forum.gif
Sigma 30mm F1.4
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Sigma 30mm F1.4
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 28.11.08 23:48
 citēt
pameklēju sadaļā, bet neko neatradu.

Padalieties pieredzēs un dzirdētajā.

Izteica piedāvājumu tādu piegādāt pa lēto, tapēc meklēju atsauksmes. ārzemēs slavina un peļ. Grūti saprast uz kuru pusi kauss liecas.

Būtībā interesē lietošanai uz Canon, bet domāju, ka neatšķiras no Nikona un citiem brendiem paredzētajiem eksemplāriem.

Arī spams ir vēlams, jo katrā beztēmā ir daļa tēmas :face-smile:
Publicēts: 28.11.08 23:57
 citēt
kādas atsauksmes tu gribi?

Ja tev vajag 30mm un 1.4 caurumu un pa lēto - pērc tik nost. Pieļauju ka ārzemēs cilvēki fairāk fočē, nevis nodarbojās ar tehnikas drāzšanu. Respektīvi fočējot ģimenes albūmam kaut vai to pašu A4 pilnīgi apmierinās tavas vajadzības.
Publicēts: 29.11.08 00:20
 citēt
Visvairāk gribētos dzirdēt atsauksmes par AF precizitāti un ātrumu.

Vai vēl kāds izņemot Juri ir piefiksējis, ka bildes ir dzeltenākas.
Publicēts: 29.11.08 00:24
 citēt
man bija uz olimpus taada
nu itkaa patika bet uz 1.4 baigaa ziepe bija

ar AF itkaa problemas nebija
Publicēts: 29.11.08 00:59
 citēt
patestēju uz Pentax.
zinu,ka cobalt sūdzējās ka uz viņa K100D regulāri šauj garām AF,es uz savējā neko tādu neredzēju.Ātrums... Te ir jāskatās,cik zinu viņam ir divas versijas,viena ar HSM,otra bez.Parastā bija pieņemama.
Dzeltenumu īsti nemanīju,pie F/1,4 arī lietojams.
Publicēts: 29.11.08 08:47 labots
 citēt
Lietoju tādu uz Nikon. Labākais fiks priekš kropētā sensora. Manai versijai pie 1,4 centrs bij ass, bet malas loģiski, ka mīkstākas, bet tas priekš portretiem dod tik vēl papildus efektu.

Autofokuss strādā ļoti ātri un klusi. Bildēju basīti tumšā zālē un biju pārsteigs par bilžu kvalitāti (labā nozīmē) :) 50mm 1.8 ir stipri lēnāks. Dzeltenums ir jāņem vērā jau uzstādot WB, bet man vienmēr ir patikušas siltākas krāsas!
Publicēts: 29.11.08 09:27
 citēt
tiešām priecē atbildes.

Varbūt kāds var pateikti salīdzinoši ar Canonu 50mm F1.4 vai tikpat ātrs un kluss. Canons man ir tāpēc varētu labāk izdarīt secinājumus par ātrumu.

Bet ja SM saka, ka ir spējis bildēt basketbolu, tad domāju, ka jāņem vien ciet.
Publicēts: 29.11.08 09:52
 citēt
Tāpēc sigmas 30 1.4 HSM ir vairāk tuvāk kanona USM. Fokusēsies tip pat ātri - tur viss atkarīgs no paša bodija.

Bet +- visi viņi strādā vienādā ātrumā, jo tehnoloģija ir viena un tā pat - HSM/SWM/USM/SDM
Publicēts: 29.11.08 10:51
 citēt
opt.kvalitāte - *** no *****, pēc arzemju testu rezultātiem
Publicēts: 29.11.08 13:15
 citēt
ieteikšu tev labu paņēmienu kā arī zināmā mērā tikt pie kaut kādas atziņas.
rīkojies sekojoši:
atver pikselpeiperi un izvēlies objektīvu
atver jebkuru bildi - tā atvērsies flirkā
tur atrodi objektīva tagu piem sigma30mm14 vai 35mm20d,.......
un ieaksti meklētājā, lai savāc visas flirka bildes ar šo objektīvu.
labajā augšējā stūrī ir izvēlne - skatīties slaidšovā, kuram var ieslēgt pilnekrāna režīmu
pasēdi paskaties kādas stundiņas - ja labākais redzētais rezultāts pārliecina un ir pārsvarā, ņem ciet
pasties līdzīgus objektīvus.
Publicēts: 30.11.08 19:02
 citēt
zeel tikai ka sitais ir DX
Publicēts: 02.12.08 12:41
 citēt
cik zinu, tad Andrejam Z. ir tāds piebrauc patausti, aprunājies, domāju, ka neatteiks.
Publicēts: 02.12.08 12:54 labots
 citēt
es ieteiktu pieiet jautājumam no cita aspekta. Proti - gribās gaišu fiksi 30 mm diapazonā. Viennozīmīgi labākais būs C 35 mm F 1.4 :) bet budžeta problēmu dēļ neapskatam. Atliek C 35 mm F 2.0 vs S 3- 1.4. Sigmas lielais + 1.4. C precīzs AF, mazliet lētāks. Pirkt Sigmu ir zināma loterija, var gadīties arī kas ļoti solīds. V ar arī nepaveikties, tas ja nav laika iztestēt pērkot :)
Publicēts: 02.12.08 15:01
 citēt
Pašam iraid minētā Sigma, pamīksts pa malam jau ir , bet tā kā pirku šamējao no rokas pa 1/3 no jauna cenas, esmu apmierināts pat ļoti...
Publicēts: 02.12.08 15:07 labots
 citēt
nezinu kā ir ar canona 50mm f1.8 bet man

bija nikon d40 un iepirku šito sigmu, itkā viss bija baigi ok, lai gan patiesībā neeeeeez

tagadējais d80 + 50mmf1.8 pie f2.8 (kas, imo, ir minimālais, lai dotu ārā labu bildi) ir labāks par to sigmu pie 2.8

varbūt pluss ir tie 30 milimetri. nez.

+ kopš ir zipene, telpās vai krēslā tāpat labākas, dzīvākas bildes dod 18-55 + sb-600 nekā pliks 50mm f1.8

kautkā tā

edit:

krāsas nepatika sigmai

edit2:

respektīvi, ja var teikt ka sigma 30mm objektīvs zīmē, tad nikona 50mm glezno (((:
Publicēts: 02.12.08 15:10
 citēt
tagadējais d80 + 50mmf1.8 pie f2.8 (kas, imo, ir minimālais, lai dotu ārā labu bildi)

tas tiešām ir baigais īmo, gandrīz apvērsums fotogrāfijā :)
Publicēts: 02.12.08 15:59
 citēt
gribēju tikai pateikt, ka pie 2.8 šitas 50mm f1.8 ir labāks/asāks/whatever par sigmu 30mm f1.4 pie 2.8.
Publicēts: 02.12.08 17:37
 citēt
tad pričom te minimālais kaut kāds labai bildei :)?
ok, sapratu
Publicēts: 03.12.08 16:30
 citēt
Pa pa pa... viens par māti otrs par meitu... 50 mm ir 50mm nevis 30! A to 50tnieks ir asāks (bet kurš ta to apšauba) bet tas nav 30mm objektīvs, korekti būtu salīdzināt nu tur ar 28mm vai 35mm kudaņišlo, bet tad jau pajemam salīdzinam 30 ar 85 1.2... rezultāts būs vēl graujošāks... :face-devil-grin:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):