Sveika tauta! Varbūt ir ieteikumi,kādas gaismas salikt mājas apstākļos,lai kaut cik baudāma būtu bilde.Varbūt kāds ir uzmeistarojis paštaisītu softboksu vai arī esmu dzrdējis ,ka cits izlīdzās no'pērkot prožektorus celtniecības veikalā.Kādi būtu ieteikumi????
ebay - zontiķi + softboksi + (tri)reflektori pa lēto - kvalitatīvāk, nekā pašam taisīt. gaisams - var celtniecības izmantot, bet čakars montēšanā. Var ņemt lētos ķiniešu kaut kādas 250W. Bet tas ir ja grib vismaz kaut ko.
Bet tā principā, ja grib forši izgaismotu kadru - parastā zibene uz griestiem/kā savādāk
sapals:Sveika tauta! Varbūt ir ieteikumi,kādas gaismas salikt mājas apstākļos,lai kaut cik baudāma būtu bilde.Varbūt kāds ir uzmeistarojis paštaisītu softboksu vai arī esmu dzrdējis ,ka cits izlīdzās no'pērkot prožektorus celtniecības veikalā.Kādi būtu ieteikumi????
prožektorus es tev varu par ''šīsdienas cena''- 25% pārdot .... man tas neiepatikās - mazā telpā ātri visiem paliek karsti ....
sapals pasties man reportāžu tas bija ar trīs celtniecības prožektoriem bet nu man nevisai patika jo nemācēju sastellēt lai labi izskatās un nebūtu trakas ēnas uz sienas. Bet karsti gan ātri palika vislaiku logs jātur vaļā. Neko no gaismu izvietojumiem neķeru kā sanāca tā sanāca
Nu klipiņā jau pieminēts tiek mazliet par gaismas temperatūru izvēloties spuldzes (jams ņēma 5300K spuldzes, kas ~atbilst saules gaismas temperatūrai), bet lietojot custom WB vari pieskaņoties jebkurai gaismas temperatūrai. Galvenais lai LAI VISAS LAMPAS ir ar VIENĀDU gaismas temperatūru, ja vien negribi specefektus...
P.S. Melnbaltajā fotogrāfijā gaismas temperatūrai nav nozīmes...
Sapals, www.fotoblog.lv... ir neliels ieskats no reizes, kad pirtiņā nodemonstrēju studijas ierīkošanu par 24 Ls 3 lampas 100, 100, 150 wati, lampu turētāji, fons, fona turētājs (iepilpst šajā cenā, tagad tas nedaudz dārgāk būs) Pagājušo gadu uzdāvināju sev 3 bowenus, līdz tam viss notika ar parastajām lampām un celtnieku prožektoriem ( kopā likti tika reti)
Mandalay:ote] melis. ja gribi teikt, ka sarkanā virsma atstaros zilos starus, tad ej pamācies fiziku.
un kad izmācies fiziku, tad pamāci man, kādā krāsā melmbaltajā foto būs sarkanā virsma, kura atstarojusi "zilos"
Wot, wot - būs tumšāka vai gaišāka. Radikālus un piesātinātus toņus vairs nesauc par baltās krāsas temperatūru...
Tākā jautājums jau bija par parastām - tipa baltām spuldzēm, kam ir aukstāka, siltāka vai neitrāla temperatūra, tad būtisku izmaiņu melnbaltajā fotogrāfijā nebūs...
Haiduks pastāsti sīkāk par to lēto studijas apgaismojumu, jo bildes tev labas sanākušas un tagad neko dārgu ar nevar atļauties. Un kādu fonu likt vislabāk?
Nu nez, es gan šitajās lietās īsti neņemos, bet nu vienreiz izmantoju griestus kā reflektoru priekš celtniecības 500W spuldzes, apvienojot ar zibspuldzi bija labi, tikai prasījās vēl vienu gaismas avotu, bet bija ok.
Sveiki, labdien, labvakar. Esmu jauniņais šajā forumā Bet kādu laiciku jau lasu, skatos, pētu.
Bilde un fotogrāfēšana nav galīgi sveša. Ar pirmo ziepju trauku jau kādus gadus septiņus nēsajos apkārt.
Bet domas lidinajās ap kvalitatīvu spoguļkameru. Šad tad arī no skapja augšas tika nocelts Zenīts.
Tad nāca tā diena, kad iegādājos savu pirmo digitalo spoguļkameru. Canon 400D ar kita objektīvu. Biju starā, viss notikās. Pabildēju ģimeni, draugus. Vairak sanāca bidlēt mašīnas. (p.s. tas bija gadus četrus atpakaļ). Bet ļoti neaizrāvos ar bildēšanu. Nāvca ''svarīgakas'' lietas Protams, pa laikam tika uzbildēts kāds dabas skats, vai kāds drauga auto
Pa starpai arī nopirku objektīvus: Sigma 70-200mm un Canon 50mm f/1.8.
Tagad ir pienācis tas laiks, kad ir brīvāks laiks un esmu nolemis pastirpināt savas zināšanas un pataisnot rokas bildējot
Tāpēc arī nolēmu šiet piereģistrēties, lai dalītos darbos un gūtu padomus, ieteikumus, dzirdētu kritiku..
Pēdējās divas dienas esmu aizrāvies ar portretu bildēšanas uz balta fona. Uzveidoju mazu ''home studio'' Draugs izkārtoja man auduma gabalu. Tad vēl pagaidam ir pieejamas divas canon 430EXII zibspuldzes.
Tad nu parādīšu, kas man sanāca šajās dienās.
Šeit tika izmantota viena zibspuldze, kura tika šauta pret baltiem griestiem. Kas notika. Ja panācu, ka fons izskatās sniegbalts, tad pozeri bija pabalējuši- neizteiksmīgas krāsas un tā. Lai bilde jēdzīgi izskatītos, nepieciešama pēcapstrāde. Bet cik saprotu bez tās arī var iztikt uz ko mēģinu iet.
Nākamajā dienā no drauga aizņēmos viņa zibspuldzi. Tātad man jau bija divas zibspuldzes ar ko operēt
Pirmo mēģinaju tā: abas zibspuldzes šāvu uz fonu. Fons balts, pozerim it ka krāsas dzīvīgas, bet tomēr par maz gaismas. Pozera seja patumšas. Telpā bez zipšņa karājās viena 100w lampiņa kupolā, kas nekādu dižu gaismu nedod.
Tad mēģinaju tā, kad vienu zibsni šāvu uz fona, otru pret griestiem. Tad manuprāt sanāca viss skatāmākais rezultāts.
Cik saprotu pietrūkst man gaismas un difuzori, lai panaktu labāku rezultātu!?
Labprāt uzklausīšu Jūsu viedokļus.
p.s. Ā, pēc canon 400D esmu pārkāpis uz canon 5D. Svārstījos stapr jaunu 50D vai lietotu 5D. Tad nāca ļoti labs piedāvājums un ilgi nedomajot paņēmu ļoti mazlietotu 5D. Esmu starā par bildes asumu/ dziļumu. Nezinu īsti kā to nosaukt.
p.s.s. neveidoju jaunu topiku, jo nezinu kā pie Jums tas te notiek. Tāpēc no sākuma izložņāju meklētāju.
Sākumam vari pačekot veco labo jūtūbi, tur iesākuma mājas studijām ir dapiga info, tālāk jau pats sāksi saprast ko vērts iegaumēt un kas ir galīgs sū...
Piemēram pašam sākumam pameklē ko iesaka PhotoGavin vai smickphoto
Viņš protams nav vienīgais, bet man priekš priekšmetu foto sākumā bija ok
nopērc metāla bļodiņas www.google.com... tikai apaļas, maksā zem lata, nopērc pa 5piečuku mašīnas lampiņas cgi.ebay.com... uztaisi bļodā caurumu iemotē lampiņas un zem 20 ls var iekļauties lampiņām 5500 k
iesākumā apčeko ar ko atšķiras zīmējošā, reflektētā, aizpildošā un kontragaisma - tad izštuko kuras tev vajag (priekš konkrētās bildes, ko vēlies uzbūvēt, fīlinga), no kurienes šām *krist*, izvieto, saregulē jaudas, ja vajag saliec ēnotājus vietās kur gaisma trāpa nevietā - un vuaļa - kartiņa būs gatava
Friidis:Domāju, ka tēze par "iztikšanu bez apstrādes" ir kļūdaina. Bez apstrādes mēdz iztikt ar ziepi bildējot, bet ne jau ar FF spoguļkameru ...
Tas nozīmē, ka jebkura gadījumā bildeio būs nepieciešama lielāka vai mazaka rediģēšana?
daudzi fotografi neapstradaa savas bildes es nezinu..man leikas,ka digitāls fails prasa apstradi, īpašu nelielu krāsu korekciju, kontrastu saregulēšanu, tikai ideālas bildes var varbut neapstradat
daudzi fotografu fočē uz pussaburzitiem foniem un atļaujas tadas bildes dot klientam... citriez ir tā, bildes studijā tiešām smukas, bet fonā redz krokasm ja audums, vai citreiz ielocijuma vietas,ja papirs bišķiņ cietis..vai nu jafotografe tā,ka neko tādu neredz,vai jāapstrādā, tas tikai viens no piemēriem