forum.gif
Kā iegūt šādas bildes?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā iegūt šādas bildes?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 28.12.08 16:26 labots
 citēt
Šķirstot daudz fotosaitus un skatoties bildes visvairāk uzmanību piesaista man šāda tipa bildes,varbūt kāds var pateikt ,kas tam būtu nepieciešams? Cik apstrāde,cik pati fogrāfēšana utt.

Piem :www.photodom.com...
www.photodom.com...
www.photodom.com...
www.photodom.com...
Publicēts: 28.12.08 16:38
 citēt
par hdr esi kko dzirdeejis?
Publicēts: 28.12.08 16:43
 citēt
Jā esmu :D Taču lietojot progas ,ne tuvu nesanāk redzētajiem piemēriem.Cik saprotu tad atliek tikai PS,varbūt par to sīkāk kāds var pastāstīt?
Publicēts: 28.12.08 17:11
 citēt
Ne tikai PS, ir vēl arī LR (Lightroom), ja strādā ar RAW failiem patīkamus HDR var spiest.
par High dinamic range attēliem un kas tie tādi ir var smelties info tantē gūglē :)
- ( en.wikipedia.org... )
Publicēts: 28.12.08 17:23
 citēt
:face-sad:Nu tad laikam ar ziepīti bildējot tik kvalitatīvus nevar iegūt , it sevišķi ja nav RAW.

P.S Starpcitu ir arī kursi par bilžu apstrādi,teiksim tādi padziļināti ?
Publicēts: 28.12.08 17:39
 citēt
nu ko tu sauc par kvalitāti? 900 pikseļu platubildi? Tā nav kvalitāte.

Lai tādu bildi iegūtu ir jāiegulda liels darbs, visdrīzāk tajā pašā fotošopā. Nedomāju, ka kāda programma ir tik gudra, lai uztaisītu sakarīgu bildi.

Katram ziepītim noteikti ir iespēja regulēt ekspozīcijas kompensāciju. Uzliec uz statīva ziepi, un tad bildē kādus 4-5 kadrus ar dažādām eskpozīcijām, un šopā saliec pa slāņiem un dzēs nost lieko.
Publicēts: 28.12.08 17:47
 citēt
briedis: ...bildē kādus 4-5 kadrus ar dažādām eskpozīcijām, un šopā saliec ...
4 - 5 jau pārmērība. nu, OK, lai varētu izvēlētis 2 - 3.
Publicēts: 28.12.08 17:57
 citēt
TO: briedis.Nu ja par to ekspozīciju biju mēģinājis iepriekš,bet tad man vairāk interesē tā salikšana pa slāņiem,kā ir ar sarežģītajām vietām,teiksim koku lapotiem galiem,matiem un tamlīdzīgām piņķerīgām lietām,varbūt kur ir kāda pamācība vēlams latv.,krievu val. ?
Publicēts: 28.12.08 17:58
 citēt
haralds:
briedis: ...bildē kādus 4-5 kadrus ar dažādām eskpozīcijām, un šopā saliec ...
4 - 5 jau pārmērība. nu, OK, lai varētu izvēlētis 2 - 3.

Jā, bik pārspīlēju :))

Pietiktu tiešām ar 3.

-3 EV, 0 EV, +3 EV
Publicēts: 28.12.08 18:03
 citēt
NorciX:TO: briedis.Nu ja par to ekspozīciju biju mēģinājis iepriekš,bet tad man vairāk interesē tā salikšana pa slāņiem,kā ir ar sarežģītajām vietām,teiksim koku lapotiem galiem,matiem un tamlīdzīgām piņķerīgām lietām,varbūt kur ir kāda pamācība vēlams latv.,krievu val. ?

Nezinu par pamācībām, iespējams fotoskolās kaut kas ir.

Tev fotošops ir?

Par HDR krieviski noteikti kaut kam jābūt, tik jāmeklē gūglē pēc atslēgvārdiem: "HDR", "HDR tutorial", "how to HDR photoshop" utt...
Publicēts: 28.12.08 18:08
 citēt
Ir,ir CS4,bet nu apgūt tikai no pamācībām netā ,tā pagrūti.
Publicēts: 28.12.08 18:16
 citēt
veel, man domaat, ka tas iespaidiigaakais arii shajops piemeros ir maakonji, kas ir likti klaat .... jo dabaa jau parasti tas izskataas savaadaak
Publicēts: 28.12.08 18:43
 citēt
Tas pa lielāko daļu ir PRASTS HDR un vismaz viens ir izmantots tads tizls PS intruments ka ENU TIRISJANA :) Daba sadi skati ir samera biezji seviskji ka krievi saka "Viduskrievijā" arī pie mums tas nav nekāds retumss , vienkarsji attiecigi jabildē lai debesis sanaktu vajadzīgā exsī:) Nju ja bildē ar piegaismošanu VISPĀR nekas nav kadram jadara tik sazden blices exsi ar Makoņū exsi :):) Nju jāmācās jāmācās cienītie ir elementāras lietas , kaut vai par ekspozīcijas merišanu. Reku piemēram ne smakas no HDR tikai laba optika un laba filma www.fotoblog.lv... sagadijies ka udens ar makonjiem vienadas intesitates GANDRIZ:) Reku www.fotoblog.lv... ar blici sadzīts kopā dzeks ar Debesim :):)
Publicēts: 28.12.08 19:10
 citēt
Pag,pag nu labi pieļauju ka tev un vēl daudziem tas ir elementāri,bet ir arī liela daļa (tai skaitā arī es),kas tikai sāk par to vairāk interesēties,kas ir piem. "vienkarsji attiecigi jabildē lai debesis sanaktu vajadzīgā exsī:) Nju ja bildē ar piegaismošanu VISPĀR nekas nav kadram jadara tik sazden blices exsi ar Makoņū exsi " ,man kā nefotogrāfam nesaprast. :face-sad:
Publicēts: 28.12.08 19:52
 citēt
NorciX:Pag,pag nu labi pieļauju ka tev un vēl daudziem tas ir elementāri,bet ir arī liela daļa (tai skaitā arī es),kas tikai sāk par to vairāk interesēties,kas ir piem. "vienkarsji attiecigi jabildē lai debesis sanaktu vajadzīgā exsī:) Nju ja bildē ar piegaismošanu VISPĀR nekas nav kadram jadara tik sazden blices exsi ar Makoņū exsi " ,man kā nefotogrāfam nesaprast. :face-sad:

Nūū, tās principā ir pamat-lietas par ekspozīciju.

Tu tak zini, ka saulrieta laikā debesīm ir cits gaišum, bet zemei ir cits - tu bildē debesis - zeme piķa melna, tu bildē zemi - debesis baltas, pāreksponētas. Vai nu izmanto filtrus lai debesu dalu pataisītu tumšāku (tik tumšu kā zeme), vai arī šopā ķimerējas no divām bildēm, saliekot kopā vienu...
Publicēts: 28.12.08 20:07
 citēt
Jums vel daudzkas jamacas lai tadas iegutu !!!!!!!!:face-crying:
Publicēts: 28.12.08 20:13
 citēt
santaraw:Jums vel daudzkas jamacas lai tadas iegutu !!!!!!!!:face-crying:

Riet nebija obligāti !
Publicēts: 28.12.08 20:13 labots
 citēt
Nu vecīt , nu labi nu lai nebūtu jākāpj uz elementāriem grabekļiem iesaku nopirkt 3 grāmtas

www.jr.lv...
www.neputns.lv...
www.lcca.lv...

Un vairums jautājumu pazudīs neuzdoti:) Bez tā visa būs grūtiko ko saprast apzināti:)
Publicēts: 28.12.08 20:22
 citēt
es a to HDR maz niekojies, bet cik esmu, ar tikai 2 bildēm.
ka tik polarizators a nevar līdzēt pa reizei.
Publicēts: 28.12.08 20:26
 citēt
NorciX:TO: briedis.Nu ja par to ekspozīciju biju mēģinājis iepriekš,bet tad man vairāk interesē tā salikšana pa slāņiem,kā ir ar sarežģītajām vietām,teiksim koku lapotiem galiem,matiem un tamlīdzīgām piņķerīgām lietām,varbūt kur ir kāda pamācība vēlams latv.,krievu val. ?

nesen youtube.com skatiijos tur ir smukas video pamaaciibas kaa to dabuut gatavu
Publicēts: 28.12.08 20:29
 citēt
Lunis paldies par to pašu,man domāt ka bez priekšzināšanām un kursiem te neiztikt,pārāk sarežģīti to visu uzreiz uztvert.
Bet nu arī ūdens pile saskalda akmeni.,būsim mācīties pamazām.
Publicēts: 28.12.08 20:37
 citēt
NorciX : Ja izlasīsi Džonu Hedžko kuru pietam tulkojis senāk LABS FOTOGRĀFS ,Mans un Intas Rukas , Andreja Granta kolēģis Spura studijā bet taga jau daudzus gadus Briselē dzīvojošais tulkotājs Martiņš Zelmenis tad tev droši aiztaupīsies savu 200Ls uz sākuma līmeņa foto kursiem:)
Publicēts: 28.12.08 20:42
 citēt
Lunis:Nu vecīt , nu labi nu lai nebūtu jākāpj uz elementāriem grabekļiem iesaku nopirkt 3 grāmtas

www.jr.lv...
www.neputns.lv...
www.lcca.lv...

Un vairums jautājumu pazudīs neuzdoti:) Bez tā visa būs grūtiko ko saprast apzināti:)
NorciX:Lunis paldies par to pašu,man domāt ka bez priekšzināšanām un kursiem te neiztikt,pārāk sarežģīti to visu uzreiz uztvert.
Bet nu arī ūdens pile saskalda akmeni.,būsim mācīties pamazām.
NorciX:

Riet nebija obligāti !
NorciX:

Riet nebija obligāti !
NorciX:

Riet nebija obligāti !
Nezinu vai ta ir riesana , bet dzives patiesiba , ja tiek pacelts tads jautajums , ka to dabon gatavu ????? :face-monkey:
Publicēts: 28.12.08 20:49
 citēt
Citēt lielu māku nevajag:face-devil-grin: ,bet nu to ka jāmācās neviens neapšauba,tātad lieks teksts ne pa tēmu,ja ir ko teikt pa tēmu labprāt uzklausīšu,ja nē, tad nav ko tēlot gudrīti un bezjēgā spamot:face-wink:

P.S Katrs nevar pārzināt visas lietas 100%
Publicēts: 28.12.08 20:53
 citēt
FOTOdurnis:Varbūt ir vērts apgūt gleznošanu uz audekla ? Tad vismaz ir cerība ka rezultātu būs kur likt :)

Varbūt jā ,ja ir talants ,man tāda nav, tamdēļ cenšos fotogrāfēt :face-grin:
Publicēts: 28.12.08 22:05
 citēt
Glezniecības īsais kurss arī man (tāpat kā lielai daļai šejieniešu) noderētu, jo tur iemāca par gaismu kā tādu, nevis to "fotogrāfs" mēģina kļūdaini radīt pac, kā reizēm man sanāk... :D
Publicēts: 28.12.08 22:20
 citēt
jaa jaa - zinu kaadu , kursh ir apguvis to un smeju kaa kutinaata, kaa vinjam blogisti maaca kompoziiciju un citas lietas ;-))))
Publicēts: 28.12.08 22:25
 citēt
es laikam arī zinu uz kuru Tu mērķē...
Publicēts: 28.12.08 22:36
 citēt
palaidniex, hmmm .. es nez vai tu vinju paziisti ;-)))) bet - kas zin kas zin ;-)
Publicēts: 28.12.08 22:36
 citēt
tā ir viņa, vane?
Publicēts: 28.12.08 23:32
 citēt
palaidniex, nee - vinjsh ;-)))) da vinju te gandriiz neviens nepaziist, man shkjiet ;-) iznjemot dazhus exemplaarus;-)
Publicēts: 28.12.08 23:34
 citēt
nu nezinu vai viņš vienīgais akadēmiskās zinības apguvušais, kam te māca gaismas... ;)
Publicēts: 28.12.08 23:45
 citēt
palaidniex, iespeejams ;-) droshi ka veel ir arii citi ;_)
Publicēts: 29.12.08 01:04
 citēt
ir pavisam vienkārši piegājieni, lai paniekotos ar pseidoHDR (tone mapping). es gan teiktu, nevis HDR, bet gan LDR, jo dinamiskais diapazons reāli tiek samazināts toņu izlīdzināšanas rezultātā. tātad, ņem jebkuru bildi jebkādā faila formātā (arī jpg) un uztaisa 2 papildus kopijas - pseido nedagaismotu un pseido pārgaismotu. tālāk iemet tās kādā no vispārpieejamām programmiņām, piemēram, Photomatix Pro. brīdis niekošanās ar iestatījumiem toņu mapēšanai, kur ir diezgan daudz iespēju, un jau redzams rezultāts. kurš gan bieži nesniedz gaidīto, jo ne visi reālie skati derīgi šai procedūrai. vislabāk sākt ar pilsētas skatiem un dabasskatiem bez sīkām augu detaļām. labāk ar mazu dabisko kontrastu. protams, lai iegūtu "smalku" bildi, vajadzēs bildēt RAW ar braketinga funkciju utt. bet tas jau pēc tam, ja šī niekošanās iepatīkas...
Publicēts: 29.12.08 01:31
 citēt
Lunis:NorciX : Ja izlasīsi Džonu Hedžko kuru pietam tulkojis senāk LABS FOTOGRĀFS ,Mans un Intas Rukas , Andreja Granta kolēģis Spura studijā bet taga jau daudzus gadus Briselē dzīvojošais tulkotājs Martiņš Zelmenis tad tev droši aiztaupīsies savu 200Ls uz sākuma līmeņa foto kursiem:)

Ok, paldies šito bij palaidis garām.
Publicēts: 29.12.08 14:42
 citēt
es lietoju photomatix pro... iemet ieksha 3 bildes (vienu par maz izgaismotu lai gaishakas detaljas smukas, vienu pa vidam un vienu ar izgaismotam eenam) un shis saliek kopa ljoti smuki. pat amatierim ka man, viegli saprast. pectam vel drusku var pakrutjiit saadus taadus balancus pec vajadzibas un viss oki.. vismaz sakumam manliekas vislabakais variants jo taja PS baigi sarezgiti..

caur torrentiem var dabut ar crack kopa. savadak udenszimes virsu..
Publicēts: 29.12.08 15:04
 citēt
www.youtube.com... varbut noder
Publicēts: 29.12.08 17:33
 citēt
Par grāmatām runājot ,ja vajag pa brīvu krievu val. ,tad šeit atradu kaudzi ar grāmatām,varbūt vēl kādam noder.
fotoknigi.org...
Publicēts: 29.12.08 17:40
 citēt
talavietis:
freimis:es lietoju photomatix pro... iemet ieksha 3 bildes (vienu par maz izgaismotu lai gaishakas detaljas smukas, vienu pa vidam un vienu ar izgaismotam eenam) un shis saliek kopa ljoti smuki. pat amatierim ka man, viegli saprast. pectam vel drusku var pakrutjiit saadus taadus balancus pec vajadzibas un viss oki.. vismaz sakumam manliekas vislabakais variants jo taja PS baigi sarezgiti..

caur torrentiem var dabut ar crack kopa. savadak udenszimes virsu..

---------------

Man ir tas photomatix PRO, iedeva man BETA versiju testēt un uzdāvināja, palietoju, bet nekā īpaša tajā nav. Ir labāki veidi un tīrāki, kā to pašu dabūt gatavu.

Un tie būtu?
Publicēts: 29.12.08 20:35
 citēt
Nu man tas fotomatrix njem pretim izmeru uzreiz no kameras paari pa 3000x2000 pix.. ne nu ja protams ar rocinjam, manualiti bus labak, par to nestridos, bet cilvekam kas vel isti nezin ko nozime EV +3 vai EV -3 vajag vienkarshakus variantinjus. jāsāk vienreiz māsterēt fotožops..:face-monkey:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):