forum.gif
Olympus tehnikas un objektīvu tests reālajās situācijās!!!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Olympus tehnikas un objektīvu tests reālajās situācijās!!!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.12.08 14:50 labots
 citēt
Un saldzinaat var, jo vienaadi ir objektiivu skatu lenkji. :)

talavietis:
Tā kā šalīdzināt var tikai to, kas ir vienāds un katrs zin savu instrumentu, lai teiktu, ka es paņemot citu canon modeli un spētu iegūt tādu pašu rezultātu, kā to ieguvu ar savējo.
Publicēts: 03.12.08 14:52
 citēt
Ar Crop es domāju Kadra malu apgriešanu pie izkadrēšanas, bet ne Fokusa attiecību starpību.
Žēl ka angļu valodā viens vārds apzīmē vairākas lietaspat vienā nozarē... ja būtu savu domu plašāk izklāstījis varbūt nebūtu jādzird apvainojumi.
Jo runa bija par kadra malām un stūriem, kas FF sistēmām ir zemāks, to var bez testa noteikt aplūkojot objektīvu raksturlīknes.
Apsveicami, ka kāds bildes veido no RAW, jo 80% reportieru bliež tikai jpg, un tur man ir pilnīga taisnība par jpg veidošanas apstrādi pašos aparātos. To pat nenoliedz paši ražotāji, kāpēc man būtu JĀMULD ...
Publicēts: 03.12.08 14:59
 citēt
Zēni atkal iekarst. :face-grin: Domu pērles birdina(bet Olim tas formāts un sensora izmērs nu nekā nepavelk uz PRO pusi.):face-grin: Izrādās ir arī tāds PRO formāts!!!:face-devil-grin: Nu ja,ko tik dusmās nepateiksi,ar kaut kādu Oly aicina mačoties,tas tak ir pazemojoši !:face-wink:
Kā tik kāda tēma par Oļu ,tā jāpierāda :Sūds tas ir ar to nebildējiet!!!:face-devil-grin:
Es tomēr riskēšu un turpināšu.:face-wink:
Publicēts: 03.12.08 15:11
 citēt
Vienkārši cilvēkiem darīt nav ko! Nebildē ar Oly?! Nu i nebildē! Un miers!
Tak, nē! Jāskrien kaut kas pierādīt! :D
Publicēts: 03.12.08 15:33
 citēt
A vai tad ne?!

Paskaties citus topikus - tur kāds lien?! Ja runa iet par C, tad diez vai saskries vesels bars O un sāks bļaustīties!
Publicēts: 03.12.08 16:00
 citēt
Talavietis pat dusmās manu viesu grāmatu pieskribelēja!:face-wink: Toč bērnudārzs! :face-grin:
Publicēts: 03.12.08 16:03 labots
 citēt
:D
A ko Tu gaidīji?!
Mēs takš nīstie! Pie tam, neatzīstam, ka C ir pats, pats! :D

man pēdējā laikā viens joks par C baigi patīk! Smejos nepārtraukti! :D

Parasti, kad kāds uzjautā ko pirkt, viens no argumentiem par labu C ir tas, ka te IR serviss!
Tad, lūk, tas izslavētais serviss jau vairāk par mēnesi labo vienu stikliņu! Tas IR serviss?! Gan jau arī savāca un aizsūtīja nezin kur! Bet skaitās serviss IR iekš LV!
Publicēts: 06.12.08 12:56
 citēt
Varbūt padalieties ar iespaidiem, ja ir izdevies izmēģināt TOP PRO stiklus, kas patīk, kas ne?
Publicēts: 06.12.08 18:48
 citēt
LABINIEKS!
Pasiekalojos! ;(
Jākrāj tik naudiņa...
Publicēts: 06.12.08 21:52
 citēt
drīzāk otrādi!
komplexi ir kakonistiem! :D
ne jau Olympisti lien visos forumus ne pa tēmai bļaustīties par C markas super puperīgumu! :D
Publicēts: 06.12.08 22:08
 citēt
figa!
komplexi sākas ar burtu K! jeb ... C! tātad canon! :D
Publicēts: 06.12.08 22:39
 citēt
Katrai no sistēmām ir savi plusi un mīnusi. Katrs izvēlas tos plusus, kas viņam interesē un ja FF tiek uzskatīta par vienīgo un izšķirīgo priekšrocību, tad taču tas ir nenopietni. Galvenais ir rezultāts un ja bildes vienai vai otrai sistēmai ir labas, tad vai nav vienalga ar ko tās bildētas.
Zinu ka pat ziepīti iegūta bilde var maksāt daudzus tūkstošus, ja tā ir iegūta īstajā mirklī un blakus stāvošie PROF kameru īpašnieki, kas nokavējuši nospiest slēdzi ar daudz dārgākajām kamerām paliek bešā...

Labs ir tas rīks ar ko mēs strādājam, galvenais ir foto ētika, ja kritizējam, tad objektīvi, ja slavējam, tad pamatoti.
Publicēts: 07.12.08 09:59
 citēt
tālaviet, lasīju tavu garo penteri par to ka tirgo ainavas, viss par mazu utt, un gribēju jau teikt, ka platā filma ir lēti un labi. Bet nu ta ir, ka to tik Rīgā tagad normāli attīsta :( Bet par digitālajiem -- viens labi zināms ainavists ļoti priecājās par jauno Nikon D3X. Teica, ka tagad ļaus mājās putēt platās filmas aparātiem, jo esot viņam noriebušies. Tā, ka jaunie 20+ Mpix aparāti ir labs risinājums. Tik laikam vajag labus objektīvus --- zoomi diez vai ka derēs. No otras puses -- D3x cena ir gandrīz tik pat liela kā vidējā formāta haselim. Bet jebkurā gadījumā pie šādiem cipariem Olympus nepiemin, lai cik labs tas būtu
Publicēts: 07.12.08 10:04
 citēt
"visu izšķir attiecīgas klases atribūtu cena" - gribi teikt, ka cenas attiecīgas kvalitātes aksesuāriem, piemēram, O un C maksā stipri dažadi?!
Pie tam, diez vai mani kā Olympistu un Tevi kā Canonistu īpaši satrauc, cik maksā kas no ne sava brenda!

Pie tam, ne jau Oly lietotāji satraucas par "par Oly mazo sensoriņu un canon FF", ja neesi pamanījis! Ne ja Olympisti iet pietiem, kuriem lielie krāniņi un bļaustās, cik labi ir ar mazu! :D Ja ļoti satrauktu sensora izmērs, tad jau sen būtu pārskrējuši pie tiem, kam tas lielāks...

Šķiet VĒL pamatotāk un objektīvāk?! :D
Publicēts: 07.12.08 10:13
 citēt
:):):)
a tā nevar, 5D max II + Olympus siksniņa = gan pilnā matrica, gan 20+ Mpix , gan O izpatikt :):):)

Bet tie testi būs laba lieta, jo retais tikai zin par svešu brendu kaut ko sakarīgu, ja pašam tāda naf :)
Publicēts: 07.12.08 10:22
 citēt
Lai top gaisma :face-devil-grin: PENTAX pāri visam, Kad beidzot tauta sapratīs: katram savs.Vai nav pie kājas ar ko bildē:hvz:.FF , apgraizīts, uzpusts tak pie kājas , lai katrs bildē ar ko grib,ko var atļauties.
p.s. varbūt arī kļūdos
Publicēts: 07.12.08 17:46
 citēt
Canonisti to, ka katram savs, nesaprot!
Diemžēl!
Publicēts: 07.12.08 18:15 labots
 citēt
Bizarre:Canonisti to, ka katram savs, nesaprot!
Diemžēl!

Te tu saki nepareizi... tikt pie sava brenda (pirmā) ir nejaušība, nevis iecere.. ja nopērk jaf otru to pašu brendu- tas jjau ir ieradums... ja nomaina brendu- esi realizējis savu ieceri )
Man arī Nikon (pēdejais niknais :D ) patīk labāk, bet ieraduma pēc nākamo pirkšu C, bet Olympus ziepis ar 20X zoom un rokas fokusa mainīšanu ir zvērs savā klasē :):):)
Publicēts: 10.12.08 14:18
 citēt
Kam vēl ir interese?
Tiekamies 14.decembrī Brīvdabas muzeja Kurzemes sētā, jau no plkst 10.30 būs pieejami Olympus TOP PRO līmeņa objektīvi testēšanai. Ja kāam interesē salīdzināt citas markas aparātu, tad būs pieejams arī e-3 body. Vajadzētu tikai savu CompactFlash karti.

Neaizmirstiet tikai iegādāties ieejas biļeti.
Publicēts: 10.12.08 18:04
 citēt
Pasākums ir bezmaksas, izņemot ieejas biļete, varbūt der kādu našķi līdzi paņemt, izsalkumu rendēt neesmu noskaidrojis vai krodziņš strādā.
Tā kā stiklu būs daudz un domāju ka ar 300 F2.8 arī gribēsi pamēģināt un noskaidrot vai rokas netrīc.
Publicēts: 12.12.08 19:52
 citēt
Interesenti varēs pamēģināt arī E-30, šodien to jau redzēju Elkor Plaza.
Tik tiešām interesanta kamera īpaši māksliniekiem.
Publicēts: 13.12.08 01:05
 citēt
Bizarre::D
A ko Tu gaidīji?!
Mēs takš nīstie! Pie tam, neatzīstam, ka C ir pats, pats! :D

man pēdējā laikā viens joks par C baigi patīk! Smejos nepārtraukti! :D

Parasti, kad kāds uzjautā ko pirkt, viens no argumentiem par labu C ir tas, ka te IR serviss!
Tad, lūk, tas izslavētais serviss jau vairāk par mēnesi labo vienu stikliņu! Tas IR serviss?! Gan jau arī savāca un aizsūtīja nezin kur! Bet skaitās serviss IR iekš LV!

hi hi:face-grin:
pusotru mēnesi laboja :face-glasses:nu ir gatavs:face-wink:
Publicēts: 13.12.08 01:10
 citēt
Un notika BRĪNUMS! :D
Publicēts: 13.12.08 01:19
 citēt
esot tikai putekļus iztīrījuši. idiotisms. :face-grin:
Publicēts: 15.12.08 10:53
 citēt
Vai tad tieshaam Maskavas ielas serviss tagad taads palicies?
Nez kaapeec man taadu probleemu nav.. parasti apmeeram 4 dienas tik jaagaida.. ieskaitot nedeeljas nogali :D
Publicēts: 15.12.08 13:47
 citēt
Jonatans:Vai tad tieshaam Maskavas ielas serviss tagad taads palicies?
Nez kaapeec man taadu probleemu nav.. parasti apmeeram 4 dienas tik jaagaida.. ieskaitot nedeeljas nogali :D

nu, re ka gadās visādi brīnumi. pirmajā reizē, kad tas objektīvs nojūdzās, man bija jāgaida mēnesi. tad esot kaut kāda detaļa pasūtīta, dēļ kā arī kavējās serviss. bet nu tagad - tikai putekļi tīrīti...un tik ilgi!!!:face-grin:
Publicēts: 15.12.08 15:19 labots
 citēt
Laba reklāma!
Pērciet Canon, jo tam IR iekš LV serviss! :D
Publicēts: 15.12.08 19:15
 citēt
Bizarre:Laba reklāma!
Pērciet Canon, jo tam IR iekš LV serviss! :D

Nerausti ziloni aiz ūsām !:face-devil-grin:
Publicēts: 15.12.08 20:02
 citēt
Ziloni?! Piepūšamo?! Īsto trauku veikalā?!
Esmu IMŪNS pret tādiem ziloņiem! :D
Publicēts: 16.12.08 12:20
 citēt
Varbūt labāk parunāsim par labo, ja ir vēl kādi interesanti novērojumi pēc testa labprāt dzirdētu viedokļus.
Publicēts: 16.12.08 12:42
 citēt
Jā reportāžās varēto ko salikt! :face-wink:
Publicēts: 16.12.08 13:30
 citēt
Vai nevarētu, lūdzu, vēlreiz no sākuma un saprotamāk- tad kuras markas fototehnika ir jāpērk, lai tāpat, ar šķību aci un līkām rokām, izdotos ĻOTI labas fotogrāfijas- Kanons, Nikons vai Olimpis? Aparāta marka taču ir pats svarīgākais, vai ne? :):):)

P.S. f-janka- tu taču ne ar Nikonu ne ar Kanonu nevienu putneli nemācētu nobildēt, vai ne? :)
Publicēts: 16.12.08 14:30
 citēt
Uldi.Ar Nikonu mācētu(sanāca te kādu gadu appakaļ tikko nopirktu D80 paņurkāt(tiku galā pat bez manuāļa :face-wink: )).Ar Canonu gan būtu grūti,cik manās rokās nonācis nu gandrīz kā ķīniešu ābece! :face-grin: Bet nu ja daudz daudz naudas būtu, no mitrumdroša Marka + fikšu komplekta,nu tā no 300-800 mm IS neatteiktos,gan jau ar manuāļa palīdzību izburtos cauri! :face-devil-grin:
Publicēts: 16.12.08 14:52
 citēt
321:Jonatan!
c vajadzības.
varbūt piekrītu Tev, ka vairāk preses fotogrāfi izmanto C un N, tāpēc, ka šajos aparātos notiek attēla pēcapstrāde uzfrišināšana, krāsu gammas korekcijas un kontrasta palielināšana, kas presei īpaši der, bet ja gribi iegūt dabisku, māksliniecisku, dzidru un istu dabas ainavu vai izteiksmīgu portretu, tad pareiza (ne jau vienīgā) izvēle būs arī Olympus ...

Ne vārda par brendu kariem!...:)
Palasīju diskusiju- viss OK. Bet manis nocitētais tests gan liecina, ka viens no Olimpiešiem švaki pārzin fototehniku. Jo līdz šim biju naivi domājis, ka saprotoši fotogrāfi minētos uzstādījumus paši ieregulē pēc vajadzības. Taču izrādās , ka Oly kameras ir gaišreģes...:)))
Publicēts: 16.12.08 15:03
 citēt
Olympisti, Canonisti, ko juus te hernju dzenat. Tipa brandu patriotisms un kraaninju staipiishana? Agraak focheeju ar E-500 tas bij mans pirmais aparaac, tagad iegaadaajos 40D un protams ka juutu milziigu atshkjiriibu jo taas ir dazhaadas klases. Bet shinii gadiijumaa juus te striidaties pavisam par citu jo nejau fotoaparaats ir galvenais bet gan tas kura rokaas shis aparaats nonaak. Ja jau pats esi lohs tad arii ar Mark III tu buusi loxs tikai ar Mark III, jeb kaa dazhi labi izsakaas "foto-impotents". Un vienmeer kaads atradiis iemeslu kaa pastiept savu kraanu garaku un paziimeeties citiem ar sho te fenomenu. Es jau iedomaajos kas notiks taj dienaa kad Canon paarpirks Olympus vai otraadi. Sadosimies rocinjaas un iesim pizdjiit Nikonistus? :face-devil-grin:
Publicēts: 16.12.08 15:05
 citēt
forelljjanka:Uldi.Ar Nikonu mācētu(sanāca te kādu gadu appakaļ tikko nopirktu D80 paņurkāt(tiku galā pat bez manuāļa :face-wink: )).Ar Canonu gan būtu grūti,cik manās rokās nonācis nu gandrīz kā ķīniešu ābece! :face-grin: Bet nu ja daudz daudz naudas būtu, no mitrumdroša Marka + fikšu komplekta,nu tā no 300-800 mm IS neatteiktos,gan jau ar manuāļa palīdzību izburtos cauri! :face-devil-grin:
Nekreņķējies, ja nepalīdzēs manuālis, paņemsim "Finlandia" palīgā, tad būs kārtībā :)
Publicēts: 16.12.08 16:54 labots
 citēt
Frīdi!
Par kādu gaišredzību
Laikam gan Tu domā ka bilde par jpg vai RAW bez procesora apstrādes Tev atmiņas kartē iekrīt, ja tā tad iesaku palasīt ne jau manuāļus, bet mazliet nopietnāku literatūru. Visas sistēmas apstrādā katru pikseli, gan pa vienam, gan kopā.

Neiedziļināsimies niansēs, bet viegli pateikt otram TU esi ..., bet varbūt padomā par saviem izteicieniem ... es negribu ne vienu aizvainot, bet dažreiz no konteksta izrautas frāzes vai līdz galam neizlasīta doma var radīt pārpratumus.

Es esmu pilnīgi pārliecināts, ka jebkurš sevi cienījošs fotogrāfs neizmanto automātiskos uzstādījumus, arī neizmanto iestrādātos filtrus un trokšņu slāpētājus.

Laiciņu atpakaļ bija diskusijas par to vai ir labi, ja attēls pēc uzņemšanas nav jāapstrādā.
Mani vesels bars nosauca par diletantu, varbūt tā arī ir, kad minēju ka es attēlu veidoju galvā un ideāls rezultāts ir tad, kad to nav nepieciešams apstrādāt ar datorprogrammām.

E-3 lietoju tāpēc, ka spogulī attēlu redzu 100% un zinu ka kadra malās neparādīsies lieki objekti.
Publicēts: 16.12.08 23:50
 citēt
Neaiztieciet taču Friidi! Viņam SUPER PUPER attaisnojums ir! Kad dežūrā nav ko darīt un kad kāds mēriņš ieņemts, tad VISU var! :D
Atceros, ka viens no baigajiem diskutetājiem pasmējās vai tml par 1 cita diskutētāja diletantismu(?!) - redz pirmais visu bildējot ieks RAW! Jo tikai tā cienošs fotogrāfs daroties!
Nesen trāpījās dokumentālā filma par tādu krievu fotogrāfu Maksimišinu. Visu neesmu skatījies, bet uz ātru roku nedaudz iemetu aci. Tad, lūk, Kāreiz trāpījās moments par fotografēšanas formātu - raw vai jpeg. Un viņš fotografē iekš ... jā, ja! JPEG! Jo viņš ir par slinku čakarēties iekš šopa! Vai arī žel sava dārgā laika! Viņš labāk UZREIZ nobildē PAREIZI!!!!!!!!
Domāju, ka šis Maksimišins ir KRIETNI labāks par dažu labu pseido profiņu šeit, jo kaut kā nav baigi dzirdēts, ka par to(mūsu pseido profiņu) kāds ir uzņēmis dokumentālo filmu!
Publicēts: 17.12.08 00:03
 citēt
nekā KĀ nebija?! par to JPEG?!
un tātad Tu esi tas pseido profiņš?! :D
Publicēts: 17.12.08 00:28 labots
 citēt
palasījos un atkal nošķebināja. Tālaviet - Tu gudrāks vīrs, nu tak ignorē un būs miers + Ziemassvētki
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas