forum.gif
Nepieciešams režīms!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Nepieciešams režīms!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 09.12.08 15:21
 citēt
Sveiki!
sakiet vai iespējams tāds režims ka - fotogrāfējoties tuvāko objektu pataisa nedaudz miglaināku un tālako objektu skaidru..?? :face-wink:
Publicēts: 09.12.08 15:23
 citēt
Iestādi fokusu uz tālāko objektu.
Publicēts: 09.12.08 15:24
 citēt
Meenesha jautaajums... :face-crying::face-crying::face-crying:
Publicēts: 09.12.08 15:31
 citēt
CYKAHC:Meenesha jautaajums... :face-crying::face-crying::face-crying:

Tik tiešām! :face-devil-grin:
Publicēts: 09.12.08 15:32
 citēt
es pilnīgi nezinu kā atbildēt.. :D
musix, Tev ir ziepītis?
Publicēts: 09.12.08 15:40
 citēt
lukass:Iestādi fokusu uz tālāko objektu.
ja ziepenieks, tad efekts varētu būt mazāk izteikts. ja spogulene, tad ari šāds efekts būs atkarīgs no objektīva tipa, uzliktās blendes, distances, kādā objekti atrodās. vislabāk palasīt kaut ko par asuma dziļumu, ja uz objektīva ir asuma dziļuma skala, iemācīties ar to strādāt. uz spogulenēm mēdz būt poga, kuru nospiežot, skatu meklētājā var redzēt aptuveno faktisko asuma dziļumu, pie noteiktajiem uzstādījumiem. ja kaut kas neapmierina, jāpārliek cita blendes vērtība
Publicēts: 09.12.08 15:46
 citēt
musix, klausi negatīvu :face-smile:
Publicēts: 09.12.08 16:04
 citēt
tagad šitādas lietas liekās pupu mizas [nejaukt ar krūšturiem], jo uzreiz redzi rezultātu, bet kādreiz, it īpaši ar tālmera kamerām, bija jārēķina, vispār jau asuma dziļuma skala[ kaut vai <Fed>] , ar spoguleni [ kaut vai <Zenit>] , jau bija vieglāk, bet tāpat asuma dziļuma skala bija pamatā. ar to jāiemācās darboties līdz automātiskām darbībām arī mūsdienās, tā var izvairīties no nepatīkamiem starpgadījumiem, sevišķi sliktos gaismas apstākļos, darbojoties ar lieliem blendes atvērumiem...
Publicēts: 09.12.08 16:24 labots
 citēt
jaa man ir - Sony Cyber shot DSC-W30
kur un kaa to fokusu regulēt??

jautajums ar ko atšķiras Spoguļkameras no Pusprofesionālās kameras??
un kura labāka??!
Publicēts: 09.12.08 16:30
 citēt
musix:jaa man ir - Sony Cyber shot DSC-W30

un kura labāka??!

pusprofesionālā arī ir spogulene :face-smile:
bet kur un kā ziepītim regulē nezinu, paskaties manuāli, bet tik izteikts tev tas efekts nebūs.
Publicēts: 09.12.08 16:39
 citēt
www.1a.lv...

nu sheit pusprofesionālās un spoguļkameras atšķiras pa labu naudas summu :face-wink:

ko man sīkāk manuālaā butu jameklee??
Publicēts: 09.12.08 16:46 labots
 citēt
musix:www.1a.lv...

nu sheit pusprofesionālās un spoguļkameras atšķiras pa labu naudas summu :face-wink:

nu tie, kas tajā lapā ir pusprofesionālie, manā izpratnē ir ziepīši :face-devil-grin:
nu man ir canon 400D - spoguļkamera, bet tā pat nav pusprofesionālā, amatieru vien ir, bet tie "pusprofesionālie", kas ir tajā lapā, salīdzinājumā tiešām būs ziepītis :face-smile:

tiem "pusprofesionālajiem" tajā lapā lielākai daļai pat objektīvi nav maināmi. :face-grin::face-grin: i zibspuldzi nepielikt. kas tad tā par pusprofesionālo.
manuālī laikam kā fokusē, kā mainīt tos punktiņis, kas "ķer asumu", lai vari pats izvēlēties, kur tas asums ir, nevis automātiski.
Publicēts: 09.12.08 16:49
 citēt
musix:www.1a.lv...

manuālajā režīmā uzliec mazāko blendes skaitli[vislielākais atvērums], tad uzliec eksp. laiku[ vēlamo Tev kamera pateiks priekšā], ja vajag pakoriģē +/-
Publicēts: 09.12.08 16:57
 citēt
Ja ziepis, bez iespējām pašrocīgi iestādīt asumu spaidot podziņas, tad paprasi kādu, lai patur kādu citu objektu aiz bildējamā cilvēku uz kuru fokusēties.

Es centos...
Publicēts: 09.12.08 16:59
 citēt
briedis:Ja ziepis, bez iespējām pašrocīgi iestādīt asumu spaidot podziņas, tad paprasi kādu, lai patur kādu citu objektu aiz bildējamā cilvēku uz kuru fokusēties.

Es centos...
centīgi :face-grin:
Publicēts: 09.12.08 17:00
 citēt
briedis, ļoti uzskatāmi [url=http://smiles.33b.ru/smile.115765.html]
Publicēts: 09.12.08 17:09
 citēt
silrak:eu kas jums te darīt nav ko, iztirzājat fotoābeci tā teikt, kaut kādas shēmas zīmējat, nu psc! :face-surprise:

a vot ir ko darīt, tikai negribas, tāpēc nositu laiku, bezjēdzīgi izvairos no sava lietderīgā darba :D
Publicēts: 09.12.08 17:17
 citēt
nu tavu zimeejumu sapratu.. :face-kiss:

teiksim diezvai man tas deres.. ja bildi gribu taa ka focheju es cilveku no muguras bet vinjs skatas spogulii.. man vajag lai es redzu vinja seju un kermeni spogulii bet muguru tadu miglainaku!
Publicēts: 09.12.08 17:18
 citēt
zverja:briedis, ļoti uzskatāmi [url=http://smiles.33b.ru/smile.115765.html]

Es figeju, tā Zverja ir vien zekzīg beib`!!!!!!! :face-devil-grin::face-kiss:
Publicēts: 09.12.08 17:18
 citēt
musix:nu tavu zimeejumu sapratu.. :face-kiss:

teiksim diezvai man tas deres.. ja bildi gribu taa ka focheju es cilveku no muguras bet vinjs skatas spogulii.. man vajag lai es redzu vinja seju un kermeni spogulii bet muguru tadu miglainaku!

Nu bitītmatos! Fokusējies uz cilvēku spogulī!
Publicēts: 09.12.08 17:23
 citēt
musix:nu tavu zimeejumu sapratu.. :face-kiss:

Nu, tev saka, ka:
1.Ziepim ir maza matrica, kas principā nav labi no "fona plūdināšanās" viedokļa.
2.Tev vajag ar lielu matricu, kāda ir spoguļkamerām.
3.Spoguļkameras parasti ir ar maināmiem objektīviem, pārējie ir ziepji (kopaktkameras).
4. "Pusprofesionālās" kameras ir mārketinga sauklis, lai cilvēkiem, kuri neorientējas fototehnikā vieglāk tirgotu ziepjus un iesācēju spogulenes.
5. Tomēr...
...ja izpratīsi, ko nozīmē "asuma dziļums", tad arī ar ziepi pie noteikta fokālā attāluma varēsi zināmu miglojumu sasniegt.
Publicēts: 09.12.08 18:50
 citēt
tulkojot portreti - veelams bildeet ar iespeejami lielaaku optisko zuumu(ne digitaalo), kas nedaudz shmigainaaku biuzju padariis
Publicēts: 09.12.08 22:55
 citēt
ziepiitim arii ir "puspogas" fiicha - pagriez fochuku uz objektu, ko grib asumaa, nospied pozgu liidz pusei, lai nofokusee, turot pogu - iekdaree un nospied liidz galam
Publicēts: 09.12.08 23:04
 citēt
Portreti:
zverja:briedis, ļoti uzskatāmi [url=http://smiles.33b.ru/smile.115765.html]

Es figeju, tā Zverja ir vien zekzīg beib`!!!!!!! :face-devil-grin::face-kiss:

tas bij offtopic :D
paldies.. piesarku :face-kiss:
Publicēts: 10.12.08 10:34
 citēt
musix:jaa man ir - Sony Cyber shot DSC-W30

un kura labāka??!

labaak aizej uz kadiem fotokursiem.....
Publicēts: 10.12.08 10:42
 citēt
shitais man atgaadina ... pirms 20 gadiem bija taada tiinju meitenju aviiziite vai zhurnaalinsh... un tajaa veestuliite, taada iisa iisa, bet tik daudznoziimiiga...

"man ir 16 gadu, ko man dariit?"
Publicēts: 10.12.08 12:00
 citēt
CYKAHC:shitais man atgaadina ... pirms 20 gadiem bija taada tiinju meitenju aviiziite vai zhurnaalinsh... un tajaa veestuliite, taada iisa iisa, bet tik daudznoziimiiga...

:face-grin::face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 10.12.08 12:03
 citēt
:face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin:
Publicēts: 10.12.08 14:16
 citēt
CYKAHC:shitais man atgaadina ... pirms 20 gadiem bija taada tiinju meitenju aviiziite vai zhurnaalinsh... un tajaa veestuliite, taada iisa iisa, bet tik daudznoziimiiga...

kur ta pirms 20 gadiem..:face-surprise:
Publicēts: 10.12.08 14:40
 citēt
marinka:

kur ta pirms 20 gadiem..:face-surprise:
a Tu kaut ko taadu rakstiiji pirms 5 gadiem? :face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin:
Publicēts: 10.12.08 15:04
 citēt
nē, es par kaut ko tādu rēcu 7.klasē, un tas bija pirms... 10 gadiem :face-monkey:
vienkārši sajutos veca :face-devil-grin:
Publicēts: 10.12.08 15:23
 citēt

manuprāt tur bija vēl arīg kautkas līdzīgs "man ir 16 gadu, dzīve ir pagājusi, un es vēl neesmu urbinājusi degunu"
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):