forum.gif
uzkaras diafragma
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / uzkaras diafragma
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.01.09 20:26
 citēt
sveiciens, fočēju ar Nikon D80 un man pa retam tāda kaite paradas, ka f skaitļa vietā parādas kau kas tāds ---> '-- --' un tad vairs nevar neko nofočēt... nevar ne izmainīt tos ciparus neko... izslēdzu kameru, izņemu pat bateriju, bet nekas nemainas... pēc kāda laika patvaļīgi pazūd tā kaite... vienubrīd likās, ka tam ir kaut kāds sakars ar ārējo zibeni, jo biežāk šī kaite uzrodas tieši lietojot to...
kāds ir saskāries ar ko līdzīgu?
un kā to vērst par labu? jo nav forši, ja kkas svarīgs jāfočē un šitādi gļuki kamerai piemetas...
Publicēts: 06.01.09 20:29 labots
 citēt
1. kārt - kas par objektīvu?
2. Cik vecs ir objektīvs - pirki jaunu/lietotu?
3. Vai nav tā, ka tā notiek tikai mitrumā un/vai aukstumā...?
4. Ja noskrūvē objektīvu vai tam diafragma kustās kustinot tās iestatījuma sviriņu (atrodas uz bajonetes)

Moš tomēr nest uz servisu? Jo pie tik daudziem nezināmajiem "diagnostika pa tālruni" var nenostrādāt...
Publicēts: 06.01.09 20:36
 citēt
1) standarta kitinieks 18-135
2) objektīvam bik vairak par gadu, pirku jaunu
3) čakarējas gan telpās, gan ārā
4) būs jāpaskatās
5) Latvijā nav pārāk sakarīgs serviss Nikonam... bet tas ir variants... sākumā labprāt noskaidrotu vai tā ir ierasta kaite arī citiem vai arī man tik tā gadās...
Publicēts: 06.01.09 20:41 labots
 citēt
Labs/slikts, bet serviss. Paši šeit NEKO neskrūvē sūta ikauņiem un/vai zviedriem.
Iespējams, ka bibis ir kļuvis vecs, vai kaut kas tajā ir pārlecis par vienu zobu vai padilis
Iespējams, ka tāpat būs jāremontē, ja pie vainas objektīvs...
Ko saka ar citu objektīvu?
Moš kamerai/objektīvam bajometes elektronikas kontakti netīri...
Publicēts: 06.01.09 20:49 labots
 citēt
pats dzīvojos tikai ar vienu objektīvu, tā kā nav sanācis pamēģināt nomainīt objektīvu nelaimes brīdī... tā kā nez...
Publicēts: 06.01.09 20:50
 citēt
varu piedāvāt kādu labu portretnieku... :face-monkey:
Publicēts: 06.01.09 20:58 labots
 citēt
kontaktu vaina a var būt. nu, nekontaktēšanas.
Publicēts: 06.01.09 21:06
 citēt
tas 18-135 ir g tipa objektivs?? ja nav, tad nočeko diafragmas gredzenu, viņam jabut uz 22
Publicēts: 06.01.09 21:11
 citēt
domāju, ka tas ir KIT - 18-135mm f/3.5-5.6 ED-IF AF-S DX Zoom-Nikkor
tam fragmas gredzena - nāni...
Publicēts: 06.01.09 21:48
 citēt
Pēc pieredzes ar D80 un kit stiklu...tad kad nekas nenotiek pagrozi objektīvu tipa gribētu ņemt ārā no bajonetes bet nespiežot atbrīvošanas pogu...man tāds pats gļuks, cik noprotu stikla kontakti ar kameru kkur zūd!
Publicēts: 06.01.09 21:49
 citēt
Palaidniex..Tev ir feins portretnieks? Cik naudiņas ? :)
Publicēts: 06.01.09 22:20
 citēt
Pievienojos jau pirmajai atbildei - vaina ir objektīvā. Nes uz garantiju vai met miskastē (vai kādam iesmērē :face-devil-grin:)! Kad es jaunas paaudzes objektīvu uzlieku uz vairāk par 10 gadiem vecas filmu kameras (es pat nezinu, cik īsti viņa veca ir, bet zinu, ka gadi desmit toč ir), tad man ne tikai fragmu kamera nespēj saprast, bet arī jebko citu, par AF vispār nerunājot, un tad var bildēt pilnīgi manuāli, uz izjūtu (ko arī vasarā darīju, arī Alūksnes plenērā, jo man tad kādu laiku nebija dslr). :face-surprise: Faktiski tāda čakarēšanās nav nepieciešama, vienkārši - tiec pie kāda normāla objektīva! ;)
Publicēts: 06.01.09 22:22 labots
 citēt
:face-glasses:
Publicēts: 06.01.09 22:25 labots
 citēt
modernie, pat ļoti lieliskie objektīvi, var atteikties strādāt uz vecākām filmu kamerām... ;)
Publicēts: 06.01.09 22:36
 citēt
nu ja, un tieši tāpat ir reversi, sūdīgi objektīvi ar atteikties strādāt uz normālām jaunām kamerām. :)
Publicēts: 06.01.09 22:43
 citēt
Jauni bodiji ar veciem stikliem ir daudz lietojamāki, nekā otrādāk...
Tikai Nikonam var lietot jebkuru F-bajonetes stiklu, Canonam tikai EOS laikmeta stiklus
Publicēts: 06.01.09 22:50
 citēt
Nav tik ļoti runa par vECIEM stikliem, bet nekvalitatīviem, bojātiem vai defaultā brāķiem. :)
Publicēts: 06.01.09 23:41 labots
 citēt
nu, ja stiklis i piesalis/aizsvīdis, līku pirkstu nepareizi lietāc vai kā citādi, tad nākamā rītā tas vai tā saimnieks nāk pie samaņas,
bet ja tas stiklis i beigc - tad tas uz uz ilgu laiku... :face-monkey:
Publicēts: 07.01.09 01:13
 citēt
Tam objektīvam laikam defaultā tāda kaite. Kontakta kaut kur nav. Atlaidd un pievelc objektīvu pa jaunam un bildē.
Publicēts: 07.01.09 09:50
 citēt
ok, paldies visiem par padomiem un atbildēm :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):