Man tāds jautājums. Grasos braukt nedēļu ilgā ceļojumā uz Spāniju. Protams, ar nodomu fiksēt mirkļus, skatus, cilvēkus utt... Paredzu, ka rezultātu apjoms būs liels (gan mājās sašķiros...). Man ir pāris atmiņas kartes (1 un 2 Gb) (kamera Nikon D90), taču saprotu, ka ar tām nedēļai nepietiks - šo to bildēšu arī Raw-ā, un domāju izmantot arī kameras video iespējas, tas ēd zvērīgi... Jautājums: Kā uzglabāt, resp, kur pārkopēt bildes lai atbrīvotu atmiņas kartes - vai nav iegādājama kāda ierīce, kurā ielādēt bildes - ne minidatoriņš, bet tāds bez ekrāna, tikai kur atmiņa. Vēl kartes piepirkt negribas, ej nu zini cik vajadzēs, tas limitē - tad labāk varētu iegādāt tādu ierīci, noderētu turpmāk.
ar tādu aparātu lietot karti zem 4gb ir izsmiekls.... turklāt 4 gb karte maksā ap 10ls tikai.Paņem divas un liecies mierā pagaidām. Tādas ierīces ir,bet tur jārēķinās ar pārdesmit latiem atkal un nezinu,vai pie mums šobrīd ir uz vietas.
MUSDIENAS jebkurs cits uzglabasjnas variants neka KARTĒ ir daaaudz dargakss un nedrosjaks Noperc dazjas 4-8gb kartes buss letak neka pirkt pa kadiem 100Ls bilzju bazi vai kadu arejo HDD
Nu labi, tas ir variants, protams, iepirkt vēl kartes. Bet nu katram gadījumam, varbūt vari pateikt vismaz kā saucas tas pribambass, lai varu intereses pēc to uzmeklēt un appētīt kaut netā??
Jū, tas labs, ar visu monitoru... tikai dārgs. Atradu arī vnk HDD ar atmiņas karšu lasītāju, tas vismaz zem simta... Bet laikam gan šobrīd būs vienkārši jānopērk tās kartes. (līdz ši ceļojusi esmu maz, un fotografēt sāku pirms gada, tādēl tādas piepešas problēmas Paldies par komentāriem.
ātras kartes nemaksās tik maz - 8 gb Lexar Pro maksās sākot ar kādiem Ls 80-85 Nu nebrendīgākas sākot ar Ls 60... Ja 100 GB HDD maxā virs simtiņa, tad diu kartes pa 4 gb + tāds diskis un var veselu nedēļu bildēt visādu drazu pa labi un pa kreisi... Bet teorētiski - labi piedomājot, un bildējot patiesi bildēšanas vērtus kadrus (nevis mājās šķirojot, kas atstājams, kas ne) vajadzētu pietikt ar 2x pa 8 Gb līdz acīm...
Man ar JOBO diskiem nav diez ko laba pieredze. Nosprāga pēc dažiem mēnešiem. Ideāli ir protams, lietot kartes, bet dārgi. Lētāk ir cietie diski. Ieteiktu gan vismaz 2 gab. Pārāk bieži ir gadījušāds dažādas šaizes ar tiem.
Visādā ziņā, ir ja bildē ko svarigu, tad ir jāpieiet no vienkārša principa: "bilde neeksistē kamēr tā neglabājas vismaz 2 vietās". Līdz ar to, ja ir līdzi viens tāds JOBO disks, tad kartes vajag tik daudz, lai tās nevajadzētu pārrakstīt
šamos aparātus sauc dažādi: DATA BANK, IMAGE BANK utt. katrs ražotājs izdomā ko grib. EPSON krutie aparati ar ekrāniem- 300-500 Ls, prastāki- karšu lasītāji+glabataji ap 100 Ls. parasti sastopami 80/120/160 Gb konfigurācijās. Pats lietoju tādu TEAC ražotu iekārtu jau 3 gadus. dažreiz gļučī, vienreiz pēc kritiena nomainiju HDD. izrādījās, ka iebūvets Fujitsu (bija)... tagad rūc ar Samsung HDD.
Es parasti izmantoju viesnīcas kompi lai pārdzītu bildes flešā. Sliktākā gadījumā var izmantot i-neta salonus, ārzemēs tie ir zolīdi iestādījumi, ne tādi kā pie mums pašam komplektācija - 2x1gb un 4gb CF un 4gb fleš, līdz šim i pieticis
Mana pieticiigaa pieredze ar braucieniem: dienaa ap 300 kadriem, RAWaa 2GB karte pilna (man ir D70s, Tev noteikti RAWa faili buus lielaaki, taatad vajadzeetu tomeer 4GB karti) labaak njemt liidzi vairaakas kartes - dazhaadu iemeslu deelj man parasti ir liidzi laptops, bet man taads darbs, bet taa nu nav taa mazaakaa un vieglaakaa ieriice njemshanai liidzi celjojumos. Noteikti iesaku visu bildeet RAWaa, nekad nezini kursh kadrs ir taaveerts, kursh nav, bet ir saapiigi apzinaaties peec tam, ka nevari kaartiigi pielabot kaadu kadru tikai taapeec, ka tas nav RAWaa. Sevishkji tas attiecas uz iesaaceejiem Nedomaaju, ka vajadzeetu aizrauties ar video rezhiimu. Safilmeejot ar videokameru savu celjojumu, citiem no taa visa buus interesanti ljoti mazs %, ar fotoaparaatu filmeejot - veel mazaak. Foto vareetu buut vairaak interesants citiem.
Man ir ārējais cietais disks-karšu lasītājs Hyperdrive COLORSPACE 120GB. Pamatuzdevumam - glabāt datus ļoti OK, ātrs, drošs u.c. bez tam tam ir maināmi cietie diski un akumulatori, kas nodrošina iespēju palielināt kapacitāti līdz 250GB vai pat izmantot vairākus diskus. No trūkumiem ir tas, ka Raw-us tas dekodē lēni un bilžu apskate nekādu baudu nesniedz. Visvairāk ceļojumu sakarībā nepatīk tas, ka tam nav metāla korpusa, bet arī citu firmu triecien un ūdensdrošu variantu neesmu redzējis.
Mans Sony A700 atbalsta CF UDMA standartu (x300) un ar lēnākām kartiņām (x133) ir jūtama aizture, jo RAW faili ir gana lieli. UDMA tipa compact flash kartiņas tiešām ir padārgas, tāpēc man ir tikai 2 un minētais ārējais cietnis. Bet jautājums jau bija par Nikon D90, kurā izmanto SD vai SDHC, kartiņas kuras gan nav nemaz tik dārgas.
Tikko izziņoja jauno SDXC formātus/standartu, kur ietilpība kartiņām būs līdz 2TB ar ātrlasīšanu līdz 300MB/s, kas samazinās vajadzību pēc portatīvajiem cietņiem. Sākumā gan tie izmēri un ātrums būs stipri mazāks.
Ja grib cilveeks naudinju taupiit, tad jaasapeerkaas leetaas Kingston vai A-data kartes un bildeejot jaadomaa, nevis jaafochee viss kas pagadaas. Pagaashvasar bij aarzemees pasaacieni kur 2dienas jaabildee gandriiz nonstopaa, bez portatiivaa tad vispaar nav ko dariit. A vot ja ar filminju.. ehh, Briedim piemeeram naaktos no salavecha daavanu maisu aiznjemties kur filminjas samest..
Varētu noteikti piekrist šim variantam, pats šādiem gadījumiem izmantoju aizdotu veco Epson P2000, kur iekšā 40GB cietnis, kamēr nav bildes iekšā, var mierīgi kādu filmu iekopēt, vai mūziku, ko pārbraucienos laiku īsināt. Ekrāns Epson ierīcēm ir vienkārši lielisks, bet ir viens bet - cena. Tā vietā prātoju pagrābt Asus Eee PC, piemēram, eeepc.asus.com... Izmaksas ap 240-260 naudiņām LV bodēs.
ideaala lietinja ir mazais Acer aspire one laptopinjsh (900 grami tikai). protams - ja tikai kaa bilzhu uzglabaashanas ieriice, tad jau drusku par saaliitu. bet toties nevienai bilzhu baazei nav wifi katraa zinjaa man dikti patiik, un ja ir drusku briivi liidzeklji, iesaku.
Kas tas par mazohistu gājienu - nopirkt pēc iespējas lielāku atmiņas karti un tad raudāt, sakiet, kā man atgūt datus?! Man tur visas kāzas (ceļojums, pasākums) sabildēts, bet tagad fotoaprāts rāda error, bet karšu lasītājs vispār neatpazīst! Nopērkam pāris 2-4 GB kartes un bildējam bez problēmam. www.veicis.lv... www.veicis.lv...
rixweber:ideaala lietinja ir mazais Acer aspire one laptopinjsh (900 grami tikai). protams - ja tikai kaa bilzhu uzglabaashanas ieriice, tad jau drusku par saaliitu. bet toties nevienai bilzhu baazei nav wifi katraa zinjaa man dikti patiik, un ja ir drusku briivi liidzeklji, iesaku.
laptops ir labi, bet ceļojumiem tajā der ielikt ssd cietni, lai vismaz droša uzglabāšana
onkul,nemuldi.SSD maksā pārāk nereālus ciparus šobrīd,lai no tiem būtu kāda jēga.Ja nespēlē futbolu ar lapsi,tad uz veselībām var lietot.Kā gan cilvēki pirms tam dzīvoja?
shvaboc:onkul,nemuldi.SSD maksā pārāk nereālus ciparus šobrīd,lai no tiem būtu kāda jēga.Ja nespēlē futbolu ar lapsi,tad uz veselībām var lietot.Kā gan cilvēki pirms tam dzīvoja?
ja runa ir par tūrisma braucienu autobusā, tad dara ka grib, bet ja tas ir ceļojums pa kalniem vai džungļiem, tad ieteiktu gan, bet protams ka jebkura gadījuma dara kā grib. Tas tā no pieredzes ar nomestu laptopu - mazie HDD sabirst drumslās un infa nav atjaunojama
Es te lasu un brīnos, kādēļ ceļojumā vajag super-duper kartes pa ar vairākiem simtiem xxx un vairākiem desmitiem Ls? Kas- baigi ātrie sporta mači jābildē?.. Pagājušo rudeni pirms ceļojuma vietējā datorbodītē nopirku Kingston Elite Pro 133x 4 gB karti (toreiz pa 16 Ls, tagad jau ap 8 Ls), kopā ar pārējām bija 12 gB līdz. Pietika ar atliektiem galiem (ap 2500 kadru), RAW bildēju tikai, ja jutu, ka labs skats. Tagad tāda pati Kingston, bet 8 gB jau maksā 12 Ls. Kur vēl lētāk? www.tera.lv...
Daudz kas atkarīgs no kameras un bildēšānas vajadzībām. Vienam pietiks ar 4GB, bet otram arī 40GB būs par maz. Ja tikai mājas albūmam un WEBam, tad JPEGs derēs, bet ja gribas arī ko nopārdot vai bilžu gramatā ielikt, tad bez RAWa diezgan neerti, un ja ceļotājam ir ekipejumā 5DMk2, tad bez ietilpīgas datu glabātuves jauks pasakums var pārvērsties kreņķī.
Onkulis:Daudz kas atkarīgs no kameras un bildēšānas vajadzībām. Vienam pietiks ar 4GB, bet otram arī 40GB būs par maz. Ja tikai mājas albūmam un WEBam, tad JPEGs derēs, bet ja gribas arī ko nopārdot vai bilžu gramatā ielikt, tad bez RAWa diezgan neerti, un ja ceļotājam ir ekipejumā 5DMk2, tad bez ietilpīgas datu glabātuves jauks pasakums var pārvērsties kreņķī.
Es jau vairāk domāju reāli nepieciešamo kartes ātrumu, nevis kopējo karšu ietilpību. Un tūrists , kas pa ceļam pelna bilžu grāmatām, jau vairs nav tūrists, bet darba rūķis. Atvaļinājumā jāatpūšas no visa..))