forum.gif
kur problēma zibspuldzē?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / kur problēma zibspuldzē?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 09.01.09 18:23
 citēt
Zibspuldze vairs nezibsnī, bet iedegās, kā neona lampa. Respektīvi nenotiek pilna izlāde. Kur ir problēma? Lampa beigta? Pirms nāves izlādējās ar paskaļu plakšķi.
Publicēts: 09.01.09 18:27
 citēt
Smird?
Publicēts: 09.01.09 19:38
 citēt
Nesmird
Publicēts: 09.01.09 19:42
 citēt
Paskaļš plakšķis... man tā bija kad kondensators nobruka.. A kas pa blizeni?
Publicēts: 09.01.09 20:06
 citēt
skanja tieshaam raksturiiga kondensatora agonijai... ataisi apskaties, ticamaak tas arii ir iemesls tam ka zibens nespeej uzlaadeeties un izshaut pilnu jaudu...
Publicēts: 09.01.09 20:08
 citēt
Vinsh uzlādējas. Bet neizlādējas... Nu bet ok... aizbraukshu nopirrkshu vēl tos mēslus pa 2ls gabalā :)
Publicēts: 09.01.09 20:32 labots
 citēt
Ungus:Vinsh uzlādējas. Bet neizlādējas... Nu bet ok... aizbraukshu nopirrkshu vēl tos mēslus pa 2ls gabalā :)

Izklausās, ka ar problēmu jau esi pazīštams
Khmm - moš nopērc mazāk mēslus, bet pa bik lielāku cīparu? :face-wink:
Publicēts: 09.01.09 20:53
 citēt
Ne jau runa taga ir mēslos, bet simptomos. Negribās kaut kā pamest iesākto. Ja izdarīšu visu kā nākas tad bliezīšu augšā tādu nikno. Un ar labām daļām.
Publicēts: 09.01.09 21:00
 citēt
Āāā - DIY blice top? :)
Publicēts: 09.01.09 21:21
 citēt
tipa tavo
Publicēts: 09.01.09 21:28
 citēt
tāda niknāka studijniece?
shēmas saspiedi kaut kur netā un mazliet paārdījies ar lodāmuru? :)
Publicēts: 10.01.09 01:56
 citēt
jap... Ilgi mocījos ar sinhronizācinju. bet tāpat nāksies visu taisīt savādāk.
Publicēts: 10.01.09 02:13
 citēt
Ungus:jap... Ilgi mocījos ar sinhronizācinju. bet tāpat nāksies visu taisīt savādāk.
??? pats arī uztvērēju vai gaismas palaidēju?
Publicēts: 10.01.09 04:04
 citēt
uztveereeju.. Jo to zipi jau nedriikst sleegt pa taisno pie fotoaparāta... Zili dūmi un krenķīts garantēts. Sākumā tikšu ar optisko sinhronizāciju galā un pēc tam ķeršos pie radiotrigera veidošanas. Vienīgi vajadzēs kādu gatavu nopirkt, lai redzētu, kas lācītim vēderā.
Publicēts: 10.01.09 08:41
 citēt
atliekt tikai novēlēt kaut alva satek uz platēm... :)
Publicēts: 10.01.09 09:41
 citēt
es ar pamazām sāku lūkoties detaļas, Osipova lapā var atrast shēmas, gan opto/trafo-sinhronizācijai. Nav nekas gruts. Grūtākais jau uztaisīt pareizu un efektīvu uzlādi/izlādi + vadību uzlādei.

Ja nav noslēpums, ar kādu shēmu spēlējies?
Publicēts: 10.01.09 13:28 labots
 citēt
pagaidām ar šo rf.foto.radikal.ru... , bet ja nekas nesanāks, tad ņemšu t.foto.radikal.ru... priekšā un būs no "0" jo sakarīga jauda + uzlādes laiks
Publicēts: 10.01.09 15:44
 citēt
Ungus:pagaidām ar šo rf.foto.radikal.ru... , bet ja nekas nesanāks, tad ņemšu t.foto.radikal.ru... priekšā un būs no "0" jo sakarīga jauda + uzlādes laiks

ei tu no!! Taa otra ar trim lampaam?
Publicēts: 10.01.09 16:28
 citēt
jā, redzēju šito. Triple standarta IFK lampas - lēti un jaudīgi :)
Publicēts: 10.01.09 17:08
 citēt
haaa, incant.. saujinj ar shitaadiem lampiem meetaajs.. bus kas jaauzlodee :)
Publicēts: 10.01.09 17:25
 citēt
Ungus:.. Jo to zipi jau nedriikst sleegt pa taisno pie fotoaparāta...
erfoto.lv shēma atsaistīšanai - tiristors, pāris preteklības un C. bet gaismas palaidēji tagad par ~ 10 Ls dabonami, pazīstos ar kādiem 8 - 10, neviens nav nodedzis no 170 V, visi strādā pie 3 - 5 V un daudzi arī pie 170. un no viena var vairākas blices palaist, tā, ka domāju, ka nafig lodēt.
Publicēts: 11.01.09 16:03
 citēt
Shautra, kā mirst tādas lampas parasti? Harald, es jkaut kā negribu riskēt pie sava D80 bāst leišu (lasīt PSRS) brīnumu, kas it kā strādā bet var būt nāvīgs Nikonam
Publicēts: 11.01.09 16:57
 citēt
Esmu kurinaajis nejeegaa taas lampas- uznjeemu animaacijas plastikiina filmu, bildee ar ziepiiti un katram kadra nostraadaa zipene. Paaris stundu laikaa ap 2 tuukst kadru, kondensatoram lodeejumi izdega un lampa iekshpusee pie viena elektroda palika melna, arreejais sudraba klaajums arii nodega, bet joprojaam lampa straadaa....
Publicēts: 11.01.09 17:55
 citēt
Vai ta nebij praatiigaak piemest klaat paaris ventilatorus lai to pasaakumu bik dzesee?
Publicēts: 11.01.09 18:41
 citēt
Nedaudz varbuut liidzeetu..
Publicēts: 11.01.09 19:05 labots
 citēt
Ungus:Shautra, kā mirst tādas lampas parasti? Harald, es jkaut kā negribu riskēt pie sava D80 bāst leišu (lasīt PSRS) brīnumu...
sāk izskatīties patumšās vienā galā un nešķauda vairs.
bez atsaistīšanas nevaig gan riskēt. protams, ja man būtu Nikon firmā teikšana, es paģērētu, lai taisa tā, ka nenokuras.

shauttra:Paaris stundu laikaa ap 2 tuukst kadru
strāvu ierobežojošajai preteklībai 2 funkcijas - diodi nenosvilināt un gādāt, lai nelādē tik ātri, ka jaudā izšaut vairāk, kā veselīgi. ja paturi prātā, ka 5-10 kadrus OK, bet tad jāiepauzē, var likt mazāku.
Publicēts: 11.01.09 19:09
 citēt
bij man viens fils kas kontaktaa iesprausts saaka smirdeet, taas pretekliibas taa uzkarsa ka korpusu izkauseeja...
Publicēts: 11.01.09 19:12
 citēt
shauttra:bij man viens fils kas kontaktaa iesprausts saaka smirdeet, taas pretekliibas taa uzkarsa ka korpusu izkauseeja...
možen žorki bija kondensatoru samīzuši. ja diode kaput tā, ka uzvedas kā īsslēgums, ne kā pārrāvums, tad kondensators arī var jobņīt.
Publicēts: 11.01.09 19:28
 citēt
kas it kā strādā bet var būt nāvīgs Nikonam

diodes izdarīs savu darbu. + Fotoatsaiste.
Publicēts: 11.01.09 20:55
 citēt
Mandalay: + Fotoatsaiste.
Y, var pat caur optronu palaist. tas jau ideālnieks, tiristoru tomēr var izspert.
Publicēts: 12.01.09 06:17 labots
 citēt
Tas leitis, kamēr neiztaisnoja blieza ārā visu pēc kārtas. Gan traņus, gan tiriķus... Te būs bildes ar lampas cūcību. bildez.lv... un bildez.lv...
Publicēts: 12.01.09 07:48
 citēt
Izskataas ka izlade lampaa notiek, bet nevis vienaa iisaa impulsaa, bet garaa, leenaa spiideeshanaa.... Shkiet kaukas neljauj shamai izlaadeeties vienaa momenta...
Publicēts: 12.01.09 17:36 labots
 citēt
shauttra:Izskataas ka izlade lampaa notiek, bet nevis vienaa iisaa impulsaa, bet garaa, leenaa spiideeshanaa.... Shkiet kaukas neljauj shamai izlaadeeties vienaa momenta...
čo to njepravdopodobno. jāmēra.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):