Sveiki visiem, Esmu nonācis pie lēmums, pie kura nonāk visi, kas fotogrāfēšanu sāk uztvert nopietnāk - ir jānomaina ziepjutrauks pret spoguļkameru. Un te nu man ir laiks vērsties pie jums. Kādu spoguļkameru pirkt? Esmu nonācis pie trim variantiem: *Nikon D60 *FinePix s9600 *Canon 450d [mīnus tāds, ka cena liela] Esmu izmalis internetu un nevaru izlemt. Gribu dzirdēt pieredzi. Gaidu arī citus ieteikumus. Paldies jau iepriekš.
starp viskiju un cigāru ... atveru blogu. Redzu - temats: "Otrā kamera". Bet tikko bija temats "Pirmā kamera"! Tagad domāju, viskijs, vai tauta baigi attīstās...
zinu zinu.. kāds uzreiz teiks: dzert vajag mazāk. Bet davaj ne šito, lecam uzreiz tālāk ...
Lietotu pagalam negribu. principā. Nu gribu spoguļkameru, ar ko var tā teikt taisīt smukas bildes un vienkārši tā - savam priekam. lai arī kāda pasākuma bildes izdodas glītas, nevis kā ziepjutraukiem. Canon 400 un 450, manuprāt, ir kkas augstāks un nezinu vai visergonomiskākais variants man. Par Nikon arī kkur lasiju, ka D60 neatškiram no D40x. Vai D40tais būtu labs variants un, piemēram, pēc laika neparādītos velme pēc tā paša Canona 450tā?
p.s. Vil - izlasiju piecas reizes Tavu komentāru, bet nesapratu. xD
Jan4ux:Lietotu pagalam negribu. principā. Nu gribu spoguļkameru, ar ko var tā teikt taisīt smukas bildes un vienkārši tā - savam priekam. lai arī kāda pasākuma bildes izdodas glītas, nevis kā ziepjutraukiem. Canon 400 un 450, manuprāt, ir kkas augstāks un nezinu vai visergonomiskākais variants man. Par Nikon arī kkur lasiju, ka D60 neatškiram no D40x. Vai D40tais būtu labs variants un, piemēram, pēc laika neparādītos velme pēc tā paša Canona 450tā?
p.s. Vil - izlasiju piecas reizes Tavu komentāru, bet nesapratu. xD
Nu ja tev nav statīvs un ir trīcošas rokas rēķinies ar to,ka D40 nav stabilizators. būs jāstaipa visur līdzi statīvs.
Jan4ux: Nu gribu spoguļkameru, ar ko var tā teikt taisīt smukas bildes un vienkārši tā - savam priekam. lai arī kāda pasākuma bildes izdodas glītas, nevis kā ziepjutraukiem.
skaidri zini, ka nopērkot spoguli, Tev uzreiz būs smukākas bildes?
Jebkurā gadījumā, nesasteidz precības. Aizbrauc uz kādu plenēru, pielīmējies kādam canonistam, kādam nikonistam, paturi rociņās, paspaidi, papēti, paklausies ko saimnieks runā...
pats lietoju Nikon D40, runas par statīva staipīšanu līdz ir ārprātīgi pārspīlētas (vismaz kamēr galā nav kāds 200+ mm stikls)
nu es nesaku, ka ar spoguļkameru bildes uzreiz būs skaistas, bet nu kvalitāti tas notiekti palielinās.
bēt manis interesējošais jautājums - vai ar nikon d40 pietiktu amatiera līmenī fotogrāfēt un pēkšni nerastos velme pēc kkā labāka [teiksim tā paša 450d].? vienkārši gribu zināt lietotāju atsauksmes. tikko laikam tepat MaVi bija d40 īpašnieks.
ūn protams fotogrāfējot mākslas bildes bez statīva labai kvalitātei neiztikt.
Tā pa lielam ņemot D40 būs +/- tas pats, kas 450D... Nu pareizāk D40x nevis D40 būs apmēram tas pats, kas 450D, jo abas ir vienas klases kameras - sākuma līmeņa spogulenes. Nikons parasti ir mazbiku dārgāks dēļ izmantotajiem materiāliem un risinājumiem, Canons naidīgi spiež uz cenu ekonomējot uz risinājumiem un materiāliem, tiesa - abiem cenas/kvalitātes attiecība būs +/- vienāda... Viela pārdomām - būtiski vecākajam Canon 350D bilde būs mazāk trokšņaina par 450D bildi...
Par statīviem - ļoti laba un vēlama manta, bet labā saules gaismā, pietiekamā apgaismojumā vai studijā statīvam ir maznozīmīga loma. Statīvs būs vajadzīgs švakā gaismā...
Jā. Konkurējošās firmas kā nekā. Es tomēr vairāk sliecos uz Nikon d40x, jo tā kā kvalitāta gan salīdzinot ar 350d, gan 450d bus apmēram lidziga un man liekas, ka nikon`s sanāk izdevigāk no naudiņu viedokļa.
Kā lai to ņem - Nikons būs dārgāks. Jebkurš oriģinālais akseuārs arī vidēji mazliet dārgāks (Pro gala aksesuāri gan ir +/- vienādās cenās). Par nolietojamību - kā nu lietosi. Aftermarkets mazs, lietotu objektīvu tirdziņš maziņš, izvēle maza, pamēģināt kādu noskatītu objektīvu ar mazāka iespēja dēļ mazākas izplatības šajā pīļu dīķī... Remota iespējas uz vietas - nulle (tiesa vai nu jālieto tā, ka jāremontē)... Pārdot pēcāk grūtāk nekā Canonu...
Un, kā sāku saprast, Canonam tas viss ir preteji. khe* Tad saki, ka izdevigakais pirkums visās jomās būtu 350tais canōns.? un ir ļori būtiski trūkumi salidzinot ar nakamjiem abiem brāļiem.?
Nuja - Canons ir arī katram nūģim un urļikam, kas sevi uzskata par fotogrāfu (labi canoni jau ir daudz retāk sastopama parādība), aizejot uz pasākumu kurā ir 3 fotogrāfētāji, steigā, no beņķa uz kura samesti fočiki, var pilnīgi nejauši pagrābt svešu canonu, pilns SS un Fotoblogs ar "pērk/pārdod canonu un/vai akzesuārus" sludinājumiem. Kāda vaina D350? - vecāks modelis un dažiem liekas, ka nevar izdrukāt A3 vai A2 fotoreprodukcijas (jāteic - var un otrkārt cik gan bieži tādas patiesi vajag?) Ar 400D Canonu lielākā atšķirīa būs laikam 2 Mpix sensora izšķirtspējas starpība. 450D savukārt būs cita standarta atmiņas karte. Nu pa lielam tas ir viss Būš šādi tādi uzlaboti sīkumi uzstādījumos, jaunāks attēlu apstrādes procesors, bet pa lielam - +/- tas pats...
manprāt iesākumam ņem lētāko spoguleni. Tāpat labs laiks paies kamēr sapratīsi "shto k čemu" un kad sapratīsi, tad jau zinasi ko sagaidi no savas kameras un varēsi nogādāt sev tīkamo. Nesapērcies kaudzi ar stikliem, tad nebūs prblēmu nomainīt brendu
es gan ieteiktu paskatīties uz drusku lielākam kamerām, jo 350, 40, 450 ir NEŽĒLĪGI maziņas un normāli rokā nav iespējams noturēt, ja vien neesi tīnis vai ļoti smalka meitenīte. Par lētā gala Nikon nezinu, neesmu rokās turejis, bet droši vien ka tā pati bēda
būtībā esmu tīnis, tā kā kameras izmēri nebaida. brendu netaisos mainīt ar laiku, tāpēc tagad gribu kartigi izlemt starp nikona d40x un canona 400d vai 450d. :face-angel:
ja d40 ir tikpat liels kā 350/400/450 tad labāk tiešām ņemt ko lielāku, es iesaku nikon d80 - pats tādu lietoju, krājoties pieredzei protams parādās kautkādas pretenzijas, bet tomēr lieliska kamera - no canon pašlaik lielisks piedāvājums ir 40D - baigi cenas krītas. Bet par Nikon ar D80 esmu apmierināts, ja mainīšu, tad tikai uz pilnrāmi.
Vienīgi nagi niez uz kādu filminieku f100, piemēram
edit: ja pirms 2 gadiem kad pirku d40 ar domāju: "man jau pietiks tikai ar 18-55" utt tad tagad ar esmu to pusē, kas apgalvo, ka labāk uzreiz paņemt vidēji labu kameru nevis "strādnieku klasi" - būs uz ilgāku laiku miers + tālākpārdot vieglāk ir jau sakarīgas kameras (man gan d40 ar izdevās salīdzinoši veikmīgi pārdot, lai gan kopā ar Sigma 30mm HSM f1.4)
Jā. šis divas jav ir augstākas klases fotokameras. un cenas arī augstākas uzreiz. bet man liekas, ka ir tā kā saka daudzi, ka izveloties kaut starp d40 un 450D vai d80 un 40D, ir vienkārši jāiet uz veikalu un japaņem šīs spēlmantiņas rokās, jo funkcijas salidzinot tās atbilstot klasēm ir daudzmaz līdzīgas.
un arī. par to jav ir runa - es negribu pēc kāda laika gausties, ka nepaņēmu labāko. bet no otras puses man nevajag neko ļoti profesionālu. vienkārši amatiera līmenī. ta kā pat nezinu ko izvelēties.
Jan4ux:Jā. šis divas jav ir augstākas klases fotokameras. un cenas arī augstākas uzreiz. bet man liekas, ka ir tā kā saka daudzi, ka izveloties kaut starp d40 un 450D vai d80 un 40D, ir vienkārši jāiet uz veikalu un japaņem šīs spēlmantiņas rokās, jo funkcijas salidzinot tās atbilstot klasēm ir daudzmaz līdzīgas.
un arī. par to jav ir runa - es negribu pēc kāda laika gausties, ka nepaņēmu labāko. bet no otras puses man nevajag neko ļoti profesionālu. vienkārši amatiera līmenī. ta kā pat nezinu ko izvelēties.
apetīte rodas ēdot , vēl mīnuss 350,400,450 utl ir ļoti neērta uzstādījumu maiņa salīdzinajuma ar D80, 40d utt. Tas ir mārketings - tu noperc it kā labu kameru (bilde jau līdzīga) , bet pec tam saproti, ka viņa ir neērta, ka lai izmainītu uzstādījumus nakas līst caur Menu
Pauliic:... ar Nikon ar D80 esmu apmierināts, ja mainīšu, tad tikai uz pilnrāmi.
nu, D300 un D90 arī kabina. mani personāli trokšņi besī laukā.
Onkulis:...lai izmainītu uzstādījumus nakas līst caur Menu
VOT shitAS VAR izbesīt!
pēc mazā lcd izbaudīšanas toč vairs roka neceļas līst menu - mainīt elementāras lietas
par to d90, d300 - vai ir jēga? mok uzreiz saspringt uz d700 un miers
edit: imo, Canon 40D ir soli priekšā Nikon D80 gan pēc fps, gan iso performances + cenu atšķirības pēdējā laikā nav dramatiskas, ja vien D80 jau nav mega lēts.
,,Vai D40tais būtu labs variants un, piemēram, pēc laika neparādītos velme pēc tā paša Canona 450tā?,, Vot šitas noteikti nedraud! Var parādīties vēlme pēc krutāka Nikona modeļa (vai tas pats būs, ja izvēlēsies Canon) Ir tāds labs teiciens: ,, vai tu vēl izvēlies vai jau fotogrāfē?,, Visu nosaka nauda, ja tās pilna p..., ņem 700, ja nav 40. pēdējais kritērijs ir arī tas, kas par ziepīti, tev ir bijis (ir). Ja tas ir tikai Full Auto modelis un par kameras iestatījumiem tev nav nojēga izveidojusies , tad droši ņem lētuci un drāz 2 gadus tā ka skaida put. pēc tam sapratīsi vai tas pats lētucis tevi apmierina vai būsi kam krutākam izaudzis. Ja būsi stipri izaudzis savās prasmēs atstāsi lētuci, kā reāli otro spoguleni (tā visi uztvēra topika tēmu)
Nesaprotu (ja ir pamatiemaņas) , tik strauji evolucionējot dSLR,domu - ;nemt vecu,no ražošanas noņemtu modeli. Nekomentēšu Canon,maz pers. pieredzes. Arī D700 patestēju un mierīgi noliku - nav tik augstas prasības, nav vēlmes (arī iespēju) gādāt un stiept FF stiklu konteinerus.Cena/kvalitāte būtu D90, programma-max. - D300. Pagaidām ar prieku lietoju D40 (vēl ražo) , iespēju robežās ņemu gaišus stiklus. Ceru,nebūšu kļūdījies.