un kā vēl māku, man, atšķirībā no Tevis ir noriebies, ka latvietis teju visas lielās virtuāli publiskās telpas noformē divās valodās, gribu kaut ko "savu" varbūt Tev nacionālisms kā tāds liekas "slims" ..? :face-angel:
zverja:Mono, un tad foruma diskusijas arī būtu četrās valodās?? kāda tam jēga? man tie krievi jau tiktāl noriebušies, ka šinī lapā to nu negribu redzēt
Mono, es nerunāju uzreiz par visiem krieviem un puskrieviem, un 1/18 krieviem, man labpatīk, kad cittautieši, ja interesēs, paši nāks un runās latviski, un cienīs latvietību ;> tāpat kā es cienu to tautu un valsti, kurp dodos un nesaku,- es esmu latviete, visi runājiet manā valodā, jo es esmu baigā čika un mani senči ir vareni, jo bijuši pārākie jākļi un aiz manis stāv spēks, jo mūsu ir daudz.. Vai es esmu balsojusi?
Mono: kaa jau teicu es lieku bildes vienā internacionālā portaalaa ko ir izveidojushi Krievi...un tici vai nee tas portaals ir arii pieejams Angļu valodā...ja mēs gribam lai krievi runa latviski tad mums viņus vaig ņemt savā bariņā un iemācīt runāt latviski nevis sašķūrēt latgalē un brīnīties ka tur neviens nemāk latviski !
Nu tak lai nāk šeit un mācās! Neviens tak nevienu prom nedzen!
Kā Tu, Mono, gribi iemācīt krievus runāt latviski, rusificējot(nezinu, vai šoreiz šis izteiciens īsti der) šo portālu, lai ir latviski un lai mācās. Ja mēs uzliksim krievu valodā, kurš tad mācīsies latviski.
thekiller:Kā Tu, Mono, gribi iemācīt krievus runāt latviski, rusificējot(nezinu, vai šoreiz šis izteiciens īsti der) šo portālu, lai ir latviski un lai mācās. Ja mēs uzliksim krievu valodā, kurš tad mācīsies latviski.
thekiller:Kā Tu, Mono, gribi iemācīt krievus runāt latviski, rusificējot(nezinu, vai šoreiz šis izteiciens īsti der) šo portālu, lai ir latviski un lai mācās. Ja mēs uzliksim krievu valodā, kurš tad mācīsies latviski.
vēl viens priduraks !
no Mono spraucas krievs.. es negribu turpināt šo diskusiju, līdz pēdīgi būsim sakasījušies, savas domas paudu.
vēl viens priduraks !
Nevajag jau uzreiz tā! Vārdu brīvība jau nav nekas aizliegts. Taka, piedod man, bet katram ir savs viedoklis. Arī gribēju par to "priduraks" piesieties, bet ko tur tik daudz. Chill!
Esmu pret citu valstu iesaistiishanos.. jo tad vajadzeetu vienotu valodu sadomaat.. jo katrs komentees savaa meelee.. labaak paliksim draudziiga LV tautinja..
Mono:Sheit nav nekāda latviešu valodas skola kur māca runāt latviski...bet gan fotoportāls ja neesat pamanījuši ! Un fotoportāls no krieviem uzbekiem kazakiem leišiem un citiem latviešu ienaidniekiem tikai iegūtu !.punkts...jūs man zajebaļi !!!
Tu jau sāc runāt par naidu, es jau runāju tikai par latviešu valodas mācīšanos, ko pats pieminēji! Nenoliedzu, ka portāls iegūtu vairāk lietotājus, bet kā tad ar to latviešu valodu!?!
Krievu problēma nav VALODAS nezināšana , pārsvarā ja nav jārunā loti labi raksta Latviski Kadreiz bija tads projekts FOTOKLUBS.LV kur bija vissi kopa un nebij nekadu problemu , projekts piederēja normalam krievu čalim un uturēja to Daugavpils datorfirma. BET vinju problēma tā ka vieņiem LIEKAS ka ārpus Latvijas ir ZĀLE ZAĻĀKA un KRIEVIJĀ jau nu viņa torčno ir vismaz 2x GARĀKA Taka nav pat ko springt sai jautajuma tada ir Slāvu mentalitāte nostalģiaj pēc "Mēs impērijai piederīgie" Ne Ukrainā ne Baltkrievijā šādi projekti nav nesuši panākumus Krievalodīgas versijas JEBKAM nav izrādijušās rentablas tās ver ciet vienam pēc otra projektam JA VEINĪGI tas nav sastits ar iemīļoto tēmu POLITIKA / VISIS MUĻĶI kur troksni var uzturēt debīli lumpeņi
Skumji, bet reāli Latvijā pastāv divas paralēlas sabiedrības. Starp citu, uz barikādēm savā laikā gan visi bija kopā. Pa kuru laiku notika šī nu jau neglābjamā atsvešināšanās? Laikam jau garš stāsts.
Un vēl skumji, jo latviskumu aizstāvošie šeit pierāda, ka praktiski neprot rakstīt latviski bez kļūdām
Īstenībā jau MONO kā kārtīgs aprobežots tips nerobī ko viņš īsti domājis Es iedomājos ka "Runa iet" par PHOTODOM.COM un līdzīgiem portāliem Par cik es praktiski visos viņos esmu no pirmsākumiem un daudzus tur pazīstu tad MONO jau sākumā varēja painteresēties ko viņš īsti ir domājis ar vārdu KRIEVI ?? Krievvalodīgos , Krievijai piederīgos utt. Fīča tāda, ka 2/3 Šo portālu lai cik tas MONO būtu jaunums ir tā vai citādi saistīti ar IZRĒLU , piemēram PHOTODOM ir 100% Izraēlā bāzēts projekts kurš speciāli tika radīts lai NOROBEŽOTOS no "Krievu nacionālistiem" antisemītisma , cenzūras un izlēcieniem Foto portālos Tas viss sākās kad panesās dažādas svaigākās REVALŪCIJAS bijušās PSRS telpā tur Gruzijā ,Ukraina , Igaunija , Izraēlas karš Libānā . Kā zināt KRIEVIJAI par visu ir SVAS atšķirīgas no citas pasaules DOMAS un daži bija iedomājušies ka CITUS var taka pabanot pacenzēt JA NEDOMĀ PAREIZI Taka ja IDEJA ir radīt ALTERANATĪVU kautam ir jābūt IDEJA KĀPĒC TO DARĪT . Kaut vai LĪMENIM vismaz darbos A tā radīt KRIEVELODĪGU portālu tikai pēc TERITORIĀLA principa nav lielas jēgas
Diskusijas sākumā uz mono ierosinājumu skatījos ar labvēlīgu neitralitāti. Kad nonācu līdz vārdam „pridurki” un tālāk izlasīju, ka oponenti viņu „zajebaļi”, sapratu, ka esmu kļūdījies. Atmiņā uzausa teiciens, ko kāds krievu rakstnieks nosaucis par viņu „kultūrvēsturē populārāko adresi” (tulkojums mans). (Ja kādam tas svarīgi – pats arī esmu jauktenis)
līdz divkopienu valstij gan vēl neesam nonākuši. tad vajag katrai tautai savus kvartālus, savus veikalus utt. vēl jau pat sab. transportā braucam kopā. tā arī varam fotoblogā dzīvoties, ja vien, protams, daži "internacionālisti" spēj pārvarēt savu šovinismu un pieņemt domu par izteikšanos latviski. kaut gan, parādās jau arī teksti kirilicā. mani personīgi tas kaitina, bet nav jau tik traki
manuprāt, fotoblog.lv izvietoto bilžu kvalitāte caurmērā ir zemāka, nekā analogos lv projektos - pārāk daudz sū*u. Fotobloga oga ir un paliek forums, kura kodolu veido latviešu valodā rakstoši "brīvie prāti"... līdz ar to arī jautājums - no kurienes tāda pārliecība, ka tam krutajam ee, en vai ru fotogrāfam tāds fotoblog.lv vispār ir vajadzīgs?
MaVi : Ot tiesji to ar es gribēju teikt BILDES šeit noteikti nav PRIMĀRAIS katrā ziņā reti kas ievērības cienīgs un tas prasti pazūd drazu jūrā Taka tas kas tur sjo projektu virs udens ir arī viņa sākotnējā iecere FOTO BLOGS es gan teiktu drīzāk BLOGS AR FOTO Par visu parejo varetu parfrazet vecu padomjlaika anekdoti par čukču Rakstnieku kongresā : Kad izrādijās ka čukča nav lasijis nevienu rakstnieku un nezin nevienu dzejneku čukča parstaigtajiem "Rakstnieku kongresa viesiem" paziņoja ČUKČA NAV LASĪTĀJS , Čukča ir RAKSTĪTĀJS!! Musdienās VAIRUMS cilvēku ir VIZUĀLI IDIOTI , muļķigi prasīt lai viņi ko VIZUĀLI INTRESANTU prastu radīt , nu paskribelēt kautko tas gan vēl par laimi saglabājies
Vispirms jau īstenie letiņi, "RUNA NEIET", "RUNA IR PAR...". Iet govs pa ceļu. Tāpat kā x no y neatkarājas, atkarājas kaut kas cits .
Ja šajā lapā parādītos gan angliskie komenti, gan krieviskie, kas notiktu? Nekas, tie kas māk lasīt trijās mēlēs, izlasītu un ja gribētu, tad arī atbildētu jebkurā no trijām mēlēm, tie kas knapi zina tikai vienu, tiem būs grūti jebkurā gadījumā.
labaak viens kaartiigs krievs nekaa desmit suudiigi latvieshi labaak desmit suudiigi nacionaalisti nekaa viens postpadomju krievs paradokss
un tagad par RUNA IET vai IR. Jau iet. Sarunvalodā. Jebkurā normālā valstī tiek sekots līdzi valodas attīstībai un ja kāds vārds tiek lietots noteiktā daudzumā, tad tas tiek akceptēts sarunvalodā. Daudzi nopietni valodnieki uzskata, ka runa IET ir jāakceptē. Punkts.
Ja par daudzajām valodām - tad es labāk gribētu, ka tādi kadri kā Alloxa raksta krieviski - vismaz nekropļotu mūsu valodu.
Mono gadījums ir īpašs - tikai tagad pēc profila bildes atpazinu - biji tak arī agrāk te - ar apšaubāmām bildēm un uzbraucieniem visiem, ka Tevi nenoveertee,,, jaunus skukjiishus patika fotografeet... labi - strateegjija drusku mainiijusies, bet saturs tas pats... zajebal paliek zajebal - arii ja izlabots - vaards nav putns, atpakalj buurii nedabuusi - Tu arii mani jau zajebal - un sen
Luni - lasot forumu - biezhi arii verbaali idioti...
a krievijas saitos ir taads pats beernu daarzs - taada pati apvainoshanaas par nenoveerteeshanu, palamaashanaas... utt
CYKANC, pirms regulēt citus pašam derētu iemācīties nekropļot dzimto valodu - lai teikumā: "lasot forumu - biezhi arii verbaali idioti" vārdu "bieži" varētu nepielietot.
Runājot par valodas likumu... - esmu pārliecināt, kā no ta ieviešanas vis vairāk ir cietusi TIKAI latviešu valoda.
Kultūras līmeni ar likumu regulēt ir bezjēdzīgi un neproduktīvi. To naudiņu derētu ieguldīt Latvijas Puškinu (t/b talāntu) atbalstam (selekcijai, apmācīšanai un t.t.).
"Я русский бы выучил только за то, что им разговаривал Пушкин!"
Jā, lielkrievu šovinismam ir dziļas saknes. Cīnīties pret to ir pilnīgi bezjēdzīgi. Vienīgais, ko varētu cerēt - uz lielāku izpratni mazo latviešu nacionālisma lietā. Mūsu paralēlās eksistences vārdā. Āmen!
Alloxa:CYKANC, pirms regulēt citus pašam derētu iemācīties nekropļot dzimto valodu - lai teikumā: "lasot forumu - biezhi arii verbaali idioti" vārdu "bieži" varētu nepielietot. "Я русский бы выучил только за то, что им разговаривал Пушкин!"
pirmajam nepiekriitu, tas izrauts no konteksta, aciimredzami nepalasiijies diskusiju, otrajam - piekriitu
Kāda vella pēc jājauc viss kopā? Ja kāds krievu tautietis gribēs runāt latviski tad arī runās latviski! Ja Es gribu kādreiz parunāt krieviski tad runāju un lienu krievu saitēs!
Var jau uztaisīt vēl vienu saiti domātu krievu brāļiem un tad es ar tur būtu un runātu krieviski!
Tauta netaisiet bākā koktēli :P
Atliks kādam uzrakstīt kaut ko krieviski (un pateikt ka viņš savādāk nemāk runāt) kad jau viss forums runās krieviski! Vaitad jums reālajā vidē nav tā bijis?
Man vispār ir bijis tā: 2 mēnešus nostrādāju krievu kolektīvā! un tad vienu mīļu dienu man viens kolēģis izdzirdēja ka es runāju pa telefonu arī latviski, un tā nu izrādījās ka mēs puse kolektīva tad ir 6cilv. esam latvieši!
AldisK:Kāda starpība kādā valodā bildējam? Kurš liedz te publicēties krieviem, amerikāņiem un citiem melnādainajiem?
Kurš te runā ka bildes nevar likt? lai liek kautvai Hitlers ja viņš vēl ir dzīvs, bet ja viņš sāks murmulēt kautkādā kirilicā lai iet bumbās (Tas ir mans uzskats, kuru es nevienam nelieku uzskatīt par pareizāko)
Latviešu-krievu valodas vārdnīcas līdz šim bijušas brīvi pieejamas, neredzu problēmu uzšķirt vārdiņus "Pievienot bildi" un paskatīties, ko tie nozīmē. Bet diskusija, kā jau parasti, interesanta
kiriljicā nemurmulē, kiriljicā raksta. daudzi krievi tīklā jūzē latīņu alfabētu un krieviešu burtus i nemāk atrast uz klavieri. bet igauniski un lietuviski es a tikai tikdaudz, kā "es tevi mīlu", "es gribu ēst" un vēl pavisam mazliet.