Droperidol, vai tad nezini, ka paši mēģina tikai tādi, kas neko nejēdz, zog un vispār ir maitas, bet, tie, kas māk „vadīt valsti godīgi un pareizi” – raksta komentus netā un aktīvākie pa reizei aiziet izbļaustīties?
Latvijā notiek kaut kāds sociāls eksperments ar tiem nodokļiem...
ņemot vērā visvienkāršāko makroekonomikas pamateoriju par naudas piedāvājumu un pieprasījumu, krīzes situācijā, lai panāktu lielāku naudas apgrozījumu valstī, nodokļi būtu nevis jāpalielina, bet gan jasamazina, lai palielinātu iedzīvotāju pirktspēju. Un kad tā parēķina, tas algas nodokļa samazinājums no 25% uz 23% neko nedod salīdzinājumā ar 21% likmi PVN...
Cik man no vēstures zināms, vēl neviena valdība nav rīkojusies tik ačgārni...
liene_l:Latvijā notiek kaut kāds sociāls eksperments ar tiem nodokļiem...
ņemot vērā visvienkāršāko makroekonomikas pamateoriju par naudas piedāvājumu un pieprasījumu, krīzes situācijā, lai panāktu lielāku naudas apgrozījumu valstī, nodokļi būtu nevis jāpalielina, bet gan jasamazina, lai palielinātu iedzīvotāju pirktspēju. Un kad tā parēķina, tas algas nodokļa samazinājums no 25% uz 23% neko nedod salīdzinājumā ar 21% likmi PVN...
Pilnīgs fufelis!!! Cilvēki pirka, pērk un pirks. Savukārt, ja tu samazināsi PVN (kas ir galvenais budžeta ienākumu avots), viņi taču nesāks viena litra benzīna vietā pirkt divus!!! Rezultātā budžeta ieņēmumi, samazinot PVN nu nekādīgi izaugt nevar.
Makroekonomikas speciāliste...!
Savukārt- no otras puses- ja paņems kārtējo milzu kredītu, VARBŪT tas līdzēs ekonomikas atveseļošanai, ja vismaz daļa no tā tiks investēta ražošanā. Tātad kredīts IR jāņem! Bet lai to DOTU, es domāju, ka devēji prasīs cik necik reālus soļus no ņēmēju puses, un ne jau budžeta ieņēmumu samazināšanas virzienā.
liene_l:Latvijā notiek kaut kāds sociāls eksperments ar tiem nodokļiem...
Pilnīgs fufelis!!! Cilvēki pirka, pērk un pirks. Savukārt, ja tu samazināsi PVN (kas ir galvenais budžeta ienākumu avots), viņi taču nesāks viena litra benzīna vietā pirkt divus!!! Rezultātā budžeta ieņēmumi, samazinot PVN nu nekādīgi izaugt nevar.
Makroekonomikas speciāliste...!
Savukārt- no otras puses- ja paņems kārtējo milzu kredītu, VARBŪT tas līdzēs ekonomikas atveseļošanai, ja vismaz daļa no tā tiks investēta ražošanā. Tātad kredīts IR jāņem! Bet lai to DOTU, es domāju, ka devēji prasīs cik necik reālus soļus no ņēmēju puses, un ne jau budžeta ieņēmumu samazināšanas virzienā.
Buutu jaasamazina, jo tad cilveeki uzskatiis, ka vairaak var atlauties, taa vien arii buus, ja samazinaas, cilveeki pirks vairaak, jo liksies leeti tachu, jaanjem. tas nostraadaa un valsts nopelna vairaak nekaa turot augstas cenas un procentus.
Buutu jaasamazina, jo tad cilveeki uzskatiis, ka vairaak var atlauties, taa vien arii buus, ja samazinaas, cilveeki pirks vairaak, jo liksies leeti tachu, jaanjem. tas nostraadaa un valsts nopelna vairaak nekaa turot augstas cenas un procentus.
Tas, ka cilvēki pirks vairāk to, kas tiek ražots CITĀS VALSTĪS neko labu mums dot nevar. Mums jāsāk ražot pašiem PRIEKŠ CITIEM.
Un samazinot nodokli par 10% cilvēks nesāks tāpēc ēst par 10% vairāk maizes.
liene_l:Piemēram, PVN par ūdeni visu laiku bija 5%, tagad būs 21%, vai nav drusku par lielu lēcienu? ne jau visi spēs samaksāt..
Kāds noved valsti līdz bankrotam, nenesot par to nekādu atbildību. Un tagad iekasē naudu, jo, lūk, bizness neizdevās, bet citi lai samaksā.
Vakar, lai izbrauktu no Rīgas, stāvēju korķī 40 minūtes. Visriņķī jauni autiņi, katrā pa 1 beibei vai čalim iekšā sēž. Nedomāju, ka viņi kaut ko nespēs samaksāt. Nu jā, vientuļie pensionāri varbūt arī nespēs. Tos vajadzētu dotēt!
Tie, kas to izjutīs visspēcīgāk būs tieši uzņēmumi, jo tiem ir vajadzīga elektroenerģija, ūdens, gāze, u.c. izejvielas, kam pacelsiec cena, līdz ar to naksiec celt cenu gatavajam ražojumam, un kādēļ, lai tāds vidusmēra latvietis pirktu dārgu pašmāju preci, ja var nopirkt lētāku ārzemju preci...
Uzņēmums atlaiž cilvēkus, samazina ražošanas apjomus, valsts dabū mazāk naudas no uzņēmuma ienākuma nodokļa.
Uzņēmums sliktākajā gadījumā bankrotē, valsts nedabū ne viņa 21% PVN, ne uzņēmuma ienākuma nodokli...
Tālāk notiek tāda lieta, ka lats pagaidām ir fiksēts, tas nozīmē, ka valdībai visu laiku no savām rezervēm ir jāsedz tā starpība, kas ir starp importu un eksportu, jo nepārtraukti ir jāiepērk ārvalstu valūta, lai varētu norēķināties par importētajām precēm.
Jo vairāk Latvijas uzņēmumu bankrotēs, jo lielāka būs šī starpība, jo lielāks robs valsts budžetā, tādēl, manuprāt, palielināt nodokļu slogu krīzes apstākļos ir nevēlami...
_1_:Portreti acīmredzami ir citi priekšstati par to, kur sākas cilvēks, jo man grūti iedomāties, ka vidējais pensionārs tagad ēdīs vairāk. Snobs gan netusē ar maznodrošinātajiem, viņam pasaule sākas un beidzas ar sevi. Viņš arī ir lielpilsētas dzīvnieks un par laukos notiekošo pat nenojauš. Valsts ir cilvēkiem, nevis cilvēki valstij. Kamēr to nesapratīs, nekas nemainīsies, vien Sistēma sevi stutēs pat reibušā paskatā Saeimas plenārsēdes laikā. Jādomā, pat Romas impēriju pārdzīvos tādi viedie.
P.S.
Pēc centrālās bankas datiem, no kopumā līdz 2008.gada 1.novembrim reģistrētajām 1 934 374 saistībām 60,9% jeb 1 178 875 saistībām apmērs nepārsniedza vienu tūkstoti latu. Snobs, izrādās, sākas no sīknaudas.
liene_l:Piemēram, PVN par ūdeni visu laiku bija 5%, tagad būs 21%, vai nav drusku par lielu lēcienu? ne jau visi spēs samaksāt..
Kāds noved valsti līdz bankrotam, nenesot par to nekādu atbildību. Un tagad iekasē naudu, jo, lūk, bizness neizdevās, bet citi lai samaksā.
Vakar, lai izbrauktu no Rīgas, stāvēju korķī 40 minūtes. Visriņķī jauni autiņi, katrā pa 1 beibei vai čalim iekšā sēž. Nedomāju, ka viņi kaut ko nespēs samaksāt. Nu jā, vientuļie pensionāri varbūt arī nespēs. Tos vajadzētu dotēt!
Tas neko nenozime... bija laiks, kad katram real estate kantorim bija Cayenne, kam sliktak gaja tam X5 paskaties tagad ir palicies mazk, paskaties banku atnemto a/m sarakstu, ipasumu atnemto sarakstu... un tas ir tikai pats sakums - iedomajies kas darisies pec 3 gadiem? visi pelnija "lielas naudas" un viss bija lizinga... tip nekad neapstasies!
deabbate:Portreti - man liekas, ka taisnība Tev nav par PVN. Galvenie ienākuma āvoti, man liekas, ir UIN un IIN.
Atlausos iebilst portreti... LV rasonasa ir "loti attistita" skiet bija veseli 11% no IKP un viss parejais pakalpojumi... Palielinot PVN un samazinot atalgojumu bus ieguvums ekonomikas atveselosanai noteikti "pozitivs", pie bezdarba 10 (pats optimistikakais) -25 % Un par cik mes zinam cik lieli razotaji ir latvju balelini, tad nevajadzetu likt uz to lielas ceribas, jo gruti iedomaties investoru, kas naks un seit razos kaut vai del ta ka "vadoni" ir iesturejusi teiksim nepareizi!
Kam galvā normāli ar matemātiku , tas pirks preci kura būs lētāka!!! Latvijas prece nu nekādi nav no tām lētākām! Viņja ir lētāka tikai par dārgiem brendiem.
JRJ:Kam galvā normāli ar matemātiku , tas pirks preci kura būs lētāka!!! Latvijas prece nu nekādi nav no tām lētākām! Viņja ir lētāka tikai par dārgiem brendiem.
Portreti , tu laikam produkt veikalos tik 1x gadā iebrauc , vai arī tik vienā vaikalā , vai vispār neskaties uz cenām!!! Par nodokļiem es vispār neko nebiju teicis.
Uztaisīt lielāku PVN kā Lietuvā varēja tikai idioti vai Lietuvas specdienestu apmaksāti aģenti...DD Tā jau viņi mūsējos drāza vizos caurumos, tad tagad vnk izputēs daudz mūsējo sākot ar zemnieciņiem un beidzot ar pārtikas ražotājiem....
Es sen izdarīju sev secinājumu = seimā sēž diversanti no Krievijas(naftas pr., gāze, alkohols, cigaretes, cukurs...), Lietuvas (l.s pr.), Kīnas, Finlandes, Amerikas un c. p. valstīm.
Tiem 10 000 vajag uzlikt maksimālo iespējamo sodu - līdz 60 minimālajām. I smuka summa ienāks valsts kasē, i liks nedaudz piedomāt ar galvu. Šobrīd visilielāko ļaununu nodara tie, kas skraida, rokas plivinādami un kliedz, ka nu ir slikti. Nekā, mīlīši, slikti vēl tikai būs.
Tiem 10 000 vajag uzlikt maksimālo iespējamo sodu - līdz 60 minimālajām. I smuka summa ienāks valsts kasē, i liks nedaudz piedomāt ar galvu. Šobrīd visilielāko ļaununu nodara tie, kas skraida, rokas plivinādami un kliedz, ka nu ir slikti. Nekā, mīlīši, slikti vēl tikai būs.
beidzamajam teikumam Tevis teiktajā būs jāpiekrīt - īstie s_ _i vēl tikai priekšā, jo nav lielā māka piķi aizņemties, galvenais prasties to atdot.... (uz jautājumu = "kur kāposts tiks iebazts" valdība, ne lajiem, bet LV ekonomikas ekspertiem nav devusi atbildi (skat. presi))
Protams petīcijas teksts ir smieklīgs (ir taču smiekli caur asarām), bet tai pat laikā tas ir materiāls, kurš netieši uzrāda, ka pieaug to iedzīvotāju skaits, kuri neredz tos ceļus kā valsts vara izies no šīs krīzes un acīmredzot esosais Plāns viņus nepavisam neparliecina... tiesa, cik var lasīt vai skatīt medijos, tas (Plans) arī nepārliecina to lielo sabiedrības daļu, kas nedzen jokus netā, bet nopietni rukā un domā kā izrāpties no s_ _ _ _ _m, kuros visi esam iestiguši.
Kā šim Plānam var būt pozitīvi rezultāti, ja tam nav uzticības valsts iedzīvotāju vairākuma vidū?
Petīcija, Zviedrija, tas viss ir s..., bet iedomājaties ja Putina kungs atnāks un pateiks mūsu "gudrajam simtniekam"- Es jums naudiņu iedošu cik vien jums vajag, dzīvi lētāku padarīšu, gāze pa pusvelti un draugu daudz. Tikai par to gribu lai jūs nākat atpakaļ lielaja valstu saimē, kā senāk. Tas varētu būt līdzīgi kā viņi piedāvaja ĪSlandei. Lūk tad gan būs jautri, tur šobrīd esot atgriesies staļinisms(. Man s baidās ka "gudrajiem" idejas pietrūks lai atteiktu, saites ar lielo dzimteni pārāk lielas saglabājušās. Lūk tad arī Zviedrija būs ide''ala valsts kur dzīvot. Eh tās tikai manas domas. LATS ir pati stabilākā valūta pasaulē, un tāda arī paliks mūžīgi mūžos. Un man liekas ka eiropas savienība ar sāk lēnām beigties.