FOTOdurnis:dansiga - ziepītim nevajag statīvu. Ziepīti ar košļājamās gumijas palīdzību var veikli pielipināt kur nepieciešams
... bet jautājums attieksies uz visām tavām replikām te, bet atbildi godīgi, ar kādu fotoaparātu sāki bildēt??? ja kauns teikt, tad klusībā atgādini sev!!! Krievu laiku ziepītis jaf vien bija... Jeb tu biji izņēmums un uzreiz Nikonu dabuji gatavu?, vai vismaz Praktiku Kur tomēr tā židu būšana ir slikta, ātri aizmirstās, ka sāki kā pauninieks
FOTOdurnis:Nu ko gan man kaunēties. Sāku ar digitālo ziepīti, tas manī raisija vēlmi saprast kas un kā. Tad izlasiju pāris grāmateles un sapratu ka jāmet tas sūds pie malas. Un ņēmu rokās zenit e. Tad tad arī viss tapa skaidrs. Bet Jums cien. fotokarali haiduk es ceru ka nekad nelīdzināšos
tad vēl viens jautājums, ja pats sāki šo ceļu šādi, tad kāpēc nonievā citu tieksmes... vai būs patīkamāk, ja nopirks kruto ar pilnu objektīvu klāstu, lai pēc mēneša saprastu, ka nekad vairs aparātu rokā neņems, bet gleznos , vai vispār nebildēs. Un starp citu ļoti daudziem cienījamiem fotogrāfiem ir kā ortā, trešā (n-tā) kamera - laps ziepis Tad vēl, kur tava apsolītā bilde... neizturēji Es būšu patiesi pagodināts, ja nekad un nekur nelīdzināsies man, man persoņigi ir pretīgi, ka tu visus noliec, bet sevi parādīt nevari... nekad nevelcies pie manis , un arī būtu patīkami, ja tu neaprietu citus. Bet zinu, ka tādam cilvēkam, kā tev, tas ir pardaudz prasīts.
dansiga:ziepis ar lielu zuumu - tas ir kaut kas briesmiigs ..... viegla kamera, kas nedod svaru un liidz ar to pakljaujas vieglaak roku triiceeshaani ..... tad kaadas tur liela zuuma bildes sanaak!?!?!? es parasti nevienam neiesaku ziepi ar lielu zuumu!
Haiduks:Lai saprastu labāk , ko pirkt nākotnē (objektīvu ziņā) visiem iesaku, ja pērk ziepi, tad ar 20X zoom. Tas ļaus apjaust, ko dod dažādi fokusa attālumi. NIKON Coolpix-p80 pašlaik dikti Elkoros slavē, bet canon powershot 10is būšot labāks , bet arī cena droši vien lielāka.
priekš kam 10IS, ja 5IS pa 180 mierīgi dabonams
hmm, kur viņš ir pa 180 dabonams? Cik skatījos, cena ap 200 vien ir.
Haiduks:Lai saprastu labāk , ko pirkt nākotnē (objektīvu ziņā) visiem iesaku, ja pērk ziepi, tad ar 20X zoom. Tas ļaus apjaust, ko dod dažādi fokusa attālumi. NIKON Coolpix-p80 pašlaik dikti Elkoros slavē, bet canon powershot 10is būšot labāks , bet arī cena droši vien lielāka.
par šito biju domājusi. un kādas atsauksmes par Panasonic FZ28?
Tak ņem kameru kuru vari atļauties no pieredzes SONY ziepis kalpo gadus 6-7 neviena gļuka, Oly e 400 nekā slikta neteikšu, tik tie stikli makten dārgi.Pentax k10,k20 aparāti godam,problēma ir tikai naudā. Tava izvēle atkarīga no rocības un prasībām, neviens nevarēs neko ieteikt jo vienam māte , otram meita
neiesaku njemt kameru kurai nav skatu mekleetaajs - ir tikai ekraans. tureet fotoaparaatu izstieptaa rokaa ir fotoparodija. saakumama ieteiktu www.fotoenergy.lv...
taa - vismaz fiilinga apjausmai. vismaz sajuutas buus liidziigas kaa ar leeto spoguleni - tureesi pie acs un roka ar stabili tureesies
daudz nav sanācis tos ziepjus palietot, bet tomēr senak aktivi tika lietots sony w-1. Ir ok. Tie ziepji visi puslīdz vienādi iesaku ņemt tādu kam uz objektiva ir 2,8 rakstīts vai mož pat 2. Ja platāk ņem kadru ari par skādi nenāk un noteikti ņem tādu ziepi kam ir M ( manuālais vai mākslas Kā nu kuram labpatīkas dēvēt ) režīms. Tas M + literatūra + pieredzējušāki cilvēki palīdzēs vairāk izprast vairāk ko nozīmē kas. Ja kādu reizi sapratisi ka ar to ir par īsu un foto aizrauj tad lūgtum pārsēdies uz ko niknāku.
njurkslis, tas atkariigs no rociibas .... izvertee visu ko tev te raxtiija, uz ko jaskataas un tad ziv eelies ... un kad buusi izveelejiusies, pajautaa veelreiz, ko sheit teiks par konkreto kameru ;_) es piemeram arii nezinaaju kas un kaa, bet nupat parskatiiju naudu par panasonic LX3 ..... veel nezinu, jo joprojaam veel nesmu sanjeemusi, ceru pec jaunaa gada tai nedeeljaa dabuut ;-)
Grosha:Tak ņem kameru kuru vari atļauties no pieredzes SONY ziepis kalpo gadus 6-7 neviena gļuka, Oly e 400 nekā slikta neteikšu, tik tie stikli makten dārgi.Pentax k10,k20 aparāti godam,problēma ir tikai naudā. Tava izvēle atkarīga no rocības un prasībām, neviens nevarēs neko ieteikt jo vienam māte , otram meita
Piekritu par SONY, ziepji vieniem toch izturiigi, vismaz mans vecias W-17, negadījuma kārta, nokrita uz asfalta un bišku paripoja, (skrienot no rokas izkrita), bet tā pat darbojās kā lidz tam, tikai korpus nedzudz apskrāpēts, un viens stūris plakans palicis, strādā vēl ar vien, pat pēc gadrīz 3 gadiem, un 10`000+ slēdža darbībām.
Varu ietkt canon g7, g9. Labs aparats, var arī nedzidz pārprogrammēt, un būs pieejams viss - raw,. slēdža laiks lidz 60 sek., kaut kas vēl. Draugam ir un viš tā izdarīja tāds maza programma uz atminas kartes un maģiska pogu kombinacija, un iespēju ir tik daudz, ka visas vēl nav aptvēris.
ieteiktu domāt tomēr uz dSLR, ja nopietni. lai saprastu vai nopietni, privēt aizņemties un izmēģināt i ziepi i SLR. es par to, ka vaig iespēju uzlikt ārējo bilci un grozānu displeju.
šobrīd visvairāk sliecos uz canon sx10 is - tieši grozāmā displeja dēļ kaut gan atsauksmes par panasonic fz28 šķiet drusku labākas, un nikons arī liekas neslikta kamera, turklāt krietni lētāka. laikam vajadzēs aiziet uz veikalu un paturēt visus 3 ķepiņās, tad jau redzēs, kurš vairāk ies pie sirds. katrā ziņā, liels paldies visiem par ieteikumiem, savādāk es pārlūkojot tās n-to modeļu kaudzes biju galīgi apjukusi.