forum.gif
Zibenis, lietojot E-TTL vadu, + un -, kur labāk, lētāk nopirkt?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Zibenis, lietojot E-TTL vadu, + un -, kur labāk, lētāk nopirkt?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 28.12.08 18:35
 citēt
Ir doma nopirkt E-TTL vadu, lai zibeni varētu noņemt no kameras hot-shoe un pamēģināt, ko jaunu! :) Pirms iegādes gribētu dzirdēt + un - lietojot, dažādas atziņas un pieredzi, lietojot šo vadu! :) Kur lētāk nopirkt, vai tomēr ne lētāk, bet kvalitatīvāku!? Paldies jau iepriekš! :) :face-glasses:
Publicēts: 28.12.08 18:37
 citēt
cik ir provēts - ir tikai labāk, reizē mazliet ērtāk un neērtāk nekā ar gaismas vadību.
Vislabāk jau protams ir radio vadība, bet tai arī savi trūkumi - max sinhronizācijas ātrums.
Labāki/sliktāki? Nez - ņēm oriģinālo, reti kad aftermarkets ir labāks par oriģinālu.
Publicēts: 28.12.08 18:38
 citēt
pirku no jeebaja savaa laikaa kjiinieshu pakaljdarinajumu. TTL stradaja, bet nu jarkjinas ka tas vads tads paiiss - 60cm tikai.
kjinieshiem ir problemas ar vadu un savienojumu kvalitati - ja soma nesasi salociitu, visadi brinumi var gadities.
Manuprat, praktiskak radio trigeri. ja nu tomer vadu, tad canon origjinalo, ja paredzets $ pelnit. ja paspeleties 1-2 reizes, tad kjiinieti.
Publicēts: 28.12.08 18:41
 citēt
biju nopircis radio triggeri, bet man ir pastulba sigma, kas no radio neņem signālu un neaiziet, biju diezgan sašutis, bet tā ir :) Domāju, ka ar vadu varētu aiziet! :) + atradu 3m garu vadu šādu te E-TTL :) Maksā kkur ap 23 Ls. Varbūt jums ir kādas sampļu bildes? :)
Publicēts: 28.12.08 18:49 labots
 citēt
vada bildes? tās jau katram ražotājam pieejamas...
darbu bildes? kā jau bildes kas radītas ar citur (ne uz kameras) izvietota gaismas avota...
Khmm - Radio trigerim parasti satāv no divām daļām - viena uz kameras karstās pēdas - raidītājs; otra uz zibeņa karstās pēdas - uztvērējs.

P.S. Nekas jau tai Sigmai (ja ar to bija domāts zibenis) no tā nav jāsaprot - viņai jau pie kājas, kas to ar aparātu savieno - vads, radio, vai gaismas zibšņa palaidējs...
Publicēts: 28.12.08 18:57
 citēt
palaidniez, a palaidniex .. HEELPPp ...... saki luudzu, ko lai es nopeerku savam 300tajam!?!?!? cik mekleeju - neviens neko nevar pateikt ;_(
Publicēts: 28.12.08 18:57
 citēt
nu tavam 300-tajam ir tikai divi risinājumi... :(
Publicēts: 28.12.08 19:02
 citēt
nuuu Sigmai tomēr kkas tur bija - uzliku savu sigmu - nenozibeņoja nevienu reizi - uzliku čoma Canon spīdlaiti un uzreiz aizgāja tā kā... vnk ceru ar to vadu izlīdzēties? :) 3m garums neko nemaina? :)
Publicēts: 28.12.08 19:02
 citēt
Publicēts: 28.12.08 19:05
 citēt
incognito:nuuu Sigmai tomēr kkas tur bija - uzliku savu sigmu - nenozibeņoja nevienu reizi - uzliku čoma Canon spīdlaiti un uzreiz aizgāja tā kā... vnk ceru ar to vadu izlīdzēties? :) 3m garums neko nemaina? :)

moš kaut ko ne ta saliki vai arī paņēmi Canon IR palaidēju, kas saprot tikai Canon Zibeņus.

3 metri - nu tas dod iespēju tālāk to zibeni pavākt nost no kameras - pašam gan 3 metru roku vēziens diez vai būš, bet vari uzlikt uz kāda statīva 3 m attālumā no kameras, reizēm pat aiz bildējamā modeļa, tomēr pie tādas brīvības prasītos tomēr bezvadu risinājums...
Publicēts: 28.12.08 19:09
 citēt
labi labi :D to jau es sapratu par 3m :D vnk Sigmas zibenis neatbalsta to signāla veidu, kkādu figņu, ko padod tas radio jociņš spociņš :) Manam zibenim nav iespējams radio risinājums tāpēc ķeros pie vadiem! :face-glasses:
Publicēts: 28.12.08 19:11 labots
 citēt
nu var nopirkt arī šādu:
cgi.ebay.co.uk...

Un tāds radiorisinājums būš labs, tiesa tas nedos tev TTL un citas priekšrocības...
Publicēts: 28.12.08 19:14
 citēt
tieši tāds man arī bija un negāja - tur pie specifikācijām, kuriem der, nav pareiza informācija :) :face-glasses:
Publicēts: 28.12.08 19:16
 citēt
palaidniex, nu to pirmo risinaajumu es pagaidaam NEKUR neesmu atradusi nopirkt;-((((
Publicēts: 28.12.08 19:21
 citēt
incognito:tieši tāds man arī bija un negāja - tur pie specifikācijām, kuriem der, nav pareiza informācija :) :face-glasses:

Kas pa Sigmu?
Publicēts: 28.12.08 19:22
 citēt
incognito:tieši tāds man arī bija un negāja - tur pie specifikācijām, kuriem der, nav pareiza informācija :) :face-glasses:

šitam vispār nevar bū - kam der un kam nē - tas ir vienkāršs slēdzītis... ja iet zibenis no kameras, tad jāiet arī no šī sūdiņa...
Publicēts: 28.12.08 19:22 labots
 citēt
dansiga:palaidniex, nu to pirmo risinaajumu es pagaidaam NEKUR neesmu atradusi nopirkt;-((((

a ebai tirdziņam vaicāji?

cgi.ebay.co.uk...
Publicēts: 28.12.08 19:22 labots
 citēt
Kad jums visiem apniks čakarēties, varu pārdot gan Canona oriģinālo par 45 Ls, gan arī to pašu, tikai bez Canon uzraksta, par 30 Ls. Garums 60 cm. Abi darbojas ar ETTL. Var vienot vienu iekš otra, tad garums 120, loģiski. Garāks (trešais) gan vairs nedarbosies, tad ies tikai TTL (pielietojams vecajām filmu kamerām).
29510016- Juris.
Publicēts: 28.12.08 19:25
 citēt
Portreti, vai prikesh nikona d300 tev ar kaut kas atradiisies?;_);-p
Publicēts: 28.12.08 19:29
 citēt
Juri, paldies par piedāvājumu :) es labāk nopērku pa 23 un iepiķoju 5īti elektriķim, kurš vajadzības gadījumā pārlodēs visu :) un iegūstu 3m :) :face-glasses: Bet lieku aiz auss tavu piedāvājumu! :)
Publicēts: 28.12.08 19:33 labots
 citēt
dansiga - viņam ir vairāki "nekam nederīgi" Nikon "mēsli" - SB-900 zibenis, D3 Body, droši vien vēl kāds objektīvs, moš arī ir kāds aksesuāriņš... :D
Publicēts: 28.12.08 20:05
 citēt
Portreti, neorigjinalais no jebaja nak par 20, es savui par 14 pardevu. 30 par neorigjinalo mazliet pasaaliiti...
Publicēts: 28.12.08 20:21
 citēt
No savas pieredzes... ir orģinālais vads :)
5D ir pasmags, lai ar vienu roku noturētu kameru un spaidītu pogas ar pirkstiem, bet ar otru turētu zibspuldzi. Ļoti neērti.
Ja no statīva, tad viss oki.
Bet man ir viens cits jautājums trigeris, kas māk padot signalu otram un iedarbināt Bowenus, bet 580 zipene nevar uztvert šo signālu, bet otra gala štekeris neder zipenē :( vai kadam ir bijusi šāda problēma un vai ir risināta.
Publicēts: 28.12.08 20:39
 citēt
Kad nopirku no incognito to radio trigeri viņš man arī uz 430 speedlite gļukoja tā, ka bija pre-fire, nu ļoti daudz zibeņoja ne pa tēmu, bet tagad viss ok - izlasīju, ka vajag pačakarēties ar folliju tajā saņēmējā, tagad viss ok, takā iespējams, ka tas bija kautkāds brāķis un ar citu ietu...
Publicēts: 28.12.08 20:44
 citēt
palaidniex, ai - es par topulti tik, ko nekur nevaru nopirkt!!!!!!!!!!
Publicēts: 28.12.08 20:49
 citēt
dansiga - prasi ebajam - es tak linku ieliku - nemaz tik dārga nau... ;)
Publicēts: 28.12.08 20:51 labots
 citēt
incognito:nuuu Sigmai tomēr kkas tur bija - uzliku savu sigmu - nenozibeņoja nevienu reizi - uzliku čoma Canon spīdlaiti un uzreiz aizgāja tā kā... vnk ceru ar to vadu izlīdzēties? :) 3m garums neko nemaina? :)

redboot:Kad nopirku no incognito to radio trigeri viņš man arī uz 430 speedlite gļukoja tā, ka bija pre-fire, nu ļoti daudz zibeņoja ne pa tēmu, bet tagad viss ok - izlasīju, ka vajag pačakarēties ar folliju tajā saņēmējā, tagad viss ok, takā iespējams, ka tas bija kautkāds brāķis un ar citu ietu...

moš tiem trigeriem viena maziņa un risināma problēma - kājiņām nav kontakta.
jo neredzu pie Hot shoe liekamam trigerin cita iemesla nenostrādāt, ja tas nostrādā ar citām kamerām.
neticu, ka tiem ir vajadzīgs nezkāds specifisks spriegums...
Publicēts: 28.12.08 20:53
 citēt
palaidniex, to pirmo ebajaa neatradu (atrodama parasti ar lielo bunduli kopaa un maxaa paari simtam latu), otro pamekleeshu ....
Publicēts: 28.12.08 20:58
 citēt
palaidniex:
dansiga:palaidniex, nu to pirmo risinaajumu es pagaidaam NEKUR neesmu atradusi nopirkt;-((((

a ebai tirdziņam vaicāji?

cgi.ebay.co.uk...

Dansiga - kas tad šis par linku???
Publicēts: 28.12.08 21:00 labots
 citēt
cgi.ebay.co.uk...

tak steriem vien tur pārdod... ;)
Publicēts: 28.12.08 21:02
 citēt
palaidniex, a tom to rech - tu pamaniiji blakus to bunduli? un uz soliishanas beigaam buus cena - uuuu ...... saku - ofic maksaa ap 120 ls tas komplekts, bet cik es sapratu no NIkon maajs lapas man to bunduli nevaig, man pietiek ar pulti no taa komplekta
Publicēts: 28.12.08 21:03
 citēt
palaidneix, o vellos ..... tas pirmais links man tiik! lidiz shim toch nebiju taadu atradusi!!!! .. jaskrien regjistreties paypalaa;-)
Publicēts: 28.12.08 21:10
 citēt
tak ieraksti ebayā ML-3 for NIKON un spied search. izmetīš ne vienu vien, bet par kādu Tu te man runā, kuru uzsolīs?
iekopē pilnu linku un redzēsi, ka abi der.
P.S.
D300 ja gribi bezvadu tālvadību, tad vajag arī to bunduli, jo D300 NAV iebūvēta IR sensora.
Publicēts: 28.12.08 21:20
 citēt
es palasījos par sigmu jau toreiz forumā un tur bija rakstīts, ka ar radio trigeriem nevar palaist :/
Publicēts: 28.12.08 21:22
 citēt
incognito:es palasījos par sigmu jau toreiz forumā un tur bija rakstīts, ka ar radio trigeriem nevar palaist :/

pastāsti kāda vella pēc? kāda starpība uz karstās pēdas ir vads, radiotrigeris, vai gaismas sensors?
ja starpība ir spriegumā, tad jāpaņem niknāks radiotrigeris - trigeris ar lielāku spriegumu un basta...
Pārējā neredzu problēmu...
Publicēts: 28.12.08 21:25
 citēt
palaidniex, nu pastaasti tad man kaapec nikon maajas lapa 300tajam piedaavaa bildi tikai ar pulti bez taa bundulja!?!?!?!?
Publicēts: 28.12.08 21:25
 citēt
piedāvāt var visu,ko grib.Pultis zaudē biežāk kā dažāda izmēra burkas,tapēc arī piedāvā atsevišķi.
Publicēts: 28.12.08 21:39 labots
 citēt
man nav saprotams viens - kaapec zemaaka liimenja Nikoniem ir IR un 300tajam nav - kaut kaa neticaas! Pie tam manuaali NEKAS par to nav rakstiits :-((((
Publicēts: 28.12.08 21:48
 citēt
es arī to problēmu neredzu, bet toreiz man nestrādāja un kāpēc uz cita speedlaita strādāja? Vai kādam vēl ir Sigma EF-530 DG ST un ir to palaidis wireless vai ar E-TTL kabeli?
Publicēts: 28.12.08 22:01
 citēt
dansiga:palaidniex, nu pastaasti tad man kaapec nikon maajas lapa 300tajam piedaavaa bildi tikai ar pulti bez taa bundulja!?!?!?!?

dansiga:man nav saprotams viens - kaapec zemaaka liimenja Nikoniem ir IR un 300tajam nav - kaut kaa neticaas! Pie tam manuaali NEKAS par to nav rakstiits :-((((

Pirmkārt linkā ir parādīa tikai pults, bet viņa nāk komplektrā - raidītājs un uztvērējs - divas mantiņas. Nez vai atsevišķi pārdodas.
Otrkārt pati pults ir daudz komplicētāla un gudrāka nekā ML-3A, kam ir tikai viena podziņa.
Treškārt - ja jau sarūpēta Pro-sumer kamera kabatā, tad aprtīkojuma iegādei varētu būt niknāks budžets atvēlēts.

P.S.
Piemēram, D70s ir visai jocīgs BODY, jo ir visai naidīgi sakomplektēts. Tam pat ir wireless zibeņu vadība iebūvēta atšķirībā piemēram no lētā gala Canoniem...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas