Skatījos Internetā informāciju un tā arī īsti skaidrībā netiku.
Zinot, ka labs makro objektīvs maksā ~ >200.00Ls, tad kā ir ar filtriem kuru cena sastāda 15-20Ls (protams, ir arī dārgie filtri). Tad nu rodas jautājums cik labi ir tie filtri? Un cik lielā mērā viņi aizvieto makro objektīvus?
Sūds - nav vērts. Pa centru asums ta varbūt būs ok, bet tālāk uz malām aizies nebaudāmā ķīselī. Ja nu vienīgi priekš kakona ir tie 250D un 500D makro stikluči, bet priekš tās naudas nav vērts - tad jau labāk starpgredzenu iepirkt, nekā likt priekšā nekvalitatīvus stikliņus - tas vismaz optisko kvalitāti nenoēdīs
man ir 100 macro un promaster uzskrūvējamie filtruči: +1, +2, +4
Ja nemeklē attēla kropļojumus speciāli no filtrveidīgajiem nav īsti jēgas (nu ja nu vienīgi nav nekādas citas izvēles un esi ar mieru ziedot kvalitāte pret efektu).
Tā kā filtrus dabūju pa velti esmu tos lietojies tikai spēlējoties un rezultāts mani diezgo neiepricināja.
Man tie filtri nekādā gadījumā neaizvietos manu makro.
Galvenais atcerētis, ka palielinājumu virs 1:1 ta principā nav sarežģīti dabūt - galu galā tās metodes nav ne kkāda raķešu zinātne, ne kkādi baigie noslēpumi. Galvenais jau ir lai rezultāts pēc tam būtu baudāms un tur 75% nozīme ir apgaismojumam
nu, stikls jau tomēr taisīts ar domu, ka tas, kas mazāks (tā parasti matrica vai filmas kadrs) tajā galā stiklam, kuru parasti bāžam kamerā, bet tas, kas lielāks (tas parasti objekts) tajā galā, kurā filtra vītne.