forum.gif
LX-3 vs DP-1
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / LX-3 vs DP-1
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.12.08 17:08 labots
 citēt
Karoč, teikšu tā- Panasonic ieliek Sigmai, un ieliks arī DP-2!

Protams, LX-3 trokšņi ir kā jau ziepim- lietojams ir tikai iso 80, varbūt 100. Tomēr arī DP-1 ir redzami luminiscences trokšņi jau pie iso 100. Un ISO 400 ir zaļganu trokšņu pārpilns.

Toties 2.0, tas ir kaut kas!!! Sigma ar savu 4.0 pat pie ISO 400 ne tuvu netiek līdzi. Plus DP-1 galīgi nav plats platais gals- LX-3 ieliek arī šajā jomā- 24 pret 28mm analogiem.

Morāle: ja gribas kaut ko līdzi nēsājamu, LX-3 ir reāli zvērā verķis. Trokšņains, jā...ja salīdzina ar Mark III...:D

Vēl diezgan artefaktains jpeg, ainavistiem tomēr jāņem Sigma (DP-2), tomēr dēļ fiksa tā kļūst diezgan neuniversāla.

Izmēri vienādi, ergonomika... :D...tās nav, loģiski, un būt nevar!

Plus LX-3 ir optiskā stabilizācija, darbojas reāli pat ar 1/8 platajā galā.

Ak jā...video...:D Nu, švaki...plus nevarēju atrast kodekus Panasonicam...
Publicēts: 17.12.08 17:37
 citēt
talavietis:... domāju nekas nesanāks ar salīdzināšanu, jo sigma tomēr ir trīsslāņu matrica un detalizācija būs labāka kaut vai uz 14 MPix kā panam uz 11. Par krāsām var palsīties par jebkuru sigmu, tā ieliek daudziem. Sigmas spoguleņu problēma no laika gala ir trokšņi virs ISO 100 un jaunākiem arī pie 400 kaut kas lien ārā.
Tā objketīva f2 ziepim neko nedos,,, tādi ir bijuši sony, canon ziepji un bilde tomēr ir no ziepja...

Jā, bet tusiņā man ar tādu bildi pietiek! Savukārt ar bezzūma 24 milimetriem gan ne vienmēr pietiek. Savukārt nopietniem mērķiem vēl pagaidām kompakta kamera nav izražota. Vienīgais izņēmums, kam Sigma varētu būt gana laba- ainavas. Bet DP-2, ne DP-1.

Jāņem tomēr vērā, ka KOMPAKTkamerai ir jābūt gana mazai un pēc iespējas elastīgākai savā darbībā. Sigma ar fiksēto nu nekādīgi nav elastīga, tikai kompakta. Savukārt LX-3 kvalitātes deficītu pret DP-1 mierīgi var paciest opciju dēļ, kuras noteikti ir svarīgākas, ja runa iet par tusiņu aparātu, no kura bildes tiks izmantotas webam.

Kas attiecas uz krāsām, LX-3 ir apgādāts ar rawu, un vibrācijas :) var ieregulēt visai spēcīgi.
Publicēts: 17.12.08 17:40
 citēt
Kas attiecas uz F2, tad ne Sony, ne Canon tadu nekad nav piedāvājis ar 24mm. Savukārt, R1 ar 2.8 un 24 mm nu nekādīgi vairs nav kompakts.
Publicēts: 17.12.08 17:44 labots
 citēt
Par trokšņiem: content8-foto.inbox.lv... iso 200.

Nu, sameklē tos trokšņus 800 pikseļu weba izmērā! :D

Zato ar ziepīti mierīgi nofočēts jepegs bez zibspuldzes un no rokas.
Publicēts: 17.12.08 19:24
 citēt
talavietis:Nesaku, ka tas pana būs slikts. Kā ziepis izskatās ciešams.

Nu, uz doto brīdi man ir abi.

Ja vēlies, DP-1 vari par 250 dabūt, ar PVN, uz firmu. Edža nopirka GNT izsolē, duraks!:) A moš arī lētāk...
Publicēts: 18.12.08 09:35
 citēt
Un vēl jāpiezīmē, ka Sigma ļoti švaki fokusējas līdz ko gaismas paliek bišku mazāk. Un arī tas, ka uz melnām pogām ir melni uzraksti, kuri krēslā vairs nav redzami, nav nekas seskīgs...:(
Publicēts: 18.12.08 09:41
 citēt
man ar tas LX-3 šķiet visai naidīgs verķis... 24-60 ir pašā reizē, kā arī izmērs tīkams un tā...
Publicēts: 18.12.08 09:47
 citēt
palaidniex:man ar tas LX-3 šķiet visai naidīgs verķis... 24-60 ir pašā reizē, kā arī izmērs tīkams un tā...

Bilde, protams, krutāka nāk ārā no Sigmas (ja tai izdodas nofokusēties un tev pietiek ar fiksētiem 28 mm).

Bet jā, priekš ziepja LX-3 ir diezgan jauks verķītis. Vienīgais kas pietrūkst- manuālā zibspuldzes jaudas regulāšana. Būs jāpameklē kāda maaaaziņa panasonic hot shoe zibenīte ar M modi...! :)
Publicēts: 18.12.08 09:48
 citēt
Portreti .... eu.... es gribētu atpirkt to sigmu
Publicēts: 18.12.08 09:49
 citēt
LX3 - mans mazais miilulis...
Publicēts: 18.12.08 10:13
 citēt
Maris:Portreti .... eu.... es gribētu atpirkt to sigmu

Zvani Edžiņam 26321000!
Publicēts: 18.12.08 12:53
 citēt
Portreti:
palaidniex:man ar tas LX-3 šķiet visai naidīgs verķis... 24-60 ir pašā reizē, kā arī izmērs tīkams un tā...

Bilde, protams, krutāka nāk ārā no Sigmas (ja tai izdodas nofokusēties un tev pietiek ar fiksētiem 28 mm).

Bet jā, priekš ziepja LX-3 ir diezgan jauks verķītis. Vienīgais kas pietrūkst- manuālā zibspuldzes jaudas regulāšana. Būs jāpameklē kāda maaaaziņa panasonic hot shoe zibenīte ar M modi...! :)

lielākoties kā reizi tie 28 mm ir par īsu... un uzliekama uz hot-shoe mazā ārējā zibenīte, moš vēl vadā būtu pavisam feini...
Publicēts: 18.12.08 21:09
 citēt
davai riit godiigaa laikaa zvaniishu - protams vajadziiba nulle, bet no aprakstiem shkiet vilinosh gaddzhets
Publicēts: 18.12.08 21:59
 citēt
palaidniex:
Portreti:...

lielākoties kā reizi tie 28 mm ir par īsu... un uzliekama uz hot-shoe mazā ārējā zibenīte, moš vēl vadā būtu pavisam feini...

Jo vecāks paliec, jo platākus leņķus sāc izmantot. Man pat 16 mm ļoti bieži pret sākuma zūma robežu ar blaukšķi atsitas, jo gribas (vajag) platāk...
Otrs feiverit diapazons ir ap 45 mm, Retāk 85, un tad 135. Tas uz FF.
Publicēts: 21.12.08 19:28
 citēt
Tikko uzstīvēju studijas raidītāju uz LX-3 hot shoe. Jāsaka, ka bildes kvalitāte studijas apstākļos pie f4 ir pilnībā derīga kvalitatīvai 20x30 izdrukai.

Kā tas sīkais mūdzis saprot, ka viņam ir virsū raidītājs, un piedāvā lietot "forced flash" man tā arī nepieleca...tur taču it kā nekāda potenciāla uz centrālā kontakta nevajadzētu būt...bet laikam ir gan!:)
Jāpaprovē būs ar 580-to manuālā modē, kad Gunārs atdos!
Publicēts: 22.12.08 00:14
 citēt
Portreti, cik tev mazaa par LX-3 reklaamu? tevsi deelj darbam iepirku sho ;_)))
Publicēts: 22.12.08 07:51
 citēt
nu un kaa???
Publicēts: 22.12.08 09:47
 citēt
dansiga:Portreti, cik tev mazaa par LX-3 reklaamu? tevsi deelj darbam iepirku sho ;_)))

Un šausmīgi nožēlo šo soli? :)
Publicēts: 22.12.08 09:47
 citēt
CYKAHC:nu un kaa???

Kas tieši?
Publicēts: 22.12.08 10:10
 citēt
da gribeeju dzirdeet dansigas viedokli :D
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes: