NEFi - Nikon RAWi. Vai kāds strādā ar tiem šajās progās? Mani interesē, kā lai vienlaicīgi apstrādāt vairākus RAWus?? Abas progas ver vaļā iezīmētos failus ka atsevišķu failu un nākās strādāt ar katru atsevišķi kā ar jpgiem iekš PS. Ja esat konvertējuši RAWus iekš PS, tad zinat, ka tur ir iespējams apstrādāt visas vienlaicīgi. Kā lai k-ko līdzīgu panāku ar ACDsee un Capture. PS nelietoju dēļ krāsām.
ar capture nx konverteeju TIFFos, un tad Adobe Lightroomaa korigeeju visus tifus kaa RAWus. kraasas paliek kaa gribaas un ir RAW workflos un nezud klvaitaate (gadijumaa ja buutu jpg)
apstradaa ieksh Capture vienu bildi, ko veelies dariit ar visaam parejam bildeem un ieseivo kaa Batch - save setting ..... u tad palaid to batch ar shiem settingiem visaam bildeem, kuraam veelies veikt shiis korekcijas
dansiga:apstradaa ieksh Capture vienu bildi, ko veelies dariit ar visaam parejam bildeem un ieseivo kaa Batch - save setting ..... u tad palaid to batch ar shiem settingiem visaam bildeem, kuraam veelies veikt shiis korekcijas
Gribējās jau vaicāt - vai tad Gaismasistaba nesaprot NEFus pa tiešo... Un neļauj uzlikt izmaiņas veselai čupai un sakonvertēt rezultātu ar vienu (dažiem) klikšķi (-iem)...
nez man sanaca bik palietot capture nx ļoti sen. nepatika. varbūt kas mainijies bet man nelikās viņa ( programa ) ērta lai apstrādātu čupu ar bildēm. pagaidam andreja variants izskatas labākais, laigan var mož provēt meklēt kādu presentu priekš sava nikoona, lai LR visu kārtigi saprot.
arturso:nez man sanaca bik palietot capture nx ļoti sen. nepatika. varbūt kas mainijies bet man nelikās viņa ( programa ) ērta lai apstrādātu čupu ar bildēm. pagaidam andreja variants izskatas labākais, laigan var mož provēt meklēt kādu presentu priekš sava nikoona, lai LR visu kārtigi saprot.
presetu papilno, bet neviens iisti nedot forshaas nikon iistaas kraasas, tapeec jaapiepeerk vien ir atsevish cietais un jaakonvertee uz tiffiem, jo LR tieshaam daudz eertaaks par CNX
ar capture nx konverteeju TIFFos, un tad Adobe Lightroomaa korigeeju visus tifus kaa RAWus. kraasas paliek kaa gribaas un ir RAW workflos un nezud klvaitaate (gadijumaa ja buutu jpg)
Lightroomā ir tāds Camera calibration. Ja nepatīk tur esosais Nikona profils (varbūt tev tur nemaz nav īstais un tiek izmantots Adobes defaultais!!!) , tad vienmēr ir iespēja pielabot šo profilu pēc savām vēlmem lai arī Lightroom rādītu tādas krāsas kā patīk, tad nečakarejot failu varētu Lightrooma veikt visas korekcijas. Tifs tomēr nekoriģējas tik elastīgi ka RAWs
Lightroomā ir tāds Camera calibration. Ja nepatīk tur esosais Nikona profils (varbūt tev tur nemaz nav īstais un tiek izmantots Adobes defaultais!!!) , tad vienmēr ir iespēja pielabot šo profilu pēc savām vēlmem lai arī Lightroom rādītu tādas krāsas kā patīk, tad nečakarejot failu varētu Lightrooma veikt visas korekcijas. Tifs tomēr nekoriģējas tik elastīgi ka RAWs
Visi muļķi, tu gudrs...varbūt, pirms teoretizēt, paprovē kaut ko tādu izveikt ar Nikona RAWu Adobē, lai krāsas saglabājas!
Runa jau nav par to, ka tās ir NEPAREIZAS, bet gan par to, ka tās pazūd. Savukārt, camera calibration logs ir apmēram kā hue/saturation kruķīšana- lai panāktu bildi Lightroom logā atbilstoši pareizu. Savukārt problēma ir tā, ka bilde jau rādās pareizi, bet pēc konvertācijas krāsas kļūst blāvas. To zin jebkurš, kuram nācies čakarēties ar to drazu, kura nemāk normāli AWB nomērīt, kad zibspuldze ieslēgta...
Portreti:Visi muļķi, tu gudrs...varbūt, pirms teoretizēt, paprovē kaut ko tādu izveikt ar Nikona RAWu Adobē, lai krāsas saglabājas!
Ko nu es, lai jau grandi stāsta Pieļauju ka gadās arī tādas kameras/sensori/, kuras nekalibrējas. Krāsa no NEFa vai RAWa tā ir matemātika. Nobildē ColorCheckeru un iepostē failu, citādi te tukša runāšana.