NilsS : Man te tiko Beļģu francūzis tobeš "Valonis" izteca labāku domu "Cenu nosaka līzinga un bankas kredītu apjomss + draudzenes kāre uz darglietām " tas uz manu texstu ka spicākis LV fotogrārfs ar kolosālu aprīkojumu par sesiju prasa mazāk nekā virsums iesācēju bez pieredzes un tehnikas
ImkaSm:vispār baigais dempings, ja pat pie Kondrašina ar stilistu 350 ls ?! Cik mums, parastiem mirstīgiem prasīt ?!
Bildēt par velti.
Bet ja nopietni --- bildēt pa tik cik gatavi maksāt klienti. Pieņemu, ka tagad cenas uz fotogrāfiem jūtami samazināsies: kritīsies pasūtījumu skaits un apjoms, bez ne-foto darba paliks amatieri un atcerēsies par līzingā pirktiem fotoaparātiem un 555 atzīmēm foto lapās utt.
Portreti : Miljonārs jau tāpēc MILJONĀRS ka knauzers Man onkuls kurs pēc latvijas merogiem būtu ahunais miljonāru saraksta spīdeklis , bet vācijā tāds ierindas naudasmaiss vien ir vēl sen sen mēdz skaitīt "Feniņu nekrāsi pie markas netiksi" un ar savu 30 gadus vecos 500SL Mersi braukāja pāreis reizes mēnesī uz Banku un Pilsēteles rāti. Par sesijām vislabāk maksā neprecētas kundzītes vidējos gadoss un sirmi kungi ar blondiem zaķiem un nāk viņi gadiem un regulāri ar katru jaunu lupatu vai jaunāku zaķi, taka stastus par miljonāru sīčiem vari Dreefam pataupīt viņam ir līdzīgi par blondīnēm ar BMW
Lunis:Par sesijām vislabāk maksā neprecētas kundzītes vidējos gadoss
...un maksā tev 350 Ls...
Domāju, ka pat ja tu būtu baigais kunilīzinga profs, kurš reizē arī fočēt māk, tev labi ja sanāktu reizi gadā kādai pusi no šīs summas paprasīt...
Tā kā tevis fočētās bildes esmu redzējis tikai blogā un tajā saitā...laikam latgale.com, što- ļi, tad man nav iemesls domāt, ka viņas tiešām tev maksā...
Lai arī kā Serjoža sevi pīārotu ar tiem kalendāriem, es nedomāju, ka viņam JEBKAD atmaksāsies tas, ko viņš visā šajā procesā ir ie-investējis. Bet nu kā viņs pats saka, ka naudu jau tikai ar fočēšanu sapelnījis, tikai ar to...
Portreti : Nē man Ls reti maksā , pilnīg pietiek ar pāris gadijumiem lai jebkādus norēķinus šai jomā ar Ls un rēķiniem izbeigtu kā sugu nav tādas vajadzības un maniem klientiem nepatīk publicitāte , man sava ilgaadīga un stabīla klientūra kura nāk gadiem un jaunus man nevaig tas vienkārši rada neveidzīgu rindu , ņemu protams arī no malas BET reti un tikai pēc citu ieteikuma Neesmu radis springt kur nu vēl savus klintus pakļaut kautkādiem riskiem kas pēdējā laikā te pāršalkušas Foto aprindas un viņu klientuss ar visādām VID aktivitātēm BEIDZOT Teikšu tā VIDam pēdējā puss gadā sodos vien esmu samaksājis ~5 t Ls taka godīgs sakot man nav skaidrss kāpēc būtu jāprasa LĒTI ja var prasīt LABI un retāk strādāt ar labi pazīstamiem cilvēkiem un tā izvairīties no neveidzīgām problēmām Man daudz ērtāk ir strādāt citā valstī un maksāt turienes nodokļus pēc viņu sistēmas nekā jāties te ar baru neizprotamiem klientiem dēļ kuriem vēlāk jaskaidrojās kautkādiem klerkiem par muļķīgiem piķa formulējumiem un apšaubāmām personām Jā starp citu par USA hoņiem , tev noteikti intresēs burtiski pirms 2 nedēlām sapiķoju VIDam 415Ls par vienu USA honi 200USD kas ir nodokļi + uzrēķins +150% sodanauda par nenomaksātiem nodokļiem USA agēntūrā , a piķis bij parskaitīts NO PRITĀTAS KARTES PRIVĀTA KONTA tik vien kā ar forumulējumu "Photo for the booklet"
ak34 : SIA vecīt man jau sen noiets etaps , tas jau kādus gadus parcelies uz citu valsti un sobrid jau ir "citiem stūrētājiem" par cik es taka atpakal taka nē Man LV nav tik liels apgrozijums lai butu izdevigi SIA , slinkojot sje nesanak vairak pa 20 T Ls Katra zinjam patīk lasīt VID dokumentaciju par visiem 5 un 10 un 2Ls ko visadi muļki šurpu turpu skaitijuši par CD , DVD , BILDITI , Objektiva vacinju un Foto gramatu. Vēlāk VID sjos sauc SKAIDROTIES "Kas tas isti ir bjis domats" Honorars par darbu vai SAMAKSA par preci Man vēl tā , es tomēr pieredzējis patsmit gadus sai jomā BET kolēgis mudaks gan naturāli panjēma vagu nogaja uz grunti tam visas "Rebes" bij ta ari saukusjas 100Ls par 'To un to" viss caur kartem un privatiem kontiem kustējies "DĒĻ SLINKUMA" aiziete naudiņai pakaļ , korocje ka jau tecu pedejos 3-4 menesjus krata ne pajokam kam kautkas AR FOTO saistits paradas PRIVATOS NOREKJINU / KARŠU KONTOS Mani vien uz VID ir saukusji vairak ka 10x sastiba ar Kolegjiem kam aizdoti 5Ls ar formulējumu "Par filminju" un zābaku kam paticies ierastit muļķigā zdāčas parpalikumā 1Ls par FOTO DVD apdruku Taka šie laikam šķetina kautkādas shēmas un krata visjus privātos un karšu kontus kam tiek klāt vsiiem kam tiek klāt un kas parādās kautkādās biznesa aktivitātātes ar skaidru / neskaidru piķi ar domu ka tas varētu būt "Kautkāds nereģistrēts bizness" vai taka skaidrās / bezskaidrā piķa aprite apejot nodokļus
Vienkārši fotoamatieru par daudz saradies, kas ir izdomājuši piepelnīties, ja jau kaut kas tāds notiek. Bet nu VID pēdējā laikā nopietnāk ķēries pie nodokļu iekasēšanas ....
ak34:Vienkārši fotoamatieru par daudz saradies, kas ir izdomājuši piepelnīties, ja jau kaut kas tāds notiek. Bet nu VID pēdējā laikā nopietnāk ķēries pie nodokļu iekasēšanas ....
galīgi garām formulējums!!! ak34, tev nu gan vajadzētu tomēr pareizi izteikties "Vienkārši fotoamatieru par daudz saradies" + NAUDA = "Vienkārši fotoprofesionāļu par daudz saradies" ... bet nekliedz dikti, mums celtniecībā arī visi atbrīvotie šoferi piesakoties darbā, sit rokaas pa krūtīm un apzvēr, ka ir profesionāli celtnieki... un nekad neesu dzirdējis, ka viņus sauktu par amatieriem
Lunis: Katra zinjam patīk lasīt VID dokumentaciju par visiem 5 un 10 un 2Ls ko visadi muļki šurpu turpu skaitijuši par CD , DVD , BILDITI , Objektiva vacinju blah, blah, blah...
Mani ne reizi vien ir rēka parāvusi kā tikai VIDs ne3.14š prātu sev un citiem. Kā tikai neshēmo, lai tiktu pie vienkāršām, bet gaužām sīkām sensācijām. Kad jāpapēta aplokšņu algas > 80% uzņēmumu - tā neko, kā jākontrolē kontrobanda un nodokļu nomaksa īpaši lielos apmēros tā dumji smaida un mirkšķina acis, jo tur pretinieki naidīgāki, ar gudrākiem juristiem vai vienkārši naudīgāki. Tāpēc ķeras pie pašiem sīkākajiem iespējamajiem "'laundariem" un "valsts noziedzniekiem Nr.1"... :face-monkey:
izskatas, ka uz kadu briidi laiku mainiisies un "pa vecam" stradat vismaz LV nesanaaks. taka - Kondrashins par kapeku, parejie par buchu, un viss kedaas
Tak tā dāvanu karte ir mārketinga triks Kuram interesētu balvā saņemt sesiju 70 - 100 Ls vērtibā? tajā dāvanu kartē takš varēja arī norādīt summu 1500 Ls Reāli Santai tā sesija ar visu vizāžistu izmaksās ~100 - 150 Ls.
gribēju vēl piebilst, ka cena vēl atkarīga no Tavu paziņu/klientu mater. stāvokļa. Un bija jau šeit runa , ka cena var būt adekvāta ieguldītā darba daudzumā, arī pēcapstrādē, un to daudzi klienti lieliski saprot. mans secinājums , ka labākie maksātāji ir tieši vienkārši turīgi pilsoņi, ne miljonāri...
+ Lutums. Prese cīnās par klientiem kā nu katrs māk- viens sola ceļojumu, otrs sesiju ( tas gan tāda vāja akcija, jo daļa vispār negrib bildēties). Bet sāsies viņiem grūti laiki...........es arī varu iztikt bez Pastaigas vai šeipa.....................
Nekaa nenopietna, taa arii daru, bildeju pa velti un uztveru to kaa dargu hobiju, kuru sponsoreju no sava pamatdarba. ja kads grib kaut ko maksaat, lai maksaa, pats neko neprasu. Bet nu bildeju jau tik arii draugu un pazinju lokaa.
ak34: Bildēt par velti.
Bet ja nopietni --- bildēt pa tik cik gatavi maksāt klienti. Pieņemu, ka tagad cenas uz fotogrāfiem jūtami samazināsies: kritīsies pasūtījumu skaits un apjoms, bez ne-foto darba paliks amatieri un atcerēsies par līzingā pirktiem fotoaparātiem un 555 atzīmēm foto lapās utt.