forum.gif
35mm digitālais vai vidējā formāta filma?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / 35mm digitālais vai vidējā formāta filma?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 15.12.08 14:05
 citēt
www.latfoto.lv... :)
nez, kurš klientu nocēlis, un vai tiešām citu veidu kā marku reklamēt vairs nav? jeb arī Nikon D3x aknās iekoda?

līdz šim turējos pa gabalu no Dreef vs Lunis, bet nu šitas... jeibogu sāku Lunim ticēt.
Publicēts: 15.12.08 14:29
 citēt
Sākums šim šovam ir draugos.lv domubiedru grupā "Kāzu fotogrāfiem". Taču latfoto.lv rakstam redzams turpinājums, ja nospiež uz linka:
reinistraidas.lv...

Personīgi es tajā vairs nepiedalos. Iepirku popkornu un vēroju šovu no malas.
Publicēts: 15.12.08 14:29
 citēt
Godīgi sakot, nav jēgas tērēt savu laiku lasot šādus rakstus :D

Versatile, thanks for wasting 15 minutes of my life reading that crap :D
Publicēts: 15.12.08 14:32
 citēt
Nu, derētu piezīmēt, ka optika, asuma dziļums, 3 D efekts, "riņkveida" fona blūrīgums gan atšķiras...nav jau tā, ka vienīgais rādītājs ir attēla rezolūcija. Un vēl jāpiezīmē, ka filma sastāv no DAŽĀDA izmēra "pikseļiem", savukārt digitālajā matricā ir tikai viens (vai divi- Fuji gadījumā) pikseļu diametri vienā matricā. Vislabāk šī atšķirība ir pamanāma melbaltajās filmās, kuru dinamisko diapazonu vēl joprojām digitālais nespēj sasniegt ne ar kādiem rawiem.

Pats uz filmas jau kādu gadu vai divus kāzās nefočēju vispār, esmu slinks, tā kā šis nav par atbalstu "dārgajiem filminiekiem".
Publicēts: 15.12.08 14:43
 citēt
un tam visam klaat naak psihologjiskais moments - ieraksti parametros ka filma un visi uzreiz uh un ah - juutams diapazons, kaa ziimee utt. esmu shito no prakses pieredzeejis
un ljoti daudz ko nosaka arii skaneeshanas kvalitaate... un skanerii tak arii ir tikai matrica ar gaismjuutiigiem elementiem...
taa iisti godiigi var saliidzinaat tikai lielformaata izdrukas reaalaa dziivee - ar aciim un palielinaamo stiklu... vienmeer varees atrast kaadas tumshas vietas, kur no filmas buus grauds un detaljas, kameer no digi - melns plekjis.
ar filmaam njemties ir interesant, bet kaa viens vecs fotograafs teica - var jau ar dibenu puut veejinjus nosvilpot - bet vai vajag?
Publicēts: 15.12.08 15:12
 citēt
Nja... Es vēl saprotu, ka diskusija varētu būt Digi vs Filma, bet ja cenšas salīdzināt ābolus ar burkāniem t.i. dažādus formātus -- sviests
Publicēts: 15.12.08 15:27
 citēt
atļāvos pasmaidīt :)
versatile.six.lv...
Publicēts: 15.12.08 16:05
 citēt
CYKAHC:un skanerii tak arii ir tikai matrica ar gaismjuutiigiem elementiem...

tur jau tas joks, ka pareizi noeksponēta un atīstīta filma sit pušu jebkuru digi. Skaņe ta praktiski gatavu labu kadru.
No digi tādu vajadzētu taisīt kā minimums ar 3 kadriem +1..2/0/-1..2

bet tas raksts tāds fufels... Dainis konkrēti uzķēries kā muļķis uz tiem 50mpix :D
Publicēts: 15.12.08 16:14
 citēt
Mandalay:
CYKAHC:un skanerii tak arii ir tikai matrica ar gaismjuutiigiem elementiem...

tur jau tas joks, ka pareizi noeksponēta un atīstīta filma sit pušu jebkuru digi. Skaņe ta praktiski gatavu labu kadru.
No digi tādu vajadzētu taisīt kā minimums ar 3 kadriem +1..2/0/-1..2

bet tas raksts tāds fufels... Dainis konkrēti uzķēries kā muļķis uz tiem 50mpix :D

Zini, es igli nevarēju saprast kurš no tiem rakstiem ir domāts joks... vai arī abi joki..
Publicēts: 15.12.08 16:29 labots
 citēt
Cooper:... bet ja cenšas salīdzināt ābolus ar burkāniem t.i. dažādus formātus -- sviests
neredzu tur nekā ne nosodāma, ne krimināli sodāma. izdrukā vienā formātā vai noskanē, aizmirsti par to, kurš attēls kā iegūts un salīdzini bildes vai failus.

un par ko lai ābolus ar burkāniem vai tomātiem nevarētu salīdzināt? pēc daudzām pazīmēm var salīdzināt.

Mandalay: uzķēries ... ...uz tiem 50mpix :D
var takš neasu 10X15 bildīti kaut uz 127 MGpix noskanēt. ja nav tik liela izšķiršana skanerim, pirms skanēšanas var pārbildēt un uzkopēt lielāku.
Publicēts: 15.12.08 17:31
 citēt
haralds:
Mandalay: uzķēries ... ...uz tiem 50mpix :D
var takš neasu 10X15 bildīti kaut uz 127 MGpix noskanēt. ja nav tik liela izšķiršana skanerim, pirms skanēšanas var pārbildēt un uzkopēt lielāku.

arī tu uzķēries.. :face-monkey:
Publicēts: 15.12.08 17:35
 citēt
Nosodāmi jau nav, bet objektīvi arīdzan nebūs :)
Publicēts: 15.12.08 18:54
 citēt
Mandalay:arī tu uzķēries.. :face-monkey:
lūdzu vēlreiz LIELIEM burtiem - kur un uz kā es uzķēros?
Publicēts: 15.12.08 23:24
 citēt
latfoto.lv...

Pasākumam ieslēdzās otrā elpa.
Bet patiesībā aicinājums meklēt testus, likt kopā un zīlēt kapejas biezumos nav nemaz tik slikts.
Publicēts: 16.12.08 08:41
 citēt
Mani pārsteidza, ka Dreefs neļauj komentēt savā lapā. Labprāt uzrakstītu savu viedokli ;)
Publicēts: 16.12.08 09:37
 citēt
Manuprāt Daiņa lielākā kļūda šajā situācijā ir tā, ka viņš tikai tulko un pārkopē neta pasažieru rakstīto. Lai ņem melnbalto Neopan 120- to filmu un paprovē ar kaut kādu 80 2.8 objektīvu uz 6x6 kaut ko nofočēt un pēc tam to pašu dabūt ārā no sava 1Ds...!

It kā smieklīgi, bet nav smieklīgi. Sastrēbis karstu, laikam balstoties uz visādiem Kenrockwell un Luminous Lanscape čatistiem...
Publicēts: 16.12.08 10:20
 citēt
pastaastiet man tupakam - kas tas dainis taads ir par luni? (c)
Publicēts: 16.12.08 10:25
 citēt
CYKAHC:pastaastiet man tupakam - kas tas dainis taads ir par luni? (c)
:):):) Viens kreisais, viens labais ... :)
Publicēts: 16.12.08 11:09
 citēt
oi - taa nejoko - tas ir srupcelsh...

when rights got a power nothing is left, when lefts got a power - nothing is right...
Publicēts: 17.12.08 01:41
 citēt
vot par ko iedomāju. platās filmas galīgi sēņu veči nelieto. vai šiem varētu par krietni lielāku cenu iesmērēt skanerus, kuri skanē lielākā izšķiršanā, kā jēga skanēt, tobiš, tādā, kādu filma vai optika vai ne 1, ne 2. nenodrošina. tiesa, ne jau katram tā optika un filma labākie iespējamie. frends konstatēja (redzēju, točna tā izskatījās!), ka 16 vai 20 MGpix matrica (gan platās kameras pakaļā piesuņota) kabina dipam. nu, dipiem daudzas labas īpašības, bet izšķiršana mazliet mazāka.
Publicēts: 17.12.08 02:27 labots
 citēt
ak34 : Nemaz neceri ka ši kādreiz ļaus kādam pateikt pēdējo vārdu vai apšaubīt viņa taisnību :):) Man pilnīg pietikai lai izsecinātu ka vārdu savienojums "Tu iedomājies" viņa leksikā un prātā nekeksistē , viņam PRINCIPĀ nav spēju IEDOMĀTIES , tikai "Noskatīties @ Izlasīt " :):) Ha ha a
Publicēts: 17.12.08 09:08 labots
 citēt
Eu! A no kurienes tāda asiņaina bilde?
Publicēts: 17.12.08 12:42
 citēt
Cooper:Eu! A no kurienes tāda asiņaina bilde?
no Nikonistu - Canonistu vai no digitālnieku - filmenieku mahača?
Publicēts: 17.12.08 12:59
 citēt
Izskatās, ka Canonisti/digitālisti ir sasisti :face-grin:
Publicēts: 17.12.08 13:18
 citēt
tas ir nikonistu asinis. canonistiem ir zilas.
Publicēts: 17.12.08 13:20
 citēt
versatile:tas ir nikonistu asinis. canonistiem ir zilas.
laikam es Nikonists no dzimšanas. neatceros gan sagriezies tajā periodā, kad biju A-1 canonists.
Publicēts: 17.12.08 13:56
 citēt
versatile:tas ir nikonistu asinis. canonistiem ir zilas.

un zilais karogs rokās? kā te laiž...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):