Sākums šim šovam ir draugos.lv domubiedru grupā "Kāzu fotogrāfiem". Taču latfoto.lv rakstam redzams turpinājums, ja nospiež uz linka: reinistraidas.lv...
Personīgi es tajā vairs nepiedalos. Iepirku popkornu un vēroju šovu no malas.
Nu, derētu piezīmēt, ka optika, asuma dziļums, 3 D efekts, "riņkveida" fona blūrīgums gan atšķiras...nav jau tā, ka vienīgais rādītājs ir attēla rezolūcija. Un vēl jāpiezīmē, ka filma sastāv no DAŽĀDA izmēra "pikseļiem", savukārt digitālajā matricā ir tikai viens (vai divi- Fuji gadījumā) pikseļu diametri vienā matricā. Vislabāk šī atšķirība ir pamanāma melbaltajās filmās, kuru dinamisko diapazonu vēl joprojām digitālais nespēj sasniegt ne ar kādiem rawiem.
Pats uz filmas jau kādu gadu vai divus kāzās nefočēju vispār, esmu slinks, tā kā šis nav par atbalstu "dārgajiem filminiekiem".
un tam visam klaat naak psihologjiskais moments - ieraksti parametros ka filma un visi uzreiz uh un ah - juutams diapazons, kaa ziimee utt. esmu shito no prakses pieredzeejis un ljoti daudz ko nosaka arii skaneeshanas kvalitaate... un skanerii tak arii ir tikai matrica ar gaismjuutiigiem elementiem... taa iisti godiigi var saliidzinaat tikai lielformaata izdrukas reaalaa dziivee - ar aciim un palielinaamo stiklu... vienmeer varees atrast kaadas tumshas vietas, kur no filmas buus grauds un detaljas, kameer no digi - melns plekjis. ar filmaam njemties ir interesant, bet kaa viens vecs fotograafs teica - var jau ar dibenu puut veejinjus nosvilpot - bet vai vajag?
CYKAHC:un skanerii tak arii ir tikai matrica ar gaismjuutiigiem elementiem...
tur jau tas joks, ka pareizi noeksponēta un atīstīta filma sit pušu jebkuru digi. Skaņe ta praktiski gatavu labu kadru. No digi tādu vajadzētu taisīt kā minimums ar 3 kadriem +1..2/0/-1..2
bet tas raksts tāds fufels... Dainis konkrēti uzķēries kā muļķis uz tiem 50mpix
CYKAHC:un skanerii tak arii ir tikai matrica ar gaismjuutiigiem elementiem...
tur jau tas joks, ka pareizi noeksponēta un atīstīta filma sit pušu jebkuru digi. Skaņe ta praktiski gatavu labu kadru. No digi tādu vajadzētu taisīt kā minimums ar 3 kadriem +1..2/0/-1..2
bet tas raksts tāds fufels... Dainis konkrēti uzķēries kā muļķis uz tiem 50mpix
Zini, es igli nevarēju saprast kurš no tiem rakstiem ir domāts joks... vai arī abi joki..
Cooper:... bet ja cenšas salīdzināt ābolus ar burkāniem t.i. dažādus formātus -- sviests
neredzu tur nekā ne nosodāma, ne krimināli sodāma. izdrukā vienā formātā vai noskanē, aizmirsti par to, kurš attēls kā iegūts un salīdzini bildes vai failus.
un par ko lai ābolus ar burkāniem vai tomātiem nevarētu salīdzināt? pēc daudzām pazīmēm var salīdzināt.
Mandalay: uzķēries ... ...uz tiem 50mpix
var takš neasu 10X15 bildīti kaut uz 127 MGpix noskanēt. ja nav tik liela izšķiršana skanerim, pirms skanēšanas var pārbildēt un uzkopēt lielāku.
Manuprāt Daiņa lielākā kļūda šajā situācijā ir tā, ka viņš tikai tulko un pārkopē neta pasažieru rakstīto. Lai ņem melnbalto Neopan 120- to filmu un paprovē ar kaut kādu 80 2.8 objektīvu uz 6x6 kaut ko nofočēt un pēc tam to pašu dabūt ārā no sava 1Ds...!
It kā smieklīgi, bet nav smieklīgi. Sastrēbis karstu, laikam balstoties uz visādiem Kenrockwell un Luminous Lanscape čatistiem...
vot par ko iedomāju. platās filmas galīgi sēņu veči nelieto. vai šiem varētu par krietni lielāku cenu iesmērēt skanerus, kuri skanē lielākā izšķiršanā, kā jēga skanēt, tobiš, tādā, kādu filma vai optika vai ne 1, ne 2. nenodrošina. tiesa, ne jau katram tā optika un filma labākie iespējamie. frends konstatēja (redzēju, točna tā izskatījās!), ka 16 vai 20 MGpix matrica (gan platās kameras pakaļā piesuņota) kabina dipam. nu, dipiem daudzas labas īpašības, bet izšķiršana mazliet mazāka.
ak34 : Nemaz neceri ka ši kādreiz ļaus kādam pateikt pēdējo vārdu vai apšaubīt viņa taisnību Man pilnīg pietikai lai izsecinātu ka vārdu savienojums "Tu iedomājies" viņa leksikā un prātā nekeksistē , viņam PRINCIPĀ nav spēju IEDOMĀTIES , tikai "Noskatīties @ Izlasīt " Ha ha a