ja ziepenieks, tad efekts varētu būt mazāk izteikts. ja spogulene, tad ari šāds efekts būs atkarīgs no objektīva tipa, uzliktās blendes, distances, kādā objekti atrodās. vislabāk palasīt kaut ko par asuma dziļumu, ja uz objektīva ir asuma dziļuma skala, iemācīties ar to strādāt. uz spogulenēm mēdz būt poga, kuru nospiežot, skatu meklētājā var redzēt aptuveno faktisko asuma dziļumu, pie noteiktajiem uzstādījumiem. ja kaut kas neapmierina, jāpārliek cita blendes vērtība
tagad šitādas lietas liekās pupu mizas [nejaukt ar krūšturiem], jo uzreiz redzi rezultātu, bet kādreiz, it īpaši ar tālmera kamerām, bija jārēķina, vispār jau asuma dziļuma skala[ kaut vai <Fed>] , ar spoguleni [ kaut vai <Zenit>] , jau bija vieglāk, bet tāpat asuma dziļuma skala bija pamatā. ar to jāiemācās darboties līdz automātiskām darbībām arī mūsdienās, tā var izvairīties no nepatīkamiem starpgadījumiem, sevišķi sliktos gaismas apstākļos, darbojoties ar lieliem blendes atvērumiem...
nu sheit pusprofesionālās un spoguļkameras atšķiras pa labu naudas summu
ko man sīkāk manuālaā butu jameklee??
nu tie, kas tajā lapā ir pusprofesionālie, manā izpratnē ir ziepīši nu man ir canon 400D - spoguļkamera, bet tā pat nav pusprofesionālā, amatieru vien ir, bet tie "pusprofesionālie", kas ir tajā lapā, salīdzinājumā tiešām būs ziepītis
tiem "pusprofesionālajiem" tajā lapā lielākai daļai pat objektīvi nav maināmi. i zibspuldzi nepielikt. kas tad tā par pusprofesionālo. manuālī laikam kā fokusē, kā mainīt tos punktiņis, kas "ķer asumu", lai vari pats izvēlēties, kur tas asums ir, nevis automātiski.
Ja ziepis, bez iespējām pašrocīgi iestādīt asumu spaidot podziņas, tad paprasi kādu, lai patur kādu citu objektu aiz bildējamā cilvēku uz kuru fokusēties.
briedis:Ja ziepis, bez iespējām pašrocīgi iestādīt asumu spaidot podziņas, tad paprasi kādu, lai patur kādu citu objektu aiz bildējamā cilvēku uz kuru fokusēties.
teiksim diezvai man tas deres.. ja bildi gribu taa ka focheju es cilveku no muguras bet vinjs skatas spogulii.. man vajag lai es redzu vinja seju un kermeni spogulii bet muguru tadu miglainaku!
teiksim diezvai man tas deres.. ja bildi gribu taa ka focheju es cilveku no muguras bet vinjs skatas spogulii.. man vajag lai es redzu vinja seju un kermeni spogulii bet muguru tadu miglainaku!
Nu, tev saka, ka: 1.Ziepim ir maza matrica, kas principā nav labi no "fona plūdināšanās" viedokļa. 2.Tev vajag ar lielu matricu, kāda ir spoguļkamerām. 3.Spoguļkameras parasti ir ar maināmiem objektīviem, pārējie ir ziepji (kopaktkameras). 4. "Pusprofesionālās" kameras ir mārketinga sauklis, lai cilvēkiem, kuri neorientējas fototehnikā vieglāk tirgotu ziepjus un iesācēju spogulenes. 5. Tomēr... ...ja izpratīsi, ko nozīmē "asuma dziļums", tad arī ar ziepi pie noteikta fokālā attāluma varēsi zināmu miglojumu sasniegt.
shitais man atgaadina ... pirms 20 gadiem bija taada tiinju meitenju aviiziite vai zhurnaalinsh... un tajaa veestuliite, taada iisa iisa, bet tik daudznoziimiiga...
CYKAHC:shitais man atgaadina ... pirms 20 gadiem bija taada tiinju meitenju aviiziite vai zhurnaalinsh... un tajaa veestuliite, taada iisa iisa, bet tik daudznoziimiiga...
CYKAHC:shitais man atgaadina ... pirms 20 gadiem bija taada tiinju meitenju aviiziite vai zhurnaalinsh... un tajaa veestuliite, taada iisa iisa, bet tik daudznoziimiiga...
"man ir 16 gadu, ko man dariit?"
manuprāt tur bija vēl arīg kautkas līdzīgs "man ir 16 gadu, dzīve ir pagājusi, un es vēl neesmu urbinājusi degunu"