Ja runa ir par PENTAX 50/1.4, tad visdrīzāk būs vilšanās. Objektīvs nav izcils. Pietiekami asa bilde tikai virs 4. Par kvalitātes rādītāju netiešā veidā liecina arī cena. Varu iedot patestēt. Izmēģināju vairākus. Rezultāts līdzīgs
+versaite, vai vēl lēts risinājums. Pāreja no 42 vītnes uz K bajoneti, šobrīd pieejama ELKORA zem 10 naudiņām + Zenīta optika plašā izvēlē ap 5 naudinām, AF nebūs abos gadījumos. 50/1,4 nav diez ko labāks par KIT objektīvu, jo ar pilnīgi atvērtu diafragmu pieņemamu asumu nepanākt, testēti vairāki objektīvi ar trim bodijiem, cerībā atrast gaišo stiklu pa pieņemamu cenu, nesanāca.
No ebay sūtīt stiklus nav jābaidās,tur viss labi notiek.It īpaši ar tādiem čuguna klučiem,kā Pentax manuālie stikli. Iebliez meklētājā Pentax 50mm un skaties cauri,gan jau kaut ko interesantu atradīsi.
iepirku no kaada blogera jauku Pentaksha 50/1.4, bij ar seeni aizaudzis, izjaucu, iztiiriju, un nu ir miers virs zems, cilveekim labs praats... www.fotoblog.lv...
Hmm, tikko pamaniju ka bildējot ar šito stiklu, skatu meklētājā bilde izskatās ar daudz lielāku asuma dziļumu, asāka, bet bildē fonā TĀDS blūrs ka nekādas detaļas nevar izšķirt..
shauttra:Hmm, tikko pamaniju ka bildējot ar šito stiklu, skatu meklētājā bilde izskatās ar daudz lielāku asuma dziļumu, asāka, bet bildē fonā TĀDS blūrs ka nekādas detaļas nevar izšķirt..
es meitenei, kura vēlas pirkt minēto fiksu, tomēr neieteiktu pārāk daudz klausīties citu domās, par minēto 50 1.4. Mēģini no kāda aizņemties, vai kaut vai klātienē uztaisi sēriju - būs viela saviem spriedumiem. Jo jēdzieni ass/neass nereti ir apbrīnojami subjektīvi....īpaši ja nezini, cik kompetenti ir šo viedokļu autori
Manuprāt 50 mm ir tik vienkāršs pēc savas uzbūves, ka tur pat Sigma neko dēlī nevar salaist, vēl jo vairāk ne Pentax.. esmu lasījis [url=www.photozone.de]www.photozone.de[/url] aprakstu par šo objektīvu, un visnotaļ pozitīvs vērtējums tur viņam.. Draudzene tikko pasūtīja sev tādu, pēc mana ieteikuma ja mēs skatamies pēc šeit www.photozone.de... aprakstītā, tad sākot no F2 šis objektīvs ir tikpat ass kā Nikkor 50 1.4 ja ne asāks.. tātad secinājumus izdariet paši.. uz pilnīgi atvērtu diafragmu pats nekad gandrīz neesmu fotografējis, un uzskatu ka tas nemaz nav vajadzīgs, pārāk daudz jāupurē uz kvalitātes altāra.
shauttra:Hmm, tikko pamaniju ka bildējot ar šito stiklu, skatu meklētājā bilde izskatās ar daudz lielāku asuma dziļumu, asāka, bet bildē fonā TĀDS blūrs ka nekādas detaļas nevar izšķirt..
Jā, pārejot uz 30 EOS es arī to pamanīju, ka asuma dziļums stipri lielāks... vot tas gan nepatīk... nevar reāli saprast, kāda tad tā bilde galā iznāks...
Nord:Ja runa ir par PENTAX 50/1.4, tad visdrīzāk būs vilšanās. Objektīvs nav izcils. Pietiekami asa bilde tikai virs 4. Par kvalitātes rādītāju netiešā veidā liecina arī cena. Varu iedot patestēt. Izmēģināju vairākus. Rezultāts līdzīgs
Mana pieredzē ir šāds izcili labs eksemplārs, kurš noteikti bija galvastiesu labāks par Canon 50 1.4.
Spirit, no šādiem stikliem šķirās tikai tad ja parādās attiecīgi kaut kas labāks.. es savu nikon 1.4 pārdotu un tad paņemtu vietā jauno versiju ar iebūvēto motoru AF-s
Oskarz:Spirit, no šādiem stikliem šķirās tikai tad ja parādās attiecīgi kaut kas labāks.. es savu nikon 1.4 pārdotu un tad paņemtu vietā jauno versiju ar iebūvēto motoru AF-s
Bilde gan sanāk tāda kādu gribās, tik caur skatumeklētāju kaukā dīvaini...
Uz pilnīgi atvērtu diafragmu 1.4 arī nebildēju, pietiek ar 2 vai 2.8 un ļoti jūtami uzlabojas bildes kvalitāte..
Manuāļi rullē!!
briedis:
Jā, pārejot uz 30 EOS es arī to pamanīju, ka asuma dziļums stipri lielāks... vot tas gan nepatīk... nevar reāli saprast, kāda tad tā bilde galā iznāks...
ir tāda laba lieta uz Nikon aparātiem toč zinu, bet pieļauju ka uz citiem arī ir. tātad - skata meklētāja palielinātājs.. uzskrūvē virsū un palielina 1,3 vai 1,5 reizes kkur.. tad domāju ka MF daudz vieglāk pareizi uzgriezt