IR infrared pass filter 720nm Ø 67 mm kas tes ir un vai tas dara tā kā rakstīts aprakstos? tas ir miglā un dūmakās taisa brīnumus un uzreiz sanāk darbs priekš national geografic žurnāla vāka? Kāds ir mēģinājis?
Tikai tas IR filtrs ir melns kā ... (ja tas ir tas kuru iedomājos) un līdz ar to ļooooti garas ekspozīcijas vajag... tātad pilnīgs bezvējš un ļooooti ilgi slēdža laiki...
To es arī savā galvā izdomāju, bet šamējos itkā iesaka arī kad zemi no lidmašīnas bildē. Tā kā kaut kāds āķis tur ir. Varbūt kāds kas ir mēģinājis kāut ko līdzīgu? Vai arī kādam ir padoms kā var tikt vaļā no dūmakas kas ir kad bildē garajos galos?
Nu vispaar jau ja gribi ar IR filtru bildeet, tad reekjinies apdiiraat matricu, taatad nu nejau ar vieniigo kameru to dariisi. Duumaka - nu filtrs tev fizisku paraadiibu magjiskaa kaartaa nenonjems. Iesaku dariit taa kaa normaali cilveeki dara - Photoshopaa duumaku nolikvidee.
Nezinu ko jaukt vienkārši kaut kur netā lasīju par šādiem filtriem. Par filtriem vēl viens jautājums- kādu filtru iesaka ja jābildē ļoti spožā saulē- piemēram kalnos kur daudz sniega.
senos laikos bildeejot ar teleobjektiiviem parasti ieteica dzelteno vai oranzo filtru. Varu iedomaaties kaa tas bija bildeet ar Zeniitu, MTO-1000, ISO 64 filmu un tumshu oranzo filtru...
nu es esmu meegjinaajis lai gan shkiet ka ne ar konkreeto, daudzkas atkariigs no kameras, piemeeram ar canon s2is expoziicija bija pienjemama ~0.5-3sek bet d200 tas neiet cauri IR filtrs uz matricas liek izmantot exp videeji saakot no 10sek un tas nav vairs interesanti, doma ir iepirkt lietotu d70s un paarveidot bet tas jau kautkad varbuut