Iznāca jaunais 1D(1Ds) un kautkur daudz parādījās tirgošanā vecie modeļi? . Cita lieta D300 iznāca un pietiekoši daudz bij gribošie nomainīt pret jaunu savus vecos D200
Nepagāja ne daži mēneši pēc D300, kā iznāca D700 ko neviens negaidīja. Ķip - Nikons uzrīkoja akciju - Wotvam! Ņeožidaļi? Un tagad daudzi, kas ņēma D300 ir dusmīgi, ka paņēma D300, jo būtu ņēmuši D700...
Zinu vienu kas ir ar mieru pārdot.Cena laikam divas štukas bija,ja ir nopietna interese,lūgtum pieteikties.Trijnieks un ikss ir verķi pilnīgi dažādiem uzdevumiem un viens otru nevar aizstāt,tādēļ katrs izvēlas to kas piemērotāks.
palaidniex:Nepagāja ne daži mēneši pēc D300, kā iznāca D700 ko neviens negaidīja. Ķip - Nikons uzrīkoja akciju - Wotvam! Ņeožidaļi? Un tagad daudzi, kas ņēma D300 ir dusmīgi, ka paņēma D300, jo būtu ņēmuši D700...
ja godīgi tad nē. lai arī body cenas starpība nav tik liela stiklu cenu starpība ir diezgan.
60uz5komats6:Viena daļa DX stiklu sedz arī FX kadru ,protams ne visā zūma diapazonā,bet tomēr.PiemēramDX17-55/2.8=FX~26-55/2.8.
Šitais gan nesanāks, jo kameras rumpītis nočeko kāds stikls ir uzlikc un, ja tas ir DX stikls, tad bildē ka uz cropa...
Patīkami lasīt kompetentus viedokļus.Tad kad es mēģināju,ne es ne nikons nezināja ka nesanāks,tāpēc sanāca gan. Ja nesanāk tad RTFM,tur viss ir uzrakstīts.
Nezinu, es turēju rokā D3 uz kura pats uzliku savu DX bibi - tas saprata, ka ir DX bibis un automātiski samazināja gala attēlu. Uzliku parastu FF objektīvu - ļāva izmantot visu matricu. Moš uz D700 ir kā savādāk vai arī - gan D700, gan D3 jālien meņučos un kaut kas jāmaina - tik dziļi rakāties laika un iespēju nebija... Kaut gan pieļauju, ka tas varētu būt atkarīgs no konfigurācijas uzstādījumiem kurus useris var pac pamainīt.
palaidniex:Nezinu, es turēju rokā D3 uz kura pats uzliku savu DX bibi - tas saprata, ka ir DX bibis un automātiski samazināja gala attēlu. Uzliku parastu FF objektīvu - ļāva izmantot visu matricu. Moš uz D700 ir kā savādāk vai arī - gan D700, gan D3 jālien meņučos un kaut kas jāmaina - tik dziļi rakāties laika un iespēju nebija... Kaut gan pieļauju, ka tas varētu būt atkarīgs no konfigurācijas uzstādījumiem kurus useris var pac pamainīt.
Ne ar vienu ne otru nav nekādu problēmu,viens ķeksis uzstādijumos un bildē vesels.Ir vēl viena metode kā DX stiklus lietot uz FX,pie tam visā fokusu attālumu diapazonā,diemžēl tas nav bez "maksas" un maksas,tā kā "maksa" ir augsta tad praktiski tā metode nav īsti laba.