Vai kāds no spečukiem šeit vai citur , nedomā uzrīkot kādu kursiņu par studijas gaismām ? Tagadiņ , garajos un aukstajos ziemas vakaros varētu pamācīties .
Internetā ļoti daudz ilustrāciju pat ar visiem piemēriem, kā tas dzīvē izskatās. Anyway, pat ja galvā nemāki aptuveni paredzēt gaismas "zīmējumu" neiemācīsies nearkādiem kursiem - nu ja vienīg priekš pases foto.
+Mandalay Luxferre ļoti labi pastāstīs par šīm gaismām, pat teicami, bet Luxterrem naf dots talants izmainīt indivīda domāšanu Diezgan precīzi ir jāzin , ko gribi, un tad Luxterre ir neatvietojams ar savām zināšanām, kā to dabūt gatavu, bet savādāk tas viss būs Luxferres, un tu būsi tikai slēdža nospiedējs. (un atkal zem bildēm būs jāraksta- Luxferres masterklass ) Ja būtu bijis savādāk, uzreiz pēc mācībām rastos n-tie labie darbi, bet viņu naf
Gaisma ir ta lieta kuru vai nu JŪT vai NEJŪT iemācīt var tikai bezjēdzīgas "Shēmas" kuras cilvēks kurš NEJŪT nezinās kuru piemērot konkrerā gadijumā , tas te regulāri teicami redzams ka itkā jau salikta "TEICAMA KLASISKA SHĒMA" bet modelis iesedinats pat ne gaismās bet PIRMS / PĒC jo cielvēks vienkārši NEJŪT / NESAPROT kāpēc tas tiesji TĀ JĀLIEKA zin ka JĀLIEK ŠITĀ bet KĀPEC nezsaprot jo tas viņam vienkārši NAV DOTS , nu vizulāls idiots vienvārsakot Tehniskās lietas ZAVADSKIS izcili parāda astāsta nodemonstrē ar variācijām un niansēm Viss pārejais pasja ziņā
ImkaSm:Vai kāds no spečukiem šeit vai citur , nedomā uzrīkot kādu kursiņu par studijas gaismām ? Tagadiņ , garajos un aukstajos ziemas vakaros varētu pamācīties .
nu nav starpības... Tas likums jau darbojās visās jomās,.. ja esi "celtnieks", nu nav lemts. Nav jēgas mācīt un zubrīt formulas matemātikā, ja nemāk pielietot tās (80%[cipars no gaisa] mūsdienu studentu), nav jēgas mācīt šaha aizsardzības/uzbrukumus shēmas, ja nemāk sarēķināt 2 soļus uz priekšu, visur visur, kur tiek izmantotas smadzenes iztēlošanai un paredzēšanai uz likumu pamata. Gaismas ir visprimitīvākā fizika + ģeometrija. Bet pie tā vēl vajag radošo pusi.
Cik esmu novērojis no malas, cilvēkiem ar teorētiski pareizām zināšanām par gaismām kaut cik minimāla sapratne PRAKSĒ veidojas pēc kādām 10x3 stundām, ar nosacījumu, ka domā līdzi. ir tāda kategorija kā vienkārši uz brunčiem lūrētāji, da pogas spiedēji, viņu izaugsme ir daudz lēnāka.
labi - atbilde pa teemu buutu taada - savaakties 4-5 cilveekiem kam tas patieshaam interesee kaadaa studijaa un meegjinaat kaada vadiibaa - kas no taa saprot, nevis teoreetiski, bet praktiski
Cik varētu maksāt vienas pilnas (8 h), max. divu dienu meistarklase ar vienu modeli ??? Vēlams ar pastāvīgām gaismām( ne blicēm) . Tēma: klasiskais studijas portrets, un pilnā augumā.
Ja kāds grib man pievienoties, sūtiet PM. Mana doma ir iepazīties ar pamatiem un apgūt tehniku, lai pēc tam ar savām gaismām var turpināt experimentus utt.
Oki varu piedaavaat divu dienu kursus studijaa: attieciigi par divu pilnu dienu pleneers studijaa. Kaadi 6 daliibnieki buutu optimaalais skaits. Katru dienu lekcijas pa 3 stundaam. Bildeesana. Katra individuaalaa bildeesana+ manas konsultaacijas.
Par laiku tas sanaak taa ka 2 lekcijas pa 3 stundaam, daliibnieku skaitsx 2 stunda prakses laiks. kameer citi bildees piedaavaasu runaat par fotograafiju, atbildeesu uz jautaajumiem. Piedaavaasu apskatei savu fotograamatu kolekciju.
saadu divdienu kursu daliibas maksa no personas butu 50Ls
Luxferre:Oki varu piedaavaat divu dienu kursus studijaa: attieciigi par divu pilnu dienu pleneers studijaa. Kaadi 6 daliibnieki buutu optimaalais skaits. Katru dienu lekcijas pa 3 stundaam. Bildeesana. Katra individuaalaa bildeesana+ manas konsultaacijas.
Par laiku tas sanaak taa ka 2 lekcijas pa 3 stundaam, daliibnieku skaitsx 2 stunda prakses laiks. kameer citi bildees piedaavaasu runaat par fotograafiju, atbildeesu uz jautaajumiem. Piedaavaasu apskatei savu fotograamatu kolekciju.
saadu divdienu kursu daliibas maksa no personas butu 50Ls
Ja taalaaka intrese dodiet zinju.
uzraksti man kas Tu esi... sorii... man nikneimi neko neizsaka...
ImkaSm:Cik varētu maksāt vienas pilnas (8 h), max. divu dienu meistarklase ar vienu modeli ??? Vēlams ar pastāvīgām gaismām( ne blicēm) . Tēma: klasiskais studijas portrets, un pilnā augumā.
Ar nosacījumu, ka ir vispārējas priekšzināšanas un man nav jāskaidro no pamatiem, ko nozīmē fokālais attālums, objektīva skata leņķis, kas ir diafragma, slēdža ātrums, kā lasīt histogrammu, kas ir zibspuldzes high speed sync mode, kas ir x-sinhronizācijas ātrums un tādas pamata zināšanas, 1,5 stundu gara lekcija, kura sevī ietver skaidrojumus ar piemēriem par studijas tehniku kā tādu, gaismas dabu un komunikāciju ar modeli + 1,5 stundu praktiskā fotogrāfēšana studijā maksās 25 Ls darba dienās + 5 Ls par katru nākošo stundu studijas īres vai 30 Ls brīvdienās + 7 Ls par nākošo stundu.
Pēc pieredzes varu teikt, ka šādu darbību var izveikt līdz pat 15 cilvēku grupā, ar nosacījumu, ka viņiem visiem ir nepieciešamās priekšzināšanas- (skat portreti.lv pamata foto kursu programmu līdz 9. punktam) apjomā.
Optimāls klausītāju skaits- 8. Tad visas dienas plenērs izmaksās ap 7-10 Ls no cilvēka, sadaloties pa pāriem katrs pāris varēs fočēt 1,5 stundas. Pārējie tikmēr skatās un smeļas iedvesmu.
Portreti, es minēju pastāvīgās gaismas, lai var kontrolēt vizuāli utt., bez visādiem tur zibšņiem ... ? Par priekšzināšanām pat neiet runa. Gribētos kā tādu meistarklasi, bez liekas laika tēŗēšanas, bez visādām tur pašdarbībām, pa pāriem utt ?
Man ir sava apmācības tehnoloģija, kura nebūt visiem nav jāpieņem. Par laimi, izvēles iespējas ir lielas.
Kas attiecas uz pastāvīgo gaismu, man ir iespēja darbināt līdz 1Kw pilotgaismas. Ikdienā es, protams tādas nelietoju, bet, ja gribas, varu piedāvāt kā opciju studijas īrei. Tiesa gan, mācīt zibspuldzes pēc pilotgaismām netaisos, un uzskatu to par praksē neiespējamu dēļ krasi atšķirīgajiem digitālās matricas un cilvēka acs dinamiskajiem diapazoniem.
Tas nozīmē. ka meistars rāda, stāsta,komentē, atbild uz jautājumiem utt. , un dārgais laiks netiek tērēts uz nemākuļu ākstībām ar prožektoriem ! To var atļauties, ja kursus izvērš uz nedēļām , mēnešiem... Arī par zibeņiem būtu jātaisa atsevišķs seminārs, tad gan bez prakses un līdzdalības neiztikt.
Domāju, ka fotobiznesmeņiem jābūt pateicīgiem par manu (lasi klientu) vēlmēm.
Bet vēlmes būtu tādas, lai pēc meistarklases katrs pats nopērk divas trīs gaismas, vienu/divus atstarotājus, kādu fonu, un tad ņemoties pa mājām var experimentēt un pilnveidoties. Tāpat nebūtu slikti vienu meistarklasi ar papildus gaismām, atstarotājiem utt. brīvā dabā, pie loga utt.
Tad visas dienas plenērs izmaksās ap 7-10 Ls no cilvēka, sadaloties pa pāriem katrs pāris varēs fočēt 1,5 stundas. Pārējie tikmēr skatās un smeļas iedvesmu.
Cenas noradītas ar PVN.
ja cilvēks nestāsta pamatus, tad tas ir kaut kas vairāk "meistaru noslēpumi", un man par to ir jasamaksā 7-10Ls ar pvn manuprat tas ir ļoti, ļoti lēti, ar no tā izrietošām sekām.
Bumerangs:Tad visas dienas plenērs izmaksās ap 7-10 Ls no cilvēka, sadaloties pa pāriem katrs pāris varēs fočēt 1,5 stundas. Pārējie tikmēr skatās un smeļas iedvesmu.
Cenas noradītas ar PVN.
ja cilvēks nestāsta pamatus, tad tas ir kaut kas vairāk "meistaru noslēpumi", un man par to ir jasamaksā 7-10Ls ar pvn manuprat tas ir ļoti, ļoti lēti, ar no tā izrietošām sekām.
p.s. nekā personīga :face-angel:
Tu vari ņemt individuālu konsultāciju, un maksāt par to VIENS PATS. Tad tev sanāks dārgāk, un pēc tavas loģikas, arī sekas būs citas.
Līdz šim nezinu NEVIENU cilvēku, kurš būtu šos 25 Ls manā izpildījumā nožēlojis. kaut gan nepretendēju ne uz meistara, ne grāfa, ne arī kādu citu titulu. Man pofig, tiešām!
Domāju, ka topika augšgalā kā reize ir prasība pēc pamatiem. Gaismošanas tehnikā nekādi baigie mega- noslēpumi nav un būt nevar, īstenībā viss ir patiešām vienkārši. Dziļas un seklas ēnas, asa un cieta gaisma, krišanas leņķi, intensitāte. No tā arī viss rodas.
Cita lieta- gaismas ota. Jā, šī ir it kā daudz vienkāršāka, un tajā pašā laikā grūti īstenojama gaismošanas tehnika.
1)nu bet tās tomēr ir zināšānas, ko tu sniedz citiem. 2)tā ir tava studija, kurā kaut kas ir ieguldīts 3)tā ir tava elektrība 4)tā ir tavas tehnikas amortizācija 5)galu galā tas ir tavs laiks....
Bumerangs:1)nu bet tās tomēr ir zināšānas, ko tu sniedz citiem. 2)tā ir tava studija, kurā kaut kas ir ieguldīts 3)tā ir tava elektrība 4)tā ir tavas tehnikas amortizācija 5)galu galā tas ir tavs laiks....
augstāk minētais ciparas bija 50 LVL tavs 10LVL
10 Ls KATRAM sanāk, ja piedalās 8 cilvēki. Lasi uzmanīgāk!
mans piedāvājums interesentiem: 30 Ls darbdienās (50 Ls brīvdienās) par 4 stundu praktisko nodarbību (līdz) 3 cilvēku grupā, models gan jāņem pašiem. varam bildēt un mācīties visas ar to saistītās lietas: ko nozīmē fokālais attālums, objektīva skata leņķis, kas ir diafragma, slēdža ātrums, kas ir x-sinhronizācijas ātrums utt.
Es domāju optimāli būtu ne vairāk kā 6 cilvēki, cena par 6 stundām max. 40 ls, tas būtu 240 ls par dienu meistaram ar studiju ? Inflācijas , deflorācijas apstākļos vajadzētu pietikt ? Ja ņem vērā , ka varētu arī darba dienā(nu ne visiem). Protams ne visi ar mieru pa 40 ls, bet tad būtu pa daudz cilvēku, laikam max .8 cilvēki ?
Karoč, ņemam sākumā Krišjāni (Luxferri), pēc tam portretu Juri, pēc tam Pētersona kungu, un lieta darīta! Pie katra pa brīvdienai, un beigās atsauksmi blogā!
ImkaSm:Es domāju optimāli būtu ne vairāk kā 6 cilvēki, cena par 6 stundām max. 40 ls, tas būtu 240 ls par dienu meistaram ar studiju ? Inflācijas , deflorācijas apstākļos vajadzētu pietikt ? Ja ņem vērā , ka varētu arī darba dienā(nu ne visiem). Protams ne visi ar mieru pa 40 ls, bet tad būtu pa daudz cilvēku, laikam max .8 cilvēki ?
Man līdz galam tava kalkulācija nepieleca /esmu vīnu dzēris/, bet par 240 Ls es tev ne tikai lekciju, da studiju, es tev arī kādu daiļavu no Lady Lux uz to dienu varu pieaicināt, lai kājas pamasē...
es varu pie sevis mājās nolasīt manuāli pretendentiem, RU vai EN valoda ar paskaidrojumiem latviski ! min. cilvēku skaits 8. max 10. lekcija ilgst apmeram 75 min ar četrām pīppauzēm pa 5 min. viss tas notiks 4x5 liela telpa (viesistaba) griestu augstums 2,55 (metri, protams) varu piekāŗt arī baltu fonu cena 25LVL/seja bez PVN (neesmu pvn maksatajs) duša cenā neietilpst, par tēju un kafiju jāmaksā atsevišķi izdales materiali nebus pieejams Canon manualis, bet ja nepiciešams cits zimols, tad to vienkarši var paņemt līdz
pieteikties privāti. līdz 22.12.2008. sievietem, grutniecem, mamiņām atlaides.