Sveiki, laikam nu beidzot gan finansiāli, gan morāli būšu izaudzis no sava panapana z 30 un gribētu iegādāties pirmo spoguļkameru, var jaunu, var lietotu, šoreiz gan nav nozīmes, atšķirība tikai tajā, kādu objektīvu ņemšu klāt.
Cik esmu bildējis, kaut kā vairāk sliecos uz canon ražojumiem, konkrēti uz iesācēju modeļiem - 400D, 1000D vai 350D
Palasījies daudzus review un kaut kā vairāk sliecos iemēģināt to 1000D, 350D jau morāli ir novecojis un 400d testos šur tur paliek aiz 1000d, un arī cena ir pieņemama.
Ko es domāju bildēt?
Nu man vairāk vajadzīgs aparāts bildēšanai telpās bez zibspuldzes un arī kādam brīvākam brīdim, kad to lietotu ārā, kas nekropļotu traģiski bildi arī pie augsta iso, jo bieži vien istabās ir slikts apgaismojums, tāpēc ir dilemma, knibināties ar standarta 18-55 mm objektīvu un iegādāties kādu platleņķa (būtu labi, ja kāds ko ieteiktu) vai arī nopirkt kādu sakarīgu objektīvu bildēm ārā.
Šobrīd reālākais finansiālais variants ir lietots body + jauns objektīvs, vot tikai tajos man nav nekādas saprašanas, varbūt kāds var palīdzēt ar kādu konkrētu ieteikumu, būtu ļoti pateicīgs. Un ja kur esmu kļūdijies tehniskajās lietās, nebarat, bet pakoriģējat.
p.s. nikon klubiņam arī nav ne vainas, bet to ražotos aparātus nekad neesmu turējis rokās, moš kāds var pārvilināt?
1000D + Sigma AF 18 - 50mm F2,8 vai Tamron AF 17 - 50mm F2,8 . standarta kit tad nevajag, galīgi sliktos gaismas apstākļos jau nevarēs, derēs ārā +, ja finansi atļauj Sigma AF 10 - 20mm F 4 - 5,6 . tas būtu budžeta klases neslikts variants, bez garā gala
nu nez neviens no shiem modeliem nav diez ko labs sliktaa gaisma! pasham ir 400D un zinu ka visiem shitiem 3modeliem ir vairaak par iso 400 nav ieteicams likt! ja nu vieniigi gribi labi bildeet slikta gaismaa bez zibsna, tad nem 400D vai 1000D ar Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM vienigais jaatsakas no zibsna, bet toties vareesi bildeet bez izplushanas uztraukumiem cena: body + objektiivs iznaaktu ap 400 - 500 ls..
vai arii shitais objektiivs buus biksu lapaaks uz crop matricas Sigma 24mm F1.8 EX DG ASP Macro labaks ne jau tapeec ,ka macro bet gan tapeec ka 24 mm = plataaks attels!
450d maksā krietni vien vairāk un lietotus šobrīd maz kas tirgo, ar sliktu apgaismojumu es saprotu dzīvokli mākoņainā dienā, respektīvi , cik pa logu iespīd, tik iespīd, pustumsās un tumsās bez statīva vai zibenes itkā nav vajadzības bildēt!
šo jau ievērtēju, būtu uz sitiena lieks peso paķertu bez divām domām, bet šobrīd vairāk skatos uz konkrētu komplektāciju, ja vajadzēs, tad decembra beigās/janvāra sākumā paņemšu i jaunu.
nu ja lietots, tad nafig to 400 D, lietotu 30D var atrast pa 200-400 LS LS + būs kāds stikls komplektā, visticamāk un CF karti ar moš dāsnais saimnieks uzšķinķos
pārpalikums novirzās kaut kādam 30-35 mm fiksam, ja vēl paliek lētajam 50 mm fiksam un būs tiešām ļoti labs iesācēja komplekts
:face-surprise:,,zinu ka visiem shitiem 3modeliem ir vairaak par iso 400 nav ieteicams likt!,, skumji :face-surprise: 1. tumšā istabā bez zipenes mākslu netaisa 2. no tusiņbildēm plakātus netaisa Izeja - gaišais 1,4 - 1,8 fikss + Nikons ar D40 esmu sabildējis ar kitu normālas ģimenes albūma bildes ar ISO 1600. pēc pašreizējās pieredzes Nikon D90 tur par 3200 un 6400 tā kā pie šiem nosacījumiem nevajag ieciklēties uz kanonu ir arī citi ražotāji :face-angel:
iemetīšu reportāžās pāris samplus no D90, tā gan drusku cita cenu kategorija, bet D40 vairs nav.
principā man izšķirošais kritērijs pirmās spogulenes izvēlē (varbūt pastulbi) bija zems trokšņu līmenis pie augsta ISO (par pārējām fīčām daudz nedomāju), jo tas bija pamatiemesls pāriešanai no ziepja uz spoguli.
Nav gan dzirdēts,ka D40 pārtraukuši ražot,arī w.ss.lv piedāvā. D90 ir izcils savā klasē,bet lielāks,smagāks,kāes gribētu.Klīst baumas par D60 aizstājēju ar jauno matricu,tik tas jau būs dārgāks.Ja būs!Panass ar savu G1 gaisu samaisījuši.Domāju, impērijas dos atbildes triecienu. Neladīs jau garām tādu iespēju nopelnīt.Sevišķi šajos Lielās depresijjas apstākļos.
nu nē, Som, tiem Canoniem tāpat var griest ISO 1600 un reizēm pat pārsteidz, cik laba noturība. Tas ko saku attiecās uz nekomerciālu fočēšanu ģimenes albūmam ja gribās nopietnāk, tad attiecīgi būs arī jāiegulda
Ja saistās ar Nikon tad bildes kvalitāte būs nedaudz labāka (plakātu un pixel peeper līmenī (ja ir labs objektīvs)) tomēr ja saistās ar Canon, tad ir lielāka objektīvu izvēle --> izlem kas ir svarīgāks
Teici ka esi strādājis ar Canon un ļoti patika kas kur atrodas pogu jomā, tad droši izvēlies Canon, bet Nikon ir tomēr ergonomiskāks un svarīgākās pogas ir labāk izvietotas (tas ir ja liek iestatījumus pats un neizmanto auto režīmus).
Lai arī pie kuras kameras markas negriezīsies nebūsi vīlies --> esmu saistījies ar Canon
Citi ieteikumi/komentāri: -no sākuma ir labāk paņemt kādu lētāku aparatu un izdomāt vai foto ir priekš manis - ja jā tad turpināt knibināties ar to un izdomāt ko grib fotografēt vairāk (ainavas, portretus, sportu, vai kko citu) un kāda tehnika ir vajadzīga jaunajām vēlmēm -lai arī cik labs body nebūtu, tā pilno potenciālu var izmanot tikai ar labiem objektīviem tādēļ ir labāk nedaudz paekonomēt uz body un nopirkt kkādu labāku stikliņu viņam -lai saprastu ko nozīmē labs stikls vari paņemt EF 50mm f/1.8 nav dārgs, bet toties ļoti labs -bildējot ārā parasti varēsi neuztraukties par augstiem ISO, tie vairāk attiecināmi uz telpām -augsts ISO ir subjektīva lieta, kas vienam ir neizmantojams otram var būt gana labs
jā, labāk būs lietots 30D, tik jāskātās, var būt baigie noskrējieni ! 450D un 1000D iesācējam ar nav ne vainas, 400D besī par EF 50mm f/1.8 nav šaubu, lēts, labs, gaiš plasmasīgs stikls. un paķer ar to 18-55 pa kādi 20-25 Ls, tīri tā treniņam. pieņemu, ka 95% fotoamatieri ir gājuši tam cauri, izej arī tu
un tā lietots 30D 350 LVL 50mm 1,8 ~40-45 LVL 18-55 ~20-25 LVL tad kad pats būsi sapratis, ka 18-55 ir kaka, un zināsi jau ko tev sirds kāro visvairāk, domāsi par ko citu.
Paldies par ieteikumiem, nu reāli par bodiju būs tā, ka kur atradīšu fiksāko un labāko piedāvājumo, to arī ņemšu, a 18-55 jau parasti visiem nāk līdzi, tā, ka tas ir skaidrs.