tāds plāns ir sastopams arī ķieģeļu piecstāvenēs, man precīzi šāds dzīvoklis Aizkrauklē, nav pārdošanā. Tev noteikti nav mērogā, mīnuss - koridors un virtuve baigi maza platība
bet sienas no- un iznest ... mēs, draudzīgā blogeru kopiena... divu stundu darbs...
P.s. Projekts ir labi, inventarizacija atbildīs aptuveni, skati klatienē, ja netīko pārsteigumus, nesosai jabūt vidussienai, vari skatīt pec parseguma paneļiem, bez parbūves projekta nedabūsi būvatļauju,
šiem dzīvokļīem nesošā ir tikai tā, kas šajā bildē ir vertikālā - pa vidu. nevaru galvot arī par sienu, kas atdala kreiso apakšējo istabiņu. pat tā, kas ir dzīvokļa ārējā siena augšējā malā, nav nesošā.
Ja pieņem, ka bildē nav aizmirsts iezīmēt vienu sienu ar durtiņām, tad var diezgan droši teikt, ka nekādu „precīzu šāda dzīvokļa” plānu neatradīsi, jo dabā tāda nav un būt nevar. Darbaļaužu tēvzemē dzīvokļus, kuros virtuve nav atdalīta no priekšnama, projektēt nebija brīv (uzcelt gan reizēm varēja ne to vien, bet tādiem papīru ta nava). Izskatās, ka šis vai nu „uzlabots” būvējot (dažreiz to varēja, ja nākamais iemītnieks skaitījās labs redīsiņš vai pavisam nejauši – „tā sanāca”), vai, ticamāk, jau pārplānots pēc jaunākas modes vai patikšanas. Par Luņa brīdinājumu – jau vairākus gadus spēkā vispārējo būvnoteikumu 3.2 nodaļa par vienkāršoto renovāciju, izdarība ērtāka, ka senāk, bet šo procedūru var nākties izmatot ne tikai pēc savas ierosmes, bet arī tad, ja dzīvokli pārbūvējis iepriekšējais saimnieks, kurš nav nokārtojis papīrus (tipisks gadījums).
orks : NEBIJ vienkāršota man bij KAPITĀLA PĀRBŪVE ar visu komunikāciju un konstrukciju 100% nomaiņu Būtībā kad pēc DEMONTĀŽAS atbraucu atskatīties BIJU MĒMS jo atverot durvis man pevērās 70m2 TELPA par ~60cm zemāka par slieksni bez ĀRSIENAS uz lodzijas pusi un margu pat lodzijā nebina! Man sievastēvs buvinženieris šis ar uzprojektēja saskaņoja utt. Kaiminš apakšējais bij kautkāds "Izbijis aktīvists" kurš iepriekšejiem saimniekiem mentuis sauca kad bērni pa istabu skraidija vai sieva nākusi majās aukstapapēdenās . Manējie īzņema visas atļaujas un SĀKA , vecis MENTUS esot saucis 57 reizes bet DZĪVOKLĪ sie bijuši 2-3 reizes dzeki ATĻAUJAS / SASKAŅOKUMU kopijas ielaminējušie un pieskavojuši DURVĪM no ārpuses , tā nu MENTI katreiz kad atbrauca pat iekšā nav nākuši tik pievelk VECI pie durvīm PARĀDA PAPĪRUS kas pieskavoti un TINAS! Šancēja šie `PEC PULKSTEŅA Darbadienās no 9-17 ar 1 h pārtraukumu no 13-14
sasar – pat ja ķēķa durvis iezīmētu, i tad tas plāns bik dīvains, neattopu, kurā tipa projektā būtu veselas divas istabas pieejamas caur trešo – caurstaigājamu. Varētu būt kāda hruščovlaika ķieģelene, kā te jau negatīvs raksta, a tādām būvējot atšķirības par vairākiem sprīžiem bij parasta lieta, tātad uz precizitāti vari necerēt. Luni – es tak tikai un vienīgi par būvnoteikumiem, tur samērā precīzi un diezgan izdevīgi definēts, kas ir „vienkāršots” un kādi papīri priekš tā jātaisa, cita starpā arī – ka būvatļauju nevajag. „Izbijušie aktīvisti” drīzāk ir mana jaunākā dēla, nevis sievastēva-inženiera darba laukā – viņš studēdams piestrādāja paar feldšeri-iekrāvēju uz specializētas ātrās palīdzības, ar ko tādus aktīvistus sašņorētus veda turpat, kur delīriķus, napoleonus, satrakojušos narkomānus un citus māksliniekus. Tavs apraksts precīzi atbilst vidēji mierīgam pacientam, transportējamam bez spēka pielietošanas.
orks : Ja būtu SIENA starp koridori un Virtuvi un nebutu starp vannas galu un virtuvi tipa VANNAS ISTABA caurstaigājam tad tas ir 1:1 kā Ogrē tur gar šosesju ir tāda pusloka māja ar šitādiem dzīvokļiem tais mazaajās isstabās LOGS šaurs pie griestiem ~150cm no GRĪDAS!