forum.gif
Ko darīt lai būtu dzidri?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Ko darīt lai būtu dzidri?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.12.08 13:17 labots
 citēt
www.youtube.com... :)

laikam jau Maris to visu pastastija.
Publicēts: 03.12.08 15:19
 citēt
noderīgi, praksē, mājas apstākļos var variēt.
Publicēts: 03.12.08 17:53
 citēt
Maris, nu kaaa es - tik zinjkaariiga buutne esot, varu nelasiit?!?!?!;-pp;-)

Vil, ees zinaaju! es zinaaju!!!!!!!, ka Tu esi draugs un paskaidrosi man ;-)))))
Publicēts: 03.12.08 20:57
 citēt
Maris:

šādas bildes taisa ar pastāvīgo gaismu un lupatas kastē liek kontrastainu baltu papīra strēmeli, lai bļiku veidotu un melnu, lai pretstatā caurumu dabūtu

vot shito ganm nesapratu.. ;)
parejais viss sk.. ;)

suudigi ka man nav normalu pasiivo gaismeklju .. :face-sad:
Publicēts: 03.12.08 21:10
 citēt
coop:
Maris:

šādas bildes taisa ar pastāvīgo gaismu un lupatas kastē liek kontrastainu baltu papīra strēmeli, lai bļiku veidotu un melnu, lai pretstatā caurumu dabūtu

vot shito ganm nesapratu.. ;)
parejais viss sk.. ;)

suudigi ka man nav normalu pasiivo gaismeklju .. :face-sad:
vispirms izdomā, ko Tu īsti gribi. stiklu var bildēt 75*17 veidos. ja nav normālu,bildē ar nenormālu gaismekli, vai dab. dienas gaismā, radīsies vismaz kaut kāds priekštats. man arī nav normālu gaismekļu, bet zinu kā dabūt asu un dzidru stiklu, ar pārējo varbūt ir kā ir.... manā b. galerijā ir bilde <radošā darbnīca> un daži testi. labākas bildes bija iepriekšējā dzīvē, bet tas ir cits stāsts
Publicēts: 03.12.08 23:50
 citēt
pliknjus ir vioeglaak bildeet neka ato nolapiito stiklu :D :D :D :D :D
Publicēts: 04.12.08 12:44
 citēt
coop:pliknjus ir vioeglaak bildeet neka ato nolapiito stiklu :D :D :D :D :D
nedomāju vis, jeb skatoties kādus plikņus, kādā kvalitātē, ko tā bilde izsaka.kas kuram ir normāla bilde.
Publicēts: 04.12.08 23:52
 citēt
negatīvs

jā un nē...

gadās, ka cilvēks (neatkarīgi pliks vai apģērbts) bildei dod svaru arī ja bildē nezinošs/nejēdzošs bildētājs

bildējot aluspudeli reklāmai šāda iespēja ir nulle

tiesa ja pudeles bildēšanu var atsrādāt samērā (nu šis ir stiepts jēdziens gan) viegli, tad ar plikni atšķirties no miljoniem citu bilžu ir grūtāk, bet tomēr pastāv "cilvēciskās saites" iespēja starp bildi un skatītāju - kamēr stikla gabalam "netīšā momenta" nav
Publicēts: 05.12.08 07:55
 citēt
Galīgi piekrīt Mārim....
Publicēts: 05.12.08 08:38
 citēt
nu, no 2.-as 1/2-es (vai no tās pašas?) alus pudeles visas vienādas un neinteresantākas pēc formas un alus pudeli bildējot grūtāk visādi iznesties.
Publicēts: 05.12.08 10:36
 citēt
Maris:negatīvs

jā un nē...

gadās, ka cilvēks (neatkarīgi pliks vai apģērbts) bildei dod svaru arī ja bildē nezinošs/nejēdzošs bildētājs

bildējot aluspudeli reklāmai šāda iespēja ir nulle

tiesa ja pudeles bildēšanu var atsrādāt samērā (nu šis ir stiepts jēdziens gan) viegli, tad ar plikni atšķirties no miljoniem citu bilžu ir grūtāk, bet tomēr pastāv "cilvēciskās saites" iespēja starp bildi un skatītāju - kamēr stikla gabalam "netīšā momenta" nav
tāpēc jau fotogrāfi bieži vien specializējās - vienam labāk padodās portreti, plikņi, citam klusās dabas, stikli. stiklu, pudeļu gadījumā lielu lomu nospēlē ideja, pasniegšanas veids. netīšais moments vispār pastāv visur, gan fotografējot, gan bildi apstrādājot. daudz ko nosaka funktieris. piemērs, tēlotāja ģeometrija[telpiska padarīšana] . kādreiz jaunībā institūtā no 25 cilvēku grupas varbūt 5 bija nojausma 80% līmenī, bet no tiem 5 kādiem 3 nebija lielas nojausmas augstākajā matemātikā u.t.t. ir lietas, kuras nevar iekalt
Publicēts: 05.12.08 12:06
 citēt
ja godiigi tad piekriitu tam ka visiem nav vienaadas radosas speejas , un laikam jau tieshi tapeec manupraat pliknjus ir bildet vieglaak, jo tad kaut kaa arii tehniski (vismaz man) viss liekas vienkarshaks, nu vismaz ja man ir ideja galvvaa par kadu bildi , tad es uzreiz jau zinu cik aptuveni buus f, un kaad buus sleedzis , un kaa novietoshu gaismas, bet ar glaazi kad saaku bildeet man sakaas domashnas probleemas vispirms man nepatika, ka man no aizmugures kaut kas atspiid, tad man nepatika, ka ir tik traks atspidums pret glaazi, un tad man veel nepatika... kr4. nu jaa!

un vislielakaas problemas man sagadaja tas ka man tas viss nesanaak dzidri! laikam pirms keros pie glaazes ir japatreneejas tajaa gaismas kastee pabildeet kaut ko necaurspidiigu! :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):