sniega baltums ir diezgan nosacīts un atkarīgs no gaismas, gaismas krišanas leņķa, fotografēšanas leņķa, ja paņeman rokās ideāli balta materiāla plāksnīti un vizuāli salīdzinām ar peizāžu, tad redzam kas darās. iestādot <pareizu> ekspozīciju bieži vien sniega baltums lec acīs, sniegs ir padedzis, bez faktūras. tā kā ar to visu prātīgi. citreiz vajag kompromisu, saprāta robežās...
Kautkaa par peleeku sniegu nekad nebiju pat iedomaajies, jo nebiju ar shaadu probleemu saskaaries, ne tikai ar sniegu.. Ieshu kopaa ar Taalavietis pie MONO uz kursiem..
ne jau tur probleema ..... es skatos bildes blogaa un pie sevis domaaju - nu kaapeec jaafotografee shinii peleekajaa laikaa, kad nekaadu gaismu nav!?!?!? nu kaapeec!?!? es taadaa laikaa pieveershos kluseneem ;-) un neskatos, kas notiek aaraa;-)
pelēks ir super krāsa, ja vien māk to attēlot. un dzeltenais sniegs rodas tad, kad suņi piečurā. tas vairs nav estētiski. sarkans ir tad, kad kādam no deguna asinis tek. arī diez kas nav.
dansiga:ne jau tur probleema ..... es skatos bildes blogaa un pie sevis domaaju - nu kaapeec jaafotografee shinii peleekajaa laikaa, kad nekaadu gaismu nav!?!?!? nu kaapeec!?!? es taadaa laikaa pieveershos kluseneem ;-) un neskatos, kas notiek aaraa;-)
Saulainā laikā bilde tirgum, pelēkā laikā bilde dvēselei... saulē katrs dabon baudāmu rezultātu, pelēkajā laikā maisteri ... un tagad ejiet pie savām bildēm, un skatiet, esiet vai neesiet maisteri Sniegs nekad naf Pilnīgi baltas(255,255,255), un ja tas arī ir izdedzis, tad vai nu jāpieņem un jāpiever acis, vai nedaudz PS jauztaisa tonis.
jurissilke:Aksti , pasi vai zinat muldat ? negribi , nefotografe , gribi fotografe ! Kada dal citiem ko es daru !!!!! Sanak , nesanak tas ir jautajums ??? Bet klausities Jusu tuksas runas , nu piedod ! Gudri var runat , bet vajag to pieradit ar darbiem ! cik ir ieverojis tie lielie runataji svaki vel darbos ! Muldesana nav darbs !
Haiduks, ir jaabuut LJOOOOTI lielam spechukam vai ljooti lielai veiksmei lai tik peleekaa dienaa, kaadas mums ir tagad, zutaisiitu labu dabas bildi ..... bilde dveeseli sanaak arii saulainaa laikaa!
jurissilke, ej un fotografee silkjes! uz priekshu un es kluseejot ieshu tavaam bildeem garaam ;-pppp
jurissilke:Aksti , pasi vai zinat muldat ? negribi , nefotografe , gribi fotografe ! Kada dal citiem ko es daru !!!!! Sanak , nesanak tas ir jautajums ??? Bet klausities Jusu tuksas runas , nu piedod ! Gudri var runat , bet vajag to pieradit ar darbiem ! cik ir ieverojis tie lielie runataji svaki vel darbos ! Muldesana nav darbs !
bet man šito patīk... un pareizi teikts "negribi , nefotografe , gribi fotografe ! " talavieti- vēlreiz atkārtoju, pelēkā laikā... bildes dvēselei, piem. www.fotoblog.lv...
Sniegs ta skaitās balts, bet gaisma visbiežāk nav tāda. Līdz ar to sniega tonis būs no zilgana līdz dzeltenīgam. Redz kur eļļas glezna - ir ko pamācīties par gaismu un ēnu attēlošanu. www.abcgallery.com...
Manuprāt tur nav neviena "pilnīgi balta" vieta. Pareizi eksponētā fotogrāfija vajadzētu būt līdzīgi.
jurissilke: Kapec silkes , ir ari citas zivis ! Vai Jums neliekas ka saujat pari stripai !!!!!!!!!! Godigi sakot vis kas te notiek ir pie vienas vietas !!! Ja dzelscela sliedes uzskata par MAKSLU , nu tad piedodied !!! Laikam bus jabeidz si nodarbe Latvija !!! Redzu nav jegas no si saita ! Tada riesana vien sanak , salmu kulsana ! Visu labu , palieciet un varaties sava katla !
Un Mākslinieks ar lielo burtu, mūs pamet... Tiesa tā arī nesapratu kas šajā topikā bija tāds, kas aizskāra šo jūtīgo dvēseli Saprata, ka nemāk sniegu bildēt, vai?
siļķēm Latvijas jūras ūdens par duļķainu, tās iet meklēt zilo sapņu zemi. Tiesa jau kurš koments beidzas ar textu - "es aizeju!", bet pēc brīža skat atkal siļķe nārsto jauna topikā