forum.gif
Kas notiek ar latu?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Kas notiek ar latu?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 19.12.08 12:19
 citēt
shodien tantes pie provinciāla RIMI runāja, ka no 31.12 uz 01.01 būs darba nakts- preču pārcenošana... ar skaidri izteiktu... nu protams, ka kāpumu 10-30% :)

lats BŪS stabils! ;)

P.S. a man tie 88.-93. tīri labi patika- dari ko gribi, nauda vienkārši uz ielām mētājās... jāatsvaidzina prātā...

P.P.S. Nils, ne taupības- Godmaņa krāsniņas tās bija... un kas tagad akal rullē?... parfrāzējot dzejnieka vārdus "laiks atkal ieiet vecās sliedēs..."
Publicēts: 19.12.08 12:38
 citēt
paypalam ir savs spejshel kurss. jaizvelas more conversion options un jaljauj to darit bankai. man sanak mazak maksat, vismaz pedejas reizes kad ko sutiju.
Publicēts: 19.12.08 13:01
 citēt
Ls nekadu problemu ka zināms Ls ar "Finasu stavokli" nekada sakara . Mums ka zinams "Nauda naudu ražo" taka ja PTEICA ka neko nedevalves tad ta ari buss. Ja pa marciņu gan izbrinijos pa nepilnu gadu nokrita pa ~20%!!
Publicēts: 19.12.08 13:04
 citēt
tapat ka baksis krita. shamie takpashi neko nerazho vairs, viss importejas no chainas, ari finanses parceljas turp. tikai logjiski. man gan prieks, ka man vairs algu nemaksaa marcinjas. 200ls menesi nost - butu sapigi.
Publicēts: 19.12.08 13:14
 citēt
Viena tendence gan ir riktigi "Uz sejas" kops kautkada 90 vidus bija piemirsti norekini ar skaidram naudam. Bet kops te VID izversa visadas jocigas aktivitates ar privatpersinu siknaudu kad saka saukt uz parrunam par 2Ls un1Ls elektronisku parskaitisjanu pa privatiem kontiem , strauji burtiski kops vasaras beigam 80% sak piedavat norekinaties skaidra nauda konvertaa , a man tas ir neizdevigi un tad lautinjiem dielema:)
Publicēts: 19.12.08 13:17
 citēt
ai, da labi.
kad paskatos kadas shogad cilveki un ari firmas z-svetku davanas plano... vot tur redz kriizi konkreeti :D
Publicēts: 19.12.08 13:49
 citēt
shodien atnesa uz biroju triis tortes, chetrus klinjgjerus , divus lētus vīnus, maisu dranjkjiigu piparkuuku... protivna, mees te raudam, kur tai tos suudus tagad gaazh, nemetiis tak aaraa eedienu :(
Publicēts: 19.12.08 13:54 labots
 citēt
versatile:NilsS - piedod, bet valdiba isteno isterminja politiku. nodoklju pacelshana Latvija afektu dos uz periodu lidz 1 gadam, mans minejums - 9 meneshi. Jau tagad vairaki man zinami uznjemumi rupigi sheemo nodoklju optimizaciju - ja lidz shim principiali darbojaas neveidojot peleekas (ne-nelegaalaas, bet ari ne isti tiiras) sheemas, tad tagad ta ir vieniga iespeja izdzivot.
Valsts izvelejas nevis stimulet paterinju, bet stimulet ienjemumus valsts kasee. paterinja stimuleshana iedarbotos lenak, bet ilgterminja stabilaak. turklat, nodoklju samazinashana sarukot algam ari veidotu kaut kadu buferiti tiem, kas zaude darbu a Johansonu pensijas fondos hatas kredita naudinja jaieskaita...

IIN samazinajums kopa ar neapliekama minimuma izmainj nozime to, ka cilveki ar mazam algam sanjems vel mazliet mazak, un ar lielam - mazliet vairak. thats it. man bus vairak, ta ka man pofig, bet lielai daljai bus kaut nedaudz, bet mazak. matematisks solis, lai kliedejiem par nodoklju pieaugumu varetu pateikt - bet mes tak ari samazinam.
isak sakot, shi valdiba sev ilgas dienas neparedz, jo sekam no visa shita ir jaiestajas jau nakamas valdibas laikaa, lai varetu kliegt - vot vinji nogaaza, atnaaca un sachakareeja.

ehh. labi. pietiks murgot. uz poham ne to vien sarakstishu...

nez kur pamanījies piefiksēt, ka es atbalstu pašlaik īstenoto politiku :) nē, galīgi dīvaini šķiet daži gājieni. Bet tik un tā - klaigāt par pilnīgo krahu vēl nav nekāda pamata. Un ir sajūta, ka tagad dažas lietas, savukārt, sakārtosies. Teiksim nekustamā īpašuma cenas, celtniecības nozare arī pēc nežēlīgas uzdzīves nu ir pohās, varbūt arī tirgotāji pie mums sāks domāt par civilizētu biznesu un normāliem peļņas %, a to man jau pieriebies, ka visur citur, viss ir lētāk, nekā pie mums.......

Pēc ļoti labiem laikiem, ja jāsāk skaitīt naudu, dažiem tā ir krīze, ticu :)
Publicēts: 19.12.08 13:56 labots
 citēt
CYKAHC:shodien atnesa uz biroju triis tortes, chetrus klinjgjerus , divus lētus vīnus, maisu dranjkjiigu piparkuuku... protivna, mees te raudam, kur tai tos suudus tagad gaazh, nemetiis tak aaraa eedienu :(

nu lūk - krīze prjamo v ļico :)
Publicēts: 19.12.08 14:00
 citēt
versatile : Krize ir GALVAS es gan neko tadu nemanu viss ka citus gadus. Vienigi pilnigi NETICAMI pilnigi nospiedosjais vairums piedava manis aprakstito , bet par cik man arvalstu uznemums tad mierigi saku lai maksa arpus LV un tad vairums ta ari dara samaksa "No arzemem uz Arzemem" Vienkarsji $$$ par pasakumu LV tiek samaksats arvalstu uznemumam pilnīgi legāli ar rekinu bet tikai arzemes :)
Publicēts: 19.12.08 14:14
 citēt
vispaar... tajaa piena upee vienkaarshi taa kjiiselja ir mazaak un tas vairs taa neliip klaat pie rokaam kaa agraak... nekas, buus augumi vingraaki no lielaakas kusteeshanaas, vismaz prieks, ka paarkalviitoshanaas mums nedraud :face-devil-grin: Luni, gan jau Tu ar kaadu kilograminju nometiisi :face-crying:
Publicēts: 19.12.08 14:20
 citēt
Vot ja peec svara skatamies, tad es vel arvien laikam ljoti zalji dziivoju.. :D
Publicēts: 19.12.08 14:33
 citēt
Vot ja peec svara skatamies, tad es vel arvien laikam ljoti zalji dziivoju.. :D
Publicēts: 19.12.08 14:42
 citēt
CYKAHC : Jasaka atklati man apjomi tik pieaug pa ~30% gadā jau ~5-6 gadus , LV tai gan ir atlicis tikai ~2% no visa apgrozijuma.
Publicēts: 19.12.08 15:13
 citēt
ehh, nu mes jau gan laikam salidzoshi pa kruto shogad sveiksim - pardesmit dargi shampiishi shodien iepirkti.
Publicēts: 19.12.08 20:53
 citēt
ekoists:Aklie ved aklos...ar patriotisma saukļiem uz lūpām,ar solījumiem par spožu sauli,ar pārliecību,ka mums labāk ''redzams''.
Kamēr cilvēki nebūs pamodušies,tikmēr mūs vadās visādi ''garanti''slēpjoties aiz vārda ''valsts'' pa dziļo tumšo mežu.

+1

versatile, naudu naudā(neatkarīgi no valūtas) pasaules krīzes laikā glābt neizdosies.

Lats turās uz valdības "goda vārda" (solijumiem), bet tautas uzticība zūd = (cenas strauji aug + pieņemti apšaubāmi v. lēmumi + uzņēmumi brūk + strādātspējigiem vieglāk atrast darbu ārpus v. un t.t.)
Publicēts: 19.12.08 23:49
 citēt
nu tas, ka celtnieciba un inzhenierkumikacijas ir vaaks, tas gan skaidrs, isteniba tagad var kaut ko uzcelt 2x letak neka pirms trekniem gadiem.

kaa reiz shodien noriteja viens atklatais konkurss uz salidzinoshu nelielu apjumu darbs ~2-3 nedeljam
un ko tu domaa, piedavajumus iesniedza 22 uznjemejsabiedribas. nav iespejams uzvaret shada iepirkuma!!!!!!!
bet pats divainakais bija tas, ka visi daudz maz lidzigi bij rekjinajushi, bet bija kaut kadi 3-4 pretendenti kas iesniegushi gandriz 3 reizes lielaku ciparu par mazako piedavato, respektivi, dazhi vel lolo ceribas stradata pa vecam :) ar 200% peljnju.

bet vel gada sakuma viss bija normali, iepirkuma kaut kadi 3-5 pretendenti, parasti atmet zemeko ciparu un dargako, parejo verte pec nolikuma. ljoti realas izredzes ir vinnet.
Publicēts: 20.12.08 05:00
 citēt
Lunis:Viena tendence gan ir riktigi "Uz sejas" kops kautkada 90 vidus bija piemirsti norekini ar skaidram naudam. Bet kops te VID izversa visadas jocigas aktivitates ar privatpersinu siknaudu kad saka saukt uz parrunam par 2Ls un1Ls elektronisku parskaitisjanu pa privatiem kontiem , strauji burtiski kops vasaras beigam 80% sak piedavat norekinaties skaidra nauda konvertaa , a man tas ir neizdevigi un tad lautinjiem dielema:)

Konkrēti? Uzsaukšu pusdienas februārī tam, kurš pastāstīs kā VID piečakarējās 2 Ls pārskaiījumam.
Publicēts: 20.12.08 05:05 labots
 citēt
Jonatans:Nez kaapeec ljoooti daudzi ir aizbraukushi un palikushi.. atpakalj kautkaa nemaz i netaisaas.. nez kaapeec taa, ja jau tikai shejienieshi saka ka tur suudiigi?

Aizbraukšana nav saistīta ar ekonomisko situāciju. Cilvēki aizbrauc un tur nav variantu - jāstrādā! Protams, ka strādājot pa īstam, rezultāti neizpaliek. Pie tam neaizmirsīsim veģetēšanu uz turieniešu 100+ gadus sūri grūti izcīnīto strādnieku darba apmaksas un tiesību ievērošanu. Protams, slinkam un laiskam latvietim vieglāk aizbraukt kur viss gatavs un dzīvot kā karalim/princesei, nevis iet demonstrācijās un cīnīties par savām tiesībām dzimtenē. Vai lepojies?
Publicēts: 20.12.08 05:07
 citēt
Alloxa:
ekoists:Aklie ved aklos...ar patriotisma saukļiem uz lūpām,ar solījumiem par spožu sauli,ar pārliecību,ka mums labāk ''redzams''.
Kamēr cilvēki nebūs pamodušies,tikmēr mūs vadās visādi ''garanti''slēpjoties aiz vārda ''valsts'' pa dziļo tumšo mežu.

+1

versatile, naudu naudā(neatkarīgi no valūtas) pasaules krīzes laikā glābt neizdosies.

Lats turās uz valdības "goda vārda" (solijumiem), bet tautas uzticība zūd = (cenas strauji aug + pieņemti apšaubāmi v. lēmumi + uzņēmumi brūk + strādātspējigiem vieglāk atrast darbu ārpus v. un t.t.)

ASV autoražotāji lūdzas valsts naudas, UK bezdarba prognozes ir uz 7%, pat austrālijā vairs nav tik labi. Precizēsi, kur ir tas "ārpus v.", kur vieglāk atrast darbu?
Publicēts: 20.12.08 05:09 labots
 citēt
Bumerangs:nu tas, ka celtnieciba un inzhenierkumikacijas ir vaaks, tas gan skaidrs, isteniba tagad var kaut ko uzcelt 2x letak neka pirms trekniem gadiem.

kaa reiz shodien noriteja viens atklatais konkurss uz salidzinoshu nelielu apjumu darbs ~2-3 nedeljam
un ko tu domaa, piedavajumus iesniedza 22 uznjemejsabiedribas. nav iespejams uzvaret shada iepirkuma!!!!!!!
bet pats divainakais bija tas, ka visi daudz maz lidzigi bij rekjinajushi, bet bija kaut kadi 3-4 pretendenti kas iesniegushi gandriz 3 reizes lielaku ciparu par mazako piedavato, respektivi, dazhi vel lolo ceribas stradata pa vecam :) ar 200% peljnju.

bet vel gada sakuma viss bija normali, iepirkuma kaut kadi 3-5 pretendenti, parasti atmet zemeko ciparu un dargako, parejo verte pec nolikuma. ljoti realas izredzes ir vinnet.

Kas tieši ir vāks? Pirms 10 gadiem varēju pats nokrāsot griestus, arī tagad varu to izdarīt pats. Kas ir vāks? Tas, ka vairs nav firmas, kas par šķībiem griestiem prasa 10-20-30-hvz Ls par m2?
Publicēts: 20.12.08 05:25 labots
 citēt
kristaps_l:jā es arī brīnos kas notiek. pirms nedēļas paypal konvertēja GBP uz LVL ar kursu 1.19xx, vakar jau tas cipars bija 1.27xx... :?

okei... nafig es to dariju vakar? šodien jau kurss ir 0,756, kas pretēji izskatas 1,32 (ja pareizi saskaitiju)

nu kas tu nezini ka GBP kurš pirms laika bija vērtīgāks par LVL, šobrīd ir nokritis pat zem EUR? Es neesmu ne ekonomists, ne jurists, vispār laikam esmu koderis, bet kaut kā to ka GBP ir problēmās pamanīju jau labu laiku apakaļ pat nepievēršot tam uzmanību. Nekas, Ja atceries, USD kādreiz bija 0,46, tad bjia virs 0,55, tagad :o :o :o atkal 0,48 (dievs sveti Latvijas Banku):face-crying:
Publicēts: 20.12.08 05:34
 citēt
NilsS:....Teiksim nekustamā īpašuma cenas, celtniecības nozare arī pēc nežēlīgas uzdzīves nu ir pohās, varbūt arī tirgotāji pie mums sāks domāt par civilizētu biznesu un normāliem peļņas %,....

Piemēram, no pēdējos 5 gados iepirktā apģērba / apavu / mēbeļu cenas vismaz pusi vari ieskaitīt tirgotāja luksusa auto kontā. Kā tu domā no kurienes viņu te uz ielām tik daudz?
Publicēts: 20.12.08 07:23
 citēt
MartinK:
Aizbraukšana nav saistīta ar ekonomisko situāciju... Vai lepojies?

Un kaa vel nav saistiita?! :D
Kaapeec tad veel valdiibu ja pashiem jaaiet ar vinju peecaak ciiniities? Taapeec jau tauta ieveel valdiibu lai vinji arii ar tiesiibaam utt tiktu galaa!
Lepojos es ar to ka dziivoju labi un nezinu beedu, Bet paskatoties uz tiem daudzajiem kuri nezin kaa izdziivot paliek bik zjeel vinjus.. paskatoties uz pendzionaariem paliek zjeel vinju deelj valsts kuraa dziivojam..
Bet ko lai saka - es miilu sho zemi, bet ne sho valsti!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):