Imka - personīgi es, ar foto-lietām ne īpaši saistīts cilvēks, spriežu kā IT cilvēks: matricas izgatavotājs (X-Black no Sony dos pasūkat jebkuram), kontrasts, spilgtums, max matricas izšķirtspēja. Tie būtu MAN svarīgākie.
Ja CRT,tad neņemam,jo tos ražoja sen un truba sēžas,99.99% ka nekas labs tas nebūs. Ja LCD,tad noskaidrojam modeli un meklējam datus par matricas tipu,ja matrica nav IPS(S-IPS,H-IPS,un kā tur vēl),tad neņemam.N.B. Ir monitori,kuros iekšā var būt gan IPS matrica,gan kaut kāda draza,pie tam pēc aprakstiem un monitora papīriem to noskaidrot nevar.Tobiš normālām valstīm monis ar IPS matricu,bet trešās pasaules valstīm ar TFT vai citu lētu drazu,un kā reizi uz Latviju jēdziens "trešās pasaules valsts" pilnīgi attiecās.Lasot specifikāciju netiešs mājiens uz IPS ir lēns reakcijas laiks vairāk kā 10ms.Visnotaļ sakarīgus monitorus ražo NEC un no lētā gala pārbaudīts modelis ir 20WGX2,tā pati matrica,kas Apple Cinema20".Ja rodas jautājums,vai nu tik obligāti vajag to IPS matricu,tad atbildu,pretendējot uz patiesību pēdejā instancē-jā,priekš foto tikai un vienīgi IPS.Pērkot lietotu vai nelietotu LCD moni skatamies apgaismojuma vienmērīgumu,krāsu vienmērīgumu(ar apgaismojuma vienmērīgumu saistīts parametrs) un mirušos pikseļus.Šopā taisam tukšu failu,pielejam ar melnu ,liekam pa visu ekrānu un puskrēslā redzam apgaismojuma nevienmērīgumu(ideāli vienmērīgi nemēdz būt,vismaz nav gadijies redzēt)kliedzošas atšķirības nedrīkstētu būt.Liekam baltu,skatamies krāsu vienmērīgumu,jo mēdz būt viena mala zilāka,otra dzeltenāka,piemēram,tas ir saistīts ar apgaismojuma nevienmērību.Kā arī B,W,R,G,B krāsas pēc kārtas liekot pa visu ekrānu meklējam defektīvus pikseļus.Kaut kā tā,cerams neko būtisku nepiemirsu.
Onkulis:nav tik traki, arī Samsunga PVA matricas ir pilnībā lietojamas
Šis primāri ir foto forums,nevis sekretāru,tādēļ šādi apgalvojumi ir nevietā.Neredzu iemeslu,no tā jau neideāliem izstrādājumiem,apzināti izvēlēties ne to labāko.Kaut gan...,ja tā labi padomā-tad no govju mēsliem ,cukura un dabīgam līdzvērtīga aromatizatora var pagatavot ļoti garšīgu,vērtīgiem mikroelementiem bagātu un lētu šokolādes produktu.
nu nu lēnāk par tiltu, tas ir tāpat kā katrs kurš nopircis Canon spoguleni uzskata par pienakumu nopirkt baltu objektīvu. Nav ne vainas Samsunga matricām tiesa atsevišķi modeļi nedaudz atšķiras un kā jebkuram, brendam ir gan lētais gan dārgais gals. Arī Eizo dažiem grafiskajiem moņem liek Samsunga matricas, tā ka nevajag saspringt tikai uz IPS.
Sakumaa ir labi, bet peec paris gadiem tie samsungi nav lietojami vairs. Beediigs fakts noverots dziivee... Ipashi backlights "noseezhas".
Onkulis:nu nu lēnāk par tiltu, tas ir tāpat kā katrs kurš nopircis Canon spoguleni uzskata par pienakumu nopirkt baltu objektīvu. Nav ne vainas Samsunga matricām tiesa atsevišķi modeļi nedaudz atšķiras un kā jebkuram, brendam ir gan lētais gan dārgais gals. Arī Eizo dažiem grafiskajiem moņem liek Samsunga matricas, tā ka nevajag saspringt tikai uz IPS.
IPS moni loti viegli var atpaziit- griez un skaties no saniem- IPS matrica saak izskatiities tada kaa violeeta. Arii krasas nemainaas tik dramatiski mainot skata lenkji no perpendikularaa, kaa tas ir parejiem matricu tipiem.
No lietotiem varu rekomendeet compaq TFT8030, man majas ir jau kadi 7 vai 8 gadi vecs shis monis, lietots tiek daudz, joprojam nav NEVIENA beigta pikselja! Respect. jebayjaa reizem zem 100 EURo var dabuut. Plus monis loti universaals, ir PIP, video, s-video, utt ieejas...
No jauniem varu rekomendeet NECa 1990SXi moni. Diemzhel latvijaa vinu vairak nevar nopirkt, vairumnieks arii nosolijies tadus vairak neiepirkt, jo cilveeki neperkot... A taa monitors super, reviewus var webaa palasiit. ja gadas ka kads piedavaa lietotu, droshi var nemt. Pats kadu priekshpedejo nopirku...
60uz5komats6:Ja CRT,tad neņemam,jo tos ražoja sen un truba sēžas,99.99% ka nekas labs tas nebūs. Ja LCD,tad noskaidrojam modeli un meklējam datus par matricas tipu,ja matrica nav IPS(S-IPS,H-IPS,un kā tur vēl),tad neņemam.N.B. Ir monitori,kuros iekšā var būt gan IPS matrica,gan kaut kāda draza,pie tam pēc aprakstiem un monitora papīriem to noskaidrot nevar.Tobiš normālām valstīm monis ar IPS matricu,bet trešās pasaules valstīm ar TFT vai citu lētu drazu,un kā reizi uz Latviju jēdziens "trešās pasaules valsts" pilnīgi attiecās.Lasot specifikāciju netiešs mājiens uz IPS ir lēns reakcijas laiks vairāk kā 10ms.Visnotaļ sakarīgus monitorus ražo NEC un no lētā gala pārbaudīts modelis ir 20WGX2,tā pati matrica,kas Apple Cinema20".Ja rodas jautājums,vai nu tik obligāti vajag to IPS matricu,tad atbildu,pretendējot uz patiesību pēdejā instancē-jā,priekš foto tikai un vienīgi IPS.Pērkot lietotu vai nelietotu LCD moni skatamies apgaismojuma vienmērīgumu,krāsu vienmērīgumu(ar apgaismojuma vienmērīgumu saistīts parametrs) un mirušos pikseļus.Šopā taisam tukšu failu,pielejam ar melnu ,liekam pa visu ekrānu un puskrēslā redzam apgaismojuma nevienmērīgumu(ideāli vienmērīgi nemēdz būt,vismaz nav gadijies redzēt)kliedzošas atšķirības nedrīkstētu būt.Liekam baltu,skatamies krāsu vienmērīgumu,jo mēdz būt viena mala zilāka,otra dzeltenāka,piemēram,tas ir saistīts ar apgaismojuma nevienmērību.Kā arī B,W,R,G,B krāsas pēc kārtas liekot pa visu ekrānu meklējam defektīvus pikseļus.Kaut kā tā,cerams neko būtisku nepiemirsu.
Onkulis:nu nu lēnāk par tiltu, tas ir tāpat kā katrs kurš nopircis Canon spoguleni uzskata par pienakumu nopirkt baltu objektīvu. Nav ne vainas Samsunga matricām tiesa atsevišķi modeļi nedaudz atšķiras un kā jebkuram, brendam ir gan lētais gan dārgais gals. Arī Eizo dažiem grafiskajiem moņem liek Samsunga matricas, tā ka nevajag saspringt tikai uz IPS.
Onkulis:nav tik traki, arī Samsunga PVA matricas ir pilnībā lietojamas
Šis primāri ir foto forums,nevis sekretāru,tādēļ šādi apgalvojumi ir nevietā.Neredzu iemeslu,no tā jau neideāliem izstrādājumiem,apzināti izvēlēties ne to labāko.Kaut gan...,ja tā labi padomā-tad no govju mēsliem ,cukura un dabīgam līdzvērtīga aromatizatora var pagatavot ļoti garšīgu,vērtīgiem mikroelementiem bagātu un lētu šokolādes produktu.
Sekretāres gan parasti neizvēlas moņus ar PVA, jo tie nav tie lētākie.
Man ir Samsung 215TW ar s-pva divus gadus un esmu pilnībā ar to apmierināts. Tikko biju domājis paņemt jaunu 30 collu Dell ar S-IPS pa lēto, bet pēc tam padomāju, ka nav ko ķēmoties...čatot fotoblogā varu arī lieliski ar so pašu moni.
viensfoto:Chaapo vien uz kaadu veikalu-muzeju alja Elkors, kur vinu daudz uz vietas, un skaties...
ImkaSm:Labi, kurā veikalā var salīdzināt šīs abas matricas ?
Ko salīdzināt būs tikai tad ja šiem plauktā būs Apple Cinema,neko citu ar IPS matricu pie viņiem plauktā neesmu redzējis.Pie kam runa ir par veco Cinemu,jauno nav bijusi iespēja novērtēt,līdz ar to nevaru komentēt.
fandango:Tiešām ,ši diskusija klūs arvien aktuālāka. Es jaoprojām lietoju CRT mitsubishi diamondtron. Lēnām radinos pie LCD. Bet nekad nav pārliecības par to, ko redzu uz šī LCD.
baiga pieraduma lieta. es savaa Samsung 19" LCD monī redzu visas reklāmas un bildes tieši tādas,kādas tās iet uz druku. i CMYK i RGB rāda perfekti
sākumā pārejot uz sitien no iMac man bija tada neliela sašutuma pilna galva. tad nedaudz piekalibrejas un viss ir super.
Apple Cinema lielākā bēda ir attēla iededzināšanās. Ilgstošāk padarbojoties ar statisku attēlu, pēc tam uz ekrāna paliek tādi kā nospiedumi, kurus labi var redzēt uz pelēka fona. Un ļoti lielai daļai ir izteiktas problēmas ar izgaismojuma vienmērīgumu. Man jau ir 4tais Cinema, tāpēc zinu, ko saku. Visādi citādi bilde ir laba. Matrica laikam tā krutā I-IPS bija. Kategoriski neiesaku Aplle monitoru pirkt internetveikalā, jo nav iespējas normāli pirms pirkuma pārbaudīt. Bet cena ta augsta...
Es 2 gadi atpakaļ biju pie līdzīgas dilemmas (kad nojuka un arī apnika lielais 21" IBM "lampinieks"). Pavandījos pa forumiem , konstatēju, ka jāpērk ar S-IPS matricu un ebajā iepirku mazlietotu (nepilns gads) Dell 2005 FPW: prad.de...
Ar visu sūtīšanu izmaksāja 280 Ls un līdz šim esmu gana apmierināts.
Friidis:Es 2 gadi atpakaļ biju pie līdzīgas dilemmas (kad nojuka un arī apnika lielais 21" IBM "lampinieks"). Pavandījos pa forumiem , konstatēju, ka jāpērk ar S-IPS matricu un ebajā iepirku mazlietotu (nepilns gads) Dell 2005 FPW: prad.de...
Friidis:Es 2 gadi atpakaļ biju pie līdzīgas dilemmas (kad nojuka un arī apnika lielais 21" IBM "lampinieks"). Pavandījos pa forumiem , konstatēju, ka jāpērk ar S-IPS matricu un ebajā iepirku mazlietotu (nepilns gads) Dell 2005 FPW: prad.de...
Nu un kā Dell'am ar attēla iededzināšanos?
Ko tik tantes tirgū nesamelš... Monitoru (u.c. tehniku) vajag lietot, nevis pikseļus meklēt...))
Ar tirgu man nav nekāda sakara. Man personigi kaitina, ka uzliekot fullscreen režīmā vienmērīgu bildi. lai to apskatītu, uz tās var redzēt visus iepriekšējos logus ar burtiņiem.
Friidis:Nezinu- nekad uz sava tādus brīinumus neesmu redzējis.
Nu tad tā ir kruto Apple Cinema īpatnība. Lai gan ir redzēts iMac, kuram šī īpatnība nav. Cinema gan visiem. Varbūt tagad jaunajiem Cinema ar melno malu būs savādāk.
ogo, ar to attela iedzedzinashanos nebiju saskārusies,. šitamais ir mnas pirmais privātais PC, bet pirms tam darbā daudzviet strādāju uz dažādien makiem, toč nebiju ko tādu pamanījusi. bet krasu zinjaa tomer maka moņi pēc kalibrēšanas ir fantastiski. tagad gan pie vinja atgriezties nevēlos. dargi un vnk nav vajadzibas. smuki gan pec velna
Ne tikai ābola sinemām tāds efekts ir,bet viņš ir pārejošs,neba nu uz visiem laikiem tā bilde paliek iededzināta.Visi,pilnīgi visi,monitori ir nepilnīgi,jautājums tikai kādas nepilnības konkrētajam pielietojumam ir vai nav pieņemamas.
AGNOS:Tad Cinema nedzēšās elektriski,vai luminofora kopī efekts.Praktiski abi ir sū... Ja uzliek tīru baltu un tad uz pelēko, ar parādās?
Tie īslaicīgie pēc kāda laiciņa izdzēšas, bet starta josla kā stacionārs objekts gan vairāk vai mazāk saglabājas. Nākas laiku laikam mainīt tās atrašanās vietu.