Tā kā fotoblogā meklētājs nestrādā, nevaru atrast vecās diskusijas ar šo tēmu, tāpēc vaicāšu vēlreiz - ir taču kāda proga ar kuru var noteikt cik ir izšauti kadri canon 400d? Būtu vēlama kāda tiešsaiste.
Lunis:canon bez servisa gruti ir Flickra ficja kas ITKA +/- parada ja ielade bildi no KAMERAS
Tā flickra fīča tāda šaubīga - vismaz man uzrādīja kkādus 7štukas izšautu kadru, kgan es bodiju ņēmu lietotu un es biju tā rēķinājis, ka pats 5+ štukas biju jau paspējis izšaut, pa tiem pāris mēnešiem - tā ka ej sazin. Bet nu Canon servisā jau toč pateiks
p.s. - kgan tālāk laikam tas flickra skaitītājs strādā ķipa pareizi - salīdzinot ar to bildi viņš tagad saka, ka esmu aptuveni par štuku vairāk izbildējis - nu un tā paskatoties mapītēs un paskaitot - varētu tā arī būt... Tad nu tik jautājums no kā tas flickrs sācis skaitīt - no patiešām absolūtās 0, vai no brīža kad, piemēram, iepriekšējais kameras lietotājs uzlika kkādu kameras resetu, vai firmwāri apgreidoja...
kristaps_l:flickr melo. 4 mēnešus vecam 400d, kuram izšauti ~9k kadru (neresetoju bilžu ciparus) rāda Shutter Count: 48631
Bilžu cīparu neresetošana jau neko nedod, jo bilde ar nr IMG_8631 tik pat labi pēc skaita var būt kā 8631. tā arī 48631., jo šķiet ka pēc IMG_9999 tak atkal nāk IMG_0001
Tā ka iespējams pareizi rāda, jo 8631 ir ~9k kadru
Parāda ļoti precīzi visiem canoniem ar vienu noteikumu - ja esi bildējis vienmēr tikai un vienīgi ar vinu atmiņas karti... kā sāc mainīt kartes, tā infas migrē... tagad pat nemēģināšu iespringt, lai atcerētos precīzi, kas un kā, bet nu ceru, ka domu sapratāt... google varbūt palīdzēs precīzāk...