forum.gif
Filtri (Marum DHG-3 macro) vai objektīvi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Filtri (Marum DHG-3 macro) vai objektīvi
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 09.12.08 13:14
 citēt
Skatījos Internetā informāciju un tā arī īsti skaidrībā netiku.

Zinot, ka labs makro objektīvs maksā ~ >200.00Ls, tad kā ir ar filtriem kuru cena sastāda 15-20Ls (protams, ir arī dārgie filtri).
Tad nu rodas jautājums cik labi ir tie filtri? Un cik lielā mērā viņi aizvieto makro objektīvus?

Neesmu ar tādiem strādājis..
Publicēts: 09.12.08 13:40 labots
 citēt
Sūds - nav vērts. Pa centru asums ta varbūt būs ok, bet tālāk uz malām aizies nebaudāmā ķīselī.
Ja nu vienīgi priekš kakona ir tie 250D un 500D makro stikluči, bet priekš tās naudas nav vērts - tad jau labāk starpgredzenu iepirkt, nekā likt priekšā nekvalitatīvus stikliņus - tas vismaz optisko kvalitāti nenoēdīs ;)
Publicēts: 10.12.08 07:19
 citēt
man ir 100 macro un promaster uzskrūvējamie filtruči: +1, +2, +4

Ja nemeklē attēla kropļojumus speciāli no filtrveidīgajiem nav īsti jēgas (nu ja nu vienīgi nav nekādas citas izvēles un esi ar mieru ziedot kvalitāte pret efektu).

Tā kā filtrus dabūju pa velti esmu tos lietojies tikai spēlējoties un rezultāts mani diezgo neiepricināja.

Man tie filtri nekādā gadījumā neaizvietos manu makro.

Kopsavilkums - tu dabon par ko maksā.
Publicēts: 10.12.08 12:49
 citēt
dīvaini + lēcas saukt par filtriem... lai nu kā tas ir visbēdīgākais macro paveids

bet vēl jau ir 4 paņēmieni :

apgrieztais objektīvs

apgrieztais objektīvs pie kameras objektīva

makrogredzeni

makroplēša
Publicēts: 10.12.08 15:40
 citēt
Apgriezto objektīvu esmu jau testējis, samēra nestabils pasākums, daudz praktikas un vēl jo vairāk pacietības prasa.
Publicēts: 10.12.08 15:51
 citēt
Galvenais atcerētis, ka palielinājumu virs 1:1 ta principā nav sarežģīti dabūt - galu galā tās metodes nav ne kkāda raķešu zinātne, ne kkādi baigie noslēpumi. Galvenais jau ir lai rezultāts pēc tam būtu baudāms un tur 75% nozīme ir apgaismojumam ;)
Publicēts: 10.12.08 18:15
 citēt
Maris:dīvaini + lēcas saukt par filtriem...
dīvaini gan. labākā par cenu krievu laikā 100% 6 rubul lēca. tagad droši vien vairāk nāk.
Publicēts: 10.12.08 22:40
 citēt
kepke - macro jau arī ar izcilu specstiklu līkročiem ir nesasniedzama sfēra - starpība no apgriezta stikla ir ļoti maza

gredzeni manuprāt ir visoperatīvākais risinājums ja negribas spec stiklam tērēties
Publicēts: 10.12.08 22:58
 citēt
nu, stikls jau tomēr taisīts ar domu, ka tas, kas mazāks (tā parasti matrica vai filmas kadrs) tajā galā stiklam, kuru parasti bāžam kamerā, bet tas, kas lielāks (tas parasti objekts) tajā galā, kurā filtra vītne.
Publicēts: 12.12.08 16:31
 citēt
Nu līkročiem arī sieviešu krūšu gali ir nesasniedzami. :)
Publicēts: 14.12.08 12:55
 citēt
nez es iepirku rayonox 250, uzliku uz 50mm 1.8 rezultaats patiikami iepriecinaaja, biju gaidiijis sliktaaku rezultaatu.. shii kombinaacija kvalitaates (ne palielinaajuma) zinjaa ieveerojami paaarspeeja zenitar 50mm+makrorinjki www.fotoblog.lv... . zenitaram aberaacijas lec aaraa lai gan palielinaajums iespaidiigs sanaak ..
un kaa snaaretiPUss mineeja milziiga noziime ir apgaismojumam.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):