pats jau te labu laiku esmu nopircis vienu statīvu. bet tas bija citā cenu kategorijā un vispār, kopš tā laika viss varētu būt mainījies, jo apskatot piedāvājumu jūtos kā pilnīgs duraks.
nu. vajag nopirkt vienu tādu amatiera līmeņa statīvu - tas dāvanai. nu, es pat nezinu kādu ņemt.
varbūt kāds kaut ko labu pēdējā laikā ir ņēmis un var ieteikt?
Reku kaimiņos viens par LABA LĪMEŅA statīvs pa 50Ls ties lietots. Kas ir AMATIER līmenis , tas tāds uz kā var uz likt 200g un jau tad sāk kājas saslīdēt?
statīvu pa lēto jāpērk veikalā - aizej uz Fleeru, BFS, mok elkoru un pārbaudi vai gadījumā nav kāds kas netriic kaa parkinsona kjerts - ir galīgi vienalga kā šie izskatās un kādas fīčas šiem ir - viņi 90% gadījumu dreb - nekādi apraksti nederēs - jaatausta dabaa
50Ls. robežās esu redzējis zemos galda statīvus kas varētu noturēt mazu spoguleni ar kitu
tādu kas stabili notur kaut 1,5kg. tehniku sejas augstumā gan nav nācies manīt zem lašiem 80
Jā, to es arī aplūrēju, bet šķiet, ka acis mani neviļ un fotoaparāts jāskrūvē ir tieši pie "galvas". Nav tās noņemamās plāksnītes, kura itin atvieglina darbu - vismaz es pie tā esmu dikti pieradis.
Protams, priecējošs fakts, ka "kājas" ir neatkarīgas - var visādos lenķos nolikt.
Bet varbūt tomēr tas Manfrotto būtu labāka izvēle? Nu, dāvana sieviešcilvēkam.
Šams viegls un mazs - kādā lielā, lielā rokassomiņā varētu iemest (ir tādas redzētas). Un šams tāpat tiktu lietots ar kaut kādu Nikon D40(?) ar kit objektīvu - svars niecīgs ko turēt. Turklāt ir ar plašākām iespējām - tomēr tās kājas, kuras var nolocīt dažādos lenķos ir baigi labā lieta.
Arī lēts maita.
Tas Velbon atkal būtu tāds labs pirkums. Tāds smagnējāks, izturīgāks. Tikai kā mīnuss tas, ka šamam nav noņemama pie fotoaparāta skrūvējamā "peka".
Tam Cullmann atkal tās kājas nevar regulēt lenķī - minimālais augstums liels - pielietojums šaurāks.
Nu ir man tāds Manfrotto, bet katram jau savas prasības un vajadzības, tāpēc ar padomiem nemētāšos. Kad pirku, raustīju visos virzienos, pagaidām turas, centrālo štangu pat drīkst pastiept vismaz līdz pusei, (droši vien tikai tad, ja nekrauj virsū smagu rumpi ar garu stiklu).
Kā būtu ar Manfrotto ķīniešu klonu,piemēram šitādu: www.ec.lv... Diezkas jau nav,bet vismaz no bleķa pagatavots,nevis no tukšu alusbundžu skārda un plastmasas.
Velbon statīvi FUJI veikalā pļavnieku MAKSIMā dažādu izmēru ar noņemamu ķepu 20-36 Ls apmērā, komplektā ērts "čehols". Pa 36 Ls pasmags un iztur lielo spoguli ar 300 zoom, divmetrīgā fotoblogista augumā. Tiesa laikam skaitās lielai videokamerai, bet pa šādu naudiņu var paciest dažas neertības. Lietoju 2 gab jau ilgāku laiku un viss Fine!
Nord:Velbon statīvi FUJI veikalā pļavnieku MAKSIMā dažādu izmēru ar noņemamu ķepu 20-36 Ls apmērā, komplektā ērts "čehols". Pa 36 Ls pasmags un iztur lielo spoguli ar 300 zoom, divmetrīgā fotoblogista augumā. Tiesa laikam skaitās lielai videokamerai, bet pa šādu naudiņu var paciest dažas neertības. Lietoju 2 gab jau ilgāku laiku un viss Fine!
vainu:
1. neatšķir statīvu, kurš ļurkājas, no statīva kurš neļurkājas 2. nav bijusi saskarsme ar statīvu kurš neļurkājas 3. nav bijusi vajadzība pēc statīva kurš neļurkājas 4. "notur lielo spoguli ar xxx stiklu" domāts, ka statīvs neapgāžas
Nesen staigāju pa veikaliem un meklēju "statīvu amatierim par 50 - 70Ls", kas arī bija paredzēts dāvināšanai. Šajā cenu kategorijā visi statīvi ir draņķīgi. Rezultātā internetbodē nopirku Manfrotto 190PRO kāju + Manfrotto 804 galvu, kopā Ls 104. Pats jau vairākus gadus lietoju 190PRO kāju un tā priekš amatiera ir tieši laikā. Patīkami, ka dažu gadu laikā 190PRO ir nākuši klāt šādi tādi uzlabojumi, kas reāli atvieglo/padara patīkamāku lietošanu.
Man ir kkas līdzīgs (slinkums saktīties maybe tas pats modelis) tam Velbonam ko kurmis linkā deva, bet nu beidzās ar viņu daļēji bēdīgi - galvai nolūza plastmasas sūdiņš, kas nofiksē to noņemamo plāksni, līdz ar to galva metama ārā. Protams neviens statīvs jau nav trieciendrošs (speciāli jau nesvaidīju, bet acīmredzot precīzi uzsitās) un tā, bet kkā šitik vārgu performanci nebiju gaidījis Bet savādāk jau bija Ok verķis. Kājas joprojām jūzēju - protams nekas baigi ahūni kvalitatīvs nav, un pavelkot to visu padarīšanu augstāku tik stabils jau nav, bet nu bildēt jau var.
Vai kādam ir pieredze ar Bilora statīviem? Līdzīgiem kā šis: www.salonsminolta.lv... It kā nekas nav dzirdēts par šo Vācu firmu, www.bilora.de Statīvi diezgan lēti, veidoti no dzelzs(smagi, bet teorētiski vajadzētu būt stabiliem).
Augstākminētais links uz Minoltas salonu iekopējās nepareizi, jāiet uz statīviem(trīskāji)=>Bilora=>BILORA Professional Combi II par Ls 65, biju domājies šo statīvu
Bilora tas pats ķīnīzeru Manfrotto klons vien ir, šie tiek tirgoti zem ašpadsmit preču zīmēm,bet būtībā tas ir viens un tas pats izstrādājums.Vispār jau statīvs ir tik ilgspēlējošs verķis,ka nopērkot labu statīvu pārdesmit gadus to mainīt nav nepieciešams un no šāda viedokļa dārgs statīvs nemaz nav tik dārgs.