forum.gif
Patērētais laiks fotogrāfiju apstrādei
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Patērētais laiks fotogrāfiju apstrādei
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 08.01.09 13:20
 citēt
Portreti, man pietiek ar 30 bildēm, lai noraksturotu kāzas. Protams, ka klientam iedodu vairāk (3-10x)... Bet sev paturu maksimums 40. ;) Tu esi sūdīgs fotogrāfs, ja Tev vajag 1000 kadrus, lai parādītu kāzas. Es pat teiktu, ļoti sūdīgs. Sorry. ;)
Publicēts: 08.01.09 13:40
 citēt
alvils:Portreti, man pietiek ar 30 bildēm, lai noraksturotu kāzas. Protams, ka klientam iedodu vairāk (3-10x)... Bet sev paturu maksimums 40. ;) Tu esi sūdīgs fotogrāfs, ja Tev vajag 1000 kadrus, lai parādītu kāzas. Es pat teiktu, ļoti sūdīgs. Sorry. ;)

Es gan negribētu maksāt čalim $$$, kurš beigās pēc kāzām man iedod 30 bildes, un paziņo, ka tā dara visi KRUTIE FOTOGRĀFI, bet tas fotogrāfs, kurš iedod 300 vai 500 ir ĻOTI SŪDĪGS. :face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin:
Publicēts: 08.01.09 14:11
 citēt
Nē, nē, ne jau par to ir stāsts, cik iedod, bet par to, cik bildes vajag, lai noraksturotu kāzas. :) Bet par došanu es jau iepriekš teicu, ka uzskatu, ka opimālais skaits ir 200-300, minimums 100, maksimums 500. IMHO! :)
Publicēts: 08.01.09 14:31
 citēt
Man savaas kaazas sanaaca ap 1200 finalaa peec atlases uz divaam dienaam. Un no taam tika atlasiitas apmeram 100 kopumaa no visa pasakuma citiem raadiishanai. Lai gan bija dazhi, kuriem gribejaas arii visas skatiities. :)
Video gan nebija, tik cik drusku ar fotokameram pafilmeets...

NilsS:

1000 toč pa traku, skatoties aizmigt gan jau ka var
zinu kā tas ir ar kāzu video - vien reiz to 3-x h noskatās, ieliek plauktā un aizmirst. Ka tik ar to 1 k bilžu nesanāk līdzīgi.
Pazīstamam cilvēkam, kas apprecējās, arī bija ap 1000 bilžu - noskatījušies viņi negribēja otrreiz iet cauri un meklēt drukas eksemplārus. Finālā šo darbu uzticēja radiem...
Publicēts: 08.01.09 14:50
 citēt
Man sanak tik cik raws nokonvertejas, par cik rokas liikas, lietoju orginaalo raw konverteri. :) Korigeeju tikai ekspoziciju, tas neprasa vairak par dazham sekundeem.

Onkulis:Šodien iedomājos ka pārāk daudz laika veltu fotogrāfiju apstrādei. Interesanti būtu uzzinat cik daudz laika jūs veltat datorapstrādei. Par piemēru ņemsim jebkuru ikdienišķu pasākumu (kāzas, bēres, izlaidumi, kristības, tusi utt) uz kuru uz pieaicināts fotogrāfs un bildes jāatdod kā faili CD/DVD formātā. Tātad rēķinam laiku vidēji uz 1 bildi.
Publicēts: 08.01.09 14:58 labots
 citēt
Portreti:
Diemžēl Adobe nesaprot sūda Nikona rawu tonāli pareizi...:( Jālieto Capture NX, kuras man nebija uz to brīdi.

Pamēģini Phase One Capture one Pro...
Ar šito var visu tīri labi sarunāt... ;) Jams pat ļooooti labi draudzējas ar Nikoniem. Var pat no compja lielu da'li kameru dīdīt...
Kā arī tas salīdzinot ar Addobi ir tīkamāks un ne tik sarežģīts un iepriecinoši ātrs RAW apstrādes rīks...
Publicēts: 08.01.09 15:38
 citēt
1 min - viss vakars xDD :face-grin:
Publicēts: 08.01.09 16:32
 citēt
Portreti:Diemžēl Adobe nesaprot sūda Nikona rawu tonāli pareizi...:( Jālieto Capture NX, kuras man nebija uz to brīdi.

nav rawam pareizi vai nepareizi, bet viss atkarīgs no profila kādu izmanto. Ja izmanto Adobes standarta profilu, tad man arī Canons nepatīk, bet cik tur ta darba to pamainīt. Atceroa kādu laiku atpakaļ tu gan baigi spurojoes pretī un teici ka profili neko nemaina un pat Sigmas dzeltenums paliek, bet nu tas bija agrak, varbūt ka nu jau vairs nav ;)
Publicēts: 08.01.09 17:06
 citēt
Onkulis:
Portreti:Diemžēl Adobe nesaprot sūda Nikona rawu tonāli pareizi...:( Jālieto Capture NX, kuras man nebija uz to brīdi.

nav rawam pareizi vai nepareizi, bet viss atkarīgs no profila kādu izmanto.

Tu kļūdies.
Izglītoties tev palīdzēs gūgle un importa forumi.
Publicēts: 08.01.09 17:07
 citēt
palaidniex:
Portreti:
Diemžēl Adobe nesaprot sūda Nikona rawu tonāli pareizi...:( Jālieto Capture NX, kuras man nebija uz to brīdi.

Redz, es lietoju legālu programmatūru, un man negribas pirkt neko vairāk, ja man ir Lightroom.
Publicēts: 08.01.09 17:30
 citēt
Portreti:
Redz, es lietoju legālu programmatūru, un man negribas pirkt neko vairāk, ja man ir Lightroom.

tas Phase One jau 100$ maksā un laps diezgan ir... pat bez LR var iztikt, bet LR ir savas priekšrocības.
Publicēts: 08.01.09 18:10
 citēt
cik laika aiziet? ja tās ir pārdošanai domātas bildes (apmaksāts fotogrāfa un apstrādes darbs), tad ātrums ir sakot ar 60 bildēm stundā līdz 1 bildei 3 dienās- atkarībā no klienta vēlmēm un gaumes izjūtas

1. ja klientam vajag "VISU!!!!", tad no kāzu dienas sanāk +/- 60 bildes stundā- kā reportāža. tā arī tiek apstrādāts (haralda formula- dienu bildēju, dienu apstrādāju)
2. ja klientam vajag "labi", tad sanāk ap 100 bildēm dienā, kur var veikt retušu, dažādas izcelšanas-tumšināšanas utt. (atkal haralda formula- dienu bildēju, dienu apstrādāju). sanāk apstrādei 5 min uz bildi
3. ja klientam vajag "augsto mākslu", tad tiek taisītas 20-30 bildes, ar pozēšanām un uzstādījumiem. tad jau apstrādes ilgums sanāk 20-30 minūtes uz bildi un pats bildēšanas darbs tiek organizēts pavisam savādāk- salīdzinot ar reportāžu, t.i. modelis(-i) sadarbojas ar fotogrāfu, nevis fotogrāfs ķer kadrus

parasti gan kāzās modeļi sadarbojas ar fotogrāfu tikai pie kopbildes taisīšanas un dažām mākslas bildēm. rezultāts atbilstošs pušu ieguldījumam- ja, piemēram, pasūtītājam vajag "fotogrāfa klātbūtni" un šī fakta apliecinājumu= 1000+ bildes, ja vajag bildes- pietiek ar 20-30-50

par personisko attieksmi: man labak patīk 20-30-50 variants. ne vienmēr izdodas pārliecināt klientu par to, ka 50 ir LABĀK par 1000, jo 1000>50... acīmredzami merkantīli (no klienta puses). un rezultatu var izteikt ar Maxima>mc2.... bet ir taču svētki (nu, klientam vismaz)! tad kapēc jāsēž pie smalkiem galdiem, ja viesiem var pastumt sili ar McDonaldeim?

par komerciālo pusi: lai fotogrāfija kā bizness būtu rentabls- ieņēmumiem uz vienu procesā nodarbināto fotogrāfu vajadzētu būt 100+ Ls dienā ieskaitot nodokļus (t.i. bildējot, apstrādājot, tiekoties ar klientiem, uzkopjot telpas utt.). līdz ar to bildes faila pašizmaksa klientam pēc haralda formulas ir 100x2/1000= min 0.20 Ls/gab, mākslas bildes 100x2/50=min 4 Ls/gab
Publicēts: 08.01.09 18:23
 citēt
Un cik videeji pa kazaam sanaak klientam maksaat? Te kads zinaams kadrs meta mieru kazaam, jo vairak par 200-300 Ls (un i tad ar lielam mokaam) maksat neviens negrib, pat tie, kuriem naudas tiesham netruukst. Jaa, bildes patiik visiem, gribetaji ir, bet kaa jamaksaa, kaa chuss...
Beigas sanaca izdeviigak kaut vai visadus produktus bildeet reklamam, darbs mieriigs un bez stresa salidzinot ar kaazaam...

petersonsphoto:
par komerciālo pusi: lai fotogrāfija kā bizness būtu rentabls- ieņēmumiem uz vienu procesā nodarbināto fotogrāfu vajadzētu būt 100+ Ls dienā ieskaitot nodokļus (t.i. bildējot, apstrādājot, tiekoties ar klientiem, uzkopjot telpas utt.). līdz ar to bildes faila pašizmaksa klientam pēc haralda formulas ir 100x2/1000= min 0.20 Ls/gab, mākslas bildes 100x2/50=min 4 Ls/gab
Publicēts: 08.01.09 18:34
 citēt
atbilde uz jautājumu... ar Raw iekš Adobes no Olympa - 5 min, kāmēr iekoriģē sev patīkamo... vajag it kā Lightroom, bet slinkums zagt - laikam nomiršu šai nežēlīgajā pasaulē. Un pēc tam vēl uz paša fotodibena aiziet kāds laiciņš. Nu atkarīgs no tā, vai es zinu, kā panākt bildei nepieciešamo izskatu - ja zinu un tas ir iespējams, process kopumā neaizņem ilgāk par 5 min. Ja nezinu, tad varu čakarēties, kāmēr izdomāju aiziet iedzert tēju un atmest ar roku vai paņemt citu bildi... kuru man tāpatās nav daudz...
Publicēts: 08.01.09 18:45 labots
 citēt
fandango:...kāzās man parasti ir ap 3000 bildēm, ja strādāju visu dienu...
man tā agrās jaunības trauma no 2 gadiem vidusskolā ar matemātikas novirzienu - mazliet parēķināju:
ņemsim 10 h. 10 h = 36000 s 36000 : 3000=12. ik pa 1/12 kadrs /s. kaukas traks.
Publicēts: 08.01.09 18:54
 citēt
haralds:
man tā agrās jaunības trauma no 2 gadiem vidusskolā ar matemātikas novirzienu - mazliet parēķināju:

man savukārt sanāk :D 1 kadrs 12 sekundēs :P
Publicēts: 08.01.09 19:11 labots
 citēt
alvils:Nē, nē, ne jau par to ir stāsts, cik iedod, bet par to, cik bildes vajag, lai noraksturotu kāzas. :)
1 pāris salaulājas, sabučojas, ietrekterā Šampaņas vīnu un brauc uz dropi ar 20 viesiem. citi apbraukā vecvecmāmiņas un krustvectētiņus, pārbrauc 12 tiltus, apmeklē bāriņu namu, nespējnieku patversmi, nabagmāju, kritušo jaunavu pansionātu, pieklīdušu mājdzīvnieku patversmi, izvizinās ar zirgu, jahtu un gaisa balonu, palaiź brīvībā­ 10 000 baltus baložus un daudzus plēsīgos zvērus. un tad mājā 3 stundas zāģē malku, dauza traukus un visādas tamlīdzīgas ākstības piekopj.
Wizulis: man savukārt sanāk :D 1 kadrs 12 sekundēs :P
daudz jau neat­ś­ķiras!
Publicēts: 08.01.09 19:26
 citēt
haralds:
alvils:Nē, nē, ne jau par to ir stāsts, cik iedod, bet par to, cik bildes vajag, lai noraksturotu kāzas. :)
1 pāris salaulājas, sabučojas, ietrekterā Šampaņas vīnu un brauc uz dropi ar 20 viesiem. citi apbraukā vecvecmāmiņas un krustvectētiņus, pārbrauc 12 tiltus, apmeklē bāriņu namu, nespējnieku patversmi, nabagmāju, kritušo jaunavu pansionātu, pieklīdušu mājdzīvnieku patversmi, izvizinās ar zirgu, jahtu un gaisa balonu, palaiź brīvībā­ 10 000 baltus baložus un daudzus plēsīgos zvērus. un tad mājā 3 stundas zāģē malku, dauza traukus un visādas tamlīdzīgas ākstības piekopj.

nu jā, jāpaspēj taču kāzu dienā izdarīt visus nepadarītos darbus- a ja nu rītā šķirās?... un pasaule neuzzinās, ka divi cilvēki vēlas būt kopā, ja nebūs vesela skapja ar kāzu bildēm... tikai tas skapis noput un stāv neatvērts.

ar filmu bija vienkaršāk- dienā 13 filmas= +/-450 kadri, 1/3 brāķis, no atlikušajiem 300 izlasam 100 un drukājam. bildes izklīst cilvēkos vai salien albumā un visi ir laimīgi nākamos garos gadus tās skatoties... digitehnoloģiskā miskaste padara pasauli garlaicīgu un atkarīgu no dzelža- bildes pazūd kā suga, paliek failu tūkstoši... c'est la vie...
Publicēts: 08.01.09 19:35
 citēt
Portreti:
palaidniex:uote]

Nu pro fotogrāfam, kas pērk stiklus pa 500-1000 Ls/gab atļauties oficiālo versiju šī te softa nevajadzētu būt NEKĀDAI problēmai.
Pie kam ja gribās softu pamēģināt un saprast vai jams Tev der vai neder - izstrādātājs piedāvā 30 dienas brīvi un bez maksas patestēt to programmu. Ja nepatīk - vari nepirkt un lietot veco, ja pārliecina, tad par ciparu, kas sastāda apmēram pusi Addobe Photoshop cenu, var to iegādāties.
Publicēts: 08.01.09 19:38
 citēt
petersonsphoto:
haralds: pāris salaulājas, sabučojas, ietrekterā Šampaņas vīnu un brauc uz dropi ar 20 viesiem. citi apbraukā vecvecmāmiņas un krustvectētiņus, pārbrauc 12 tiltus, apmeklē bāriņu namu, nespējnieku patversmi, nabagmāju, kritušo jaunavu pansionātu, pieklīdušu mājdzīvnieku patversmi, izvizinās ar zirgu, jahtu un gaisa balonu, palaiź brīvībā­ 10 000 baltus baložus un daudzus plēsīgos zvērus. un tad mājā 3 stundas zāģē malku, dauza traukus un visādas tamlīdzīgas ākstības piekopj.

nu jā, jāpaspēj taču kāzu dienā izdarīt visus nepadarītos darbus- a ja nu rītā šķirās?... un pasaule neuzzinās, ka divi cilvēki vēlas būt kopā, ja nebūs vesela skapja ar kāzu bildēm... tikai tas skapis noput un stāv neatvērts.

ar filmu bija vienkaršāk- dienā 13 filmas= +/-450 kadri, 1/3 brāķis, no atlikušajiem 300 izlasam 100 un drukājam. bildes izklīst cilvēkos vai salien albumā un visi ir laimīgi nākamos garos gadus tās skatoties... digitehnoloģiskā miskaste padara pasauli garlaicīgu un atkarīgu no dzelža- bildes pazūd kā suga, paliek failu tūkstoši... c'est la vie...

Bingo - lasu un priecājos! Digitehnoloģiju miskaste rada atkarību no bilžu skaita nevis satura...
Un tad vēl daudzi žēlojas ka uz HDD vietas maz un jāpērk ārējie pa 0,5 Tb... :D

un to visu var tikai iemūžināt nobildējot vidēji katru 12-to sekundi... :face-devil-grin:
Publicēts: 08.01.09 20:36
 citēt
palaidniex:kas pērk stiklus pa 500-1000 Ls/gab atļauties oficiālo versiju šī te softa nevajadzētu būt NEKĀDAI problēmai.

Problēma ir sūdains fočuks par 2000, kura AWB ir nožēlojamāks par mana Panasonic ziepja AWB.
Publicēts: 08.01.09 20:43
 citēt
uz foto tas diezvai ir attiecinaams- vismaz es biezhi dzirdu parmetumus par to, kapec tik maz bilzhu no pasakuma... Tas nekas, ka esoshaas pasaka pietiekami par pasakumu..

talavietis:Petersonsphoto, kā zināms- tad viss, kas lielos daudzumos, zaudē vērtību cilvēka acīs...
Publicēts: 08.01.09 21:18 labots
 citēt
Portreti:
palaidniex:kas pērk stiklus pa 500-1000 Ls/gab atļauties oficiālo versiju šī te softa nevajadzētu būt NEKĀDAI problēmai.

Problēma ir sūdains fočuks par 2000, kura AWB ir nožēlojamāks par mana Panasonic ziepja AWB.

Cik zinu - visi man zināmie (izņemot Tevi), kam ir tas mēsls pa Ls 2000, nezina ka tam ir tāds AWB vai to nemaz necenšas lietot... ;)
Publicēts: 08.01.09 21:32 labots
 citēt
TnXs!
palaidniex:un to visu var tikai iemūžināt nobildējot vidēji katru 12-to sekundi... :face-devil-grin:
tik bieži jau tikai īpašās dienās!:face-grin:
Publicēts: 08.01.09 23:31
 citēt
haralds:

te redzam, kāpēc neesi zinātnieks, bet maisies tepat pa blogu :D
...un tagad moments- met vainagu no tilta upē... ???cik kadru būs (laiks ap 10 sekundes), skaitām--- režisori dod pēdejo norādi aktieriem, metiens, skatītāji gavilē... piešāvis roku kāzu fotogrāfs iedos vismaz 25 bildes :D un tas vairs nebūs 12 sekundēs kadrs, bet 2,5 kadri sekundē. Bet var arī iztikt bez neviena kadra... kamēr nosaki visus parametrus , pat vainags ir aizpeldējis :D:D:D
Publicēts: 09.01.09 12:10
 citēt
Haiduks:
...un tagad moments- met vainagu no tilta upē... ???cik kadru būs (laiks ap 10 sekundes), skaitām--- režisori dod pēdejo norādi aktieriem, metiens, skatītāji gavilē... piešāvis roku kāzu fotogrāfs iedos vismaz 25 bildes

pietiek ar 3 kadriem:
1. pāris uzpozē ar vainagu
2. pāris met vainagu
3. vainags upē (vēlams- tuvplāns ar metējiem aizmugurē)

izmaksas- 2 fotogrāfi, hidrotērps un bokss kamerai, transporta izdevumi, pārvietojamas studijas gaismas. un sanak kā reklāmā.... tikai par 200-300 Ls to nevar dabūt gatavu...

sarežģīsim uzdevumu: vieta- Gaujas tilts pie Murjāņiem, jaunais pāris met vainagu (pudeli ar zīmītēm, kaisa grēku listes pelnus utt.). jautājums- cik kadrus vajag?
Publicēts: 09.01.09 12:17
 citēt
nah... vispaar vajag - peec tam taa pat buus jaashkjiras... (vairaak kaa puse lauliibu tiek shkjirtas..., klāt pieskaitaam apreekjina lauliibas, avaarijas lauliibas..)

kaazu bildes ir vislabaakaa melu ilustraacija - laapeec vajag to tik lielaa daudzumaa?
Publicēts: 09.01.09 13:04
 citēt
Man ar tā kvantitāte kāzu bildēs mazliet besī...
un vaiņaga mešanai es izvēlos vienu labu kadru, nevis 25 strobe režīmā... ;)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas