Ja tev vajag 30mm un 1.4 caurumu un pa lēto - pērc tik nost. Pieļauju ka ārzemēs cilvēki fairāk fočē, nevis nodarbojās ar tehnikas drāzšanu. Respektīvi fočējot ģimenes albūmam kaut vai to pašu A4 pilnīgi apmierinās tavas vajadzības.
patestēju uz Pentax. zinu,ka cobalt sūdzējās ka uz viņa K100D regulāri šauj garām AF,es uz savējā neko tādu neredzēju.Ātrums... Te ir jāskatās,cik zinu viņam ir divas versijas,viena ar HSM,otra bez.Parastā bija pieņemama. Dzeltenumu īsti nemanīju,pie F/1,4 arī lietojams.
Lietoju tādu uz Nikon. Labākais fiks priekš kropētā sensora. Manai versijai pie 1,4 centrs bij ass, bet malas loģiski, ka mīkstākas, bet tas priekš portretiem dod tik vēl papildus efektu.
Autofokuss strādā ļoti ātri un klusi. Bildēju basīti tumšā zālē un biju pārsteigs par bilžu kvalitāti (labā nozīmē) 50mm 1.8 ir stipri lēnāks. Dzeltenums ir jāņem vērā jau uzstādot WB, bet man vienmēr ir patikušas siltākas krāsas!
ieteikšu tev labu paņēmienu kā arī zināmā mērā tikt pie kaut kādas atziņas. rīkojies sekojoši: atver pikselpeiperi un izvēlies objektīvu atver jebkuru bildi - tā atvērsies flirkā tur atrodi objektīva tagu piem sigma30mm14 vai 35mm20d,....... un ieaksti meklētājā, lai savāc visas flirka bildes ar šo objektīvu. labajā augšējā stūrī ir izvēlne - skatīties slaidšovā, kuram var ieslēgt pilnekrāna režīmu pasēdi paskaties kādas stundiņas - ja labākais redzētais rezultāts pārliecina un ir pārsvarā, ņem ciet pasties līdzīgus objektīvus.
es ieteiktu pieiet jautājumam no cita aspekta. Proti - gribās gaišu fiksi 30 mm diapazonā. Viennozīmīgi labākais būs C 35 mm F 1.4 bet budžeta problēmu dēļ neapskatam. Atliek C 35 mm F 2.0 vs S 3- 1.4. Sigmas lielais + 1.4. C precīzs AF, mazliet lētāks. Pirkt Sigmu ir zināma loterija, var gadīties arī kas ļoti solīds. V ar arī nepaveikties, tas ja nav laika iztestēt pērkot
Pa pa pa... viens par māti otrs par meitu... 50 mm ir 50mm nevis 30! A to 50tnieks ir asāks (bet kurš ta to apšauba) bet tas nav 30mm objektīvs, korekti būtu salīdzināt nu tur ar 28mm vai 35mm kudaņišlo, bet tad jau pajemam salīdzinam 30 ar 85 1.2... rezultāts būs vēl graujošāks...