es vienmer visu sarakstu uz DVD,bet tad kad vajag stradat ar bildem gruti visu laiku meklet kura tiesi diska ir konkreta bilde.
shim meerkjim kalpo disku contentu indexeri jeb katalogizeeetaaji. ja zini bildes nosaukumu vai visam datumu, tad diskam nav jabut fiziski pieejamam. sameklet kurtaa tieshi diskaa ir var no lokaalaa cache.
es vienmer visu sarakstu uz DVD,bet tad kad vajag stradat ar bildem gruti visu laiku meklet kura tiesi diska ir konkreta bilde.
shim meerkjim kalpo disku contentu indexeri jeb katalogizeeetaaji. ja zini bildes nosaukumu vai visam datumu, tad diskam nav jabut fiziski pieejamam. sameklet kurtaa tieshi diskaa ir var no lokaalaa cache.
a tu sandij, baigi izpaliidziigs esi!
a ko dariit, ja disks saskraapeejaas? damit...4gb veejaa..es labaak uztocis HDD speekam..tie CD un DVD nav droshi...diemzheel!
es tik meginaju atrisinat pilsona sasapejushos probelmu ar bildes atrashanu starp 28 dvd diskiem neviens nav teicis ka diski ir droshi. ja gribi uzglabat droshi arhivu - printee a4 formaataa
Diski mēdz arī atmirt Un neviens nav teicis, ka pēc 20 gadiem CD un DVD formāts tiks lietots Karoče mēdz notikt vis kaut kas, bet dati tomēr ir drošāki, ja tiem ir rezerves kopija, vēlams pat vairākas, šī ir lieta, kur paranoja nāk tikai par labu.
PC taapat, kaa fotoaparaatu vajag kopt, un saudzeet un nepaartraukti uztureet vinju ideaalaa staavoklii! Kopjot Datoru un tajaa skaitaa ari HDD nekas vinjam nevar notikt! Tas gan shoreiz domaats par personaalo, tb Galda datoru...par portatiivo cita runa..to, kaa bilzhu uzglabaataaju labaak neizmantot...vinji meezh arii pievilt
A uz PC man staav pietiekami labs HDD kursh nepievils...itkaa ir 250gb, bet es uzticos...beztam nav vieniigais cietnis...droshiibas labad, kad juutu, ka kkas ies greizi nokopeeju uz otro visas bildes un noformateeju shamo un salieku visus clasterus pa plauktinjiem Ja ir bad sektori apraadiijushies, tad ga nmekleejam jaunu un droshaaku miitni Peace
Diski mēdz arī atmirt Un neviens nav teicis, ka pēc 20 gadiem CD un DVD formāts tiks lietots Karoče mēdz notikt vis kaut kas, bet dati tomēr ir drošāki, ja tiem ir rezerves kopija, vēlams pat vairākas, šī ir lieta, kur paranoja nāk tikai par labu.
...starp citu man jau ir atmirusi paris dvd diski ar bildem...izmeginajos uz visadiem datoriem,bet diski neiet,dazreiz rada kad bildes ir,bet never vala,dazreiz rada kad disks ir bojats un nelietojams...vispar murgs kaut kads.Tapec es gribu atsevisku cieto disku kur turet visas bildes,un jebkura bridi var atrast un apskatities ko gribu.A tagad jaskatas uz dvd bilzu nosaukumiem un jamegina atcereties kas tika uzfocets...vislabak man skiet ir vienmer jabut kopijai uz dvd,kura janoliek mala,bet jastrada ar cieto...Bet ta ari es skaidriba netiku kuru cieto man ieteiksiet?!...ka jums tas orandzais liekas? www.lacie.com...
tas oranzhais ir OK...bet vai es esmu muljkjis, vai arii neredzu vinjam nekaadus tehniskos datus...piem rpm un citus shtruntus :/ A mozh aareejiem tas nav svariigi? :oops:
tas oranzhais ir OK...bet vai es esmu muljkjis, vai arii neredzu vinjam nekaadus tehniskos datus...piem rpm un citus shtruntus :/ A mozh aareejiem tas nav svariigi? :oops:
Daži saka ka lietojot labu firmu DVD matricas, rezultāti esot labāki,nu tipa lielāka drošība.. Nezinu, varbūt? Principā tur jau tā ziepe ka nobirt var arī HDD.. Bet par DVD drošāks tas ir.
Daži saka ka lietojot labu firmu DVD matricas, rezultāti esot labāki,nu tipa lielāka drošība.. Nezinu, varbūt? Principā tur jau tā ziepe ka nobirt var arī HDD.. Bet par DVD drošāks tas ir.
Par tiem DVD - vairs neko nevar zināt Piemēram, ja kādam mājās ir disketes no vecajiem laikiem (pirms 2000 gada), tad ziniet, ka tās ir daudz labākas par tām, kuras var nopirkt veikalā (tās nobirst jau 2 reizē)... pašam ir daži CD, kuri vairs nelasās, kaut ar nav nevienas švīkas
Vēl jau problēma ir tā, ka ja šodien kaut ko ierakstīs, vai pēc 20 gadiem būs ar ko to nolasīt...
Tāpēc ir svarīgāk nevis lauzīt galvu, bet taisīt rezerves kopijas Tobiš, ja bildes ieraksta DVD un izdzēš no diska, tad tā nav rezerves kopija ...
Nu Martinkam ir taisnība. Protams, ka tas ir labākais. Runājot par iepriekšminēto HDD, šaubas raisa divas lietas: diska ietilpība - 160Gb, un rpm=5400. Neesmu specs, bet vai šodien tas rpm =5400 nav drusku aizvēsture?
Tas droši vien ir mazais 2.5" disks (tāds, ko liek portatīvajā datorā), tam 5400 RPM ir normāls ātrums - mazā izmēra dēļ tas reāli sanāk lielāks, nekā ja 5400 RPM būtu tipiskajam galda datora 5.25" diskam.
Vēl jau problēma ir tā, ka ja šodien kaut ko ierakstīs, vai pēc 20 gadiem būs ar ko to nolasīt...
Vienaa no peedeejajiem briizjiem, kad buus ar ko nolasiit, jaapaarraxta. Peec arhiivu gostiem jaaturpina glabaat muuzjiibai arii orgjinaals. Es par provi veel audio lenshu lasaamo pieturu.
Gribu pieminēt, ka: * pastāv DVD + un -. Rezultātā uz DVD+ lasītāja var būt problēmas ar DVD- nolasīšanu; * ir dažādas DVD matricu kvalitātes. Noteikti ilgstošai glabāšanai neieteiktu Acme diskus * ja uz DVD glabājas svarīgi, ilgi glabājami dati, tad tos ieteiktu pārrakstīt vismaz 1x 5 gados * teorētiski HDD ir nedrošāks (bet ērtāks) datu glabāšanas līdzeklis kā disks (protams, izņēmums ir, ja tiek glabātas kopijas uz vairākiem HDD), jo disks var nobirt pēkšņi un negaidot. Tad teorētiskā datu atjaunošana no HDD izmaksās ļoti dārgi. Pie tam jebkuras firmas HDD var nobirt. Esmu redzējis nobirušus Samsungus, Maxtorus u.c. (es nerunāju par bojātiem sektoriem)
Par HDD - atkarībā no atvēlētām finansēm. Var skatīties uz: * griešanās ātrumu 5400 vai 7200 rpm * atmiņu (foķenēm šī atmiņa varētu nospēlēt savu lomu) * ietilpību * garantijas laiku (ir ar 3 gadiem arī) * FireWare pieslēgumu
Par HDD - atkarībā no atvēlētām finansēm. Var skatīties uz: * griešanās ātrumu 5400 vai 7200 rpm * atmiņu (foķenēm šī atmiņa varētu nospēlēt savu lomu) * ietilpību * garantijas laiku (ir ar 3 gadiem arī) * FireWare pieslēgumu
tu domaaji tieshi par paarneesaajamajiem, vai kaa HDD vispaar..ja vispaar tad ir arii taadi ar 10000 un 14000 rpm..shkjiet, ka ir arii veel aatraaki, bet cena vinjiem :shock: Garantijas laiks 3gadi ir ok...atmijnu...cash domaa?
..tiesi ta par arejiem...un casham nav liela nozime......man ir princips,labak samaksat vairak ja tiesam ir par ko,nevis ieekonomet un pec tam nozelot.
Pirmkārt - ne visi USB 2.0 ir Hi-Speed! Otrkārt - teorētiski USB 2 HS normāli "ieliek" Treškārt - reāli dzīvē USB 2.0 HS nesasniedz minēto ātrumu un cieto disku testos būtiski atpaliek no FireWire diskiem (www.barefeats.com... www.usb-ware.com...). Un es nemaz nerunāju par FireWire IEEE 1394b!
Tātad paliekam pie FireWire!! (ar domu, ka arī mūsu kompī ir FW ports)
P.S. Kurš tur kaut ko teica par Cash nenozīmīgumu?!! Atbilde ir atkarīga no pielietojuma: * priekš spēlēm jēgas lielas nebūs, jo datu apjoms būtiski pārsniedz Cash apjomu * pie foto bilžu sūtīšanām būs manāms jūtams efekts