forum.gif
Fotodarba ' 'nogatavināšanas' ' prōcess
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotodarba ' 'nogatavināšanas' ' prōcess
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.12.08 16:24 labots
 citēt
Kkad tā pastarpināti esmu manījis šo tēmu mazliet pacilājam šur un tur (ka tik ne Linkmans pie tā vainīgs ir bijis), bet nu šķiet tāda nopietnāka spama par šo tēmu nav bijis - bet nu ja arī ir bijis tad gribētu vēlreiz pacelt to tēmu un aicinu jūs paspamot :)

Bet nu tad vispirms jautājums - Cik ilgs laiks jums paiet no bildes uzņemšanas brīža līdz tās publicēšanai, piemēram, blogā [vai arī da jebkur citur]?
Vai Jūs esat veiklie fotoziperi, kas kā uzbildē bildi tā pa taisno močī iekšā, kamēr pašam emocija svaiga, vai arī lēnie fotoplākšņi, kas nofočē un tad uz ilgāku laiku (nedēļu, mēnesi, gadu, ....) aizmirst par bildi un pie tās apstrādes ķeras, kad emocijas ir norimušas? :) Un kurš variants jūsuprāt ir labāks? ;)

P.S. - neiet runa par reportāžas bildēm, kur ātrums un aktualitāte ir vieni no galvenajiem aspektiem, bet nu par standarta galerijas bildēm...
Publicēts: 11.12.08 16:31
 citēt
..Tiklīdz redzu, kas man ir sanācis, tā arī cenšos digitalizēt, un, ja ir kaut kas rādīšanas vērts tad arī augšupielādēju te vai kkur citur...

Tā kā bildēju 95% uz filmiņas, no bildes uzņemšanas brīža, līdz publicēšanai (te) paiet vismaz 1-2 nedēļas :D
Publicēts: 11.12.08 16:33
 citēt
man tas prasa apmeeram 10-20 gadus... citreiz pat 30...
Publicēts: 11.12.08 16:37
 citēt
nu man dazhadi. rekords ir kadi 4i gadi (www.fotoblog.lv...) bet nu parasti meenesis vai pusotrs, ja no filmas, un lidz 2 nedeljam ja digi.
Publicēts: 11.12.08 16:43
 citēt
kaut kā esmu iegājies, ka tajā pašā vakarā vai nākamajā dienā ielādēju datorā. Apskatos visas, izdzēšu galīgos brāķus, ja tādi ir un tad uz 3-5 dienām atstāju. Tad atkal apskatos un izvēlos interesantāko un apstrādāju. Kopā paiet apmēram nedēļa, citreiz ātrāk.
Pat ja pēc sesijas prasa ātrāk, tad tik un tā ātrāk par 3-5 dienas nesanāk. Nogatavināt tak vajag.
Manuprāt, ja publicē vai apstrādā ātrāk, tad tu esi savu emociju varā un nepadomā vai bilde tiešām interesanta un vai to sapratīs. Emocijām pēc bildēšanas ir jāpazūd.
Publicēts: 11.12.08 16:48
 citēt
tas atkarīgs no mērķiem, termiņiem. ja Blogam, tad 3-5 min šopveidīgā programmelē un kārtībā, ja kaut kas nopietnāks, tad pirkstu klāt bildes apstrādei nelieku vairākas dienas, lai pāriet uzņemtā "šedevra"eiforija.........un tad reizēm izrādās, ka nekā tur nav, jāmet ārā, bet pēc mēneša domas var atkal mainīties........................................
Publicēts: 11.12.08 17:00
 citēt
Es gribētu piemest vēl vienu aspektu kas runā par labu ilgākai nogaidīšanai - piemēram vairākiem mēnešiem. Tā ir fotogrāfa personīgā pieredze/attīstības līmenis - tas jau nestāv uz vietas un normāli būtu, ka tas viss virzās uz priekšu. Un tad pēc tiem mēnešiem apskatot to savu bildi, kas tad likās perfekta, Tu saproti ka tā ir pēdējais sūds - kompozicionāli garām, kvalitāte zarā, krāsas ne tādas utt.. :D Vismaz man tā ir bijis...
Un tas man lieku reizi liek mazliet "atdzist", kad esu šķietami kko "ahūni krutu" uzbildējis - galu galā ja kadrs ir labs, tad jau viņš būs labs arī pēc pāris gadiem, bet ja mēģina likt pa taisno uz "emōcijām" tad to labo kadru starp pārējiem grūtāk izfiltrēt un var sanāk iestūķēt publiskā vidē ne to labāko bildi, kas Tev ir... Nu varbūt pašam mīļāko uz to brīdi, bet tas nenozīmē ka tāpēc labāko :D

Hmm... Starp citu te jau pat var sāk lēnām runāt par kkādu sevis pasniegšanas mākslu neta vidē (kā arī vispār) - galu galā cilvēks var uzbildēt 1000 kadrus no kuriem 10 ir tikai labi, bet viņš nesteidzas un laika gaitā tos labos kadrus izfiltrē - un atrāda plašākai publikai - un visi domā, ka viņš ir izcils fotogrāfs :D
Publicēts: 11.12.08 17:11 labots
 citēt
Ir vairāki varianti
... ja stāv klāt , tad 1/2 stundas laikā
... ja pašam iekrīt acīs, 24 stundu laikā
... bet pamatā no 1 dienas līdz nekad!!!

bet aktuāla informācija ir tikai tad aktuāla, ja ieliek nekavējoties, piemēram reportāžas :)

Tātad, viss ir pakārtots gribēšanai, varēšanai, un dotajam vārdam :)

Bet par tiem nogaidītajiem diviem mēnešiem... pa to laiku jaf ir sabildēts daudz kas cits, un vecais sen ir tālu palicis :):):)
Publicēts: 11.12.08 17:15
 citēt
Haiduks:

Bet par tiem nogaidītajiem diviem mēnešiem... pa to laiku jaf ir sabildēts daudz kas cits, un vecais sen ir tālu palicis :):):)

Ar ko vecais sliktāks par jauno?
Laba bilde taču nenoveco, vai tad ne? ;)
Kā jau minēju, reportāžveidīgās bildes vērā neņemam.
Publicēts: 11.12.08 17:18
 citēt
Ok - laikam arī sanāk, ka arī par pasūtījuma darbiem īsti še nevar runāt - ja ir jāatdod bildes nedēļas laikā tad ir. Tā kā tādus darbus ar var neskaitīt...
Publicēts: 11.12.08 17:25
 citēt
man diezgan tuvu Andreasam, kompī sakramēju ātri, tad izmetu lieko un nomierinos, pec pāris dienām akal pieķerosun padarbojos...kā saka kad pirmā sajūsma jau noskrējusi, nav ko strebt karstu!
Publicēts: 11.12.08 19:34
 citēt
Visādi gadās.. Ja ir kas jauns un manuprat labs tad minūšu stundu laikā tiek publicēts, šobrīd esmu licis paris mēnešu vecas bildes, dažām pat pāris gadi paiet līdz tur ieraugu ko derīgu. Reizi mēnesī izmetu musoru no kompa, tad pāris simti tik utilizēti..
Publicēts: 11.12.08 21:52
 citēt
vasis8:man diezgan tuvu Andreasam, kompī sakramēju ātri, tad izmetu lieko un nomierinos, pec pāris dienām akal pieķerosun padarbojos...kā saka kad pirmā sajūsma jau noskrējusi, nav ko strebt karstu!

te nedaudz jāprecizē...
>pec pāris dienām akal pieķerosun padarbojos,,, un tad konstatēju, ka ir izdzēstas labas :)
snaaretiPUss:
Haiduks:

Ar ko vecais sliktāks par jauno?
Laba bilde taču nenoveco, vai tad ne? ;)
Kā jau minēju, reportāžveidīgās bildes vērā neņemam.

Neviena bilde naf labāka, ne sliktāka (vecās , jaunās), ir tikai bilžu apjoms, un tas, ja bildē skaits ātri aug >>> un derīgo noliek labajiem laikiem :):):), bet kad būs tie labākie laiki.
Publicēts: 11.12.08 22:08
 citēt
Nūū,man jau zināma specifika.:face-wink: Pēc veiksmīgām "medībām" uzreiz pie kompja,nosmeļu krējumu,apstrādāju,samazinātas uzreiz netā,Agris(putni.lv)nosmeļ krējumu no krējuma :face-smile: ,parasti viena,manuprāt interesantākā,Blogam(parasti nākamajā dienā),tad argiežos pie bildēm,apstrādāju mazāk labas,bet pietiekami kvalitatīvas.Tad viss tiek pamests.Bildēm pieķeros pēc pārs mēnešiem,tad dzēšu brāķus,pusbrāķus un neinteresantās. kas nav izdzēstas jau fočikā.
Publicēts: 11.12.08 23:22
 citēt
es gan, kaa jau emocionaals sievishkjis, daros kaa pagjeer emocijas ;-) gan lieku nupat bildeetas , gan arii gadu/divus... vecaakas ;-) un ne vienmeer lieku to, kas liekaas uuber kruti .. man savas bildes lielaakos ties' liekaas neriktiigas ...
Publicēts: 11.12.08 23:34
 citēt
Ir kādreiz kad deg,protams var aplauzties.Ir kas kalst mēnešiem.Bet pamatā sabakstu diskā regulāri,jo cietais var kādreiz pateikt_čau. Bet nogatavināt tomēr vajag,eiforija zūd,jeb pegazs beidzot atvelkās.:)
Publicēts: 11.12.08 23:44
 citēt
kā kuru reizi. ja liekas kas labs tad ielieku ātrāk. ja ne tad vēlāk šķirstot cauri bildes atrodu kautko un ielieku.
Publicēts: 12.12.08 09:27
 citēt
Cirsliitis:peedeejaa laikaa nelieku vispaar. Tipa-gaidu, kad nogatavosies. :D

Ja ilgstoši gatavina,tad regulāri jāplaista,lai nenovīst:face-grin:
Publicēts: 12.12.08 10:39
 citēt

a Tu nu gan varēji kko ielikt gan! :D
Publicēts: 12.12.08 10:41
 citēt

man tas pats- pēdējā laikā daudzas gaida manu garastāvokļa maiņu, bet parasti 1-2 mēneši, citreiz ilgāk .... dažas bildes gaida manas zināšanas photoshopā un tad tiks apstrādātas tā, kā esmu izdomājis ... ;)
Publicēts: 12.12.08 13:38
 citēt
no 5 min lidz pat gadam
Publicēts: 12.12.08 14:05
 citēt
okhra:agriss, a kaa Tu zini, kaa veelies apstraadaat, ja nezini, kaa to izdariit ieksh photoshopa?

nesapratu jautājumu .... es zinu kādu es to gribu, bet nezinu kā pie tādas tikt ... ;)
Publicēts: 12.12.08 16:20
 citēt
okhra:aa, skaidrs-voobrazhal, kaadam vaidzeetu izskatiities, bet kaa uztaisiit-veel nezini, ja? :)

tieši tā .... ;) :)
Publicēts: 12.12.08 16:24
 citēt
Man kā augošam beztalantam :face-devil-grin: ir vēlme viņas ielādēt pēc iespējas ātrāk, lai novērtētu vai mans redzējums arī datorā izskatās tāpat.

Tad, kad zinu, ka nekas labs nav, ja nu uz labu laimi, kas netīšām labs sanācis, tad bildes labi, ja pēc nedēļas pārpumpēju uz datoru un tad kad nu atliek laiks kādai apstrādei.

Interesantāk būtu uzzināt, cik ilga vidēji ir vienas bildes apstrāde..
Publicēts: 12.12.08 18:13
 citēt
Apstrāde (izspiest no bildes maximumu kas viņā ir) minimums - 20-24 stundas (viduvēji taisu 20 variantus 3-4 piegāienos), maximums - 3 un vairāk gadu (ap 500 nepabeigtām bildēm gaida savu laiku - neesmu gatavs (iedvesmes un specifisku zināšanu trūkuma dēļ)).

(agrissa vienu portretbildi arī nevaru pabegt - tur ir tik spēcīga modeļa energētika!!! kā nezinu, pagaidām, kā to varētu "savaldīt". :/)
Publicēts: 13.12.08 00:44
 citēt
no 10 min liidz ... ik pa laikam papeetu ko vareetu izmantot, ko ne, un taa visu laiku.. liidz ielikshanaiv sheit tieku diezgan reti
Publicēts: 13.12.08 00:52 labots
 citēt
Rekur darbs nogatavināts 30 gadus :) ...pirmo reizi ierauga ciparoto pasauli...

Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):