad esmu noskatījusi: www.salonsminolta.lv... vai www.neostore.lv... Varbūt ir kas labāks šajā cenu kategorijā (ap Ls50)
Tas, kas mulsina, ir augstums - vai 1.90m vecim tāds 1.60 augstums ir OK? Fotoaparāts viņam ir Canon EOS 450 ...
es savu manfrotoo nokomplekteju tepat Rīgā pa 90Ls pirku IB servisaa, pirms tam izrunajot ar čaļiem ko īsti man vajag. SUPER!!!! vējā un lietuu stradaa nevainojami. kamera par nepakustas,ka pati turos pie zemes.
es savu manfrotoo nokomplekteju tepat Rīgā P.BRIEŽA IELĀ pa ~120Ls(man ta liekas) kopā ar kaut kadu noname galvu, bet baigi labā, pirku veikalā, pirms tam izrunajot ar čaļiem ko īsti man vajag. pielaikoju ari savu kameru, SUPER!!!! vējā un lietuu stradaa nevainojami. kamera par nepakustas,ka pats turos pie zemes.
Sharlotegg padomaa mirkli matemaatiski ja statiivs ir 1.60m plus galva (statiivam) ~0.10m, plus fotoaparaats ~0.15m jo skatu mekleetaajs ir augshpusee, kopaa sanaak 1.85m vai taa ir probleema nedaudz noliekt galvu aptuveni paaris centimetrus jo acis neatrodas uz galvas virspuses liidz kurai meera augumu?
vai tad jāfotografē, no sava acu augstuma??? man ka reiz tā ir problēma ka visu laiku gandrīz vai špagatā jastav , lai nebūtu bildes no augšas. Nekādi nevaru nomierinaties iedomājoties cik ērti ir bildēt īsiem cilvēkiem
tikko atvilkos no Alfas.. tur Fuji veikaliņā (pretī euronicam) paņēmu _kaut kādu_ velbon cx-686 pa 32 ls... atnāku mājās, iemetu modeļa nosaukumu gūglē un atklājās 2 lietas:
1) izskatās, ka fotoveikals.lv nenormāli pārceno preci 2) jebkurā gadījumā sanācis tīri izdevīgs darījums...
Sharlotegg:Es minēju cenu +/- Ls 50 robežās. Lai arī no statīviem neko nejēdzu, to gan piefiksēju, ka jēdzīgu Manfrotto nokomplektēt var stipri virs Ls 100
nē, Canon centrā labu Manfrotto var nokomplektēt zem 100ls!