Mafrotto 055xPROB. Tur baigi laba un viltīga sistēma. Vienkārši var nolaist līdz pašai zemei. Vēl der arī 190DB, tas pavecāks modelis ( pašam tāds ir ) Bet tam nedaudz ilgāk prasa laiku lai nolaistu kameru lejā. Kā arī kad kamera nolaista tad tā atrodas otrādi lai iegūtu zemāko iespējamo līmeni.
Man i kkādas Velbon kājas, kuras var nolaist līdz kkādiem 20+cm - it kā diezgan zemu, bet nu kopumā lielu jēgu neesmu tam saskatījis. Jo, piemēram, kamēr pļavā sēžot sāc tās kājas bakstīt, izklāt un riktēt vietā tā lai piebāztu tuvāk, piemēram, kādam insektam tā jau sen ar statīva kājām ir pietiekami daudz tā zāle sakustināta, lai tas insekst būtu nokritis/sabijies/sācis mukt - ok, man objektīvam īsi mm līdz ar to tuvāk sanāk līst un tā, bet tik un tā - nekustīgiem priekšmetiem protams ir Ok. Bet nu tas varbūt arī dziļi individuāli.
Man jau ar liekas, ka der gandrīz jebkurš statīvs, kurš zemu laižas. Un fandango ieteiktais pupu maiss. Pašam tāds stāv mašīnā visu laiku -- der gan makro, gan no auto loga bildējot, gan visam citam, kas no zema punkta jābildē.
Mjaa, nu-kukainjus ar statiivu nepabildeesi. VTraki interesanti bij kjerstiit tos sienazjus, kas mazie, nevis lielie-vinsh tak pat zaales stiebram aizlien otraa pusee, ij kad meegjini virziities rinkjii stiebram, tad kukainis arii taapataas kustaas rinkjii stiebram, lai vislaik buutu aiz taa-ir tak vinjiem ar smadzenes Un tur nu ar statiivu absoluuti nav ko dariit, ja nu vieniigi gaidiit, kameer kukainis ieleks kadraa
Zini silrak - es kkā par tām rīta/rasas bildēm dikti nefanoju. Jā - teorētiski katra sevi cienoša marko-fotogrāfa kolekcijā tādai štellei būtu jābūt - bet nu Ok, laiku pa laikam kādus pāris rītus tam var atvēlēt, lai sabildētu tos aprasojušos kukaiņus, bet nu ātri vien tas "fun" ar viņiem beidzas - galu galā tas ir statisks un bieži vien visai pagarlaicīgs kadrs - smuks, tas protams jā Piekrītu, ka kādu feinu rīta gaismiņu ieķert ir vērtīgi (kā jau visos dabas foto) - tad tur var kko māksleniecisku mēģināt izveidot un tā... Bet no mana biologa skatu punkta dienai (10:00 - ...) pluss ir tajā apstāklī, ka tad vnk visi perdeļi sāk kustēties un darīt to ko viņiem patīk darīt - nevis vnk čučēt uz kāda zāles stiebra. Galu galā arī tās savā ziņā ir kā fotomedības (vismaz man) - līdz ar to pa dienu var sabildēt daudz vairāk dažādus objektus nekā no rīta + daudz dabiskākā stāvoklī (ēdod, rāpjot, lidojot, cīnoties, kakājot, seksojot utt). Bet tas drošvien gaumes (kā arī ilgās gulēšanas) jautājums principā - galu galā es joprojām vairāk uz to visu padarīšanu skatos kā biologs nekā fotogrāfs - līdz ar to sanāk upurēt māksliniecisko pusi.
Starp citu vēl variants būtu monopods (ar lodes galvu piemēram) - tur varētu būt priekšrocība ātrums, jo nav nekādas kājas jāriktē - apmēram no sērijas, "iedur zemē" un bildē. Tik nu laikam baigi zemos (zem 30cm) tos nevar dabūt (neesmu gan skatījies - jāpačeko) + ja vēl galvu liek klāt, tad zemes līmenī nenolaidīsies ar tādu.
varētu būt šitā-ar makrušņiku 105mm lidz 150 vai300mm(kā Sigma 70--300,ar ko vairāk bildējis esmu) der statīvs panopietnāks, Velbon vai kas tāds,jo ar šitādu f var bildēt no ievērojama attāluma,piem. spāres. Ar īsākiem fokusiem- minētie ministatīvi,zirņu maisi,mugursomas,utt.
ziedu auglenīcu makrouzņēmumiem statīvs derēs, kukaiņiem........................+/-, izņemot dažus gadījumus. vienīgais uz ko var paļauties - labs objektīvs, labi gaismas apstākļi, vai piemērota zibspuldze, īss ekspozīcijas laiks, pat līdz 1/4000s
Nē nu pa pupu, zirņu, rīsu, grūbu maisiem sen jau viss ir skaidrs Nez moš vienkārši aizņemties no kāda statīvu uz brīvdienām iečekot, cik ļoti man viņš noder un tad domāt, kādas prasības vajag.
Nu par to 1/4000s vien pabrīnīties var, krāsas tak nebūs galīgi dziļas.
KEPKE:Nē nu pa pupu, zirņu, rīsu, grūbu maisiem sen jau viss ir skaidrs Nez moš vienkārši aizņemties no kāda statīvu uz brīvdienām iečekot, cik ļoti man viņš noder un tad domāt, kādas prasības vajag.
Nu par to 1/4000s vien pabrīnīties var, krāsas tak nebūs galīgi dziļas.
tādi laiki noder ķerot lidojošus kukaiņus + knaģu trīcēšana maucot no rokas. jābūt labiem gaismas apstākļiem.manā pirmajā dzīvē Blogā bija bišu sērija, arī lidojošu. nesaku, ka jāieciklējās uz 1/4000s, var arī ar lielāku slēdža atvēruma laiku, jāskatās pēc apstākļiem. ar statīvu bildēt kukaiņus baigiem nerviem jābūt.