Gribu iegādāties plato galu, doma ir tāda, kādreiz uzlikt arī uz FF. (manā gadījumā uz filmas), gūglējot un caurlasot tīmekli secinu, ka viens no tādiem ir
Sigma 12-24 mm F/4.5-5.6 EX DG HSM
varbūt ir kādi analogi ? FF un CROP
vai arī aizmirst domu par plato lenķi uz filmas, jo somā stāv 24-70/2,8 L, kur 24mm uz ff ir gana plats. tad klāsts jau lielāks
Sigma 10-20 mm F/4.0-5.6 EX DC HSM (esmu lietojis, ļoti patika) Tokina 12-24mm F/4 PRO DX (neesot tik labs ka sigma) Tokina 10-17 mm F/3.5-4.5 Fish-Eye DX (?) Tokina 11-16mm F/2.8 PRO DX (padārgs) Tamron AF 11-18mm f/4.5-5.6 XR DI II LD (?)
man domat ka tikai 2i varianti. vai nu 14mm, vai ari 12-24. vel neslikti varetu but ari 17-40 un 16-35 uz pilna kadra, bet nu no Sigmas bus jega gan uz digi, gan filmas. un tokina 12-24 ir tikai kropam.
ar Tokinu 10-17mm es ālējos. < baigā ola> ir atkarīgs no tā ko un kā fotografē [ no distances ] un kādā kadra sektorā objekts atrodās, kā kadrē. ja bildē ainavu, kadrējot horizontu pa vidu, izloka tikai pašas malas. objektīvs normāli nostrādāts, bet tam ir, bez olas, vēl citi trūkumi aber. optiskā kval. ***[ pēc photozone.de]. praksē to īpaši nejūtu. vajadzības gadījumā šopā ir opcijas.....
negatIvs, plānoju ne tikai horizontu kadrēt pa vidu, bet ar kādu seju tā vairāk uz malu iekadrēt, glavenokārt lietošu telpās ar/bez zibspuldzi protams, bus arī kāda 360 bilde utml.
šeit LV vispār uz sitienu kad vajag, neko nevar dabūt normālu, nu kaut cik specifisku un labu... e-bay paskaties, tik tā uzmanīgi, lai ir ļoooti labs feedback pārdevējam. nu tas tā, IMHO protams.