Jūsu vietnē kur notiek pieredzējušu fotografu diskusijas esmu jauninjais, tadeļ kdaudz ko ve nezinu piedodiet. Esmu tikai ziepjus dažādus tureji un diži neko nedomaju. Savulaik spelejos ar canon a75 modeliti labs un forš aparats bija. Tagad doma ir nopirkt kaut ko nopietnaku tikai pratinjš par īsu šaja laucinjā. Doma ir iegadaties kaadu spoguļkameru . Ko jus varetu ieteikt mana gadijumā nopirkt. Lai varetu uztaisit kadu labu bildi iekštelpas un ara kadu dabas skatu piefikset...:face-surprise:
spguļkamera pati par sevi var visu piefiksēt. Sākumam paņem vienalga kāda brenda izņemot Nikon, Sony, Olympus () lētēko kameru un klāt piepērc maximāli gaišu objektīvu - tas ir tas "f" burtiņš pie tiem cipariem piem. Canon EF 24-85mm(šis ir tā sauktais zooms un f/3.5-4.5 (gaismasspēja). Telpās gribēsi maximali maz mm, ārā daudz.. āra bildēšanai vēl statīvu vajadzēs, telpu - zibspuldzi
Nu tad manis ieteiktas komlekts tev bus pašā laikā! Līdzko būsi ar viņu padarbojies kādu laiciņu + vēl noteikti to laika posmu pastudējis kas un kā, sapratīsi ko tev vēl gribās vai vajag!
podz:Bet gribas lai telpas butu labas bildes ka ari ara normalas.
Viss atkarīgs ko Tu uzskati par labu/normālu esam Ja ņemsi kādu ultrazoom ziepi tad ārā varēsi baigi labi sabildēties (labāk vai vienādi kvalitatīvi ar kkādu starta kit komplektu + xx-300mm objektīvu) - pie tam varēsi "tuvāk piezūmot" un vispār būs forši! ar spoguli uzreiz 400Latos tādu "zūmu/palielinājumu" nedabūsi. Telpās arī tas pats ziepis tik traki jau arī neuzvedīsies - viss protams atkarīgs no Taviem kvalitātes kritērijiem. Bet spogulim tur protams priekšrocības - tomēr augstākus ISO var uzlikt un tā.
bet ja Tu saki, ka Tev nav fotoaparāta tad nebūtu īsti prāta darbs iegrūst piķi spoguļkamerā, vēl nezinādams vai tiešām Tev tik dikti fotogrāfēt patiks. :face-monkey: