Sveika tauta!Šodien man gadījās neraža ar Nikon objektīvu.....biju nolēmis nedaudz pabildēt ziemas skatus,dzīvniekus,kad mans Nikons pēc pāris minūtēm 10 grādu salā pārstāja darboties...,domāju fotoaparāts vainīgs,pārmetu platleņķi Tamron 17-55...viss čikiniekā!!!!! Vai objektīvus vispār remontē un vai kādam arī ir gadījies tā????
siltumā un sausumā paturēji kādu brīd? arī pēc tam neiet? man bij tā, ka laikam kondensāts sasala vītnē un sigminieks biški nelāgi paspiedza, bet tūdaļ atkal viss bija kārtībā. Moš tev ar kaut kāds mitrumiņš piesala
Šitāds? Ja šodien nobeidzās,tad šodien ir par ātru teikt "siltums nepalīdz",ja tur blakus mitrums stāvējis,tad pāris dienas jāpagaida. To objektīvu vajag pagrozīt,gan zūmu gan asuma riņķī,ar mērķi noskaidrot vai nav kāda distances un zūma kombinācija,kurā fotoaparāts to atkal par objektīvu atzīst.Protams stulbs jautājums:diafragmas riņķis taču ir aizgriezts ciet un nobloķēts?
Fūuuu...!!!! aizgāja.Sāku grozīt,kratīt riņķus un laikam vienā brīdi kaut kas atkratījās!!!!!Kas tieši viņam bija noticis?un vai atkal salā atbildīgā brīdī tas atkal neizspēlē tādu stulbu gājienu.
Ak Dievs!!!!sapratu savu kļūdu!!!problēma bija tiešām diafragmas riņķī,tas nebija nofiksēts.... Nekad nebiju saskāries ar tādu problēmu,tādēļ nezināju.Bet kāds darbības princips viņam ir un vai visiem objektīviem viņš jāfiksē? Liels paldies par padomu!!!
Nu,nu,nevajag kariņu sākt.Sitam jokam kājas aug no Nikona vēlmes nodrošināt objektīvu savietojamību no 1957gada līdz mūsdienām(nu iespēju robežās).Canons 1987.gadā izrīkojās citādi-pateica "metiet ka nu misenē visus savus L un neL objektīvus,no šī brīža mēs mainam baijonetu un vecais ar jauno nebūs savietojams".Noteikti tie kam bija optika par desnitiem tūkstošu $ bija stāvā sajūsmā.
Ja lietotaajs neprot apieties ar kaut ko, tad jau nav vainiigs razhotaajs, ne? Nenofikseejot diafragmas rinjki, objektiivs nestraadaaja, tas arii viss, un nekaadu tehnisku kjibelju
Starp citu tas riņķis baig foršā lieta, kad vajag reversā fočēt, vai kad liek gredzenus bez kontaktiem (kanona ext tubes maksā ap 50Ls bet ar kontaktiem, bet Nikona ~10Ls)
a man 1-am stiklam tas fiksators izbira un aizlidoja pie Beņas vecmāmiņas. bet reizēm palīdz arī kontaktus aplaizīt. ar locīšanu un pļurkāšanu jau tā iejūtīgāk.
sapals:Sveika tauta!Šodien man gadījās neraža ar Nikon objektīvu.....biju nolēmis nedaudz pabildēt ziemas skatus,dzīvniekus,kad mans Nikons pēc pāris minūtēm 10 grādu salā pārstāja darboties...,domāju fotoaparāts vainīgs,pārmetu platleņķi Tamron 17-55...viss čikiniekā!!!!! Vai objektīvus vispār remontē un vai kādam arī ir gadījies tā????
ir gadījies, bet pēc siltuma terapijas viss mierīgi.