Domāju pirkt zibspuldzi, bet nu valstī krīze un makā arī
Interesē kādas iespējas tiek izmantotas vispār, jo kolēģis lieto SB-400 un saka, ka laba. SB-600 labāka, utt. Bet cik tur tā atšķirība naudiskajā ziņā.
Vai vērts ieguldīt, vai iekrāt un nopirkt kādu flašu, kas maksā vairāk nekā objektīvs un kamera
Zinu, ka vienmēr sākumā ir labi ar mazumiņu un tad jau gribās ko labāku un labāku, bet uzreiz paņemot, ko labu, parasti to ieguvumu un iespējas tā grūtāk aptvert.
alvils:sigma 500 super esot o.k., bet tā pati bez "super" - baigais sūds. pats neesmu sigmas zibspuldzes lietojis.
Sigmai ir neērti lietot HSS modi (tā ir vienkāŗsi nelietojama, jo pati slēdzas ārā). Kā arī neērta remote vadība, salīdzinot ar Nikon. Tomēr tevi tas viss laikam neskars...ņem 600- to un esi laimīgs!
Pauliic:pašam ir sb-600, iesaku saspringt uz sb-800
SB-600 ideāla. zelta vidusceļš! :face-monkey:
+1 pašam arī ir sb-600 un NEKAD vēl nav bijis tā, ka ir pa īsu jebkādā ziņā (nekad nesaki nekad). Varbūt gribētos tik ar stroboskopu nedaudz paspēlēties, bet bez tā var iztikt
Mandalay:viņš nemaz nav uzrakstījis kam viņš viņu lietos. tas pats, kas lauķim ieteikt Ferrari, nevis motobloku, jo tam ir 10x vairāk zirgaspēku
Tas jau nav fotoblogs, ja kāds ko gudru nepasaka
Zibspuldzes tak izmanto tik plašos profilos - ainavu un panorāmu izgaismošanā? Man vismaz zibspuldze vajadzīga portretu un makro fotografēšanai, protams, ka priekš makro ir speciālas riņķveidīgie apgaismojumi, flaši utt, bet nu cena arī atbilstoša.
Runājot par portretiem gribas dabūt nost izgaismotos ģīmjus, iebūvētajam uztaisīju defūzeri (nejau to ar fotokastīti ).
Patreiz cik noprotu, labākais variants ir "Nikon SB-600"
pats saspringu un panjeemu sb-800 velns zina kapeec , pirms tam pameegjinaaju sb-600. Nu nez nevareetu teikt ka izmantoju taas iespejas kas ir 800ajai, un juutu ka buutu daudz krutaaka, bet nu arii ne drusku nenozheeloju ka panjeemu 800to.. lai gan doma ir njemt veel vienu un taa buus laikam tomeer 600taa. taa ka njem tik 600to un par 400to pat nedomaa, 600taa vareetu buut ideaals variants.
Sb-800 var straadaat kaa otra zibspuldze bezvadu rezhiimaa, kaa palaideeju izmantojot kameras iebuuveeto, nekaadi papildus izdevumi. Taa vismaz ir ar maneejo D70s, kaa ir ar D40 nezinu, to vareetu uzzinaat pats. Man peroniigio pagaidaam pilniigi pietika ar SB-600
Droperidol:Sb-800 var straadaat kaa otra zibspuldze bezvadu rezhiimaa, kaa palaideeju izmantojot kameras iebuuveeto, nekaadi papildus izdevumi. Taa vismaz ir ar maneejo D70s, kaa ir ar D40 nezinu, to vareetu uzzinaat pats. Man peroniigio pagaidaam pilniigi pietika ar SB-600
Nezinu, kā ir ar D70s, bet ar D300 arī SB-600 var tieši tāpat palaist.
alvils tu jau uz lietu skaties no sava redzes leņķa, vismaz es patreiz neredzu jēgu no komandiera, jo studijās nesēžu un ar vairākām zibenēm nemidžinu.
Protams, tas ir patreiz! Vēlāk moš arī kameru gribēsies citu, bet nu laiks rādīs.
Tas jau nav par studiju. Studijā es tikai ar trigeri šauju. Vot, piem., pēdējā kāzu bilde manā galerijā. Ar vienu zibspuldzi (sb-800) bildētas, bet no malas, pet lietussargu, nevis tieši sejā. TAM arī tas komandieris vajadzīgs. Ja gribi zibspuldzi visu laiku turēt cieši pieskrūvētu fotoaparātam, tad jau nevajag gan, tas tiesa...