Esmu nolēmusi izmēģināt spēkus fotografēšanā. Un te nu ir lūgums pēc padoma pieredzējušākiem kolēģiem - kādu aparātiņu iesācējam labāk pirkt? Vēlamā cena - līdz 200Ls (jā, es zinu, ka labas kameras maksā stipri, stipri vairāk, bet studentiem ar naudu ir kā ir). Būšu patiešām pateicīga par jebkādiem ieteikumiem!
ari ar ixusu, kas maksa zem 200 var labas bildes taisiit. cita lieta, ja pamatiemanjas un zinashanas jau ir, tad par 200 latiem var nopirkt lietot 350D un taisit labu labas bildes. iesacejam spoguljkameru nenovelu.
Lai saprastu labāk , ko pirkt nākotnē (objektīvu ziņā) visiem iesaku, ja pērk ziepi, tad ar 20X zoom. Tas ļaus apjaust, ko dod dažādi fokusa attālumi. NIKON Coolpix-p80 pašlaik dikti Elkoros slavē, bet canon powershot 10is būšot labāks , bet arī cena droši vien lielāka.
Haiduks:Lai saprastu labāk , ko pirkt nākotnē (objektīvu ziņā) visiem iesaku, ja pērk ziepi, tad ar 20X zoom. Tas ļaus apjaust, ko dod dažādi fokusa attālumi. NIKON Coolpix-p80 pašlaik dikti Elkoros slavē, bet canon powershot 10is būšot labāks , bet arī cena droši vien lielāka.
ziepis ar lielu zuumu - tas ir kaut kas briesmiigs ..... viegla kamera, kas nedod svaru un liidz ar to pakljaujas vieglaak roku triiceeshaani ..... tad kaadas tur liela zuuma bildes sanaak!?!?!? es parasti nevienam neiesaku ziepi ar lielu zuumu!
DURNI, nekaciini beernus1!!!! liidz tadam kaa man ir jaapaugaas un tikmeer tieshaam jaafotografe ar ziepiiti ... un tas ir pat ljoti normaali! es pati shad un tad fotografeeju ar ziepi!
janis19 ...... nu nez nez - tas ir ljoooooti perfektos gaismas apstaakljos un tieshaam kad neesi aizeslies un pa nakti labi izguleejies un kad mamma nav sabarusi ;_)))
dansiga:DURNI, nekaciini beernus1!!!! liidz tadam kaa man ir jaapaugaas un tikmeer tieshaam jaafotografe ar ziepiiti ... un tas ir pat ljoti normaali! es pati shad un tad fotografeeju ar ziepi!
janis19 ...... nu nez nez - tas ir ljoooooti perfektos gaismas apstaakljos un tieshaam kad neesi aizeslies un pa nakti labi izguleejies un kad mamma nav sabarusi ;_)))
ko ta mammai vairs baart 20 gadiigu jaunieti....bet tas taaa Gribas jau ko krutu,bet nu nav ne vainas aparaaram ko pašlaik lietoju.... Kad buus laiks tad ir iegaadaashos ko labaaku...
DURNI,es vienkarsrhi esmu reaala maate ;-p;-) u uzskatu, ka saakt macitiies fotografeet var arii ar stipri parastaaku tehniku .... lai saaktu apjeegt cho po chom ... Un tad kad ir apjeedzi un sapratis un sacis pelniits pats tik daud, ka var pats nopirkt - uz prieskhu! ;-)
dansiga:ziepis ar lielu zuumu - tas ir kaut kas briesmiigs ..... viegla kamera, kas nedod svaru un liidz ar to pakljaujas vieglaak roku triiceeshaani ..... tad kaadas tur liela zuuma bildes sanaak!?!?!? es parasti nevienam neiesaku ziepi ar lielu zuumu!
P.S. tiesa ne visur ir jāstaipa līdzi kamera Reizēm var aiziet uz kādu pasākumu un vienkārši to baudīt, necenšoties noķert kadru, domājot par kompeni, gaismu, ekspozīciju... Jo cenšoties sabildēt pasākumu bieži vien pašu pasākumu tā arī neredzi un tajā neņem līdzdalību...
kursh ziepiisha iipashnieks neesaa liidzi statiivu!?!?!?!?!?!?!?!? paraadiet man taadu!!!!!!!!!!!!!!!! vo vellos - toch var la bot .. ak aklaa vista;-(
FOTOdurnis:dansiga - ziepītim nevajag statīvu. Ziepīti ar košļājamās gumijas palīdzību var veikli pielipināt kur nepieciešams
ar košļeni var ilgākas ekspozīcijas laikā sākt atlīmēties, tad jau labāk ar labi sakošļātu īrisiņu der "Laimas" "SOHO", tikai vispirms šokolāde jāapsūkā...