P.S. vnk piedāvājums ir braukt uz kalniem un vēlējos paņemt līdz kādu platleņķi,bet īsti nesaprotu vai man tiešām ir jānoziedo 233LS,lai iegādātos tādu objektīvu kāds derētu.:face-plain:
panjem fotonomaa sigma 10-20 - tas fokuseejas www.fotonoma.lv... vajag AFS obligaati, citaadi ar roku krukjiisi sigmaam un tamroniem tie burtinji savaadaaki...
karoče ir stikli ar iebūvētu motoru un stikli ar piedziņu no kameras - teu ir nopirkusies kamera kurai nav nekādas iekšējās piedziņas - značit nedarbosies lielākā daļa nikon un blakusražotaju stikli - kad perc stiklu skaties vai šim ir dirka ar "strīpiņas mammu" vai nav - ja ir tad neies - lai noskaidrotu vai reāli tavars ies uz tavas kameras vispirms konkrēti izlasi bazaru kas nāk stiklam līdzi
Maris:karoče ir stikli ar iebūvētu motoru un stikli ar piedziņu no kameras - teu ir nopirkusies kamera kurai nav nekādas iekšējās piedziņas - značit nedarbosies lielākā daļa nikon un blakusražotaju stikli - kad perc stiklu skaties vai šim ir dirka ar "strīpiņas mammu" vai nav - ja ir tad neies - lai noskaidrotu vai reāli tavars ies uz tavas kameras vispirms konkrēti izlasi bazaru kas nāk stiklam līdzi
strīpiņas mammu? bazaru kas nāks līdz? ēeh.
te jau izvēršas gudri. es jau tikai vajcāju kādi burti jāskatās,lai man ietu.
D40 var likt virsu tikai elektroniski vadamos stiklus , Nikon D40 nedarbojas AF uz vairums stikliem! Ne velti tu LETI PERC lai pec tam butu DARGI JAMAKSA par optiku un JACARE SMADZENES AR ZILESJANU KAFIJAS BIEZUMOS
AF-s un HSM (tamron būs II un for Nik.). Ātrāki, klusāki, mazāk AF kļūdu(nav luftes skrūvjgrieža ķēdē. Attiecīgi dārgāki, par visu ir jāmaksā! Vienu lietu nesapratu:KĀPĒC PLATLEŅKI? Kopskatiem ,šķiet, pietiek ar standartu. Lai dabūtu virsotnes, aizu dziļumus un citus kalnu garšīgumus,vejag garu! Kalniem un putniem par garu nevarot būt! Ja kādam ir kalnu pieredze, padalieties, LŪDZU!
VOLDEMORTS:AF-s un HSM (tamron būs II un for Nik.). Ātrāki, klusāki, mazāk AF kļūdu(nav luftes skrūvjgrieža ķēdē. Attiecīgi dārgāki, par visu ir jāmaksā! Vienu lietu nesapratu:KĀPĒC PLATLEŅKI? Kopskatiem ,šķiet, pietiek ar standartu. Lai dabūtu virsotnes, aizu dziļumus un citus kalnu garšīgumus,vejag garu! Kalniem un putniem par garu nevarot būt! Ja kādam ir kalnu pieredze, padalieties, LŪDZU!
Kalniem garu?? Nez. cik esmu lasījis,tad kalniem platleņķi vajagot .. da nezinu. arī ja paķeršu sev platleņķi,nenožēlošu,noderēs. :face-angel:
VOLDEMORTS:AF-s un HSM (tamron būs II un for Nik.). Ātrāki, klusāki, mazāk AF kļūdu(nav luftes skrūvjgrieža ķēdē. Attiecīgi dārgāki, par visu ir jāmaksā! Vienu lietu nesapratu:KĀPĒC PLATLEŅKI? Kopskatiem ,šķiet, pietiek ar standartu. Lai dabūtu virsotnes, aizu dziļumus un citus kalnu garšīgumus,vejag garu! Kalniem un putniem par garu nevarot būt! Ja kādam ir kalnu pieredze, padalieties, LŪDZU!
Man ar kaut kā ir vienmēr licies - ja gribi iemūžināt plašumu, mērogu, dabas skata vērienu, tad platleņķis ir īstā izvēle, telebibis visu saspiedīs...
Tāpēc jau taujāju,vai ir kāda pieredze KALNOS. Ar plato Kaukāzā skatāmas bija tikai panorāmas, stīķējot.Saskares vietas-ne sevišķi. Virsotnēm Pamirā - Tjanšanā tuvāk netiec, tikai garais. Paskaties alpinistu saitā w.climbing.lv
skaidrs, ja bildē no vienām virsotnēm citas- telebibis noderēs, bet lai sniegtu kalnu plašuma sajūtu, tad ar blakusesošo virsotņu šaurleņķa bildēm efekts nebūs sasniegts...