Zibspuldze vairs nezibsnī, bet iedegās, kā neona lampa. Respektīvi nenotiek pilna izlāde. Kur ir problēma? Lampa beigta? Pirms nāves izlādējās ar paskaļu plakšķi.
skanja tieshaam raksturiiga kondensatora agonijai... ataisi apskaties, ticamaak tas arii ir iemesls tam ka zibens nespeej uzlaadeeties un izshaut pilnu jaudu...
Ne jau runa taga ir mēslos, bet simptomos. Negribās kaut kā pamest iesākto. Ja izdarīšu visu kā nākas tad bliezīšu augšā tādu nikno. Un ar labām daļām.
uztveereeju.. Jo to zipi jau nedriikst sleegt pa taisno pie fotoaparāta... Zili dūmi un krenķīts garantēts. Sākumā tikšu ar optisko sinhronizāciju galā un pēc tam ķeršos pie radiotrigera veidošanas. Vienīgi vajadzēs kādu gatavu nopirkt, lai redzētu, kas lācītim vēderā.
es ar pamazām sāku lūkoties detaļas, Osipova lapā var atrast shēmas, gan opto/trafo-sinhronizācijai. Nav nekas gruts. Grūtākais jau uztaisīt pareizu un efektīvu uzlādi/izlādi + vadību uzlādei.
Ungus:.. Jo to zipi jau nedriikst sleegt pa taisno pie fotoaparāta...
erfoto.lv shēma atsaistīšanai - tiristors, pāris preteklības un C. bet gaismas palaidēji tagad par ~ 10 Ls dabonami, pazīstos ar kādiem 8 - 10, neviens nav nodedzis no 170 V, visi strādā pie 3 - 5 V un daudzi arī pie 170. un no viena var vairākas blices palaist, tā, ka domāju, ka nafig lodēt.
Shautra, kā mirst tādas lampas parasti? Harald, es jkaut kā negribu riskēt pie sava D80 bāst leišu (lasīt PSRS) brīnumu, kas it kā strādā bet var būt nāvīgs Nikonam
Esmu kurinaajis nejeegaa taas lampas- uznjeemu animaacijas plastikiina filmu, bildee ar ziepiiti un katram kadra nostraadaa zipene. Paaris stundu laikaa ap 2 tuukst kadru, kondensatoram lodeejumi izdega un lampa iekshpusee pie viena elektroda palika melna, arreejais sudraba klaajums arii nodega, bet joprojaam lampa straadaa....
Ungus:Shautra, kā mirst tādas lampas parasti? Harald, es jkaut kā negribu riskēt pie sava D80 bāst leišu (lasīt PSRS) brīnumu...
sāk izskatīties patumšās vienā galā un nešķauda vairs. bez atsaistīšanas nevaig gan riskēt. protams, ja man būtu Nikon firmā teikšana, es paģērētu, lai taisa tā, ka nenokuras.
shauttra:Paaris stundu laikaa ap 2 tuukst kadru
strāvu ierobežojošajai preteklībai 2 funkcijas - diodi nenosvilināt un gādāt, lai nelādē tik ātri, ka jaudā izšaut vairāk, kā veselīgi. ja paturi prātā, ka 5-10 kadrus OK, bet tad jāiepauzē, var likt mazāku.