Tā diena ir klāt! 14.decembrī (svētdien) varam veikt Olympus tehnikas un objektīvu testu. Būs pieejami 9 - 10 jaunākie un labākie ZUIKO objektīvi, kurus varēs testēt, piem. 20 - 30 min, katru objektīvu. Būs iespējams iepzīties gan ar zivsaci vai 7-14, kā arī ātro 14-35 SWD un vairākiem teleobjektīviem. Vajadzētu vienoties par vietu, kur tas varētu notikt: 1. Zooloģiskais dārzs 2. LIDO atpūtas komplekss 3. Vai kāda cita šajā gada laikā interesanta vieta
Gaidu Jūsu ierosinājumus. Sāksim plkst. 12 un domāju, ka katram būs iespēja testēt tieši tos objektīvus, kas interesē. Lūdzu piesakieties laicīgi, ja interesentu būs vairāk kā objektīvu, tad priekšroka būs tiem, kas savlaicīgi būs pieteikušies. Jārēķinās ar dalības maksu un jābūt līdzi personas apliecinošam dokumentam, jo nepieciešams apdrošināt tehniku pret nelaimes gadījumiem un dažiem ar organizēšanu saistītiem izdevumiem.
Ja tas būs ZOO, tad ieejasbiļete un stiklu apdrošināšana, pret nelaimes gadījumiem. Varbūt kafijai un smalkmaizītēm, bet to varēs pateikt pēc pieteikumu skaita. Domāju ka 5 ls būtu maksimālais tēriņš, ja tas ir LIDO, tad izdevumi ir lielāki, jo pievisa ir jāmaksā arī par uzkodām un min, laikam 12 ls no personas.
Gaidu vēl piedāvājumus, jo ja tā būtu vasara, sakarīgu pasākumu sarīkot nebūtu grūti.
Kas to pasakumu organizee? Veikalos latvijaa 14-35 neesmu redzeejis, lai gan tapat tas ir nakamais pirkums no ZD, labpraat tomer paspeleetos ar vinu sevis kaardinaashanai. Tapat kaa ar 7-14 F4.0 un 150 F2.0. Zoo gan man ipashi neliekas piemerots iiso stiklu testeeshanai, drizaak kaads botaniskais daarzs ja tur var tikt un ir ko bildeet? Neiebilstu arii vienkarshi kadaa studijaa pabildeet...
Cik tad ir taa apdroshinaashana liela naudas izteiksmee?
321:Tā diena ir klāt! 14.decembrī (svētdien) varam veikt Olympus tehnikas un objektīvu testu. Būs pieejami 9 - 10 jaunākie un labākie ZUIKO objektīvi, kurus varēs testēt, piem. 20 - 30 min, katru objektīvu. Būs iespējams iepzīties gan ar zivsaci vai 7-14, kā arī ātro 14-35 SWD un vairākiem teleobjektīviem. Vajadzētu vienoties par vietu, kur tas varētu notikt: 1. Zooloģiskais dārzs 2. LIDO atpūtas komplekss 3. Vai kāda cita šajā gada laikā interesanta vieta
Gaidu Jūsu ierosinājumus. Sāksim plkst. 12 un domāju, ka katram būs iespēja testēt tieši tos objektīvus, kas interesē. Lūdzu piesakieties laicīgi, ja interesentu būs vairāk kā objektīvu, tad priekšroka būs tiem, kas savlaicīgi būs pieteikušies. Jārēķinās ar dalības maksu un jābūt līdzi personas apliecinošam dokumentam, jo nepieciešams apdrošināt tehniku pret nelaimes gadījumiem un dažiem ar organizēšanu saistītiem izdevumiem.
Cik zinu būs arī kādu dienu pasākums ELKOR, vai kādā citā veikalā, ja ir interese, tad var interesēties OLYMPUS pārstāvniecībā. Ja kāds šaubās, tad vēlreiz atkārtoju būs visi TOP un TOP PRO stikli. Ja kādam interesē alīdzināt savu CANON vai NIKON vai citu aparātu ar OLYMPUS, tad arī tas būs iespējams, testam ir sagatavots E-3 un E-520 double kit, Vienīgi tad jāsagatavo savu FLASH ...
P.s. MandalaY, kas Tev traucē rīkojies un taisi testus, bet man patīk sadarbība ar OLYMPUS, jo tik tiešām ļoti pretimnākoša attieksme un vēlme iepazīstināt Fotogrāfus ar labāko optikas komplektu ir tikai apsveicama. Ir Nikonam, Canonam atsevišķi ļoti labi objektīvi, bet tik pārdomātas sērijas, kādas ir ZUIKO stiklu komplektiem vēl nav. Piem. 90-250 (180-500 35mm) ar F2.8 SIGMA ir kaut ko uz to pusi ir izveidojusi, bet neapskaužu to kuram ar šo SIGMU būtu jānoskrien 100 m. Varbūt Bergmanim tas būtu nieks!
Isteniibaa tadaa shkuunii, kaa ELKORS pie Briiviibas, kaa reizi var labi pabildeet ar garajiem... Citadi araa bildeejot nekas ipashi labs nesanaaks kraasu zinjaa, jo laiks nomaacies. Laukaa gribetos saulainaa laikaa pabildeet.
Mono:Nu var jau vēl kādā lielveikalā...tur būs ar visiem objektīviem ko bildēt
Patreiz ir pieteikušies 7 gribētāji, proatms, ka ja būs vairāk kā 10 gribētāju uz vienu stiklu, tad būs pagrūti, bet tā kā kopumā ir gan 300, gan 90-250, kas atškiras tikai ar Zoom, bet ir 2.8. Saulainā laikā ar F5.6 var labu bildi dabūt, domāju, ka tieši šādos apstākļos ir vismērķtiecīgāk testēt.
Ja ir interese par lielveikaliem, tad nedēļas nogalē brauc uz Elkor (Br. 201) un tur būs vismaz daļa šo stiklu. Šo pasākumu organizē Olympus un ja kādu interesē precīzi datumi un laiki mēģināšu noskaidrot. Bet ja ir mēle, tad var zvanīt uz pārstāvniecību un precizēt vietu un laiku.
Vismaz būs mērķis uz ko tiekties, vai arī novērtēsi tos stiklus, kas Tev ir. Tas arī ir daudz ... dažreiz liekas, ka ar dzelzi un stiklu kaudzi, kas maksā tikpat cik autiņš bildes pašas nāks ārā.
Ja nav gruuti, butu labi sheit redzet shadu infu. Vini tur buus visu sestdienu-sveetdienu?
321: Ja ir interese par lielveikaliem, tad nedēļas nogalē brauc uz Elkor (Br. 201) un tur būs vismaz daļa šo stiklu. Šo pasākumu organizē Olympus un ja kādu interesē precīzi datumi un laiki mēģināšu noskaidrot. Bet ja ir mēle, tad var zvanīt uz pārstāvniecību un precizēt vietu un laiku.
Ja kāds netiek 14.XII, tad informācija no Olympus pārstāvniecības. 5.XII no 16°°÷20°° un 6.XII no 12°°÷20°° būs objektīvu prezentācija veikalā SPICE, ELKOR foto nodaļā. Nākošnedēļ atkal būs prezentācija Elkor Plaza.
321: Ir Nikonam, Canonam atsevišķi ļoti labi objektīvi, bet tik pārdomātas sērijas, kādas ir ZUIKO stiklu komplektiem vēl nav. Piem. 90-250 (180-500 35mm) ar F2.8 SIGMA ir kaut ko uz to pusi ir izveidojusi, bet neapskaužu to kuram ar šo SIGMU būtu jānoskrien 100 m.
Pareizi jau saki, abiem shiem brendiem ir savi izcilie stikli, un suudiigie stikli. Par to kaadeelj ZUIKO seerija taada paardomaata bik papeetiiju, sapratu kad palasiiju. Pamatojums pat aciimredzams ir.. Bet ar 180-500mm stiklinju neviens neskries i 10 metrus, ar taadu ienjem savu vietu un paarklaaj visu fotografeejamo laukumu, taapeec jau tie garie mm ir!
Mono, ja nepamani, tad Oly bilde ir varen plata, peec platuma vienaadas visas uztaisiiju.. Man jau patiik tas joks ka lai izskatiitos vairaak, klaat pieliktas ir arii zipenes un bodiji + bilde panoraamas fotmaataa uztaisiita.. Nikon gan taadi smukinji - visi vienaa stilaa ietureeti..
Par to skriešanu ... kad taisīja to Ginesa rekordu viens F...grāfs pārmetis pār plecu garo fokusu nevis kādu citu locekli skrēja tā nevisai žigli, tāpēc ari pieminēju to skriešanu. Par stikliem un to kolekciju runājot OLYMPUS bija vienīgā kompānija, kas pilnībā aizmirsa savus iepriekšējos sasniegumus un izstrādāja orģinālu un universālu sistēmu 4/3 standarts, to pieņēma tikai dažas kompānijas, žēl, bet es uzskatu ka tieši šī sistēma dod būtisku priekšrocību ... īpaši attēla kvalitāte kadra malās un stūros.
Canon un pārējie foto grandi negribēja zaudēt savas optikas noliktavas un taisīja pēc ģīmja un līdzības savas digitālās sistēmas, par to kas uzvarēs šajā jomā varēs spriest pēc gadiem 10, kad būs digitālie aparāti sasnieguši tādu pat līmeni, kā šobrīd datori. Es uzskatu, ka labai optikai ir vislielākā nozīme attēla veidošanai un tieši tas bija par iemeslu kāpēc izvēlējos Olympus. Es vēl nezinu vai neesmu kļūdījies, bet ļoti ceru, ka Olympus inženieri pasteidzinās savu izgudrojumu ieviešanu dzīvē, jā daži no maniem sapņiem ir jau realizēti vai būs E-30, bet ir vēl pie kā strādāt, piemēram ISO 50 vai pat 25. Tas būtu daudz vairāk nepieciešams, kā ISO 25 000. Arī 8 biti ir par maz, bet pagaidām ir maz printeru, kas spētu izdrukāt lielāku paleti, kāda jēga patreiz no 12 bit krāsu sistēmas, ja drukājam pa vecam.
Mono, jaa rakstiiji, un nepareizi rakstiiji.. Peec Tevis rakstiitaa sanaak mazcenas Jaguaars standarta komplektaacijaa kursh ir leetaaks par golfu standarta komplektaacijaa..
Taisniiba gan tajaa ka parastam fotograafam pilniibaa pietiek ar diviem stikliem..
Tikai aizmirsi taadu siikumu, ka ir 2 brendi kuri taisa kameras ne tikai prieksh parasta fotograafa, bet arii prieksh darba, prieksh fotograafiem kuriem foto ir nopietns darbs!
Piemeeram nopietnie preses dzjeki laikam ir galiigi no dziives atpalikushi, ja jau oly neizmanto.. Pie mums LV tikai viens nopietns tjipo pro fotograafs izmanto oly studijaa ar tai skaitaa.. bet faktiski tikai lai reklameetu oly.. Jaa jaa, tas pats kursh digiparkaa un naakotnes parkaa maaciibas reiz pa reizei paastaasta..
A Tev vispār neliekas, ka Tu reizēm jeb pārsvarā krietni šauj pār strīpu?! Tu ko - esi visu cik tur to profesionālo fotogrāfu menedžeris vai kā?! Vismaz varētu pacensties izteikties korektāk, citādi sanāk laiku pa laikam konkrēti izgāzties!
Par visiem nezinu, bet tas, ka minēšu pāris piemērus, jau tā apgāzis Tevis teikto, ka "... ir 2 brendi, kuri taisa kameras ... arii prieksh darba..."!
varbūt piekrītu Tev, ka vairāk preses fotogrāfi izmanto C un N, tāpēc, ka šajos aparātos notiek attēla pēcapstrāde uzfrišināšana, krāsu gammas korekcijas un kontrasta palielināšana, kas presei īpaši der, bet ja gribi iegūt dabisku, māksliniecisku, dzidru un skaistu dabas ainavu vai izteiksmīgu portretu, tad pareiza (ne jau vienīgā) izvēle būs arī Olympus ... apskaties ar ko stārdā fotomākslinieki, es neņemšos apliecināt, ka visi, bet daļa, Latvijas lielie izmanto O. Un ne jau tāpēc, ka būtu brends jāreklamē.
Ja es nebūtu aptaustījis un izmēģīnājis, ko dod viens vai otrs un sapratis, ka man svarīgākās ir krāsas un kadrs, kuru pēc uzņemšanas nevajaga tik bieži kropot un labot. Tad būtu turpinājis sevi Canonizēt. Vai tik tiešām C un N fani, neko nelasa prof. presē, kas notiek citās nometnēs, ka neatkarīgās optikas laboratorijās Zuiko 150 mm F2.0 ir atzīta par labāko stiklu, kas tur testēta, tāpat TOP PRO sērija ir izpelnījusies visaugstākos novērtējumus.
Nedrīkst uzspiest savu viedokli kā vienīgo patiesību, man izskatās fotogrāfu brendu pielūgsme ir apmēram tas pats kā reliģijas – ir Kristieši ir Musulmaņi ir Budisti un ir vēl citi. Varbūt mēs O esam tādi neticīgie, varbūt, bet tas nenozīmē ka kļūdamies.
Ceru, ka man piedos reliģijas piesaukšanu savas izteiksmes pamatošanai, kaut gan Jaguāra piesaukšana ir izsaukusi vētru. Es uzskatu, ka ir daudz labu kameru un lūdzu X...onistus ievērot pieklājību un samierināties ar to, ka ar O vai S vai Y arī var uztaisīt ļoti labu attēlu.
"ka ar O vai S vai Y arī var uztaisīt ļoti labu attēlu." Mani kā pārliecinātu olimpistu īpaši iepriecina burc Y- ar šo burtu meklējamas fototehnikas saknes( istoki-tulk. no krieviniekiem), " Продаю зеркальный фотоаппарат Yashica Fx-2 (35mm) +объектив Yashica Lens 50mm 1:2. Marka: YASHICA Modelis: FX-2 Cena: 30.00 Ls"
nez, manas acis olympus ir taada ka emo cilveeku - nesaprasto - kamera. ir sanacis saskarties ar kkadu tur spoguleni, leena, njifiga iebraukt nevar kur kas ir, un vel piedevam puskrelsa bildet bija mokas.
un jaguari, maukas, biezhi luust, jo britu stradnieki vairak streiko, neka strada. 05 gada x-type var par 8kls dabuut...
Nezinu E3 ar SWD stikliem, kaut kā liekas ir ar pasaulē ātrāko autofokusu (neesmu dzirdējis, ka kāda kompānija būtu to atspēkojusi) un sekojot kustīgam objektam no 5 kadriem sekundē man 4 kadri bija ļoti labā asumā, par vienu vajadzētu strīdēties, jo nebija precīzi nofiksēta objekta vieta...
Varbūt vaina nav aparātā, bet pieradumā, pamēģini Londonā ar savu autiņu, tā brīvi manevrēt, man piemēram labais spogulis likās par mazu!
Nu nav atrakais fokuss, 1DS tak speej 10x sekundee parfokuseties un palaist sledzi. Kopumaa olympus optika tiesham ir laba, bet kameras ir drankiigas, arii E-3 man stipru nepatiku izraisija. Vienigais labums ir beidzot uzlabotais AF ar 11 punktiem visi no kuriem ir dubultie krusti vai ka nu tur pareizi jasaka (parejiem parasti tadi ir tikai dalja).
Bet lai vai kaa, optika un 2x lielakais asuma dzilums ir tas, kas man ir svariigi. Parejais mani maz uztrauc, jo savam priekam bildeju. Un ceru, ka kamer bushu savaacis vajadziigos stiklus no resnaa gala, oly beidzot arii normalu kameru uztaisiis.
321:Nezinu E3 ar SWD stikliem, kaut kā liekas ir ar pasaulē ātrāko autofokusu (neesmu dzirdējis, ka kāda kompānija būtu to atspēkojusi) un sekojot kustīgam objektam no 5 kadriem sekundē man 4 kadri bija ļoti labā asumā, par vienu vajadzētu strīdēties, jo nebija precīzi nofiksēta objekta vieta...
Varbūt vaina nav aparātā, bet pieradumā, pamēģini Londonā ar savu autiņu, tā brīvi manevrēt, man piemēram labais spogulis likās par mazu!
Nu nu, esmu izspelejies ar lielako dalju top Canon stikliem uz 5D, ar krasaam un attela "ziimejumu" tiem viss ir ok. Tas, ka dalja bildee ar tumshiem un suudiigiem stikliem nav canikon vaina, tad jau logiski pec tam nakas kepaties uz kompja. Tie pashi oly kitenieki diezko labi neizskatas shada zinjaa... Ka arii E-3 kraasas tomer kaut kaa nesanaak tadas, kadas taas ir E-1, kuram ir Kodak matrica. Rezultataa vecajiem E-1 pat cena saak drusku celties peec min punkta E-3 iznakshanas bridii, tas jau par kaut ko liecina- dalja pat pariet delj shi iemesla atpakalj uz e-1 no e-3 vai arii vismaz netaisaas pardot e-1...
321:Jonatan!
varbūt piekrītu Tev, ka vairāk preses fotogrāfi izmanto C un N, tāpēc, ka šajos aparātos notiek attēla pēcapstrāde uzfrišināšana, krāsu gammas korekcijas un kontrasta palielināšana, kas presei īpaši der, bet ja gribi iegūt dabisku, māksliniecisku, dzidru un skaistu dabas ainavu vai izteiksmīgu portretu, tad pareiza (ne jau vienīgā) izvēle būs arī Olympus ... apskaties ar ko stārdā fotomākslinieki, es neņemšos apliecināt, ka visi, bet daļa, Latvijas lielie izmanto O. Un ne jau tāpēc, ka būtu brends jāreklamē.
Ja es nebūtu aptaustījis un izmēģīnājis, ko dod viens vai otrs un sapratis, ka man svarīgākās ir krāsas un kadrs, kuru pēc uzņemšanas nevajaga tik bieži kropot un labot. Tad būtu turpinājis sevi Canonizēt. Vai tik tiešām C un N fani, neko nelasa prof. presē, kas notiek citās nometnēs, ka neatkarīgās optikas laboratorijās Zuiko 150 mm F2.0 ir atzīta par labāko stiklu, kas tur testēta, tāpat TOP PRO sērija ir izpelnījusies visaugstākos novērtējumus.
Nedrīkst uzspiest savu viedokli kā vienīgo patiesību, man izskatās fotogrāfu brendu pielūgsme ir apmēram tas pats kā reliģijas – ir Kristieši ir Musulmaņi ir Budisti un ir vēl citi. Varbūt mēs O esam tādi neticīgie, varbūt, bet tas nenozīmē ka kļūdamies.
Ceru, ka man piedos reliģijas piesaukšanu savas izteiksmes pamatošanai, kaut gan Jaguāra piesaukšana ir izsaukusi vētru. Es uzskatu, ka ir daudz labu kameru un lūdzu X...onistus ievērot pieklājību un samierināties ar to, ka ar O vai S vai Y arī var uztaisīt ļoti labu attēlu.
Vispar jau izmanto gan, cik nu oly forumos patuseju, daudzi pelna maiziiti ar oly. Ir pat sporta fotografi, kuri mierigi visu nobildee ar oly. Tiem 90-250 un 300 nav svara zinjaa analogu.
Jonatans:Piemeeram nopietnie preses dzjeki laikam ir galiigi no dziives atpalikushi, ja jau oly neizmanto.. Pie mums LV tikai viens nopietns tjipo pro fotograafs izmanto oly studijaa ar tai skaitaa.. bet faktiski tikai lai reklameetu oly.. Jaa jaa, tas pats kursh digiparkaa un naakotnes parkaa maaciibas reiz pa reizei paastaasta..
Kas teica, ka 35mm FF pavelk uz pro pusi? Cits domaa, ka midformati tikai pavelk. Cits jautajums, ka uz doto briidi olympus ir aizskrejis laikam pa priekshu un nav labas matricas tadam izmeram. Un sensora izmers un tam sekojoshais garaa gala optikas izmers ka reizi labi pavelk uz to pro galu, kuriem vajag gaishus un "garus" stiklus. 15 kg smagais sigmas zooms nebus pa dzungljiem staigajosha dabas fotografa "somaa"... Tam tapat naksies nemt canikon cropu...
talavietis:Olim ir smukas krāsas, tam es piekrītu. Arī pentax vienam modelim ir brīnišķīgas. Nav smādējams arī Fuji S2, S3. Tā kā katrai kamerai ir savs pluss un mīnus, bet Olim tas formāts un sensora izmērs nu nekā nepavelk uz PRO pusi. Objektīvs katram zīmolam atradīsies, kuru likt augšas plauktā. Var jau teikt, ka Canon/ Nikon fronte sastāv no zombijiem...
Talavieti, es nekad neesmu nolicis FF priekšrocības, vai kādu no brendiem niecinājis. Varu izaicināt Tevi ar FF aparātu (Laikam Tev bija 5D) uz mazu salīdzināšanas nosauksim to par maču. Un tad varēzs izvērtēt maču rezultātus attēliem, kas ir bildēti praktiski ar vienādiem uzstādījumiem un gaismām ... varbūt pat no viena statīva.
Un tad paanalizēsim attēlu, centrā, malās, stūros, krāsas un to saucamo troksni. Droši vien nekas cits kā praktiskā salīdzināšana nevar dot objektīvu vērtējumu.
Es ta saprotu, bet nesaprotu kads sakars te ar pievilkshanas faktoru? Un ja nevajag 7mm analogu, bet 14mm, tad jau vajag 35mm FF. Tapat, kaa vari arii cropot, kapec ne? Tikai ja izshkirtspeja pietiekas...
talavietis:
vai Tu saproti, ko pats uzrakstīji? No kura laika objektīva pievilkšanas faktors mainās no kadra cropošanas? Cik gadi var par šo vēl runāt? kur es minēju kaut ko par FF? Man nevajag tādu kameru, kurai 7 mm objektīvs ir 14 mm analogs. Man neder tie trokšņi, kuri parādās pie tumšām telpām reportāžās. Tak tad jau es varu no jebkuras kameras ar jebkuru objektīvu šaut zvirbuļus un cropt uz nebēdu. Murgs, ne arguments. Nebūtu vispār ielaidies diskusijā, ja biedrs olimpietis nebūtu sācis muldēt par to, ka canon/nikon samākslo caur procesoru! Es gan vēljoprojām domāju, ka to daru es pats pēc raw pārkalšanas...