Nekā! NilsS ir PATS gudrākais! Atnāca, izrāva kādu vārdu no konteksta un atkal galīgi garām nosecināja! Un gudri Jūs neesat ABI! Jo jau ne viens vien ir pateicis, ka pofig ar ko bildē, ka tik rokas no pareizās vietas aug! Tak, nē! Jānāk un jāturpina bezsaturīgais spams tālāk!
Bizarre, man tev jautājums ? Mainītu tagad savu oly ar stikliem pret daudz maz analogu stiklu sistēmu kurai priekšā būtu 5D, 5Dm2, Mark3, vai kad no Nikoniem D3,D2x utml ?
Godīgi?! 1. Nezinu! 2. Priekš kam?! 3. Man zīmēties nav vajadzības! 4. Bet varbūt uzreiz tēmēt nevis uz FF, bet gan ko lielāku?! 5. Trokšņi, ISO utt utml - kādi leilākie ISO ir MF?!
Speciāli Nilam un talavietim, kuriem tomēr pagrūti ieskaidrot vienkāršu lietu! Es NEESMU ne krustā sistais, ne cietējs, ne kkāds tur baigais aizstāvis, vai nezin kas vēl! Tikai vienkārši argumenti: Mani galīgi nesatrauc, ka kādam,piemēram, ir Mark III vai tml! Ka vairākums lieto C vai N! Utt utml!
Bet viņiem vienalga tas nepieleks! Atnāks, paspamos, apsauks un aizmuks līdz nākošai reizei!
Pie tam, tas SUPERIGAIS Canon serviss, kas tiek minēts kā baigais pluss!
dzīvoja reiz viena turīga kundze, kas ikdienā pārvietojās ar Volvo S40, tas bij kādu laiku atpakaļ ap 2000. gadu, it kā šika mašīna, droša utml. Mazdēls paaugās dabuja tiesības, ar kaut kā jāpāŗvietojas. S40 vietā, kas dāvāts tika mazdēlam, tika paņemts S60 vai S80, precīzi neatceros. un dudināja laimīgi tos 2-3 gadus. mazdēls vēl izauga gudrības smēlās, omai ar viss kāŗtībā - bizness iet. te oma vaicāja mazdēlam, lai iesakot auto labu, drošu, ar komfortu, nu tā, lai pa skaisto, mazdēls jau saprata, ka omes stāvoklis sabiedrībā nepieļautu nekādus tur BMW M5, 7er vai ko līdzīgu, un ieteica Mercedes Benz, parastu 220, ja nemaldos, sedanu, ko drīzumā arī kundze iegādājās. citēju: (ome gandrīz ar asarām acīs) "Kada es biju muļķe šos visu ilgos gadus, kad sēdēju pie Volvo sūres, kad ir Mercedes."
talavietis:Nils, Bizzare ir Oly krustā sistais cietējs...
visairāk pārsteidz tas, ka viņam tā arī nav aizgājis. Man nepatīk šī cilvēka slimīgā rosība noliekot citus, nevis tas, ar ko viņš bildē. Pēc, manuprāt, izcili nejēdzīgajām rupjībām, ko viņš veltīja Frīdim / mazliet agrākās diskusijās /, man un vēl dažiem citiem, es principā ignorēju visus izteikumus, jautājumus un komentus no B. Lai dara kā tīk, es tajā spēlē nepiedalos
PS pēc visas šīs mutes brūķēšanas es cerēju ieraudzīt ģeniālas bildes Bizarre galerijā. Vīlos
Nu vienkārši šausmu filma-Sļepoj lisogo strižot! (Aklais matus plikpaurim griež).Maļ vienu un to pašu,argumenti ar vieni un tie paši abām pusēm bet lai ieklausītos!!! Tēma ar,it kā nav :Kas labāks Can vai Oly? No otras puses, Nikonistus ta nemana. Laikam nav tak iemesla šiem OLy lietotājus nolikt. Varbūt Nikon tomēr ņemt kad daudz,daudz naudas būs? :face-angel:
Nu nezinu, ko te visi cepās, gan N, gan B bildes ir OK varbūt kāda labāka ir N, bet arī B ir labas bildes, nedomāju ka tikai krustā sistie par viņa bildēm ir balsojuši. Protams, ka B dažreiz savos izteikumos pārkāpj pāri robežai, bet neraustiet kaķi aiz ūsām, ja nevēlies lai tas neielaiž nagus tavā miesā...
Bumerangs:drusku ne pa tēmu, bet īsumā viens stāstiņš;
dzīvoja reiz viena turīga kundze, kas ikdienā pārvietojās ar Volvo S40, tas bij kādu laiku atpakaļ ap 2000. gadu, it kā šika mašīna, droša utml. Mazdēls paaugās dabuja tiesības, ar kaut kā jāpāŗvietojas. S40 vietā, kas dāvāts tika mazdēlam, tika paņemts S60 vai S80, precīzi neatceros. un dudināja laimīgi tos 2-3 gadus. mazdēls vēl izauga gudrības smēlās, omai ar viss kāŗtībā - bizness iet. te oma vaicāja mazdēlam, lai iesakot auto labu, drošu, ar komfortu, nu tā, lai pa skaisto, mazdēls jau saprata, ka omes stāvoklis sabiedrībā nepieļautu nekādus tur BMW M5, 7er vai ko līdzīgu, un ieteica Mercedes Benz, parastu 220, ja nemaldos, sedanu, ko drīzumā arī kundze iegādājās. citēju: (ome gandrīz ar asarām acīs) "Kada es biju muļķe šos visu ilgos gadus, kad sēdēju pie Volvo sūres, kad ir Mercedes."
Kā kuram ,kā kuram? Ja man jāizvēlas no Volviķa un Merša,konkrētajiem modeļiem vienozīmīgi Volvo!Kāpēc?Tāpēc ka ar Volvo priekšpiedziņu kaut kur no piķa un labas grantenes vēl var laisties nost(+pastiprinātā piekare Krievijas un Baltijas tirgum),ar merša pakaļu sorrī,cilpo vien ar kājām.Nu ja ne no šiem diviem tad Micuks L200 vai tā līdzinieks no Toijotas,Nissana(Micuks būs lētāks).
Mono:Canon un Nikon(sony) ir līderi reportāžu bildēšanā...savukārt Olympusam neviens nestāv blakus portretu dabas skatu bildēšanā un visur citur kur mērķis smuka bilde nevis ātra un liela bilde !
Te nu es pat kā Oly lietotājs nepiekritīšu Stāv blakus un kā vēl,arī abi Tevis pieminētie brendi+ vēl vairāki nepieminētie.Ja pasaulē būtu viens perfekti labāks DSRL brends,visi pirktu tikai to.Kā redzams tas tā nav.Pasaulē daudz kur dominē Nikons,daudz kur Oly ieņem plašaku nišu kā Latvijā.Diskusija kā tāda te ir neauglīga.Paldies cilvēkiem kas noorganizēja stiklu testēšanu!Diemžēl lielo brendu pārstāvji to nav darijuši,vismaz tādā formā kā tas notika šeit.Ja noorganizētu ,stipri šaubos vai mazāk pārstāvēto brendu lietotāji bāztos foruma tēmā par to spamot,vai kā citādāk nolikt.Es droši ka nē.:face-angel:
321:Frīdi! Par kādu gaišredzību Laikam gan Tu domā ka bilde par jpg vai RAW bez procesora apstrādes Tev atmiņas kartē iekrīt, ja tā tad iesaku palasīt ne jau manuāļus, bet mazliet nopietnāku literatūru. Visas sistēmas apstrādā katru pikseli, gan pa vienam, gan kopā. Neiedziļināsimies niansēs, bet viegli pateikt otram TU esi M..., bet varbūt padomā par saviem izteicieniem ... es negribu ne vienu aizvainot, bet dažreiz no konteksta izrautas frāzes vai līdz galam neizlasīta doma var radīt pārpratumus. Es esmu pilnīgi pārliecināts, ka jebkurš sevi cienījošs fotogrāfs neizmanto automātiskos uzstādījumus, arī neizmanto iestrādātos filtrus un trokšņu slāpētājus. Laiciņu atpakaļ bija diskusijas par to vai ir labi, ja attēls pēc uzņemšanas nav jāapstrādā. Mani vesels bars nosauca par diletantu, varbūt tā arī ir, kad minēju ka es attēlu veidoju galvā un ideāls rezultāts ir tad, kad to nav nepieciešams apstrādāt ar datorprogrammām. E-3 lietoju tāpēc, ka spogulī attēlu redzu 100% un zinu ka kadra malās neparādīsies lieki objekti.
Es vēlreiz pārliecinājos, ka Olympus aparātiem nav ne vainas, bet to lietotājiem gan ir "īpašas problēmas" ar jūtīgu pašapziņu.
Atļaušos vēlreiz nocitēt cien 321 frāzi, par kuru iet runa "konfliktā": "vairāk preses fotogrāfi izmanto C un N, tāpēc, ka šajos aparātos notiek attēla pēcapstrāde uzfrišināšana, krāsu gammas korekcijas un kontrasta palielināšana, kas presei īpaši der, bet ja gribi iegūt dabisku, māksliniecisku, dzidru un skaistu dabas ainavu vai izteiksmīgu portretu, tad pareiza (ne jau vienīgā) izvēle būs arī Olympus "
Šeit mana iebilde kas izsauca šo sašutuma tirādi: "Ne vārda par brendu kariem!... Palasīju diskusiju- viss OK. Bet manis nocitētais tests gan liecina, ka viens no Olimpiešiem švaki pārzin fototehniku. Jo līdz šim biju naivi domājis, ka saprotoši fotogrāfi minētos uzstādījumus paši ieregulē pēc vajadzības. Taču izrādās , ka Oly kameras ir gaišreģes...)) "
Un tagad uzdodu jautājumu- vai tad Olympus kamerās, atšķrībā no C un N, nenotiek nekāda attēla pēcapstrāde? Un ja tomēr notiek, bet cilvēks apgalvo pretējo, vai viņu var saukt par kompetentu???? Un kurā vietā es Tevi (321) apsaukāju. Un kurā vietā es šajā topikā vispār es kādu (Oly ieskaitot) esmu apvainojis?
P.S. Par Bizarre es vispār klusēju- slims taču (Oly- frēnija).
Redziet beidzot Frīdis Pats piekrita ka apstrādā, bet es nekad neesmu teicis, ka OLYMPUS neapstrādā, tikai apstrādes režīmi ir atšķirīgi un rezultāts Olympusam ir vairāk pietuvināts dabīgam orģinālam, bet Dažas citas kompānijas, kuras vairāk mērķētas uz reklāmu un poligrāfiju, kur nepieciešams ir paaugstināts kontrasts un asums, to dara pirms attēla veidošanas par RAW.
Un varbūt beigsim runāt par kompetenci vai ... neizteiksim noniecinošus argumentus, bez pamatojuma.
Es iesāku pilnīgi nevainīgu tematu par Iespēju testēt OLYMPUS labākos objektīvus, tests notika un kas ieradās bija gandarīti gan ar optikas kvalitāti un rezultātiem. Nesaprotu tikai kāda SUŅANAGLA dīdīja dažus SPECUS, kas lieto atšķirīgu brendu stiklus, līst šajā diskusijā un mēģināt pierādīt ka MB ir labāks par VV, vai kā ...
Gribu pielikt punktu un jebkuru komentāru šajā diskusijā uzskatīšu par necieņu. Ja ir vēlēšanās veidojiet diskusijas par šim vai līdzīgām tēmām un izvairīsimies no asumiem... vai tad mē snevēlamies iegūt labākus attēlus, tad kāda Tev ir starpība ar ko es taisu savas bildes.
Lūdzu ar šo arī beigsim šo nevajadzīgo diskusiju par to kas ir kas!!!