forum.gif
filtri
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / filtri
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 13.01.09 21:34 labots
 citēt
IR infrared pass filter 720nm Ø 67 mm kas tes ir un vai tas dara tā kā rakstīts aprakstos? tas ir miglā un dūmakās taisa brīnumus un uzreiz sanāk darbs priekš national geografic žurnāla vāka:)?
Kāds ir mēģinājis?
Publicēts: 13.01.09 22:06
 citēt
Un ko raksta aprakstos? :)
Publicēts: 13.01.09 22:28
 citēt
Nu ka baigi palīdzot miglā un dūmakainos laika apstākļos. Bildes labākas izdodoties.
Publicēts: 13.01.09 23:04
 citēt
Tikai tas IR filtrs ir melns kā ... (ja tas ir tas kuru iedomājos) un līdz ar to ļooooti garas ekspozīcijas vajag...
tātad pilnīgs bezvējš un ļooooti ilgi slēdža laiki...
Publicēts: 13.01.09 23:25
 citēt
To es arī savā galvā izdomāju, bet šamējos itkā iesaka arī kad zemi no lidmašīnas bildē. Tā kā kaut kāds āķis tur ir.
Varbūt kāds kas ir mēģinājis kāut ko līdzīgu?
Vai arī kādam ir padoms kā var tikt vaļā no dūmakas kas ir kad bildē garajos galos?
Publicēts: 13.01.09 23:48
 citēt
Nu vispaar jau ja gribi ar IR filtru bildeet, tad reekjinies apdiiraat matricu, taatad nu nejau ar vieniigo kameru to dariisi. :D
Duumaka - nu filtrs tev fizisku paraadiibu magjiskaa kaartaa nenonjems.
Iesaku dariit taa kaa normaali cilveeki dara - Photoshopaa duumaku nolikvidee. :)
Publicēts: 13.01.09 23:58
 citēt
IR nav UV vai CPL. IMHO, jauc ar kadu no siem.
Publicēts: 14.01.09 10:02
 citēt
Nezinu ko jaukt vienkārši kaut kur netā lasīju par šādiem filtriem.
Par filtriem vēl viens jautājums- kādu filtru iesaka ja jābildē ļoti spožā saulē- piemēram kalnos kur daudz sniega.:face-smile:
Publicēts: 14.01.09 18:40
 citēt
Jonatans:Duumaka - nu filtrs tev fizisku paraadiibu magjiskaa kaartaa nenonjems.
nu, dzeltenie un oranžie mazliet līdz gan, bet tikai uz m/b.
Publicēts: 14.01.09 19:31
 citēt
senos laikos bildeejot ar teleobjektiiviem parasti ieteica dzelteno vai oranzo filtru. Varu iedomaaties kaa tas bija bildeet ar Zeniitu, MTO-1000, ISO 64 filmu un tumshu oranzo filtru...
Publicēts: 14.01.09 20:01
 citēt
shauttra:senos laikos bildeejot ar teleobjektiiviem parasti ieteica dzelteno vai oranzo filtru.
aiz tam, ka gaiss biezā kārtā zils - skat. kaut debesis.
Publicēts: 14.01.09 20:05
 citēt
Nuja nuja, vareetu kaadreiz pacakareeties sitaa....
Publicēts: 14.01.09 22:40
 citēt
nu es esmu meegjinaajis lai gan shkiet ka ne ar konkreeto, daudzkas atkariigs no kameras, piemeeram ar canon s2is expoziicija bija pienjemama ~0.5-3sek bet d200 tas neiet cauri IR filtrs uz matricas liek izmantot exp videeji saakot no 10sek un tas nav vairs interesanti, doma ir iepirkt lietotu d70s un paarveidot bet tas jau kautkad varbuut :face-grin:
Publicēts: 14.01.09 22:43
 citēt
Infraam labi ir sony ziepji. Tiem ir nightshot funkcija ka tas IR blokeetaajs nolien malaa. Tad var no rokas bildeet.
Publicēts: 14.01.09 23:16
 citēt
nja ir lasiits, tikai gribas ar spoguleni parotaljaaties piedevaam ja var mainiit objektiivus un nav speciaali kas jaaiepeerk .
Publicēts: 14.01.09 23:25
 citēt
mja, tas gan.. tad atkal jaafiltree nets kaadi stikli ir deriigi kaadi nav.. Man bij doma njent sigmas 10-20, be tas neder, a canon taads pats der...
Publicēts: 15.01.09 00:09
 citēt
kautkur novilku sarakstu ar visiem IR deriigajiem stikliem tikai nelietoshanas deelj kautkur iegruudu, domajams nebuus netaa gruuti atrast.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):