forum.gif
kādi jūsu ieteikumi kailfoto bildēm? objektīvi,gaismas u.t.t
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / kādi jūsu ieteikumi kailfoto bildēm? objektīvi,gaismas u.t.t
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.12.08 12:14
 citēt
kādu objektivu labāk izmantot(pirkt) nikon d90 kamerai? foto mērķis ir panākt pusizgaismotas bildes uz melna fona... kāds apgaismojums? objektivs? :face-smile:
Publicēts: 03.12.08 12:17
 citēt
vismaz 180mm macro. lai visu var labi redzet...
Publicēts: 03.12.08 12:58 labots
 citēt
versatile:lai visu var labi redzet...

ar citiem neredz? wtf?
Publicēts: 03.12.08 13:08 labots
 citēt
Kā pirms gadiem ~20 teica tāds mūsdienu "Baltijas krievu šova un modeļu biznesa valis Ikusovs" Visam jābūt tuvplānā lidz galam vaļam un skaidri asi saskatāmām !! To "Iskustvo tut zaveļi poņimaeši ļi Bļ...... " Narodam vaig vienkrši bet LABI SASKATĀMI!!!!!
Publicēts: 03.12.08 13:17
 citēt
Lunis:Kā pirms gadiem ~20 teica tāds mūsdienu "Baltijas krievu šova un modeļu biznesa valis Ikusovs" Visam jābūt tuvplānā lidz galam vaļam un skaidri asi saskatāmām !! To "Iskustvo tut zaveļi poņimaeši ļi Bļ...... " Narodam vaig vienkrši bet LABI SASKATĀMI!!!!!

:) :D :D :D :D :D
Publicēts: 03.12.08 13:17
 citēt
Mandalay:
versatile:lai visu var labi redzet...

ar citiem neredz? wtf?

nu tuvplaana. butu canons, ieteiktu to 65mm uubermakro - lai kaunuma utis var bildeet.
Publicēts: 03.12.08 14:03
 citēt
Ja pa teemu, es teiktu parastu objektiivu un parastas gaismas :face-wink:
Publicēts: 03.12.08 14:04
 citēt
:face-grin: ā ! nu bet , ja tomēr nikons? tad kādu? :face-plain:
Publicēts: 03.12.08 14:21
 citēt
piedod par pamācīšanu, bet es nesaprotu - kāda hrena dēļ taisies bildēt kailfoto, nejēdzot neko ne par gaismu, ne par vajadzīgo optiku ?!
Publicēts: 03.12.08 14:26
 citēt
NilsS:piedod par pamācīšanu, bet es nesaprotu - kāda hrena dēļ taisies bildēt kailfoto, nejēdzot neko ne par gaismu, ne par vajadzīgo optiku ?!

Normāla vēlme puisim -- kaut kā jau ar jāmācās un ja pie reizes var izģērbt modeli "makslas" vārdā.
Publicēts: 03.12.08 14:29
 citēt
nu tapec jau ari vajag makroobjektiivu ;)
Publicēts: 03.12.08 15:01
 citēt
ak34:
NilsS:piedod par pamācīšanu, bet es nesaprotu - kāda hrena dēļ taisies bildēt kailfoto, nejēdzot neko ne par gaismu, ne par vajadzīgo optiku ?!

Normāla vēlme puisim -- kaut kā jau ar jāmācās un ja pie reizes var izģērbt modeli "makslas" vārdā.

man tā šķiet gaužām tizla ideja. Ja nespēj nobildēt apģērbtu sakarīgi, tad izģērbtu - vēl jo mazāk
Publicēts: 03.12.08 16:39
 citēt

man tā šķiet gaužām tizla ideja. Ja nespēj nobildēt apģērbtu sakarīgi, tad izģērbtu - vēl jo mazāk

Kas tur tizls? Tas ka var ar pliku meiču patusēt? Man liekas, ka tā ir forša lieta :)
Publicēts: 03.12.08 17:03
 citēt
ak34:

Toč pēc šitā izskatās :D
Publicēts: 03.12.08 17:06 labots
 citēt
ak34:

Kas tur tizls? Tas ka var ar pliku meiču patusēt? Man liekas, ka tā ir forša lieta :)

A bez fotoaparāta slabo izģērbt meiteni? :face-glasses:
Publicēts: 03.12.08 17:09 labots
 citēt

A bez fotoaparāta slabo izģērbt meiteni? :face-glasses:

To tu tēmas aizsācējam pajautā. Kailfoto nav mana specialitāte.
Publicēts: 03.12.08 17:28
 citēt
cerams rezultaatu redzeesim :D
tak vienalga kaads objektiivs
Publicēts: 03.12.08 17:55
 citēt
Vispaar puisim cepums - ir meitene kas izgjeerbsies, tikai bildeet vel jaaiemaacaas..
Lielaakai daljai tak nav nedz meirtenes kas izgjeerbsies, nedz sajeegas.
Vistrakaak laikam ir tiem, kam ir sajeega ko un kaa, bet nav taas meitenes..

Kunculiit, objektiivu vari lietot jebkaadu, rezultaats buus ar jebkuru, ja vien labi izdomaasi!
Arii ar kitu labu bildi uztaisiisi.
Gaismas - aareejaa zipene kaa minimums ir vajadziiga, ja studijas zipene pieejama, tad atstarotaajs ar par ljaunu nenaaktu.
Ja kas - pz.
Publicēts: 03.12.08 18:20
 citēt
Jonatan, ar tevi vares sarunat mosh pariti atstarotajus nakamnedelj aiznjemties? ;)
Publicēts: 03.12.08 18:22
 citēt
Jonatans:

- pz.

pieci cepumi :D, un tie parasti ir viskarstākie procesa apspiedēji !!!
Un arī te, ja meitene ir lūgusi puisim uzbildēt sevi pusgaismā, un viņš godīgi palūdz palīdzību kā to izdarīt... nu tad šādi jāattīsta debates... NAF SMUKI .
Es esmu redzējis skatu, kur puisis mētājās no vienas vietas uz otru, kasot aiz auss, bet meitene visu laiku prasa... nu kā man iepozēt....
...kunculis negrib būt tāds, un tāpēc lūdz padomu, kaut arī naivi, bet padomu!!!
...un no sevis pateikšu tikai vienu- nekad neizrādi, ka kaut ko nevari:):):) (nezini, nemāki, kautrējies, vai vēl kas )
Publicēts: 03.12.08 18:22
 citēt
kunculis:kādu objektivu labāk izmantot(pirkt) nikon d90 kamerai? foto mērķis ir panākt pusizgaismotas bildes uz melna fona... kāds apgaismojums? objektivs? :face-smile:
fotoaparāts glauns sagādāts, vislabāk sākumā kokus pafotografēt, arī pusizgaismotus, kaut ko palasīt, pavērot bildes galerijās, kurās parādās arī tehniskie dati, objektīvi, uzstādījumi. objektīva izvēle individuāla lieta, to ir daudz, bet galveno var izlobīt - gaismas spēja[ labāk gaišāku ], kā zīmē [ labāk asāku ]. domājot par [ mm ] padomā, kur bildēsi [ telpa, cik tā liela, cik daudz Tu dabūsi kadrā ]
Publicēts: 03.12.08 18:40 labots
 citēt
Haiduks:
Jonatans:

- pz.

pieci cepumi :D, un tie parasti ir viskarstākie procesa apspiedēji !!!
Un arī te, ja meitene ir lūgusi puisim uzbildēt sevi pusgaismā, un viņš godīgi palūdz palīdzību kā to izdarīt... nu tad šādi jāattīsta debates... NAF SMUKI .
Es esmu redzējis skatu, kur puisis mētājās no vienas vietas uz otru, kasot aiz auss, bet meitene visu laiku prasa... nu kā man iepozēt....
...kunculis negrib būt tāds, un tāpēc lūdz padomu, kaut arī naivi, bet padomu!!!
...un no sevis pateikšu tikai vienu- nekad neizrādi, ka kaut ko nevari:):):) (nezini, nemāki, kautrējies, vai vēl kas )

a godiigi pateikt - sorry, es nemaaku? man vel jaiemacas, bet tad ari uzbildeshu, jo negribu tev sudigas bildes dot?
un ja meitene bus viilusies pec tam? tad vel stulbak neka atteikt.

haiduk, Tu, protams, atvaino, bet shitas attieksmes delj mums ari ir tik daudz suudiig saceltu maaju - maki rigipsi likt - da jaa, 1x skatijos... un mochii. shpaktelet maki? jaa, jaa, protams... elektribu savilkt maki? iizii, kas tad tur, 2i vadi...
un citas jomas - tas pats.
Publicēts: 03.12.08 18:59
 citēt
paldies visiem, kuri sakarīgi atbildēja!

ar uzbildēšanu un ideju domāju problēmu nebūs... jautājums bij domāts par pēc iespējas lielāku kvalitāti, asumu...
skaidrs...pameklēšu gaišo stiklu!.......
Publicēts: 03.12.08 19:12
 citēt
Haiduks:

Ļooooooooti labs ieteikums! :D /Cerams saprati sarkasmu manā komentā/
Publicēts: 03.12.08 19:32
 citēt
Dooh... [iedomājamies smaidiņu kas ar pieri dauza ķieģeļu sienu] - pieslienos citiem, ka ja nezini tādas elementāras lietas, tad nav ko ķerties pie kailfoto... Iemācies bildēt meiteni ar drēbēm visupirms...

Bet ja jau viss tagad ir skaidrs, tad vabūt vari pakomentēt, kādu apgaismojumu tad pielietosi? ;)
Publicēts: 03.12.08 19:49
 citēt
personāli man pretēji tam, kā skaitās vispārpieņemts, arī akts tīk labāk ar asi zīmējošu stiklu ņemts.
Publicēts: 03.12.08 20:48
 citēt
nu man jau patiik divas galejiibas vai nu bildes ar 10 - 20 taa lai attels nedaudz kroplojas.. vai arii 70 - 200 taa lai ir redzamas tik kaut kadas detaljas! :)

bet klasiskais variants ir parasts portretobjektiivs ~50 mm
jeb tev uz D90 cropotaas matricas labaak butu kaaadi 35! vai pat 24... ;)

lai butu pusizgaismotas tad piever diafragmu un gaismas maksimali stipras... nu taa fragmu ap f8 - f11 varbut pat var f16 ..

:)
Publicēts: 03.12.08 20:49
 citēt
ievish:
Haiduks:

:) tavs viedoklis man vienmēr ir bijis skaidrs...
bet atvaino, ne reizi dzīvē neesu saskāries ar situāciju, kad kāds teiktu - nemāku... ej pie cita :D
Skolotājs- nemāku mācīt... ej pie cita
ārsts- nemāku ārstēt ... ej pie cita
jurīsts- nemāku šos likumus... ej pie cita
valsts vīri- nemāku valsti vadīt ...ejiet uz citu valsti
... un tā visu laiku.

Versatile- necitēšu tavu garos teikumus par celtniekiem- bet arī tur ir tāpat...
nekad nedzirdēsi- nemāku celt... ej pie cita :D

Bet vienmēr visiem ir pirmā reize!!! To nekad nevajag aizmirst!!! Un par to puisi, kuru pieminēju augstāk... viņš nebija iesācējs, bet bija dikti apmulsis :D
Pirms ko noliegt, vajag padomāt... bet lai padomātu, nepietiek ar uzbraucieniem, tur galvu arī vajag... vai ne Ievish ???
Publicēts: 03.12.08 21:29
 citēt
Haiduks:

:) tavs viedoklis man vienmēr ir bijis skaidrs...
bet atvaino, ne reizi dzīvē neesu saskāries ar situāciju, kad kāds teiktu - nemāku... ej pie cita :D
Skolotājs- nemāku mācīt... ej pie cita
ārsts- nemāku ārstēt ... ej pie cita
jurīsts- nemāku šos likumus... ej pie cita
valsts vīri- nemāku valsti vadīt ...ejiet uz citu valsti
... un tā visu laiku.

Versatile- necitēšu tavu garos teikumus par celtniekiem- bet arī tur ir tāpat...
nekad nedzirdēsi- nemāku celt... ej pie cita :D

Bet vienmēr visiem ir pirmā reize!!! To nekad nevajag aizmirst!!! Un par to puisi, kuru pieminēju augstāk... viņš nebija iesācējs, bet bija dikti apmulsis :D
Pirms ko noliegt, vajag padomāt... bet lai padomātu, nepietiek ar uzbraucieniem, tur galvu arī vajag... vai ne Ievish ???

Tad mēs Haiduk dzīvojam dažādās pasaulēs un tas mani nepārsteidz ;) Pati esmu tā darījusi un esmu dzirdējusi arī citus tā darām. Redz, viss ir atkarīgs no konkrētā cilvēka un viņa principiem - man tuvāks ir princips, kad no sākuma iemācās kaut ko darīt un tad dara to publiski, vai arī vēl tālāk - par naudu. Bet visriņķī ir gana tādu, kas rīkojas pretēji un rezultāts, vismaz mani ne vienmēr apmierina, bet katram jau savs prasību līmenis.

Tavi piesauktie piemēri par ārstiem, skolotājiem un juristiem ir pilnīgs bullshits (atvainojiet, latviski, tas ir - buļļu sūdi), tie ir cilvēki, kas šos amatus lielākoties ir mācījušies un ir kompetenti tos darīt (protams, vienmēr un visur ir izņēmumi un halturšķiki, bet runāju par principu kopumā). Bet par valstsvīriem - redz, cik mēs tālu esam tikuši ar neprofesionāļiem, bet negrasos ar Tevi apspriest politiku, ir aizdomas, ka izpratnes līmenis būtiski atšķirsies.

Es nerunāju par pirmajām reizēm un to, ka nevajag mēgināt kaut ko darīt. Protams, ka vajag! Darot iemācās, bet tieši tas padoms, ko piesauci, ir pilnīgā grāvī, manuprāt, un pie tā arī palikšu. Cilvēks, kurš iet pie kāda "profesionāļa" un vēl jo vairāk maksā naudu ir tiesīgs zināt, kāda ir šī cilvēka pieredze šajā jomā. Es šeit vairs nerunāju par konkrēto gadījumu, kad puisis grib kailu meiču nobildēt un mēģina saprast, kā to labāk izdarīt, bet principu kopumā.

Un, jā, Haiduk, padomā tik - es tiešām DOMĀJU pirms saku un turklāt ar galvu :D
Publicēts: 03.12.08 22:06
 citēt
Haiduks:

> Skolotājs- nemāku mācīt... ej pie cita

ģeogrāfijas skolotājs, kad jautājums par termodinamiku.

> ārsts- nemāku ārstēt ... ej pie cita

terapeits sūta pie infekcionista vai proktologa

> jurīsts- nemāku šos likumus... ej pie cita

retais spečuks gan civillietās, gan slapjajās

> valsts vīri- nemāku valsti vadīt ...ejiet uz citu valsti

tas gan laikam nenotiek

Publicēts: 03.12.08 22:19
 citēt
ievish, bet padomā, ar kadu spēku tu uzspied citiem savu "vienīgo pareizo pasaulē" viedokli :D

Parādi kaut divus teikumus, kur var izlasīt tavus ieteikumus Kunculim :D Naf, bet pārgudrības- to cik uzziet :):):)
Un te arī rodās naidi, ka citiem tu uzspied savas gudrības...
Publicēts: 03.12.08 22:44
 citēt
Haiduk, uzaicini, tak jaunieti uz pirtiņu! gan jau būs vēl kāds viņa konfesijas pārstāvis, un padalīsies ar pieredzi un varbūt iedos arī kādu objektīvu paspēlēties ;)

Kunculi - pirms DĀRGU un labu objektivu pirkšanas, sameklē sev domubiedrus, kas strādā ar tādu pašu vai līdzīgu fototehniku, kā Tev un skaties uz pirkstiem ;) palūdz objektīvu uz dienu/divām un tad jau sapratīsi, vai jams Tev der vai nē.
Par tumšām telpām un skaistām gaismām ieteikums viens - less talk, more practice!!
Publicēts: 03.12.08 22:45
 citēt
Haiduk, tieši ar tādu pašu, ar kādu Tu savējos ;)

Haiduk, Tu lasi tikai katru otro vai varbūt pat trešo rindiņu? :D
Es savā iepriekšējā tekstā skaidri un gaiši ne vienu reizi vien uzrakstīju, ka runa ir par principiem, ne Kunculi. Un tikai. Un vienīgi ;)
Un par to ir viss mans fleims - par principiem ;) Vari droši iebakstīt ar pirkstu, ka jārunā par tēmu, bet tad, ej, un baksti visiem pēc kārtas ;)

A kurā vietā es paliku pārgudra, nesapratu. Kāds var ar pirkstu parādīt? A to man tā pagrūti iet ar saprašanu, laikam matu krāsa pa smadzenēm iedeva pēkšņi :D
Publicēts: 03.12.08 23:17
 citēt
85 1.4

2x 500 ws

Cietas gaismas.
Publicēts: 03.12.08 23:20
 citēt
:D Toč pēc šitā izskatās
Tas ir tavs ieteikums uz viņa jautājumu... bet puisis ir jauns, un tika no jūsu puses izsmiets

Debatēt tu nemāki, bet uzbraukt māki labi, atceros iepriekšējo salekšanās reizi, kad tu neizlasīji portreti teikto, bet man uzbrauci... es ne reizi neesu tev uzbraucis, tikai atbildu uzbraucieniem... tāda ir starp mums atšķirība :)

Un vai neliekās jocīgi, ka tikai Edvins-I pa tēmu atbild, un Jonatāns jaf jums aizrāda :D
Publicēts: 04.12.08 00:22
 citēt
:face-plain:
Publicēts: 04.12.08 03:25
 citēt
ātru fixed vai pēc iespējas ātrāku zoom, atkarībā kā patīk strādāt un kādu efektu grib

jaudīgas gaismas, varētu mēģināt pat ar karstajām gaismām

ieviesh pirmais komentārs haidukam - IMHO nevietā

citiem: kunculis neteica vai tā ir viņa draudzene/sieva/paziņa/kliente - bet ašie jau ātri izlēma, ka viss notiks par samaksu... --> nav gudri izdarīt secinājumus no nepietiekami daudz informācijas, tā arī ir pazudušas impērijas
Publicēts: 04.12.08 08:51
 citēt
Haiduks::D Toč pēc šitā izskatās
Tas ir tavs ieteikums uz viņa jautājumu... bet puisis ir jauns, un tika no jūsu puses izsmiets

Tas nebija ieteikums, tā bija replika uz ak34 komentu, starp citu ;) Vai jūti atšķirību?
Ja šādas nevainīgas replikas spēj kādu aizvainot, tad šādiem cilvēkiem labāk publiskā telpā neapgrozīties un pa priekšu uzaudzēt biezāku ādu. Un nedomāju, ka kunculis šo repliku tik smagi uztvēra, kā Tu. Palabojiet, ja maldos.

Haiduks:

Debatēt tu nemāki, bet uzbraukt māki labi, atceros iepriekšējo salekšanās reizi, kad tu neizlasīji portreti teikto, bet man uzbrauci... es ne reizi neesu tev uzbraucis, tikai atbildu uzbraucieniem... tāda ir starp mums atšķirība :)

Lai kas man to būtu aizrādījis! :D /skabargas un baļķi? ;/ Haiduk, ja Tev šķiet, ka Tu diskusijās un apspriežot bildes izturies ļoti zolīdi un korekti, tad uzreiz varu pateikt, ka tā nav. Es šeit nerunāju par vienu vai divām diskusijām, bet stilu vispār.
Par sevi - man šķita, ka diskutēt protu gan. Nu, ja Tu saki, ka tā nav - būs jāpilnveidojas, pirms tam gan pajautāšu objektīvu viedokli kādam citam ;)

Haiduks:

Un vai neliekās jocīgi, ka tikai Edvins-I pa tēmu atbild, un Jonatāns jaf jums aizrāda :D

Nē, neliekas jocīgi. Šajā diskusijā publika vairāk vai mazāk ir sadalījusies divās daļās - tie, kas šādu jautājumu uzskata par normālu un uzskata, ka galvenais ir meitenei izģērbt, jo ko gan vairāk par kailfoto fotogrāfs var vēlēties. Un tie, kas uzskata, ka vispirms ir jāiemācās bildēt un kailfoto klāt ir jāķerās tikai tad, kad perfekti pārvaldi gaismas un tehniku un šādi jautājumi, kā uzdeva kunculis, vairs nav jāuzdod. Es piederu pie pēdējiem. Pārējos diskusijas dalībniekus pa plauktiņiem negrasos krāmēt, kāds vēl apvainosies un atkal būs kašķis pēc pilnas programmas :D
Publicēts: 04.12.08 10:53
 citēt
ak34:

biju tik naivs, ka runājuu par foto......:face-monkey::face-wink:
PS neviens nesaka, ka slikta, bet tak nav vērts iesaistīt procesā trešo lieko :) fočiku, protams....
Publicēts: 04.12.08 10:57
 citēt

Nē, neliekas jocīgi. Šajā diskusijā publika vairāk vai mazāk ir sadalījusies divās daļās - tie, kas šādu jautājumu uzskata par normālu un uzskata, ka galvenais ir meitenei izģērbt, jo ko gan vairāk par kailfoto fotogrāfs var vēlēties. Un tie, kas uzskata, ka vispirms ir jāiemācās bildēt un kailfoto klāt ir jāķerās tikai tad, kad perfekti pārvaldi gaismas un tehniku un šādi jautājumi, kā uzdeva kunculis, vairs nav jāuzdod. Es piederu pie pēdējiem. Pārējos diskusijas dalībniekus pa plauktiņiem negrasos krāmēt, kāds vēl apvainosies un atkal būs kašķis pēc pilnas programmas :D

ievish -- tu jau nēesi vecis, tāpēc pašsaprotami, ka tevi neinteresē citu meiču izģērbt. :) Nesaprotu kāpēc te tauta tik traki cepās par šo tēmu ar Haiduku priekšgalā. Kas tur slikts, ja gribas sievieti izģērbt -- par to nav jākaunās atzīties. Vēl jo vairāk, ka liela daļa, piemēram, vietējo kailfoto bilžu ir tapušas ar šādu pamatideju pat ja autori pa visām varītēm stāsta ko citu. Personīgi nēesmu ne pret vienu nostāju -- abas pieejas ir OK.

Nu a par konkrēto tēmas autoru -- viņam vajadzētu pamācīties fotogrāfiju, lai saprastu kā šādu vai citādu efektu panāktu. Tas gan nenozīmē ka nevar uzreiz ar kailfoto sākt. Kāda starpība kā apgūst tehniku.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):